Rechterpoot of linkerpoot, dat is de vraag

poot

Ik weet altijd heel goed waar ik wil gaan liggen en ook hoe. Maar er is een misteerie in mijn leven. Die eerste stap, hoe ik die zal zetten, rechterpoot of linkerpoot eerst?

Staan

Soms weet ik het meteen. Dan zet ik de stap vooruit naar lekker liggen. Maar als ik het niet weet, dan blijf ik staan. Ik weet dat andere katten dat ook doen en dat mensen het raar vinden. Waarom snap ik niet want:

 • het is belangrijk zeker te weten met welke poot je begint, anders sta je verkeerd en dan moet je weer goed zien te komen en hoe weet je nooit
 • van binnen in je kop heb je gedachten die je moet denken over waar je staat en waar je heen moet dus dan moet je heel erg stil staan om dat te kunnen bedenken
 • als ik het niet weet, wacht ik gewoon tot ik het wel weet, want je weet maar nooit

Voorpoot

Folgens mij is mijn rechterpoot mijn beste poot. Als ik op het op het tapijt lig, steek ik die uit, dat is voor mijn balans. Ook als ik slaap. Dus als er wat gebeurt waardoor ik opeens wakker ben dan kan ik door mijn rechterpoot het snelste weer zitten.

Van mijn achterpoten weet ik het niet precies. Die horen er te zijn. Ze doen hetzelfde maar toch ook weer anders. Ja, dat is best lastig om te bedenken. Bij een knuffel leg ik mijn achterpoten soms op elkaar maar dat doe ik weer niet met mijn voorpoten. Dat hoort ook bij het misteerie van de poot. Je weet het is belangrijk en je weet niet precies hoe of wat.

Hulp

Als ik lang op mijn kussen sta te denken dan krijg ik soms hulp van thuis. Ze aait me even, ze zegt wat, en dan ben ik uit mijn denken en ook uit mijn misteerie. Want daarna kan ik gewoon gaan liggen. Lekker, hoor. Ontspannen.

16 thoughts on “Rechterpoot of linkerpoot, dat is de vraag

 1. Goedemorgen Bert, het is inderdaad misterieus wat jij beschrijft. En iets dergelijks zie ik ook wel bij Floortje als zij wil gaan liggen. Ik zal eens goed opletten of zij ook het eerst met de rechterpoot gaat. Jullie katten zijn hele misteerieuze beesten lieve Bert, maar o zo lief. Kusjes en knuffels van Ina en Floortje.

 2. Bert dat is gek he???
  Als je gaat nadenken over iets en dan weet je het niet meer.
  En als je het doet zonder nadenken lukt het meteen.
  Maar ik verklap je een geheimpje……..mensen hebben dat soms ook!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽

 3. Ikke weet niet welke pooter ikke ben oompie. Asse ik geknuffelt wor dan pakke ik met veide poote de hand beet en dan gaat ik wikke. Kanne ook beide pooter sjijn?
  Mijn mense weet ikke het wel. Sij gjijpe mijn eete alleteit met hun regterpoot uit mijn bjokjesblik. Nooit mette links.

  1. daar zeg je iets Dorus. Een beide pooter. Dat kan vast ook als je nou al erfaart dat je zo het beste je dingen doet. Bij mensen kan dat misschien ook zo zijn.

 4. Hallo Bert,
  Jee wat een dilemma , ik doe gewoon met mijn voorpoten wat mij het beste en het eerste in mijn koppie komt. Maar ik ga als ik naar mijn bed ga eerst heel veel in mijn bed of deken trappelen, als dat klaar is ga ik tigtig keer rondjes draaien en dan pas ga ik liggen. Vaak ook nog met een van mijn poten over mijn snuit of ik doe mijn koppie zo dat ik op mijn voorhoofd slaap. Vrouwtje zegt dan: Jippie is weer een struisvogeltje. Kijk als ik dat doe en ook met die poten over de neus heb ik zoiets van ik ben er niet en kan heerlijk gaan dromen over al die muisjes van mij.
  Nu heb ik weer veel zon en je snappert wel Bert ik lig weer heerlijk daar te slapen.
  Bert ik zal eens heel goed gaan opletten hoe ikke dat met mijn voorpoten doe.
  Voor nu een hele fijne dag en hopelijk voor jou zonnetje in de vensterbank en die grote zware herrie auto’s uit de straat. Van vrouwtje een zonne knuffel en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Dat doe ik soms ook met mijn poten Jip, maar dat is meer tegnies om te kunnen ontspannen, dat weet jij ook. Hoe meer ik er nou over nadenk hoe raarder het eigenlijk is. Elke voorpoot werkt. En dan sta ik toch van hoe moet het. Oja ik had zon vandaag!! poot van je vriend Bert

 5. Lieve Bert,

  van mij eigen heb ik geen foorkeur voor mij poote Bert. Assie sta dan sta jij en assie er nie ofer nadenk dan ga jij gewoon loope. En soms ga jij ligge. Mij foorpoote zijn wel belangrijk bij mij knuffele, dan kan jij jou vrouw ze hand vastpakke. Jij maak kontak met jou foorpoote Bert. Soms als mij vrouw slaap en mij buik heb honger….Dan sla mij eigen met mij foorpoot teege mij vrouw ze neus of ze wang. Dattie wakker wor. En mij achterpoot kom meestal achter mij eigen aan.
  Mij konkluusie Bert is, jij heb ze allemaal noodig en jij mag van jou eigen kiese welke poot jij gebruik als jou eerste.
  En mij hart weet, jij heb mij mooiste poote van mij Feesboek

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, ja foorpoote zijn belangrijk misschien wel het belangrijkste van al mijn poten. Daar ben ik ook het meest gefoelig in en jij ook omdatje zo informaazie en contact hebt. Ik find dat jij de mooiste poote hebt Loes. Je Bertje

 6. Hoi Bertje, ik heb dat waar jij over schrijft soms ook als ik wil gaan liggen. Ik weet eventjes niet hoe ik dat moet doen, van staand nasr liggend. Daar moet ik dan eerst eventjes over nadenken. Want ik lig graag altijd dezelfde kant op. Andersom KAN wel, maar het ligt minder lekker. En soms sta ik er verkeerd voor, en daarom moet ik nadenken hoe ik het liggen het beste aan kan pakken. Als ik me zomaar door mijn poten laat zakken lig ik niet lekker. Dat luistert heel nauw.
  Net als bij jou thuis word ik dan vaak geaaid. En gelukkig weet ik het dan meestal weer, en ga ik goed liggen. Soms moet ik toch nog een keer opstaan en omdraaien, maar ja, dat kan iedereen gebeuren.
  Mijn vrouw doet het meeste met haar rechterhand, en mijn man kan allebei zijn handen gebruiken. Niet voor schrijven ofzo, wel om iets te pakken. En ik speel vooral met mijn rechterpoot, denk ik. Maar ik kan slapen met allevier mijn poten tegelijk!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle wat heb jij er veel verstand van dat je precies weet welke poot je wanneer en ook al waarvoor moet gebruiken. Ik doe geloof ik maar wat. En dan komt er meestal wel wat van of niet en dan weet ik het niet meer. Goed liggen vind ik ook belangrijk. Dat is mijn basis. Anders kan ik niet rieleksen, niet doezelen, niet slapen en eigenlijk ook niet liggen, nou dan hou je toch niks over. pootje van mij

 7. Hoi Bert,
  En ik maar denken dat ik de enige was met dat gedoe met die poten!
  Het is net zoiets als opstaan en gaan liggen. Je draait 3 rondjes, en je gaat weer precies zo liggen als je lag, en denkt dan “Waarom ben ik eigenlijk opgestaan?”
  Ik weet niet of ik links of rechtspotig ben, ik denk rechts, maar helemaal zeker weet ik het niet.
  Bedankt voor dit verhaal Bert, het doet me goed te weten dat andere katten zoiets ook hebben.
  Kopje en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, ja andere katten hebben het ook en heb je gelezen dat van Bolle? Hij is er heel precies in dat je meteen denkt o kan dat ook nog. Dat van die rondjes heb ik ook. Het is raar en toch kan het niet anders. Je moet gewoon zeker weten dat je goed ligt, zo zie ik dat/ Poot van mij

 8. Dat heb ik weleens met de trap aflopen, dat moet met het goede been beginnen, maar ik zou zo niet kunnen zeggen welke, dat gaat automatisch.
  Soms begin ik verkeerd en dan moet ik even terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *