Waarom slaap ik toch zo veel?

slaapSlapen is fijn dat is gewoon zo, maar nou slaap ik heel veel. Thuis kreeg ik er al vragen over, het ging over winterslaap en ijsberen, serieus waar, dus met die vragen kon ik niks.

Maar je gaat toch nadenken als huiskater zijnde, zeker nou ik weet dat de dokter eind deze maand komt. Voor kontroole zegt mijn vrouw. Maar ze kijkt anders naar me, dat zie ik heus wel.

Slapen

Ik slaap dus best veel en je kunt zeggen dat het een hobby van me is en ik ben er ook best goed in. Het is niet zo dat ik ga liggen en slaap. Dat duurt even. En bovendien is slapen niet altijd slapen, daar ben ik heel precies in.

 • soms doe ik alleen een dutje, dat is ook slapen maar het telt niet echt mee omdat het een dutje is
 • doezelen is iets tussen slapen en wakker zijn in, het is meer slapen maar het blijft toch doezelen want ik hoor en zie alles wat er gebeurt
 • het kan ook zijn dat ik even meeslaap met mijn vrouw als ze naar bed gaat, dat is voor de gezelligheid dat je samen bent maar niet echt dat ik serieus slaap
 • serieus slapen is dat ik helemaal slap en warm ben en dat ik snurk, dat is het echte slapen en dat doe ik dus vaker

Wakker

Als ik wakker ben doe ik van alles. De straat in de gaten houden. Spelen. Over de trappen rennen, het liefste ’s nachts wegens het geluid. En thuis meehelpen, ik controleer altijd de boodschappentas en ik doe mee met het dekbedhoes verwisselen. Ik doe van alles meer dan ik nou weet.

Mijn vrouw zegt ook iets over senioor katers maar ik persoonlijk geloof dat ik slaap omdat het kan en mag en fijn en gezellig is en het lukt ook altijd goed.  Dat wilde ik even zeggen.

10 thoughts on “Waarom slaap ik toch zo veel?

 1. Hallo Bert,
  Vind jij dat je zoveel slaapt, nou dat valt best mee hoor. vrouwtje zegt dat we allemaal ongeveer 18 uur slapen. Als jij dan ’s nachts gaat sporten en controle van buiten, een paar brokjes eten. Overdag ben je ook best een aantal uren wakker en ben je bezig met je vensterbank controle, spelen, op vrouwtje en huis passen, eten, slapen, knuffelen, je wassen. Bert kijk eens hoe actief je dan nog bent. Als mijn vrouwtje weg moet ja dan slaap ik ook, maar als ze dan thuis komt ben ik echt veel met van alles bezig hoor. Als vrouwtje de hele dag thuis is verdeel ik het.
  Nu het koud en winter gaat worden slapen we vast wel wat meer en hebben we ook een dikke vacht en er zijn zelfs katten die ook dikker zijn om warm te blijven.
  Bert mijn advies, maar je maar niet bezorgt hoor en als vrouwtje eens vaker naar je kijkt met een blik van ojee is alles wel goed met mijn lieve Bert, nou ben daar maar blij mee want ja jij zal niet aan vrouwtje gaan miauwen dat je ziek bent. Dus geen zorgen als de dokter deze maand voor jou komt, alles zal echt prima in orde zijn. Het is voor je APK en je prikje.

  Wel Bert ik zou zeggen als je een dutje gaat doen vandaag geniet ervan en verder een hele fijne rielekte dag hoor. Knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. dat is waar Jip ik was dat van ’s nachts vergeten. Vannacht heb ik weer van alles gedaan maar ja dan komt de ochtend en dan wil ik knuffels en hangen en als mijn vrouw dan zegt ga lekker slapen nou dan lig ik al. En ik heb ook dat gefoel van het wordt kouder. OOk al ben ik binnenjongen ik weet het gewoon!! poot van je vriend Bert

 2. Hajooo oompie bert. Oooh eindeluk hep ikke weer pjoeterteit hihihi.
  Ikke sjaap sins kort ook wat faakur oompie. Frauw seg dat dat door de kauw kom. Ikke seg dat het door mijn lekkere faggie komp in mijn huisie. En door kwiebeltjes op mijn koppie. Daar worre ik alteit sjaperig fan.

  Ooooh uwes kjijg uwes aa pee kaa? Oooh kijk uit hoor!! Dokkers sjijn meen. Se stele sjomaar knikkertjes!! 🙀🙀🙀

  1. wat super dat je weer aan de computer kunt Dorus, je hebt het nou ook druk met je huisje in je huis, dat snap ik best. En van aaien ga ik ook altijd slapen dat is ook weer waar goed dat je het zegt!!

 3. Hoi Bert, wij slapen ook heel veel. Vooral Bas is een echte slaapkop, hij wordt alleen maar wakker om naar de bak te gaan of om een beetje te eten. Alleen Juultje heeft volgens onze vrouw aaddhhdd, zij is soms best wel een beetje druk. Het is heerlijk om nu het wat kouder aan het worden is om lekker in een warm mandje te liggen, soms alleen en soms met 2 of 3 tegelijk. Vandaag is er een beetje zon, dus gaan we precies zo liggen dat we in de zon liggen.
  Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel, en Juultje: ik krijg nou ook al een beetje zon en dadelijk ga ik er ook in. Dus jullie hebben ook het gefoel van het is kouder we gaan slapen en dan samen. Warm is ook zo fijn en gezellig dat snap ik nou veel beter!! pootjes van mij

 4. Hoi Bert;
  Oh Oh, is het bij jouw ook al zo? Hier ook, en mijn vrouw zit ook te zeuren dat ik minder eet dan een een poos geleden.
  Nou ja zeg, het is ook nooit goed, want toen at ik teveel!! Logies, ik was bezig met m’n wintervacht, en die is nu af,
  Goed, ik slaap overdag wat meer, maar mensen weten niet wat een werk zo’n winterjas is!!
  Bovendien slaapt mijn vrouw bijna de hele nacht, en ik moet dan toch zo nu en dan kijken of alles nog in orde is, en naar de egeltjes kijken die nog niet in winterslaap zijn. Dat vergeet ze hoor, dat ik wakker ben als zij ligt te tukken.
  Toch is het goed dat ze op ons letten, al kan het soms een beetje hinderlijk zijn 🙂 . Het betekent dat ze van ons houden,
  Mijn adfies ; Als je vrouw ligt te slapen met veel kabaal door het huis rennen tot je vrouw ervan wakker wordt.! Dan is je vrouw blij dat je gaat slapen. Ik heb er altijd sukses mee.
  Fijne slaapdag Bert,
  Kopje en poot van Vlo

 5. Bert hier wordt nu ook meer geslapen hoor!!!!
  Zeker Tica en Izzy, die 11jaar worden, slapen heel erg veel.
  Zij vinden de kou buiten maar niks en blijven lekker binnen.
  Panda, Moby en Dopey blijven ook maar even buiten en komen naar binnen om verder te gaan slapen.
  Alleen Belle vindt het heerlijk om bij weer en wind buiten te zijn.

  Dus het heeft wel een beetje met leeftijd te maken maar ook met het koudere weer. Als binnenkater merk je natuurlijk ook dat het kouder is buiten.
  Belangrijk is wel dat je goed eet en drinkt!!!
  Maar een extra check door de dokter kan nooit kwaad en is alleen maar goed!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal!!!
  😽😽😽😽😽😽😘

 6. Dag lieve Bertje, Floortje slaapt ook veel hoor, maar ze is ’s morgens ook al heel vroeg op. En net als jouw vrouw kijken wij ook wel eens argwanend naar haar, eet ze wel genoeg, drinkt ze niet te veel, is haar neus niet te warm, gaat op haar weecee ook alles goed. Dat is uit pure liefde hoor Bert, net als bij jouw vrouw. Je hoeft niet bang te zijn voor de witte jas die eerdaags komt, gewoon kontroole van je hartje, je buikje, je oortjes en oogjes. En je jaarlijkse prikje natuurlijk. Ga maar lekker dutten op je kussen lief vriendje, je krijgt een extra kus van Floortje. Knuffels van ons, Ina en Floortje.

 7. Hoi Bert, wat jij vertelt herken ik wel van bij mij thuis. Als ik heel druk ben (eerlijk waar, dat komt voor!) dan denkt mijn man dat er iets is maar als ik lekker lig te slapen denkt mijn vroue dat er iets met me is. Als ik lekker eet is het te veel, als ik weinig eet denken mijn mensen dat ik ziek ben.
  Maar het is heel normaal dat je mer slaapt. Dat komt omdat het koud is buiten, en het is steeds langer donker. Ook al ben je een huiskater, je voelt dat toch. En in de winter slapen de meeste dieren meer. De meeste mensen ook trouwens.
  Ik denk dat het komt omdat je vrouw een beetje zenuwachtig is voor de dokter. Dat hebben mijn mensen ook altijd. Dan kijken ze naar alles wat ik doe, of niet doe.
  Je zou er bijna opgelucht van zijn als de dokter eindelijk komt, Bert!
  Maar het is natuurlijk omdat je vrouw van je houdt. Ze wil graag dat alles goed met je is. En dat wil iedereen op de blog ook.
  Doe maar lekker slapen Bert, dat is heel goed voor een atletiese gezonde seeniorkater.
  Lieve kopjes van Bolle.

Reacties zijn welkom