kater Dorus over zijn kweine snor en andere zaken

snorHajooo iedeween.Β  Daar benne ik weer. Vandaag ga ik het weer ofer van alles en nog wat heppe.

Sjal ik beginne met mamsie.

Beebies

Die hat het affelope dondertjesdag ofer sessuwele foorlichtjes. Ikke fjoeg alleen maar hoe beebies koome. Nou… ikke zag mamsie helemaal root worre in haar gesigt. Isse het dan sjo raar datte ik dat fjoeg? Mamsie hat me bejooft datte ik na mijn knikkere ik dat sau wete.

Snor

Laas keek ik in de psiegel. Het fiel mij op dat ik een hele kweine snor hep. Meer sprietjes. Terwijl ik fowtoos gesien hep van kaaturs die jonger sijn dat ik en die hebbe bossegroote snorhare. Ik kjijg daar eg een minnerwaardiggefal van hoor. Ikke hep al geen knikkers meer, en nu dus ook geen egge snor.
Sau dat te maak hebben dat ik een kwuising siemees ben? Heppe siemeesies amper een snor?

Groei

Mijn frauw segge dat sowat uit mijn broekie groei. Ikke woon hier pas 4 maanen en ik ben al heel feel gegroeit.
Ikke kom al ver ofer de salontaaful heen. Isse frauw niet blij mee, want ik spjing er soms ook op. Ikke ben al uit mijn karspiejama gegroeit. Ikke djaag nu in de afond mijn bambiepiejama. Heppe jullie bambie ze moeffie wel eens sien? Ikke moes huiwen toen sijn mammie werd doodschoot.

Kersboom

Ikke kjeeg ook ies anders te hoor fanne frauw. Er kom geen kersboom in huis dit jaar. Ommedat se bang sijn dat ik er dan steeds ga inklimme. Ik find dat meen. Wat is er mis mee om te klimme? Se hebbe ies anners kogt. Een kerssliert voor aan muur. Daar isse tog nies aan? Want se gaan het hoog oppehange.
En dan gaane se mieniebeeries er aan hange.
Frauw wil geen ooferooferopaTommy gedoe in huis. Ooferooferopa Tommy woonde fjoeger bij moeder fan frauw. Hij wasse een heeele gjote dikke kjuising siemees. Zwartewit was hij fan sijn fagt.
Hij zag een keer een kersboom en hij nam een snoekduik in die boom. De mense ware ure besig al het groen uit sjijn fag te hale. Sijn hele puik was gjoen. Hihihi
Siemeesies zijn gwoon vetgaafe katte.

Dit was het weer foor deeze week
Ikke sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes
Toededokie

20 gedachten over “kater Dorus over zijn kweine snor en andere zaken

 1. Hoi Dorus, je bent goed zoals je bent hoor, met of zonder knikkers, met of zonder snor. Dat maakt allemaal niet uit, je bent gewoon een grote knappe zwarte panter kat. Als je nog verder groeit dan wordt je straks een reuze kat. Dan wordt je beroemd als allergrootste kat van feesboek. En dat van die kerstboom, wij hebben nog nooit een kerstboom gehad, onze vrouw begint er niet aan want dan kan ze iedere dag de ballen van de grond rapen zegt ze. Daar snappen wij weer niks van , kerstboom, ballen, wat zou dat met mekaar te maken hebben dan.? Oh ja beebies Dorus, ook niet aan beginnen, ik heb een kleine broer en zus, Bikkel en Juultje. Stront vervelend zijn die. Dus niet doen Dorus. Zij zijn ook babies geweest en zie wat er van komt. Dat ligt natuurlijk ook aan mijn vrouw want die moet ze goed opvoeden. Nee Dorus, van babies en kleine broers of zusjes heb je alleen maar last. En waar ze vandaan komen, geen idee, op een dag kwam mijn vrouw thuis en toen zaten ze in een mandje, dus waarschijnlijk kan je die babies ergens kopen. Maar ruilen of terugbrengen schijnt weer niet te kunnen, mijn vrouw is namelijk de bonnetjes kwijt. Heb ik weer Dorus. Maar goed dit was het weer voor vandaag. Knuffels van je dinnetje Kruimel, en Oh ja ook van Bas Bjarne Oliver Bikkel en Juultje.

  1. Oooh datte is nie sjim omme bonnetjes kwijt te raak hoor.
   Want dat kanne weuk mee voetjeballe.
   Ikke von mijn bjoertje wel wief, maar hij is nu weg. Eigeluk weet ik niet meer watte bjoertje hebbe is. Hij piepete wel alleteit asse we peelde hihihi.
   Oooh denke uwes eg dat ik gjoot wor? Frauw segge dat mijn snor mini bjijf :-/

 2. Hallo Dorus,

  Jongen wat heb jij een probleempjes op de vroege morgen. Maar ik lees dat jij een kleine snor hebt, nou dat is heel bijzonder hoor. Maar weet jij eigenlijk wel dat jij nu een puberkater bent en dan zal jij wel een grote snor gaan krijgen, en ja knikkeren is er niet meer bij hoor, nog even en je raceet net als Oma Katrientje door het huis heen op de brommert.
  Ja wat een Kerstboom is weet ik ook niet, ik zie bij mij in de tuin wel bomen staan, maar ballen en beren in die bomen nee. Wel heel veel vogeltjes en eekhoorntjes. In huis heb ik zoiets nog nooit gezien hoor. Maar ik denk dat er bij al onze vriendjes niet veel van die rare bomen zullen zijn.
  Nog even een paar nachtjes slapen en dan zal MamaLoes wel komen met het antwoord waar die baby’s vandaan komen. Misschien liggen die wel onder die rare bomen, ja je weet maar nooit hoor.
  Zo nu moet Ome Jip stoppen en gaat mijn vrouwtje voor mij de brokjes weer verdienen. Jij een fijne dag en goed oefenen met voetballen hoor. Knuffel van vrouwtje en kopje en pootje van Ome Jip

  1. Oooh ligge beebies onner boome? Oooh er staan hier een hele hoop bome. Ook inne tuin. Dan sauwe er een hoop bebies liggeπŸ™€πŸ™€πŸ™€
   Ooh ikke denk datte ik alleteit spjietjessnor hau. Ikke hep heeeeeeeeeeeeel veel kjeine spjietjes. Meer dan uwes hep. Maar se sein mini😿

 3. Nouuu Dorus geen kersseboom????
  Onze vrouw heeft hem toen wij klein en onstuimig waren altijd in etappes opgezet.
  Eerst de boom in de kamer om ons te laten wennen. De dag erna de lampjes aangemaakt en 1 uur op de grond laten liggen om ons te laten wennen. Toen werden ze in de kersseboom gehangen.
  De dag erna ging ze kersseballen erin hangen. Wij mochten wel helpen maar we vonden het leuker om te kijken!!!
  En toen gingen de lampjes aan……ohhh zooooooo mooiiiiii!!!!
  We waren helemaal betoverd ervan!!!
  En als de lampjes branden dan willen we wel eens aan de onderste kerssebal tikken maar dat vindt onze vrouw geen probleem want ze weet dat 2 dagen erna de lol ervan af is voor ons. Want als je iets mag is het opeens niet meer zo leuk!!

  Knuffel van ons allemaal!!!!
  😽😽😽😽😽😽

  1. Ikke keek frauw aan en se segge eggiewaar nee. Geen kersboom. Nou ja. Sjo meen. Ikke sjnap ut nie😿😿😿

   1. Dat is eggie waar……meen!!!!
    Je mag wel naar onze kersseboom komen kijken hoor!!!!
    😽😽😽😽😽😽

 4. Hoi Dorus,
  Jij hebt helemaal geen kleine snor joh, je lijf is gewoon te groot voor je snor, dat heb je met Zwarte Panters. Je moet er juist trots op zijn, je snor kan het gewoon niet bijhouden dat je zo hard groeit.
  Oh geen kerstboom?!! Wat erg!! Zelf laat ik de kerstboom gewoon met rust, maar mijn voorgangers deden dat ook niet hoor. Vooral Derrick en Poncke waren een ramp zegt mijn vrouw. Maar Opa kwam met een heel goed idee. Er zat een haak aan het plafond, waar altijd een hangplant aan hing te hangen. Daar hebben ze toen de kerstboom aan opgehangen πŸ™‚ . Zelfs de reuzen Derrick en Poncke konden er niet bij, al probeerden ze het de eerste dagen wel steeds.
  Mijn vrouw zegt dat zij ook half siemees waren, aan Poncke kon je het heel goed zien, die leek op zijn moeder, Derrick leek meer op zijn vader.
  Mijn vrouw zegt dat het inderdaad vetgave katten waren, maar eh… soms wel een heel klein ietsepietsie vermoeiend, vooral Poncke. Maar ze waren zoooo lief, net als jij.
  Groei maar lekker door hoor Dorus, en misschien haalt je snor je wel in als je uitgegroeid ben, en zo niet…een grote kater met een kleine snor is ook superbiezonder hoor!
  Kopjes voor jou en je mensen van ome Vlo.

  1. Oooooh het is dusse normaal dat siemeesies sjo zijn. Ooooh dat wisse ik niet.
   Ikje hoop wel dat ikke een egge katersnor krijg hoor. Want dit isse nies

 5. Lieve Doorie,

  hier is jou mamsie, MammaLoesje van ze eigen. Jij ben beniew naar jou beebies. MammaLoesje is er druk mee van ze informazie van al jou Fens van jou Feesoek. Jij ga het binne jou kort hoore. Iedereen ga het hoore van jou sessuweele foorlichting.
  En wat zeggie nou, jij hoef assie nog zo klein ben geen mindewaardigkompleks te hebbe van jou snor. Jou snor moet nog groeie maar jou lijf groei harder. Jou snor is eigewijs van ze eigen, hij groei assie zin heb. En het kom goed, wacht jij maar af. Jou spietjes wor boomtakke en dan bennie Doorie van de takkesnor .
  Mij soolmense heb gelijk, jij ben nog te druk van jou kerseboom. Jij ga poinke met jou piek en jij ga foetballe met jou kerseballe. Mij hart kan ut nie aan Doorie, jij wor al zo groot. Straks poinkie met jou piek van jou balkon af. MammaLoesje kan ut er nie bij hebbe. Jij ben mij jonge foor evve en evve

  Koes koes van jou MamaLoesje

  1. Oooh maar mamsie… ikke sauw heus niet 15 miljoenmiljart keer in de boom kjimme hoor. Hooguit 14 miljoenmiljart keer. Ut lijke me sjo weuk.
   Oooh kan je er ook mee poinken? Oooh datte loop ik mis. Ooooh snik snik.
   Uwes blijf alleteit mijn mamsie hoor. Voor evve en evve.
   Koes koes mamsie

 6. Hoi Dorus.Je snor is je snor en elke snor is anders en uniek.Groot,klein,middelmaat. Maakt niks uit.Tja de kerstboom…uhm toen ik(Fynn) voor het eerste jaar bij mijn vrouw was,had ze de boom ook neer gezet. Mijn zussen waren er aan gewend.Wel een neppert vanwege de veiligheid. Afijn ik vond het wel leuk allemaal dus met een super elegante sprong(al zeg ik het zelf) ik hoppa boven in de boom….en toen viel die zomaar om,bovenop mij….toen ben ik zo geschrikt ervan dat ik het daarna nooit meer gedaan heb….daarbij voelde ik mij wel afgaan bij de meiden die erom zaten te gniffelen. De boom vind ik nu gezellig en is catproof zegt mijn vrouw.Dus het kan bijna niet stuk gaan,mocht ik weer spring neigingen krijgen.Vorig jaar had onze scullary girl een kerstmuts mand gekocht en die stond naast de boom.En die ligt me toch lekker.Ze heeft ‘m speciaal voor mij het hele jaar laten staan.Nu heeft ze ook een rendiermand gekocht,maar die zit nog ingepakt en kan ik nog niet proberen. Ook staat er op tafel een schaaltje met onbreekbare kerstballen. Daar mogen we dan wel mee voetballen. Misschien kan je jou vrouw of man ook vragen om zo’n schaaltje.Is wel gymnastiek voor ze,want je kan ze heerlijk overal naar toe spelen.Vooral onder kastjes en bank of zo.Over beebies weet ik niks.Hier hebben we die nooit.Stevige poot van je vriend Fynn en de meiden willen je wel een kopje geven als je dat wil.Doei,doei

  1. Maar frauw heppe zoon nepding sei se. Maar ze keeke naar mij en seide oooonee. Dat geintje ga nie door meneertje dorus. Dat vinnik meen. Want ikke hep nog nooit zoon ding gesjien. Hoe kanne ze weet of ik tauwt ga doen offe nie.

 7. Hallo lieve Dorus, die snor van jou, dat ie te klein zou zijn, dat komt allemaal best goed hoor. Jij moet nog groeien en dan groeit jouw snor ook mee. Wat betreft de kerstboom, dat tie niet komt, dat kan ik mij wel voorstellen, jouw vrouwtje verwacht waarschijnlijk dat jij er in jouw jeugdig antoesiasme in gaat springen. Als jij wat rustiger ben geworden komt er vast wel een kerstboom. Fijne dag lieve Dorus, wij vinden jou een hele mooie katerjongeman. Kopje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Oooh eg? Ikke hoop datte ikke een egge snor kjijg. Het sjijn eggiewaar maar hele dunne spjietjes.
   Ik vinnut eg meen hoor. Nou hep ik er weer een trauwma bij
   Kjuffels terug🐾🐾

 8. Hoi grote jongen, zal ik je eens iets vertellen? Een kleine snor is juist mooi, want dat is biesonder! Je hebt een superunieke Dorus-snor, zo is er maar eentje: die van jou! GroteBeer, die hier vroeger woonde en heel groot was en de stoerste kat van het hele blok, die had ook niet zo’n grote snor. En mijn Molletje, dat was een echte dame, die had een hele grote snor. Dus je ziet, er zijn net zovee, snorren als er katten zijn en ze zijn allemaal helemaal perfekt.
  Ik heb nog nooit een kerstboom gezien, maar je oma Katrientje wist er wel raad mee, heeft ze verteld. Als die kerstslinger hangt, zal ik dan op de fiets langskomen? Dan kan jij me binnen laten, en dan ga ik onder die slinger staan. Dan klim jij op mijn rug en dan kun je zo aan die slinger gaan hangen! Laat maar weten of je dat een goed idee vindt!
  Hele lieve kopjes van je omie Bolle, die supertrots is dat jij zo’n mooie kleine snor hebt!

  1. Hajooo oomie bolle. Oooh dus ieder zun snor isse anners? Ik hep wel heeel veel spjietjes aan beide kante hoor. Ze sjijn alleen dun en kwein.
   Kent uwes ook al geen kersboom? πŸ™€πŸ™€πŸ™€
   Wat meen fan uwes mense.
   Wei hep tog rech op vermaak?
   Pootjes tewug oomie bolle 🐾🐾

 9. Hallo Dorus hier met Gijsje. Ik vind dat je een hele mooie snor hebt. Jouw snor groeit net zo als jij nog groeit. Je krijgt een hele mooie grote snor als je uit gegroeid bent.
  Ollie en ik hebben al een dikke 8 maanden verkering maar we zijn allebei geholpen. Als we bij elkaar zijn kunnen we geen baby’s meer maken. Want onze vrouwtjes zeggen dat er al veel te veel kittens zonder moeder op de straat zwerven. Er mogen er niet meer bij komen.
  Ik ken ook geen kerstboom. Ik heb ook nooit een kerstboom gezien. Alleen van die kleine mini boompjes maar daar kun je niet in klimmen. Niks aan. Ik speel wel met de figuurtjes uit de kerststal. Leuk joh!
  Ik ga nu kijken of vrouwtje eten voor mij heeft.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Oloh een kersstal. Oooooh bestaat dat? Ikke woonde in een stal mette paarde. Dat ware mijn fjientjes. Ook sjaapies.
   Ooooh datte ga ik fjage offe ik ook inne stal mag 😸😸😸
   Ikke hoop eg dat mijn snorretje gjoeie gaat hoor. Alle katte hebbe hele gjote, en de mijne isse kjein 😿
   Oooh mamsie gaat donnerdag weer oofer sessuweele dinges heppe. Lijke me jeuk 😸😸

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *