kater Dorus over voetballen en zo

voetballenFandaag ga ikke het ofer voetballen en bere en so hebbe.  Jullie kennen mij nu… ik hou echt van dese onderwerpen. Voetballen is mijn lust en mijn leven.
Ikke hep feel ballies in huis. Stuiterente, met teigerfaggie en rammeltjes er in. En jubbere.

Joggiesport

Mijn mense sjijn slechte kiepers. Ik knal elke bal onner kassies of bank. En dan is het maar de fraag of se me meteen wille helpe om de bal weer te soeke.
Ikke ben dan alteit sjo aardig om mee te helpen soeke. Soms hep man een stok nodig om onner de bank te kun pakke.
Frauw help trauwens nooit mee met soeke. Isse goet want voetballe is een egge joggiesport. En ikke ben een joggie. Wel sonner knikkers, maar daar hep we ut niet oofer.
Ikke wil een goeie voetballer worte. Dan ga ik feel centjes verdiene en dan ga ik mooie huise kope voor mamsie en oompie.
En voor mij en Jiekie.

Friendjes

Fanaf datte ik twee maande ben hep ik twee friendjes. Beer en Teiger. Die sijn echt heel wief. Ik peel iedere dag met ze. Met Beer meer dan Teiger. Beertje is helemaal zacht. Hij is wit en lig graag op de vloer. Teiger ook hoor. Maar hij is met streepies en zijn kop is harder.
Zijn lijfie is wel sacht.
Beertje bijt ik graag oferal. Soms rolle we oofer de grond.
Mijn mensen vinne dat wief. Beertje loopt soms mette mij mee door het huis. Froeger stjuikelte ik altijd als ik met hem liep. Wat daarbij handig was was dat mijn kopje altijt sagt landde. Op Beertje.
Met Teiger was dat niet zo. Hij heef een leeg puikie en as ik toen stjuikelte was het plof oppe harde floer. Ik kan jullie segge dat het lagge van mijn mense mij dan boos maakte hoor. Froeger ware Beer en Teiger feel gjoter dan ik, nu ben ik gjoter. En ik stjuikel er ook niet meer mee.

Huissie

voetballenSins een week of twee durf ik einelijk in mijn huisje te sjape. Jullie weet… ik kjeeg van diertjesdag een heus eg huissie. Foor mei en Jiekie. Er sjijn twee furdiepingen. Ikke sjaap altijd oppe begaane gront.
Nou heppe mijn mense de wens dat ik in mijn supersagge mantje ooit ga sjape. Nou… daar moet ik nog oofer naadenk.

Dit was het foor dese week.
Ik sluit af met een dikke koes
foor MammaLoes
Toedeledokie

23 thoughts on “kater Dorus over voetballen en zo

 1. Hallo Dorus, wat een mooie foto van jou in jouw huisje. Wauw!, daar kunnen Nikita en jij mooi later in samenwonen.
  Ik ben dit keer niet met je eens! Meisjes kunnen ook héél goed voetballen. Ze zijn zelfs Europees Kampioen geworden en 2e bij de wereldkampioenschap. Oh zo, doe dat maar eens na, mannen!!
  Ik hou echter niet van voetballen. Wel van mijn muisje (Heb ik van jou gekregen) en van mijn veertje. Ik vind het héél leuk om daar mee te spelen.
  Vrouwtje gaat werken. Ik ga slapen op de vensterbank of in bed.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Oooh gijsje. Ikke wis nie datte meisjes ook konne foetballe. Maar ikje weet bijna sjekers datte manne beetur sjijn hoor. Hihihi. Ikke wil later, asse ik gjoter ben, in een eg heus tiem pele. Ikke laat mijn muisies alteit swemme. Finne se weuk 😸
   Pootjes tante gijsje en mefrauw dinie 🐾🐾

 2. Hoi lieve stoere Dorus, Ik heb op feesboek gezien hoe goed jij kunt voetballen, jij komt vast in de selectie van het nationale kattenelftal. Bjarne vindt het ook heel leuk om met een balletje te spelen, hij doet ze ook altijd onder de bank of achter de kast. Onze vrouw moet dan heel gekke kunstjes uithalen om ze weer te kunnen pakken. Ik vind het wel stoer dat je met een beer en een teiger durft te spelen, die zijn best wel gevaarlijk. Kijk je wel goed uit!
  En Dorus dat huisje van je, dat is super mooi, en er is vast genoeg ruimte voor jou en Nikita. Warme mandjes zijn nu het kouder gaat worden ook heel fijn hoor, ik lig er altijd in eentje, alleen of samen met mijn broer Oliver. Heerlijk is dat. Dus denk er nog maar eens over na of je toch niet in een zacht mandje wilt gaan liggen. Je kunt het afwisselen, de ene keer in je huisje, de andere keer bij je vrouw of man, en weer een andere keer in je mandje.
  Ik moet alweer stoppen met schrijven lieve Dorus want onze vrouw moet weer naar haar werk.
  Knuffies van je dinnetje Kruimel en ook van Bas, Bikkel, Oliver, Bjarne en Juultje.

  1. Oooh oom bjarne… hellept uwes dsn ook mee met soeke as uwes mefrauw gaat soeke? Ikke wel. En sjoms ga ik dan huiwen as minn man niet opsjiet. Soms huil ik wel heel faak. Fooral asse ik een bjikje moesete wil.
   Mijn fjientjes zijn egt heel wief hoor.
   Pootjes terug 🐾🐾

 3. Hallo Dorus,

  O jij wordt echt al een grote kerel zeg, je woont al in je eigen huis. Dorus is normaal hoor dat als er een huis voor jou gebouwd wordt of er komt een prachtige mand voor jou dat je daar niks mee hebt. Alles ruikt naar dingen die jij niet kent . Nu is je huis naar de ruik van jullie huis en jouw en dan is het fijn, zo gaat dat ook met je mooie mand, sapjandosie en nu heb je gisteren de jas van een schaap gekregen. Is wel zielig hoor, want nu loopt er ergens in een wei een schaap in zijn niksie en wat zal die het koud krijgen zeg.
  Doe jou wel zachtjes met beer en tijger want ik zie jou wel eens vechten met ze en ja dat harde bijten, dan hebben ze ook veel au hoor. Als je het niet gelooft nou dan bijt jij maar eens hard in je eigen.
  Ik weet zeker dat jij een hele goede pootballer gaat worden, want als zelfs jou man en vrouw de ballen niet tegen kunnen houden en denker erom man en vrouw zijn hele goeie kiepers hoor. Ik heb ook ooit veel onder de banken en kasten gemept maar onder de kasten kan niet meer, want die hebben geen pootjes en de bank daar kan ik gewoon onder kruipen en ik ga er zelfs wel eens een dutje onder doen. Nou ja je snappert wel dat het weer zo is in ons nieuwe huis, want nu wonen we even ergens anders. ik vind wel als jij als beroemde pootballer veel centjes gaat verdienen je ook wel een groot huis voor jou man en vrouw kunt kopen hoor.
  Zo nu ga ik aan mijn huistaken beginnen en ook ons huis bewaken, vrouwtje moet zo weg en komt pas laat in de middag terug, ja Dorus dat is ook een grote klus en in denk dat jij af en toe ook soms op huis moet passen.
  Dorus fijne dag en goed blijven oefenen met ballen meppen, grote knuf van mijn vrouwtje en stoere kopstoot en poot van Ome Jip

  1. Oooh oome jip… ik mag al heeeeeel faak oppe het gjote huis passe. Stjaks ook weer. Want dan moete mun mense evve naar de bijenkorf inne binnestad.
   Ikke ga dan op bet ligge. Dat doet ik al fanaf datte ik nog een mieniebeebie was. Ikke mogge toen niet inne woonkamer blijf ommedat ik toen furnielde. En nau ik dat niet meer doe magge ik gewoon ooferal koom. En tog ga ik oppe bet sjape.
   Oooh uwes fin mij een goeje pootballer? Oooh jippieeeee
   Ikke fin dat ook hoor. Oooh nog evve en dan woone uwes in uwes weer foorgoethuis. Enne dan heppe uwes een egge tuin. Oooh gaaffff ikke hat fjoeger een boererei. Maar die mis ik niet hoor.
   Pootjes oome jip 🐾🐾

 4. Hey Dorusje! Mauw, wat ben jij toch een stoer katertje. Enne meisies kunne ook foetballe hoor! Ikke ben er vet goed in 🙂 Frau noemt mij wel eens Minnie van der Vaart (dat is een mensefoeballer).

  Stoer van je dat je nu in je huisje durft te liggen. En pele met beer en teiger ook nog. Frau heeft ook een beer daar speel ik soms mee als zij brokjes verdienen is (sttt niet verder vertellen hihi)

  1. Ooooh ikke seg nies hoor tege uwes mefrauw!! Oooh ikke ssssst.
   Maar ikke weet sjeker datte ikke beterder ken pootballe hoor. Want ik ben een joggie!! Hihihi
   Oooh heppuwes ook een beer? Loop uwes daar ook mee door de hele wooning? Mijn beertje fint dat weuk 😸😸
   Pootjes🐾🐾

   1. Ikke mag alleen met m’n muissies door de hele kamer van frau. De beer is van haar, die heb zij als sinds kitten, daar moet ik vorziggies mee zijn…

 5. Lieve Doorie,

  hier is jou MammaLoesje van ze eigen. Wat hebbie jou mooie stukje schrijf gedaan van jou pootbal. Jij ben jou groote taa-lent dat heb MammaLoesje wel gezien met ze oog. Mij hart is blij dattie jou doel heb foor jou leeve. Dattie nie jou heele dag op jou kompjuuter zit of jou teblet. Of dattie hangjong ga worre. Jij ben nog in jou groei straks ferhangie en jij weet jou MammaLoesje is zuinig op jou eigen.
  MammaLoesje heb van ze eigen ook weleens teege ze bal aangemep. Zeeker wel drie keer in mij leeve dus jij kan jou taa-lent wel van mij eigen hebbe. Jij ben mij beebie van mij hart.
  Bennie wel foorzichtig met mij soolmense, jij kan mij soolman nie ze heele dag onder jou bank laate ligge.
  MammaLoesje is wel tros op jou mij kleine jonge die nu heel groot is van ze Sejameez. Ooooh mij beebie wor ze eerste Siejameeze pootballer van mij Feesboek.
  En wat hebbie jou mooie huisje voor jou koel-douw

  Koes koes van jou MamaLoesje

  1. Ooooh ikke hepput fan uwes dat ik sjo goet ben!! Oooh mammie. Nou worre ik drietigblij. Oooh ikke sag het 1 keer hoe uwes sat te pootballe. En ikke deet uwes na. Ik doet uwes heel goet na mamsie, want ook ikke kan sgranse!! Ikke kan al een heel blokje vis op. Eg!!!
   Maar mamsie… ikke peel nooit meer met de teblut. Oooh eg niet. Ikke keik ook geen beejwotsj meer. Want pemmella andersom isse er niet meer in.
   Mamsie… asse ik bejoemp ben koop ikke mooie huis foor uwes. Met een goeie oobur die uwes eete bjengt. Iedewe keer asse u wil.
   Koes koes mamsie 😽😽

 6. Hoi Dorus,
  Ik schrik me iedere keer een hoedje als ik zie hoe hard jij groeit! Wat word jij een prachtige kater.
  Stoer hoor, dat je nu in je huis durft te liggen, je lijkt wel een kasteelheer. ik durf alleen maar in mijn fort, een hele grote doos of z’n smalle kant. Maar dat is wel luuks, want mijn vrouw heeft er een stuk vloerbedekking ingelegd. En in heb mijn schaapjesmand in de vensterbank.
  Verder heb ik niets nodig, want alle stoelen, de bank en het bed zijn ook van mij. “s Nachts mag mijn vrouw in mijn bed slapen, en dan ga ik bovenop haar liggen, vind ze fijn 🙂 .
  Ik kan niet zo goed voetballen als jij, maar als ik het doe, doe ik het met plestik dopjes, en ik heb een paar walnoten en kastanjes gekregen, dat gaat ook super. ik heb er al een heleboel ergens onder gefietst, en zo nu en dan haalt mijn vrouw met een stok alles weer tevoorschijn.
  Leuk dat je Beer en Teiger als vriendje hebt. Toen ik hier net woonde, heb ik een koalabeertje van mijn vrouw gepikt, en die mocht ik houden.
  Oefen maar lekker verder met voetballen joh, als je later wedstrijden gaat spelen kom ik je toejuichen hoor, en ik denk dat er nog veel meer ooms en tantes komen, want we zijn allemaal trots op je!!
  Heel veel pootjes en kopjes voor jou en je mensen van ome Vlo, en groetjes van m’n vrouw voor jullie allemaal.

  1. Ooooh ikke wis nie datte ook met doppies ken pootballe🙀🙀🙀
   Oooh ikke ga ook doppies fjage hoor. Dan noeme ik het poothokkie!! Ooooh dat isse koel. Dan maak ik meer kans in een tiem te koome.
   Want folges mij kan ik ook giet hokkue pele.
   Ooooh gjoei ik eg hart? Frauw seg datte ik te swaar benne. Ik weeg maar 4 kiello nogwat hihihi.
   Pootje oom vlo 🐾🐾

 7. Dag lieve Dorus, wat ben jij een goede pootballer zeg, en wat ben je al groot gegroeid, je bent al een echte katerjongeman. Je wordt een echte sportkater denk ik. Veel plezier lieve Dorus met je mooie speeltjes en kopje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Ooh mefrauw ina en tante floortje, ikke ben al heeeeel gjoot. Maar noggesteets een beebie 😸😸
   Freidag benne ik al 7 maande😸😸
   Pootjes 🐾🐾

 8. Hoi lieve grote jongen, wat een prachtigmooie footoo van jou, die footoo bovenaan! Je wordt zeker weten de mooiste en de beste voetbalkatersiejaamees.
  Ik speel heel soms met balletjes, maar ik ben er soms ook een beetje bang voor. Maar Popje, die hier voor mij woonde, was ook een supervoetballer. Mijn mensen gingen soms tegenover elkaar zitten en rolden dan een balletje naar elkaar toe. Pop zat tussen ze in, en probeerde de bal te vangen. Of mijn mensen tilden hem in de boekenkast, op de middelste plank. Dan porbeerden mijn mensen een balletje op die plank te gooien, en Pop was de kieper. Hij moest dat balletje uit zijn doel houden, en dat kon hij echt heel erg goed! Misschien kun jij dat ook een keer proberen?
  En wat fijn dat je in je huis durft, zo kun je vast oefenen voor het samenwonen met Jiekie.
  O, en laat damespoesen maar niet horen dat alleen jongenskaters kunnen voetballen…!
  Als je in een tiem zit, zullen we dwn afspreken dat alle katten van de blog komen kijken en juichen voor jou?
  Hele lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, eie supertrots is dat je zo goed groeit em goed voetbalt en ook nog eens een knappe jongen bent!

  1. Oooh dat weet uwes nog niet he? Ikke kan ook heeeeeeeeeeeeeel goet kiepe. Ikke hep een poinkpoinktuiterbal, en dan pakke mijn mense ut ballie en ze gooie niet naar mij… nee!!! Ze gooie ut naar de gront!!🙀🙀 en dan poinkt ie alle kante op hihihi
   Sjoms kjijg ik ut te pakken. Maar niet alleteit. Dat is echt moeilijk hoor. Dat kunne meisjes niet!!
   Pootjes oomie bolle 🐾🐾🐾🐾

   1. Jij kunt ook alles! Kiepen, voetballen, poinken, groeien, een knappe jongen zijn… dat is zeker waar dat alleen jongenskaters dat kunnen, daar heb je gelijk in.
    Eerlijk waar, ik ben heel erg onder de indruk Door! Zeker weten dat over een tijdje alle voetbalklups in een fiele staan om jou erbij te krijgen. Dan kan iedereen op de hele wereld zien hoe goed jij bent!
    Heel veel lieve pootjes terug van je oomie Bolle, die zelf niet zo sportief is!

 9. Lieve Dorus,
  Jij wordt/bent zo te lezen een super goeie foetballer!!!!
  Alleen vinden wij dat jou frauw dat ook moet leren!!! Als man werken is kan zij met jou foetballen toch?????
  En wat goed dat je nu in je huisje durft te slapen…….als jieki komt dan hebben jullie alvast een mooi huisje!!!
  En als wij jou waren dan zouden we ook snel het mandje gaan proberen.
  Dan kun je met Jiekie in het mandje en in jullie mooie huisje!!!
  Dat zou toch wel heel gezellig zijn!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal!!!!
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. En mijn sjaapiefag lig nu oppe floer. Sjoooo sagt. Mijn mense gaan missjien ook foor mantje een sjaap fillen. Hihihi.
   Ikke hep mooi huisie he? As ik beroemte pootballer of hokkie-jer of kieper ben dan koop ik een nog gjoterere huis 😸😸
   Pootjes 🐾🐾🐾🐾🐾🐾

 10. Lieve Dorus.Ik { Muzette} ben blij dat ik in jou een waardige opvolger heb in een nederlands elftal.Ik kan heeeeel goed pootballen maar alleen met een pingpong balletje met een rammeltje erin.Andere wil ik niet.Ik zat dan wel in het dames team,maar ik kan op mijn senioren leeftijd niet elke dag meer oefenen.Ik schiet de balletjes ook onder kastjes en banken en zo.En dan vraag ik mijn scullary girl of ze ze op wil zoeken.Helaas worden de hoeveelheden van die balletjes minder omdat ze op het moment haast nergens meer te koop zijn.Dat vind ik gemeen,want ik ben fisuweel gehendikept,of te wel ik zie letterlijk geen bal,maar wij katten kunnen veel doen met onze oren{en jij hebt hele grote!!!!!!}en gefoel en onthouden.Maar onze scullary girl heeft gelukkig een aardige voorraad.En ze kijkt altijd in dieren winkel of ze er weer zijn.Ja pingpong ballen wel,maar zonder rammeltje.Zo stom, dan kan ik er niks mee.Ik hoor ook heel goed dat bv de rode heel anders klinkt als de licht gele.Die is mijn favoriet.Je ligt in een prachtig huis zeg.Dat is niks voor mij ,maar wel voor jou en Jiekie! Ik lig het liefst op de stoel van mijn scullary girl.En als ze er zelf in wil,ga ik bovenop haar liggen.Op het bed heb ik mijn eigen dekbedje.Daar lag ik ook vaak,maar Fynn heeft dat plekje ingepikt en al ben ik dan boos,mijn scullary girl zegt altijd dat we alles moeten delen,en er genoeg andere plekjes en mandjes zijn.Dus heb ik maar haar stoel ingepikt haha.Onze scullary girl is helemaal weg van de foto boven aan.Je hebt net zo’n mooi zwart koppie en ogen als Fynn.
  Succes met het oefenen en als je in het elftal zit komen wij alle drie om je aan te moedigen.
  Zacht kopje van Sparkle en mijzelf Muzette en een stevige poot van Fynn

  1. Ooooh asse ik bejoemt ben dan heppe ik al heel feel fens.
   Kanne geen bjilletje kjijge sowdat uwes ook ballies kan sjien? Ikke hep ook rammelballe. En tuiterballe. Alleen benne ik se een beetje kweit.
   Oooh we kenne pjobeer een fieseuweel pootjestiem op te zette 😸😸
   Pootjes 🐾🐾🐾

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *