Een kus op mijn kop: moet dat nou?

kus

Gistermiddag lag ik op mijn kussen te rieleksen. Er kwam een beetje zon, heel even, maar het was toch fijn. En ik kreeg knuffels. Helemaal goed!! Alleen toen kreeg ik een kus op mijn kop.

Gefoel

Ik heb heel veel gefoel aan mijn kop. Mijn oren zitten er dus als er een kus komt op mijn kop dat hoor ik dat met twee oren tegelijkertijd. Dat is een keihard geluid dat wilt u niet weten. Dus een kus moet voor mij altijd zacht. Meer dat alleen de haartjes van mijn vacht even worden geraakt. Dus geen knalkussen.

Achter mijn kop, dus dat is mijn achterkop, heb ik ook veel gefoel. Daar wil ik alleen af en toe geaaid worden. Niet elke dag. En dan heel zacht met twee vingers ofzo. Zonder praten erbj. Dan kan het. Op mijn achterkop komt het gewoon heel precies.

Net als op mijn wangen. En onder mijn kin ook. Daar zit ook heel veel gefoel.

Kus

Ik weet dat vrouwen ervan houden om katten te kussen. Wij geven kopjes. Dat doen zij weer niet, en dat hoort ook niet. Dus je moet iets van elkaar aksepteeren en dat doe ik met kussen.

 • een kus op mijn vacht opzij van mijn buik dat kan, vooral tijdens het aaien, of als het aaien afgelopen is, dan snap ik dat het even klaar is
 • op mijn pootjes alleen als ik lig en niet de hele tijd dat is te veel voor mij
 • mij kussen en vasthouden dat gaat niet hoor
 • een zachte kus dus eigenlijk kusaaien dat is het fijnste (dat kan daarna vachthappen worden)

Knuffel

Mijn mening is dat een knuffel voor alletwee fijn moet zijn dus dat je er een goed gefoel bij hebt. Dat heeft mijn vrouw als ik kopjes geef. En ik vind dat zachte kusaaien fijn dus dat doet zij weer. Alleen krijg ik dan soms toch een kus op mijn kop dat ik denk: waarom? Samenwonen met eenv vrouw is best een misteerie.

22 thoughts on “Een kus op mijn kop: moet dat nou?

 1. Nouuu Bert wij moeten je vertellen dat onze vrouw dat ook doet!!!!
  Ze weet precies van ons allemaal hoe we geaaid en geknuffeld willen worden en dat gaat ook goed!!!
  Maar soms geeft ze ons een klapzoen op onze koppen en dan zegt ze
  “Lekkere knul/meid van mij” erbij.
  Voor ons hoeft dat ook niet en we maken snel dat we weg komen!!!!
  Ook wij begrijpen nog steeds niet waarom ze dat nou doet!!!

  Groetjes en een dikke knuffel van ons allemaal!!
  😽😽😽😽😽😽

  1. hebben jullie dat ook al, dat geluid van dat zoenen, dat is toch moeilijk!! ik snap niet waarom het moet. Echt serieus waar niet!!

 2. Hoi Bert,
  Nou…eh..je bent echt niet de enige hoor. Mijn vrouw doet dat ook. Ze heeft het altijd bij alle voorgangers gedaan, en bij mij dus ook.
  Gelukkig was ik eraan gewend, want mijn vorige vrouw deed het ook. het zal dus wel iets van vrouwen zijn, denk ik.
  Mijn vrouw zegt er dan ook nog bij: ‘Een kus op je bolle hoofd.” Ja of ik dat niet merk :-).
  Ik denk dat het een soort mensenkopjes zijn.
  Fijne dag Bert,
  Kopje en poot van Vlo.

  1. precies Vlo als je zo’n kus krijgt dan weet je het toch vanzelf wel dat die er is, dat hoeft ze niet te zeggen. Wel raar, mensenkopjes.

 3. Goedemorgen lieve Bert, ik doe dat ook hoor, Floortje op haar hoofd kussen, ik weet niet of ze dat echt leuk vind, ik zeg er dan vaak bij: “een kusje op je lieve koppetje”. Ik ga jouw aanwijzingen voor wat betreft het aaikussen ook bij Floortje toepassen. Je hoort wel van mij hoe ze dat vindt. Ik geef je nu een heel zacht kusje op je achterhoofdje en een knuffel van Ina en Floortje .

  1. aaikussen is echt waar vel fijner het is zacht en zonder geluid en intiem en gezellig, dus ik hoop dat Floortje het net zo fijn vindt als ik!!

 4. Hallo Bert,
  Oeps ben ik nou de enigste kater die knufjes, kusjes fijn vind, Ik doe het zelf ook bij vrouwtje hoor, ikke doe dan vrouwtjes neus likken en je weet dat zijn de echte poezen/kater knuffels.
  Ik ben gek op knuffels ik ga er voor zitten en dan mag vrouwtje mijn koppie heel zacht tussen haar handen nemen en dan bovenop mijn kopie kusjes geven en wat ik ook zo heerlijk vind is onder mijn wangen in mijn nekkie pppprrrten , o hier wordt ik helemaal hoteldebotel van hoor en ik ga dan stevig tegen vrouwtje aan zitten. Tja ik ben een reuze knuffelkont en dat hou ik erin hoor.
  Voor jou nu een hele fijne dag en jij mag je laten knuffen door vrouwtje hoe jij dat graag wil, want gelukkig zijn we allemaal anders.
  Knuf van vrouwtje en zachte poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Hoi lieve Jip.
   Je bent niet de enige hoor, ik vind kusjes ook heel fijn!! En mijn vrouw doet het precies zo als de jouwe!!
   Ik las dat je zo’n last had van aanbidsters in je tuin. Ik heb ook een paar katten die in mijn tuin komen. Van de één vind ik het prima, maar er zijn er ook een paar waar ik wild van word. Mijn vrouw heeft een hele grote injectiespuit, één va 10 ml gekocht. Die vult ze met water, en daar kan ze heel goed mee richten. Als er weer een kat zat die van mij niet mocht, spoot ze een straal water naar buiten, net naast of achter de kat. Ze raakte ze nooit jammer genoeg, en volgens mij wilde ze dat ook niet.
   Als ik nu loop te brullen, hoeft ze vanachter het raam alleen maar die spuit omhoog te houden, en de kat die van mij niet in de tuin mag, rent dan meteen weg.
   Misschien kan jouw vrouw dat ook eens proberen. Het doet de indringers geen pijn, en omdat mijn vrouw ze net niet raakt worden ze ook niet nat.
   Oh Jip, ik ben zo benieuwd hoe je je nieuwe huis gaat vinden straks!!!
   Heel veel lieve kopjes voor jou en je vrouwtje van Vlo, en lieve groetjes van mijn vrouw.

   1. Hallo Vlo,

    Dank je wel voor de tip, vrouwtje heeft hier niet zoveel mee naar ons huisje genomen, maar nu gaar ze eens kijken of ze een plantenspuit kan lenen, maar ze kan geen raam opendoen, want dan ben ik foetsie achter die katten aan. Ik ben zo door het dolle heen dat ik dan nooit de weg meer terug kan vinden. Vrouwtje moet dan naar buiten gaan. Hier in ons huisje hebben we een berging in het huisje, Ze doet eerst binnen de deur goed dicht en dan pas de buitendeur open en dicht.. Maar vrouwtje gaat het wel proberen. Eind maart/ begin april heeft vrouwtje ons huis klaar en dan mag ik mee daar gaan wonen. .Nu is vrouwtje met van alles aan het regelen en kopen, want het huis is 30 jaar oud ,maar o zo mooi. Knuffel van vrouwtje voor jou en groetjes voor jouw vrouw. grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  2. hoi Jip dat is waar iedereen is anders en wat jij zegt van oner je wangen in je nek dat wil ik ook proberen ik wist geeneen dat daar een gefoel zat ik ben er heel benieuwd naar. Dankjewel voor dat je het zegt!! poot van je vriend Bert

 5. Oh Bert doet ze dat bij jou ook al. Hier in huis ook hoor, en maar kusjes geven op onze koppies, alleen Oliver, Bikkel en Juultje vinden dat echt fijn. Oliver is onze knuffelkampioen, hij vindt alles fijn. Juultje houdt ook erg van knuffelen en kusjes en Bikkel op zijn tijd ook. De rest laat het allemaal maar af en toe gebeuren, want dan is onze vrouw ook weer blij. Kruimel houdt er helemaal niet van als onze vrouw aan haar Diva vachtje zit en kusjes al helemaal niet, heel af en toe mag onze vrouw haar knuffelen, maar alleen als zij het zelf wilt.
  Ja Bert onze vrouwen doen soms rare dingen, daar moeten we maar aan wennen.
  Knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje.

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, wennen aan je vrouw dat is het moeilijke en het fijne van samenwonen. Dat je elkaar leert kennen en snappen en als je elkaar niet snapt dan ken je elkaar toch dus dan is er niks ergs. Jullie hebben allemaal dat je weet zo wil ik het en anders kan het niet. Dus dat heeft jullie vrouw ook geleerd dat is best knap van haar!! pootje van mij

 6. Ooh Ome Bert kusjes krijg ik ook vaak net als de anderen. Niet iedereen vind het fijn en die echt geen kusje willen die krijgen een megakjuffel dan komt ze dichtbij en duwt ze haar gezicht tegen ons aan. En blijft ze op een speciale manier aaien en dat is fijn. Ik kjijg gjaag een kus boven op mijn hoofd tussen mijn oortjes

  1. ja tussen de oren dat is fijn!! Maar het moet dan wel zachtjes anders heb je harde geluiden in je kop en dat is moeilijk.

 7. Lieve Bert,

  mij vrouw doe het ook, kusjes op mij kop. Zij doe zacht aaie en ook onder mij kin. En soms mij buik, maar van me eigen wil ik het nie altijd. En dan doe ze zacht aaie op mij kop en geefie mij kusjes.
  Voor me eigen hoef het nie maar assie saamewoon moet jij soms jou vrouw ook iets geefe. Selluf geef ik wel mij kopjes en soms iets waarvan mij vrouw zeg, het lijk wel kusjes wattie geef Loes.
  Daar weet ik van mij eigen niks van,

  Liefs van jou Loesje

  1. Je doet het goed samen Loes dat is mijn gefoel. Dat je alletwee zacht en lief met elkaar bent, dat het voorzichtig is tussen jullie. Jij doet wat je vrouw fijn vindt en zij doet wat jij fijn vindt en dat is een veilig gefoel. Dan ben je echt samen. je Bertje

 8. Och Bert dat ik dat nou van jou moet leren. Ik doe mijn Tijger nl altijd kussen geven en al snel is tie het zat en ik snapte het maar niet, want ik vind kussen geven fijn, maar blijkbaar is dat toch anders voor katten. Ik zal voortaan veel zachter zijn en alleen aaien. Groetjes van Inge en pootje van Tijger.

 9. Hoi Bert, wat grappig, ik ben presies omgekeerd als jij! Ik ben DOL op kusjes op mijn hoofd, en ook als ik daar geaaid wordt. Ik hou er juist niet van als ik zachtjes over mijn lijf wordt geaaid. Soms doe ik dan met een achterpoot naar die hand toe bewegen, dat betekent “doe maar niet”. En soms doe ik zo met mijn vel golven, weet je wat ik bedoel? Dat je vel over je hele lichaam golft en rimpelt.
  En weet je wat ik nog fijner vind dan zachte kusjes? Grote dikke klapzoenen! Mijn vrouw pakt dan mijn hoofd in twee handen, en doet al voordat ze op mijn kop is heel hard MWAAAA… en dan KLAP! En ze zegt meestal iets als ouwe flubber, of plofkop. Dan geef ik grote kussen terugk met mijn mond open langs de neus van mijn vrouw, zodat mijn lip aan haar neus blijft hangen.
  Dus je snapt wel waarom ik zei dat we presies omgekeerd zijn!
  Maar waar we hetzelfde in zijn, is dit: samenleven met een vrouw is een misteerie. Met een man ook wel (hij geeft me ook kussen!) Maar omdat mijn man en ik allebei man zijn begrijpen we elkaar, als mannen onder elkaar.
  Ik hoop dat je geen kussen meer krijgt die je niet wilt!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle ongeloofeloos dat je dat fijn vindt ik snap het helemaal niet. Ja je hebt gelijk we zijn helemaal omgekeerd. Als jij geen klapzoenen kreeg was dat moeilijk en als ik ze wel kreeg ook dus zo is het precies goed en we hebben ook precies de goede vrouw thuis!! pootje van mij

 10. Hoi Bert jullie zijn een harmonieus stel dat.is zo fijn om te weten.
  Jullie begrijpen elkaar met 1 blik en dst.is zo mooi en fijn voor jullie allebei!

  Liefs Ollie🥰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *