Loesje vertelt over karnafal en echt zijn

karnafalIn mij wiekent lag ik bij mij vrouw op ze schoot, ik deed mij rieleksmeedietaasie want mij vrouw was moe. Dan help ik haar want zij moest veel werke van ze eigen.

Ze zeg Loes het is karnafal en ik voelde een knor in mij buik. Ik hoopte op mij lekkere vis, misschien had mij visboer uit ze kanaal een nieuwe vis gevange? Ik voelde mij eigen blij en onrustig in mij buik.

Ze masker

Zeg me vrouw ineens dat karnafal een groot feest is en dat iedereen dan ze masker draag. Ze zeg Loes assie in het Zuiden van Nederland woon dan hebbie er last van. Iedereen vier ze feestje en ze doen ook gek. Van me eigen weet ik alleen dat ik in mij stapelhuis woon met mij vrouw, Floris en Zusje.

Van karnafal heb ik nog nooit gehoord en assie het niet kan eete dan snap ik er niks van. Van me eigen hoef ik niet achter mij masker. Als ik gek wil doen ren ik mij trap op en af en dan ben ik er weer klaar mee voor de rest van mij dag.
Ik moest er wel over nadenken, wat karnafal is en waarom mensen dan anders zijn? Als poes houd ik van gewoon en dat ik mij eigen kan zijn. Dat mij leven echt is.

Iemand anders zijn

Met karnafal is niks gewoon of echt zeg mij vrouw. Iedereen heb gekke kleere aan en een masker op en er is veel lawaai. Er is een opstoet en iedereen eet en drink heel veel. Van me eigen doe ik altijd veel eete, dan wil ik toch geen masker op mij kop. Mij vrouw zeg, Loes jou visboer is gesloote want hij heb ook ze karnaval. Toen heb ze me bijna moeten reenimeere. Hoe kan mij visboer nou gesloote zijn? Hoe moet ik dan mij tonijn eete? Ik voelde mij paniek in mij kop want mij visboer hoort bij mij dag. Misschien hebbie ook wel ze masker op en verkoop ie ineens paardenflees? Nou ik wil geen paard in mij gang, ik wil mij eigen visboer. Ik hoop dat mij karnafal snel weer overgaat en dat mij visboer dan weer ze eigen is. Mij visboer is mij visboer, dat is gewoon zo. Hij heb het niet noodig om iemand anders te zijn van ze eigen. Hij heb ze vis en mij eigen als ze grootse fen. Dat sta bij mij eigen op mij keukendeur! Echt waar!

Inkognieto

Als ik op mij denkpaal lig hoor ik oferal lawaai. Mij vrouw zeg dat het de opstoet is en dat er allemaal groote wagens door mij stad rijden. Ik snap er niks van, ik kom nooit in mij stad. Van me eigen hoef ik ook niet door te zakke, mij poote zoude beswijke onder mij gewicht. Ik zeg u eerlijk, ik vind er niks aan. Waarom zou ik een ander moete zijn, mij kop verberge achter mij masker. Wie ben ik dan? Ik heb mij vrouw wel gefraagd of zij mij eigen op me footo wil zette met mij masker op mij kop. Misschien kan U het zien op me footoo maar in mij hart ben ik mij weg kwijt. Ik ben inkognieto.

Mij vrouw zeg: Loesje, jij ben prinses Loesje d’n irste! Maar ik wil helemaal geen prinses zijn in mij leeve en al helemaal niet mij irste! Ik wil mij eigen zijn. Gewoon Loesje zoals U mij ken en zoals mij Bert mij ken. Met mij gefoeligheede en mij maatje meer. Voor mij hoef al die opsmuk niet, aan mij lijf geen pooloonezze. En assie eerlijk ben, er is maar één prinses en zij heet Katrientje. Zij heb het al vanaf ze geboorte, dat ze prinses is. Ze kan er niks aan doen van ze eigen. Dan is het wel echt.

Onder mij tafel

Maar ik zou ook schrikke als mij vrouw als iemand anders in mij huis zou koome. Dan zou ik mij niet veilig voele en ik zou onder mij taafel gaan zitte wachten tot mij vrouw weer ze eigen zou zijn. Assie met raare toeters en belle of met een kaamerbreed tapijt op ze kop door me huis zou sjouwe. Ik zeg u eerlijk, van me eigen zou ik niet weete wat ik zou moete doen? Ik zou soveel moeilijke gefoelens hebbe, ik zou mij eigen tonijn worde van mij schrik. Als poes ben jij wel afhankelijk van jou mensen in jou huis en jij heb niks te zegge assie gek wil doen.

Vertrouwe

Gelukkig is mij vrouw gewoon naar ze werk en kom zij straks gewoon weer thuis. Dan is het weer gezellig want ik weet wie mij vrouw is. Dan kan ik bij mij vrouw op ze schoot kan gaan ligge en voel ik ze aandacht. Mij vrouw ziet mij en ik zie mij vrouw. Dan maake we kontakt en het is echt van ze eigen. Echt kontakt is moeilijk. Jij moet vertrouwe hebben en jij moet veilig zijn. Dan kan jij helemaal jou eigen zijn en jou hart gaat open. Dan hebbie jou eigen pooloonezze van jou geluk en jij kan jou masker afgooie. Jou karnafal is foorbij!

Liefs van Loesje

18 thoughts on “Loesje vertelt over karnafal en echt zijn

 1. Mooi verhaal Loesje, wij houden helemaal niet van anders zijn. Voor ons moet alles altijd hetzelfde zijn. En van herrie en rare geluiden houden wij ook niet. Onze vrouw moet ook altijd naar haar werk, als ze dan een keertje niet hoeft dan kunnen we lekker lang bij blijven slapen en de hele dag knuffelen en dicht bij haar zijn. Dan voelen wij ons ook veilig. Dan genieten wij met zijn allen. Groetjes en dikke knuffel van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel en Bikkel

  1. Hallo Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel,

   wat fijn dat jullie ook bij jullie vrouw mooge slaape en dattie ook weleens vrij is. Mij vrouw is ook weleens vrij, dan hoef ze geen tonijn te verdiene voor mij eigen. Dan is mij leeve echt en op mij fijnst. Dan zit ik ook op ze schoot en doe ik wel geniete. Van me eigen heb ik geen karnafal als noodig want ik vind er niks aan. Gewoon is mij fijnste gefoel en assie anders is moet ik wenne.
   Hoop dat jullie het fijn hebbe bij jullie eigen vrouw, ik vind slaape ook fijn

   Liefs van Loesje

 2. Oh ja Loesje wat we nog wilden zeggen, met of zonder masker, je bent een knappe Loesje hoor. Bjarne blijft maar naar je foto kijken. Als Bert maar niet jaloers gaat worden…..

  1. Ooooh echt waar….
   Blijf Bjarne maar kijke…
   Naar mij eigen?
   Ooooh……
   Mij Bert zeg wel, kijke mag van ze eigen!
   Ik ben nu ook verleege

   Liefs van Loesje

 3. Oooooh loes….je benne nog mooier met je maskertje voor. Maar doe maar weer snelle af hoor, want dan benne echt op jouw mooist.
  Oooooh wij kenne geen karnaafal. Kan je dat eet? Ooooh nee….want je visboer was dicht. Oooooooooh wat erg. Hoe durrefte hij😳😳 hij weete tog dat jij honger heb?
  Hier hebbe ik wel last van koooningsdag. Dan schreeuw mensen de heel nacht. Errug he? Maar vrouw zorgt er dan wel voor dat ik gekoolde vis heb.

  1. Oooh Katterien,

   hebbie geen karnafal met karnafal?
   Wij heb veel karnafal met karnafal en mij visboer heb het ook. Dan kannie ie nie open zijn zeg me vrouw. Oooh jou vrouw zorg voor koolvis voor jou eigen. Soolvrouw U ben lief!
   Hebbie dan sgreewende mense in jou straat Ooooh ik vind het moeilijk. Misschien kan me kooning langskoome en nog meer vis meebrenge. Magnogwat meer zijn…
   Oooh Katterien ik doe jou helpe, altijd.
   Assie hulp noodig heb bij ze koolvis. Van me eigen kan ik goed eete

   Sjeteeeeeeeeeeeeeeeem Loesje

 4. Dag Loesje,
  Wat lijkt me dat karnafal erg zeg, met al dat lawaai!! Ik vroeg of mijn vrouw het mij uit wilde leggen, maar ze kon wel vertellen wat het was, maar ze zei ook dat ze er niets van snapte.
  Ze zei dat ze van “boven de rivieren” kwam. Toen zei ze opeens: “Het lijkt een beetje op de Rijnweek, maar die heeft gelukkig geen optocht.”
  Toen snapte ik het, want in juni is hier altijd een week met kermis en artiesten die komen zingen ’s avonds. Wij wonen vlak bij de Rijn, en als de wind deze kant op is, is het net of ze in onze badkamer staan te zingen. Mijn vrouw zegt dat ze Jan Smit er een keer uitgejaagd heeft, en vlug het raam heeft dicht gedaan!!!! Maar of het waar is…..?!
  Ik kan me voorstellen dat dat masker niet hoeft van jou, maar het staat je toch wel heel mooi, en bent net een poes uit de” Sprookjes van duizend en één nacht.” zegt mijn vrouw.
  Wat een geluk dat je net niet gereenimeerd hoefde te worden toen je hoorde dat je visboer gesloten was!!! Maar je vrouw wist het, en zal dus wel een flinke voorraad ingeslagen hebben, anders zou je teveel verzwakken. Gelukkig maar, we kunnen jou nog lang niet missen.
  Wat een geluk dat jouw vrouw gewoon jouw vrouw bleef. Ik zou er ook niet aan moeten denken dat mijn vrouw er opeens anders uit zou zien en door de kamer zou dansen. Ik zou niet meer onder de bank vandaan komen!!!
  Nee, jij moet gewoon jouw eigen Loesje blijven, en jouw vrouw moet gewoon jouw eigen vertrouwde vrouw blijven, dan is het leven goed!!!
  Een heel lief, zacht kopje,
  Vlo.

  1. Oooh lieve Vlo,

   hebbie geen karnafal boove jou riviere? Hebbie dan een Rijnweek? Oooh ik wist het niet van mij eigen. Ik vind jou vrouw wel knap dat zij Jan Smit uit jou badkaamer heb gejaagd. Ooooooh is Jan Smit ook een Huiskater van ze eigen? Mij visboer zeg dat hij ook paaling heb meegebracht van me karnafal. Ik heb nog niks gesien Vlo.
   Maar ik heb mij ooge open en mij masker lig in mij kast.
   Mij vrouw zeg dat mij friezer vol zit met mij visboer, Hij heb mij lekkerste vis Vlo.
   Mij karnafal is nu foorbij, mij hart is blij. Nu is mij leeve weer echt en heb mij vrouw ook rust. Van ze lawaai enzoo, misschien heb ze ook wel iemand uit me badkamer moete jaage. Ooooh Vlo, ik ga niemeer kijke .
   Ik lig nu bij mij vrouw op ze schoot, dan voel ik haar hart.
   Nu is alles weer goed Vlo.
   Van mij eigen geef ik een zacht kopje terug,

   Liefs van Loesje

 5. Hallo Loesje,

  Ikke was wel geschrokken hoor , want ikke was bang dat er een andere Loesje op mijn scherm was gekomen. Vrouwtje mij uitgelegd dat jij het was, maar ikke was blij dat je dat ding vlug van je mooie koppie had weggedaan.
  Ja in het zuiden van ons land zetten heel veel mensen met de karnafal hun leven op de kop, Loesje ze zetten geen masker op hoor, maar ze doen die af. Dan laten ze zien wie ze zijn.
  Vrouwtje vertelde mij dat ze ook uit het zuiden van het land komt en een paar keer aan die gekkigheid had mee gedaan. Ze had het al gauw in de smiezen dat het geen feest voor haar was. Vrouwtje werkte toen in een groot kinderdorp, al haar collega’s wilde wel vrij zijn die dagen en vrouwtje deed dan gewoon werken net als jouw vrouwtje nu ook deed.
  Hier is geen karnafal en is het heerlijk rustig, geen herrie van muziek en optochten, en wat zeker belangrijk is alle winkels waar je eten moet kopen voor ons waren gewoon open, nikste vakazie hoor. We hebben hier wel andere feesten, maar die zijn wel leuk en doen alle mensen gewoon. Misschien heeft vrouwtje er wel eens van gehoord. Wij hebben Deventer op Stelten en Dickens Festival.

  Maar Loesje er is hier anders wel weer herrie maar die is van de zoveelste verbouwing van iemand in onze woontoren. Vrouwtje is zo blij dat ik Bach Bloesem druppeltje moet innemen. Ikke was net van te voren begonnen aan mijn 2de flesje om beter in mijn koppie en bontjas te gaan zitten. Ja je weet dat ik een hele bange Jip was geworden van de ene na de andere verbouwing hier en dan speelde het ook nog mee dat ik zoveel vriendjes als ster zag gaan. Dat samen kon niet goed meer gaan. Vrouwtje kan er ook helemaal niet meer tegen en gaat nu ook van die druppeltjes nemen speciaal voor haar gemaakt. wordt ze ook wat rustiger.

  Zo Loesje ikke ga nu vlug een slaap doen, want het is nu stil hier en vrouwtje gaat vanmiddag werken en op de poesjes passen en is als mijn buik knor doet weer thuis.

  Hele fijne dag samen met Floris en Zusje en knufjes van vrouwtje,
  Hele grote pooet en kopjes van je grote vriend Jip

  1. Oh Jip, het Dickensfestival!!! Mijn vrouw werd helemaal blij toen ze dat las. Ze vind het jammer dat ze daar niet meer heen kan, ze is een echte Dickensfan.
   Wat rot dat je vrouw en jij weer in een verbouwing zitten. Wat een geluk dat jullie die druppeltjes hebben, ik hoop dat ze vlug en goed werken.
   Jij en je vrouw heel veel sterkte toegewenst hoor.
   Bemoedigende kop voor allebei.
   Vlo.

  2. O Jip, niet alweer lawaai! Wat ellendig voor je!
   Gelukkig dat jij en je vrouw allebei druppeltjes kunnen nemen die een beetje helpen.
   Mijn mensen waren ook helemaal wan-ho-pig toen ik steeds zo bang was.
   Een ekstra lief kopje voor jou, en ook voor je vrouw, ook van mijn mensen! Bolle.

  3. Oooh Jip en mevrouw Jip,

   Verbouwe?
   Ooooh dat klink als anders en als lawaai van ze eigen. Dan moet jou vrouw ook druppels neeme voor ze onrust in ze kop.
   Ooh Jip mij vrouw zeg dat ze ook gek wordt van ze lawaai en verbouwen. En van me eigen zou ik ook wegkruipe.
   Jullie moet nu goed voor jullie eigen zorge en misschien kan jij jou vrouw jou Jippesnuit geeve. Dan heb ze wel troost.

   Van me eigen ben ik blij dat mij karnafal foorbij is, nu is mij leeve weer echt. Assie in jou zuiden woon hebbie het soms zwaar. Maar nu weet ik meer Jip en ik zeg jou eerlijk. Ik vind er niks aan. Voor mij eigen hoef het niet.
   Ik zet nooit iets op ze stelten Jip en van me eigen ken ik geen andere feesten als mij tonijnfeest. Dat is als mij visboer langskom met ze kar vol vis.

   Zorg jij goed voor jou eigen en jou vrouw Jip,

   Liefs van Loesje

 6. Oooooih Loesje, ikjes Ollie weet er alles van van die Carnaval, mijn Vrouwke is een paar uurtjes wezen Carnavallen en ze zag me er toch vreemd uit en rook anders naar Frites en Biertjes oooih ikjes mocht wel even spelen met al de prullaria die in de dozen zat dat was wel heeeeeel erg leuk!!!

  Alaaaaaaaaaf Ollie😃

  1. Oooh Ollie,

   deed mevrouw Sabine raar van ze karnafal? Heb ze ook ze kaamerbreed tapijt op ze kop gezet?
   Oooh Ollie, ik kan het voele in mij buik.
   Zeggie nou frietjes….
   Prrr prrr prrr prrr prrr prrr prrr prrr prrr prrr prrr prrr prrr Ik voel mij buik spinne en er kom weer knor in me buik.
   Soms doen vrouwe raar.
   Gelukkig hebbie nu verkering met lieve Gijsje,

   Liefs van Loesje

 7. Dag lieve Loesje, wat een toestanden allemaal!
  Het lijkt mij ook eng, dat karnafal. En dat iedereen veel lawaai maakt, en gekke dingen doet en er anders uitziet. Nee, ik doe niet mee, denk ik!
  Mijn man komt uit het suiden, en waar hij woonde was de eerste verlichte opstoet van Nederland. Daar pest mijn vrouw hem dan wel eens mee. Nu doet hij niet meer mee met dat karnafal, maar mijn opa en oma nog wel. Met een stof-jas.
  Het lijkt mij supereng dat mijn man ineens een bloemetjesgordijn is, of mijn vrouw allemaal preitjes heeft op d’r dijtjes.
  Mensen kunnen toch onbegrijpelijke dingen doen, waar wij katten gelukkig geen idee van hebben. Dat zal wel een in-stinkt zijn, ofzo.
  Of misschien moet je er groot mee zijn geworden, net als Ollie!
  Gelukkig dat je vrouw je vrouw is, en Floris Floris en Zusje Zusje. En Bert is gewoon je verkering, en Prinses Katrientje is gewoon Prinses Katrientje. En ik ben gewoon Bolle.
  Ik vind het masker mooi staan, maar ook een beetje eng. Want je kunt niet zo goed zien dat je Loesje bent, en hoe sensietief je bent, en hoe mooi en hoe verstandig en hoe lief. Je zou zomaar een andere witte kat kunnen zijn met een masker op.
  Doe maar gewoon Loesje zijn, want beter en mooier en liever kan helemaal niet!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. Ooooooh Bolle,

   ik ben mij eigen…
   Ik ben geen andere witte poes want ik heb ook zwarte vlekke in mij vacht. Mij masker is af want ik wil geen mensenkleren fraage. Mij vrouw zeg dat het niet hoef en mij Bert vind het ook niks van ze eigen.
   Maar soms kan jij wel iets duidelijk maake assie jou punt wil maake. Mij punt was dattie echt moet zijn. Echt van ze eigen en dattie jou masker af moet gooie.
   Bolle jij ben mij echte vriend, jij heb geen poespas noodig. Jij graaf in jou tuin en jij ben gefoelig. Jij heb jou liefde gevonde en jij voel het voor altijd in jou hart.
   Dan ben jij echt. Jij hoef geen Feesneus en jij hoef geen Feesboek.
   Jij kan het van jou eigen,
   Jij ben Bolle

   Liefs van Loesje

 8. Hallo Loesje, hier met Gijsje. Ik woon in Almelo. In Almelo vieren we geen carnaval. Maar in de kerkdorpen bij Almelo wel. Dan is het 5 dagen feest. Vooral de jeugd vindt dat heel leuk. Zij hebben dan 2 dagen vrij. Rosenmontag en dinsdag. Ook zijn er collega’s bij vrouwtje op het werk die er vrij voor nemen.
  Vrouwtje houdt wel van feestjes maar niet van carnaval. Ik hou ook wel van feestjes. Vind ik ook wel gezellig.
  Maar het meeste hou ik er van dat vrouwtje bij mij thuis is. Dat Vind ik echt gezellig.
  Oh ja, vrouwtje zegt dat de katholieken nu 40 dagen gaan vasten. Dan mogen ze geen koekjes, gebakjes en andere lekkers eten. Dat is erg! Stel je voor dat ik 40 dagen geen tonijn en snoepjes krijg! Oh, ik verhonger!!
  Maar vrouwtje zegt, dat ik niet bang hoef te zijn. Wij gaan niet vasten. Ik krijg gewoon mijn tonijn en snoepjes.
  De masker staat je mooi Loesje. Maar zonder masker ben je ook een mooie meid.
  Groetjes en knuffels en kopjes van Gijsje en vrouwtje.

  1. Hallo Gijsje en mevrouw Dinie,

   ik ga nooit vaste van mij eigen. Echt nooit Gijsje. Ooooh ik vind het moeilijk.
   Gelukkig vind jou vrouw jou vaste ook niet fijn en krijggie gewoon jou eete.
   Dat is wel jou mooiste feestje. En ook als jou vrouwtje thuis is en jij saame kan zijn.

   Lieve Gijsje maar jij heb nou jou eigen feestje want jij heb verkering met Ollie. Ik vind het roomanties voor jou eigen en van mij eigen hart wil ik zegge. Doe jij maar gelukkig zijn met jou Ollie.
   Dan heb wij allemaal feest,

   Liefs Loesje

Reacties zijn welkom