Kater Bolle over als je heel veel mannen in je huis hebt

mannen

Deze week waren de mannen van de stijgers bij mij in huis. Elke ochtend heel vroeg kwamen ze naar binnen, als het nog een beetje donker was.

Omdat de voordeur hele dag open stond moest ik in de slaapkamer blijven. Want anders loop ik zo de straat op en dat mag ik niet.
En ik mocht ook nog steeds niet in mijn tuin, want daar waren weer andere mannen.

Zenuwen

Daarom moest ik deze week elke dag op mijn binnenweecee, in de slaapkamer. Daar houd ik helemaal niet van. Plassen doe ik nog wel, maar voor andere dingen wil ik persee naar buiten.
Nu heb ik een beetje buikpijn gekregen, omdat ik alles steeds ophoud.
Mijn mensen konden ook niet op hun weecee want daar waren die mannen aan het werk. En mijn mensen wilden ook liever niet op MIJN binnenweecee. Zie je wel, zei ik toen meteen, omdat je dan helemaal geen priefee hebt! En dat klopt, zeiden ze. Maar ze vonden mijn binnenweecee ook te klein voor zichzelf.
Hoe dan ook hebben we nu allemaal een beetje buikpijn, van de zenuwen.

Ketnipwijn

mannenOns hele huis is vies en stoffig geworden, en overal ligt plestik om op te lopen. Het voelt nu helemaal niet als ons huis, maar als een huis dat ik niet ken.
Ik kreeg deze week elke dag een paar druksdruppels. Maar toch was ik superbang.
Twee dagen moesten de mannen zelfs in de slaapkamer komen. Op die dagen heb ik een tablet van de dierendokter gekregen. Mijn vrouw deed hem in mijn mond, zonder dat ik het wilde. Ik was daardoor wel minder bang, maar ik liep alsof ik een hele fles ketnipwijn had gedronken. Ik viel steeds een beetje om. Maar ik lag wel gewoon op bed te snurken, totodat die mannen kwamen. Toen ben ik snel onder het bed gekropen. O nee, eerst had ik nog keihard geblazen. Maar de meneer waar ik dat tegen deed zei: “Ach, arm beest, hij is bang”. Dus ik denk dat hij me niet echt gevaarlijk vond.

Veiligheid

Als jullie dit lezen is mijn huis hopelijk weer gewoon van mij en mijn mensen. Mijn tuin is nog lang niet alleen van mij, zegt mijn vrouw. Maar dat komt wel weer.
Ik snap niks van zo’n reenoovaatsie, en mijn mensen ook niet. Wij wilden het niet, maar het moest. Voor de vei-lig-heid, zo heet dat. Terwijl ik me juist helemaal niet veilig voelde, door die reenoovaatsie. En mijn mensen ook niet. Maar het heeft met brand te maken, legde mijn vrouw uit. Dat is wel belangrijk, want brand is echt heel erg gevaarlijk.

En toch ben ik blij dat ze binnen klaar zijn.

Mannen

mannenEerlijk waar, ik heb nog nooit zoveel mannen bij elkaar gezien! En ook eerlijk waar, ik hoop dat ik nooit meer zoveel mannen bij elkaar zie. Volgens mij heb ik in die week alle mannen van het hele land gezien, zoveel waren het er. Kleine, grote, jonge, oude, korte en lange mannen heb ik gezien. Allerlei kleuren en smaken waren er. Ook al waren ze allemaal heel vriendelijk en rustig, ik vond het toch een beetje veel.
Voorlopig vind ik mijn eigen man en mezelf weer meer dan genoeg man in huis.

26 thoughts on “Kater Bolle over als je heel veel mannen in je huis hebt

 1. Ooooh oomie bolle. Ikke finnut sjielig foor uwes.
  Ikke finnut erg dat uwes blaase naar hun nie hielp. Dat sau wel moete helpe. Ik hep, toen ik knikkerde, ook geblaas naar cynthia. En toen mogge ik een uur eerder naar huis. Oke… ik sjoeg er bij. Missjien hat uwes dat ook moete doen?
  Sjijn se nu foorgoet uit uwes huis?
  Uwes moet wel poepe hoor oomie. Anners kjijg uwes dikke puik.
  Sterrekte pootjes oomie 🐾🐾🐾🐾🐾🐾

  1. Hoi lieve grote jongen, dank je wel voor de tip van het slaan! Dat ga ik volgende keer proberen. Ik deed per ongeluk ook steeds tegen mijn mensen blazen, omdat ik zo bang was. Nu hoeft er binnenin ons huis niets meer te gebeuren, gelukkig. In mijn tuin wel, maar dat vind ik niet meer zo erg.
   Weet je wat zo gek is? Als ik weer naar buiten mag, aan het einde van de middag, dan zit ik heel eventjes in mijn tuin en ren dan weer naar binnen. En dan ga ik op mijn weecee, binnen. Maar als ik binnen moet blijven wil ik niet op mijn weecee. Mijn vrouw zegt dat ik een druil-oor ben, en ook een puuber. Weet jij wat dat is, ik niet! Volgend mijn vrouw heeft het er mee te maken dat als ik iets MOET dat ik het dan niet wil. Ja, daar ben je kat voor, toch?
   Maar ik heb gelukkig geen buikpijn meer. Alleen nog wel een dikke buik, maar dat zijn spieren, eerlijk waar.
   Hoe is het met het voetballen, Door? Ben je nog goed aan het treenen?
   Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die trots is dat jij durft te blaase EN te slaan!

   1. Ikke voetbal nog steets oomie bolle. Maar ik hep nog steets geen sentjes binne geharrekt. Ikke wil een beroemde voetballer worte.

    1. Doorman, gewoon blijven voetballen! Op een dag ziet een kootsj je spelen en voordat je het weet ben je wereldberoemd! Zo ging dat bij mijn man ook (haha, nee hoor, niet echt)!
     Ik weet zeker dat je beroemd gaat worden Door, eerlijk waar! En dan komen de sentjes vanzelf.
     Heel veel lieve kopjes van je oomie Bolle, die trots is dat je zon supergoede katervoetballer bent!

 2. Goedemorgen lieve Bolle,
  Oh wat een eng verhaal over al die mannen in jau huis voor de reenoovaasie. Ik begrijp best dat je heel erg bang was hoor, Maar je moet wel poepe hoor, anders word je ziek en dat willen we niet. Gelukkig dat jau vrau en man zo goed over jau waken en je druks geven om rustig te worden. Ik hoop dat de reenoovaasie nu vlug achter de rug is. Floortje en ik gaan pootdraaien voor jullie. Fijne dag lieve Bolle en kopjes en knuffels van Ina en Floortje

  1. Dag lieve mevrouw Ina en Floortje, ja het was eerlijk waar eng deze week. Soms waren er wel vier of vijf mannen tegelijk in mijn huis, en dan ook nog mijn man en ik. Dat is best veel, dat zei mijn vrouw ook. Het waren echt waar allemaal vriendelijke rustige mannen, maar toch. Ik heb ze liever niet allemaal in mijn huis. Zeker niet met die masjienes dat ze zagen en boren en schuren.
   Mijn buik is gelukkig weer gezond, en nu ik in het wiekent gewoon naar buiten mag ga ik op mijn binnenweecee! Mijn vrouw zegt dat ik een gekookt ij ben, want als ik op mijn binnenweecee MOET dan wil ik dat niet. Maar dat kan toch?
   En heel erg bedankt voor het pootdraaien!
   Voor jullie allebei ook een hele fijne dag, en ook veel kopjes en knuffels terug van Bolle.

 3. Hallo grote vriend Bolle,

  Wat hebben jij en je mensen een slechte week gehad, er was voor jullie helemaal niks voor jullie zelf.
  Hopelijk ben jij wel steeds even naar buiten gegaan als de mannen klaar waren met werken voor die dag, zodat jullie wel naar de weecee konden gaan. Je wordt al ziek van de hele renovazie, maar dan helemaal niks voor voor je zelf en jij die iedere dag een fles wiewdrugs dronk, nee dat kan niet. Gelukkig zijn ze nu binnen klaar en kunnen jouw mensen de viezigheid gaan opruimen en er weer jullie gezellige knusse huis van maken. Ja buiten duurt dus nog even, maar het allerergste is gelukkig voor jullie voorbij. Wie weet zijn ze op het einde van de volgende maand klaar en gaan de steigers weg en kunnen jullie een nieuwe start maken in het nieuwe jaar. Wauw wat zou dat geweldig zijn zeg.
  Bolle ik kan jouw angst heel goed snapperen hoor, want ik ben ook zo’n angstJip, maar ikke ben er nu wel achter gekomen dat wij als vrienden allemaal veel angst kennen. Nou dan weten wij dus ook wat het is als een van onze vriendjes het heeft en we met z’n alle de poot uitsteken om te steunen.
  Hopelijk ga je vandaag heerlijk naar buiten en genieten van het mooie weer en dat heb je weer energie voor morgen als de mannen weer komen voor buiten. Wel tof dat het allemaal lieve en rustige mensen zijn en ja er zal veel herrie zijn voor het weerk wat ze moeten doen, en ja daar kunnen zij niks aan doen. Een ding Bolle als de renovazie klaar is krijgen jullie er nooit meer mee te maken hoor.
  Ga nu dus goed genieten en ikke stuur hele fijne zon naar jou en je mensen mee. Heel veel knuffels voor jou en je mensen van mijn vrouwtje en bergen met kopjes en pootjes en kroeltjes voor jullie van je grote vriend Jip

  1. Dag lieve Jip, het was eerlijk waar heel eng deze week! We hebben maar twee kamers in ons huis, dus ze waren echt overal. Alleen niet onder het bed, gelukkig. Ik had ook nog een iesooboks staan, dat is om als zwerfkat in te wonen, buiten. Vroeger had ik er eentje, toen ik een tijd buiten had geleefd. Er zit stro in zodat je warm blijft. Mijn mensen hadden er eentje in de slaapkamer gezet, en ik ben wel een paar keer gaan kijken maar ik ging er niet in.
   De mannen waren zeker weten vriendelijk en rustig. Maar ja, ze hebben masjienes met superveel lawaai.
   Nu is ons huis gelukkig weer zoals altijd. En nu ik weer naar buiten mag ga ik op mijn binnenweecee, hoe vind je dat! Omdat ik eigen-wijs ben, zeggen mijn mensen. Daar ben ik kat voor, vind ik.
   Ja Jip, ik weet dat jij ook bang bent voor veel dingen, dat is verdrietig. Bijna alle vrienden en vriendinnen van de blog zijn soms bang, maar gelukkig hebben we elkaar! Als je samen bent kun je alles aan, want dan ben je niet alleen.
   Ik ga nog een keer een stukje schrijven om iedereen te bedanken. Want dat heeft heel erg geholpen dat ik wist dat jullie aan me dachten, en mijn mensen zijn er ook superblij mee.
   Ik hoop dat jij je ook weer goed voelt, grote vriend. Ik las al dat je aan het reesen bent op de trap. Pas je wel goed op dat je niet uitglijdt?
   En is de vervelende poes weggebleven?
   En hoe is het met je kleine vriendjes in de tuin, de eekhoorns en de vogels en de koneintjes?
   Ik lig nu lekker op het grote bed en ga straks patroeje lopen.
   Heel veel knuffels terug voor jou en je lieve vrouw van mij en zeker weten ook van mijn mensen, en voor jou kopjes en pootjes en neusjes en snuffeltjes van je grote vriend Bolle.

   1. Hallo Bolle,

    Hier ben ik nog even, nou de renovazie is eigenlijk nog ergens goed voor geweest en wel dat je nu ook op de binnen weecee gaat. Dat is heel fijn voor als het straks winter is en beren koud en sneeuw ligt.
    nou deze week is er weer een poes bij mijn ramen geweest en het was pikkedonker. Ik ben me tocht tekeer gegaan met gillen, krijsen blazen en heel hard tegen de ramen aan bonken. Vrouwtje had het niet meer ze was zo vreselijk van mij geschrokken, want ze dacht dat ik net als mijn vorige vriendje Joeri plotseling helemaal verlamd was en vreselijke pijn had. Vrouwtje is meteen naar buiten gegaan, maar ja het was pikkedonker ,maar ze heeft wel die vervelende poes weggejaagd. Nou ik was nog de hele avond van mijn poot hoor, zo erg. Vanmiddag liepen er 3 poesen in de tuin van mijn buren, ik heb ze heel goed in de smiezen gehouden, gelukkig kwamen ze niet in mijn tuin.
    Nu zijn er niet veel konijntjes en eekhoorntjes meer, vrouwtje zegt dat het nu kouder wordt en ze meer in hun huisjes blijven, ja ze hebben tenslotte niet voor niets voor veel eten gezorgd. Met mijn vriendjes de vogels is het nog steeds heel gezellig en ik klets er flink op los als ze in de tuin zijn.
    Bolle fijne avond en veel sterkte voor jou en je mensen voor de laatste tijd van al die mannen in jullie tuin.

    Knuffels van vrouwtje voor jou en je mensen en veel kopjes en pootjes voor jullie allemaal.
    Je grote vriend die aan je denkt in deze weken Jip

    1. Hè Jip, wat een gedoe met die damespoesen! Ik kan me goed voorstellen dat je vrouw heel erg schrok toen je zo tekeer ging. Dat ze dacht dat je ziek was, net als Joeri. En Billy, bij ons in de tuin, die had dat ook. Dat geluid kun je nooit vergeten, zo verdrietig is dat.
     Onze buren hebben een soort ding in de tuin dat een heel hoog geluid maakt, en af en toe een lichtje flitst. Tegen katten is dat. Misschien kan dat bij jou in de tuin? Ik weet niet of het werkt, want ik kom nooit in die tuin. Andere katten vroeger soms wel, maar nu weten ze dat daar niks te doen is. Ik heb er zelf geen last van, van dat apparaat, ik trek me er niks van aan in mijn eigen tuin.
     Ja, ik snap ook wel dat de koneintjes en eekhoorntjes thuis blijven, nu het zo koud is. Gelukkig dat de vogels er nog zijn, en dat je gezellig met ze kletst. Ik denk dat je ze vertelt mekmekmek, of niet?
     Dank je wel dat jullie aan ons denken, wij denken met zijn drietjes ook aan jullie tweetjes. Dat jullie snel een vooraltijdhuis hebben, en dat jullie helemaal gelukkig en tevreden en rielekst zijn!
     Heel veel lieve kopjes en knuffels van mij en mijn mensen, voor jou en je vrouw, van je grote vriend Bolle (ik heb een klein beetje meer buik gekregen, omdat ik steeds niet naar buiten mocht!).

 4. Och jee lieve Bolle we begrijpen helemaal wat jij en je man en vrouw moeten mee maken!!!!!
  Gelukkig dat jullie nu even 2 dagen rust hebben om wat bij te komen van alle stress en ervoor te zorgen dat jullie geen buikpijn meer hebben!!!!
  Wij hopen dat de renovatie snel afgelopen is zodat jullie normale leven weer start!!!

  Voor jullie een hele dikke knuffel van
  Tica, Izzy, Panda, Belle, Moby, Dopey en onze vrouw.
  🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗

  1. Dag lieve allemaal, gelukkig hoeft er binnenin ons huis niets meer te gebeuren. Alleen buiten nog, maar dat vind ik niet meer zo erg.
   En ik heb ook geen buikpijn meer. Want ik kan gewoon weer naar mijn buitenweecee. En weten jullie wat ik dan doe? Ik ga mijn tuin in, en ik kom keihard naar binnen rennen en ren zo mijn binnenweecee in! Mijn vrouw noemt me dan een druil-oor, maar ik hou er nou eenmaal niet van als ik iets MOET doen. Dus als ik alleen op mijn binnenweecee mag, dan wil ik dat persee niet. Tja, ik vind: je bent een kat of je bent het niet. Als kat moet je eigen-wijs zijn, dat hoort zo.
   Dank jullie wel voor jullie goede wensen en jullie knuffel!
   Lieve Izzy, Belle, Panda, Tica, Dopey en Moby,ullie krijgen een hele dikke stoffige knuffel terug van Bolle!

 5. Ooooh lieve Bolle,

  jij weet nie wat jij lees assie jou verhaal lees. Zofeel stijgermanne manne in jou huis van jou ree-noo-faasie. En jij kan nie naar jou buiteweecee. Oooh Bolle jij ben wel Sur Bolle en jij heb jou eigen preifussie. Jij moet wel uitkijke dattie jou eigen nie ferstop. Dat jou stijgermanne jou straks ook moet ree-noo-feere. Oooh Bolle jij moet het nie wille van jou gezond. Maar mij eigen snap jou wel. Jij ga nie tusse al jou stijgermanne op jou bak zitte. Ook al bennie selluf ook jou katerman, jij heb wel jou grens.
  Assie het gefoel heb dat jou huis, jou huis niemeer is. Oooh Bolle van wie ga jou huis dan zijn? En jou land van jou patroeje? Misschien als jou stijgermanne weg zijn dattie dan eers op jou ondersoek kan gaan. Offie nog iets herken? Oooh Bolle van me eigen fraag ik mij wel af, waarom er ree-noo-faasie bestaa. Jij wor er toch ferdrietig van. En jou mense wor ferdrietig want zij zit er midde in. En al jou vriendjes van jou blog wor ferdrietig en van me eigen weet ik seeker. Niemand wil ooit ze ree-noo-faasie van ze eigen. En ook nie van ze huis.
  Wij denk allemaal aan jou eigen en aan jou mense. Dattie nou weer gewoon in jou huis kan zijn, zonder jou plestik.
  Maar mij eigen foel wel mij groote fraag brande in mij buik. Hebbie ketnipwijn???

  Jij krijg van mij eigen mij zachte meedietaasiekopjes foor jou onspanne en rieleks zijn. En jou vrouw en jou menseman krijg het ook. En ik doe zacht blaase…
  Al jou stof uit jou vacht,

  Liefs van Loesje en van mij famielie

  1. Lieve Loesje, gelukkig hoeft mijn buik niet gerenofeerd te worden! O, dat lijkt me supereng. Ik heb gezien wat voor buisen ze hier naar binnendroegen voor de weecee van mijn mensen, en ik moet er echt niet aan denken. Ik heb best een grote buik, maar niet ZO groot.
   Mijn vrouw zegt dat ik een puuber ben, en een druil-oor, want nu ik op mijn buitenweecee mag ga ik binnen!
   Mijn huis is gelukkig weer zoals altijd. Mijn tuin nog niet, maar dat is niet zo erg. De stijgers zijn nu ook van mij, omdat ik ze kopjes geef, zoals op de onderste footoo. Dus ik kan ze ook weer weghalen als ik dat wil.
   Ik weet ook niet waarom eer reenoofaasie bestaat Loes. Ik heb van niemand gehoord dat ze het wilden, en alle katten uit de buurt zijn bang. De Meen Koens van verderop hebben een week onder het bed gelegn, en Bassie was zo bang dat hij zich buiten had verstopt en pas in het donker weer naar huis kwam, zielig hè?
   O, en vam de ketnipwijn was een beetje een grapje van mij, maar mijn vrouw heeft het wel eens gezien op footoos op het internet! Het bestaat eerlijk waar, maar ik heb het nog nooit gekregen. Mijn vrouw maakt wel eens ketnipboeljon. Ze doet heel heet water op ketnip of vaaleerieaan. En dan laat ze het staan tot het koud is. Dat is superlekker, maar toch lijkt het op water. En je wordt er slank van (dat kun je toch ook zien op de footoos?!).
   Loes, ik ben superblij met al mijn lieve vrienden en vriendinnen van de blog, dat ze aan me denken! Dat helpt heel veel, zeker weten.
   Vanochtend lag ik op het grote bed, en toen voelde ik ineens dat de stof uit mijn haren waaide. En nu lees ik jouw antwoord en weet ik hoe dat komt, dank je wel!
   Heel veel lieve stofvrije kopjes met ketnipwijnsmaak voor jou van Bolle, en voor je famielie veel lieve kopjes. Ook van mijn mensen, want die zijn door het stof een beetje in de war en die geven nu ook kopjes!

 6. Dag lieve Bolle,
  Wat superfijn dat je je huis weer voor jezelf en je mensen hebt. Wat lijkt me zo’n grote renovaatsie eng!!
  Mijn vrouw zegt dat mijn voorganger Broddel het ook heel eng vond toen bij ons boven een nieuwe badkamer moest komen. Beneden heeft mijn vrouw het toen voor hem geweigerd, want dan zouden die mannen door het hele huis moeten, en was er nergens een veilige plek voor Brod. Mijn vrouw vertelde dat Broddel heel laag bij de grond door het huis liep, en dat hij “twee katten lang, en een halve kat hoog” was van angst. Die mannen kwamen koffie drinken bij mijn vrouw, en waren heel lief voor Broddel, maar hij vond ze helemaal niets.
  Later, toen ze bij ons klaar waren, kwamen ze ook vaak nog koffie drinken omdat ze bij andere mensen soms niets kregen, en toen was Broddel veel minder bang. Twee van hen kregen zelfs een voorzichtig kopje. Die waren hartstikke trots.
  Gelukkig dat jouw mensen niet op jouw binnenweecee wilden, dat zou me wat zijn 🙂 .
  Het huis binnen is nu gelukkig weer helemaal van jouw mensen en jou. Met de tuin gaat het ook wel weer goed komen als de stijgers weer weg zijn. Dan ga je het daar ook wel weer fijn vinden denk ik. En misschien ben je door alles wel helemaal Huiskater Bolle geworden. Je hebt nu echt gemerkt dat jouw huis met jouw mensen erin een superveilige plek is als het allemaal erg eng is.
  Geniet maar fijn van je, nu weer veilige, huis, samen met je mensen, en pas maar goed op elkaar.
  Heel veel lieve zachte kopjes voor jou en je mensen van Vlo, en heel veel lieve groetjes van mijn vrouw.

  1. Hoi lieve Vlo, zo als Broddel door het huis liep, zo liep ik ook! Mijn vrouw zegt dan altijd dat ik een rups ben, helemaal plat en lang. Daarom kreeg ik de tablet van de dierendokter, omdat mijn druppel niet meer genoeg was. Ik lag alleen nog maar plat onder het bed en deed ook tegen mijn mensen blazen. Ik zag geeneens meer dat het mijn mensen waren, zo bang was ik.
   De mannen waren allemaal aardig en ze hielden ook rekening met me. Maar toch was ik superbang. Bij de laatste meneer ben ik eventjes komen kijken, samen met mijn man. Mijn vrouw zei de hele tijd dat ik zo dapper was en dat ik best mocht gaan kijken, dus toen durfde ik dat een beetje.
   Ik hoop maar dat ik nooit meer een reenoovaatsie hoef Vlo, en jij ook niet!
   Ik ben superblij dat we weer met zijn drietjes zijn, zoals het hoort. En ook dat het plestik weg is. Dat vond ik niet heel eng, ik heb ook eventjes over het plestik gerend toen mijn mensen met balletjes gooide. Het plestik was heel glad, dan kun je keihard rennen! Maar nu ruikt alles gewoon weer naar onszelf en ik mag weer door het hele huis lopen. En op de verwarming zitten, heerlijk hoor!
   Veel lieve kopjes voor jou en je vrouw van Bolle-de-bouw-vak-ker. En van mijn mensen veel lieve groetjes!

   1. Oh Bolle, wat zouden ze nog moeten renoveren? Alles is al gedaan binnen. Jij hoeft nooit meer hoor. En bij ons moet het alleen als de badkamer of de keuken niet meer gerepareerd kan worden. Nou, mijn vrouw is super voorzichtig met alles!!
    Soms, heel soms is het toch wel heel fijn dat er dierenartsen bestaan om pilletjes tegen de angst te geven toch ?
    Bij mij in de keuken en op zolder en in de gang ligt zeil, daar scheur ik ook altijd heel hard overheen, en ik ben niet eens supersportief. Mijn vrouw zegt dat ik de luiste kater ben die ze ooit gehad heeft. Nou zeg!!!
    BouwvakBolle, geniet maar lekker van je warme huis met alleen je eigen mensen erin.
    Heel veel kopjes van Vlo.

    1. Mijn mensen en ik vinden dat er nu nooit meer gereenofeerd hoeft te worden aan ons huis. Wij zijn er klaar mee, wij alledrie! En gelukkig maar dat je vrouw zo voorzichtig is met jullie spullen, dan hoeven jullie het ook nooit.
     Wat erg dat jouw vrouw je lui noemt Vlo. Mijn mensen zeggen dat ook wel eens van mij, terwijl ik het altijd superdruk heb. Soms kom ik tijd tekort om goed te slapem, dat is toch erg? Trek je er maar niks van aan hoor!
     Heek veel lieve kopjes van een nietluie Bolle, voor een nietluie Vlo!

 7. Hoi lieve Bolle, we zijn een beetje laat vandaag met schrijven maar dat komt omdat onze vrouw weg moest en als we alleen zijn mogen we niet op de kompjuter. Wat eng al die mannen in je huis Bolle, gelukkig zijn ze nu weer weg. Wij houden er ook niet van als er vreemde mensen in ons huis komen, dan gaan we met zijn allen onder het bed liggen, alleen Bas niet, die is nergens bang voor en blijft gewoon in zijn mandje liggen, misschien omdat hij het allemaal niet meer zo goed hoort. Wij zijn het liefste gewoon alleen met onze vrouw, maar soms moet er wel eens iets in ons huis gebeuren. Gelukkig heb je nu geen buikpijn meer en kun je gewoon op je eigen weecee. Wij draaien pootjes voor jou en je mensen dat die renoovatie snel voorbij is en dat jullie huis weer voor jullie drietjes is.
  Knuffies van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. Hoi lieve bende, ik mag ook nooit op de kompjoeter als mijn mensen weg zijn, gek hè?
   Ik denk dat onze mensen bang zijn dat we allemaal sneks gaan bestellen, en ketnip.
   Maar ik heb geeneens een kreditkart, dus dat kan helemaal niet!
   Het lijkt mij wel gezellig, met zijn allen onder het bed liggen. Popje en GroteBeer deden dat ook altijd met zijn tweetjes, als het beivoorbeeld dat feest van een nieuw jaar was. Mijn Molletje was toen ze doof was ook veel minder bang dan daarvoor. Ze bleef gewoon liggen als er mensen waren, en ze konden haar gewoon aaien. Toen ze nog goed hoorde kon niemand haar aaien, alleen mijn mensen! Dus Bas, misschien is dat helemaal zo slecht nog niet dat je dovig bent!
   O, en weten jullie wat grappig is? Nu ik weer buiten op mijn weecee mag, kom ik steeds ekspres uit mijn tuin naar binnen om op mijn binnenweecee te gaan! Ja, daar ben je kat voor, vind ik, om eigen-wijs te zijn.
   Kruimel en Juul, hoe ging het met jullie tweetjes, deze week? Als jullie vrouw meer informaatsie wil over mijn pilletje, kan ze altijd meelen. Mij heeft het supergoed geholpen. Mijn vrouw zei dat ik beter een beetje wankel kon zijn, dan stokstijf stil liggen van angst. En dat vond ik zelf ook wel.
   Lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Kruimel, Oliver en Juultje, heel veel knuffies terug, ook voor jullie vrouw, van Bolle.

   1. Hoi Bolle, ik Kruimel vind Juul nog steeds niet zo leuk. Als ze bij me in de buurt komt ga ik grommen en negen van de tien keer loopt ze dan gelukkig weg. Heel soms komt ze me achterna en dan ga ik hard miauwen en weg hollen. Wij krijgen nu allebei ook nog 2x per dag een paar druppeltjes Bach rescue pets. Volgens onze vrouw helpt dat en ben ik niet meer zo heel erg gestresst. Als mijn vrouw weg gaat mag ik niet meer in de slaapkamer, erg hè, alleen maar omdat ik per ongeluk op haar bed had geplast en gepoept. De laatste paar dagen heb ik alles keurig op de bak in de woonkamer gedaan , vind ik erg goed van mezelf. Ik hoop nog steeds dat die Juul weer weggaat, maar mijn vrouw zegt dat ze al erg aan Juul gehecht is, en dat ze het toch nog een tijdje probeert met ons tweetjes. Dus voorlopig ben ik nog niet van haar af. Mijn vrouw vraagt soms of ik toch niet kan proberen om Juul te accepteren, maar ik weet nog niet of ik dat wel wil. Ik was altijd de enige Diva in dit huis en mijn broers wisten dat en lieten me met rust, behalve Oliver die vind ik wel heel lief. Nu is daar dus mijn zusje en ben ik niet meer de enige Diva en dat vind ik erg moeilijk.
    Knuffels van Kruimel

    1. Dag lieve Kruimel, je bent nog steeds de enige Dievaa! Eerlijk waar, er is maar één Kruimel, en dat ben jij. Juultje is Juultje, en jij bent DievaaKruimel.
     Gelukkig dat de Bachdruppeltjes helpen.
     Misschien kun je proberen om Juul niet te accepteren, maar te to-le-re-ren. Dat betekent dat je het er niet mee eens bent dat ze er is, maar dat je het maar zo laat. Dat je denkt “ik sta er boven”. Als Juul merkt dat je niet meer op haar reageert houdt ze vanzelf op.
     Ik doe keihard voor je duimen, Kruimel, en ik denk dat je het kunt!
     Heel veel lieve steunkopjes en een knuffel van Bolle.

 8. Lieve Ome Sir Bolle. Ooh ik heb een beetje schaam. Ik had het wel gevolgd en geleest maar hier hebben ze het druk met iets nu nog geheims dat veel tijd in beslag neemt. Maar ik hebbe geleerd uit het oog maar niet uit het hart hoor. Ik vond het zo erg voor dat u djugs moest nemen uw prefessie weg . Maar u huis is veilig en u en u mensen zijn ook veilig en dat is fijn. Ik heb ook nog nieuws. Ik benne nu Mama Kyana en ik heb een mooie zoon en dochter. Lieve Ome Bolle ik hoop dat u snel weer de oude bent en u krijgt van mij een megadikke knuffel. En ik zal u beschuit met muisjes sturen.

  1. Dag lieve grote krullenbol! Wat gezellig dat je me schrijft. En je hoeft niet schaam te hebben hoor, want soms heb je gewoon geen tijd. Dat geeft helemaal niks, want we blijven gewoon vrienden!
   Oooo, en wat lees ik nu? Ben je mama geworden, net als MammaLoesje? Gefeeliesieflapstaart voor jou en je beebies! Wat superspannend, en dan is het logies dat je het druk hebt. Je hebt je handen vol, met twee ieniemienie kindertjes. Hoe oud zijn je kindertjes, en hoe heten ze?
   O, dus nu ben ik ook nog achteroom, zo noem je dat toch? Dat is wel superbiesonder, dat heb ik nog nooit meegemaakt!
   Lieve Kyanamama, jij en je beebies krijgen heel veel zachte kopjes en neusjes voor jullie drietjes van jullie Ome Bolle, en je beebies krijgen ook een klein likje over hun hoofdjes. Zo hoort dat bij beebiekatjes. En voor je famielie ook veel lieve kopjes!
   En jijzelf krijgt een ekstra kopje, omdat je zo’n lieve grote dame bent geworden! Daar is je ome Bolle supertrots op!

   1. Lieve achteroom Sir Bolle. Het meisje heet Quintina en het jongetje heet Quintino. Het is het Q nestje en met mij gaat alles goed. En u krijgt van mij een megakjuffel

    1. Dag lieve Kyanamama, wat een mooie namen zijn dat, en het zijn vast hele mooie beebies! Van een prachtigmooie en lieve mama!
     Een grote dikke supermeegaaknuffel terug van mij!

Reacties zijn welkom