Haren en verharen en wat een vrouwenhand kan doen

verharenDat kan niet waar zijn, dacht ik toen ik mijn kussen zag, Serieus waar, zijn die haren op het kussen van mij?  Dan ben ik aan het verharen en dat wil ik helemaal niet.

Eerst was het lente en toen ging ik verharen. Snap ik. Daarna werd het opeens herfst en ik bleef verharen. Snap ik niet. Ik had juist mijn vacht hard nodig om warm te blijven.

Rust

Dat gedoe met mijn vacht daar heb ik soms genoeg van. Haren erbij, haren eruit op het goede en het stomme moment, voor mij als binnenkater is dat soms best lastig. Ik heb ook een eigen leven met dingen te doen en als er weer iets met mijn vacht is, dan moet ik er toch op letten. En ik merk het bij het wassen. Bleeeh, losse haren op mijn tong. Waarom kan het niet gewoon rustig zijn?

Wat ik doe

Nou zal ik zeggen wat ik doe met het verharen. Ja, wassen. Dat is het eigenlijk vooral. Wat ik niet wil is een borstel of een handschoen of een kam of wat dan ook voor spul dat aan mijn lichaam komt. Vind ik moeilijk. Eigenlijk vind ik het eng. Het is toch iets waarvan ik voel… nee. Dat moet niet. Dus ik was mezelf.

Hulp van thuis

Van thuis krijg ik hulp als ik aan het verharen ben. Ze doet twee dingen die ik snap en die ik ook fijn vind:

 • als ik een beetje verhaar, krijg ik extra aaien. Lange aaien van kop tot staart. Soms friemelt ze op mijn buikvacht. Of ze doet iets dat lijkt op happen met haar vingers. Ik lig dan te liggen en voel me rielekst.
 • als ik heel erg verhaar en dat is dan in de zomer, dan neemt ze een schaal water en dan doet ze eerst haar hand daarin en dan gaat ze me aaien. Lekker, een koele hand. Mijn losse haren gaan er dan aan zitten. Het is ook fijn.

Dus zo doe ik het met verharen. Volgens mij is het persoonlijk. Dat iedereen weer wat anders wil en kan. Ik kan er niet zo veel mee maar wat ik kan dat is net genoeg, gelukkig wel.

9 thoughts on “Haren en verharen en wat een vrouwenhand kan doen

 1. Hoi Bert, wij snappen je helemaal, al dat gedoe met dat haar. Toch zouden we het niet willen missen hoor. Onze vrouw kamt en borstelt ons iedere dag. De ene keer vinden we het fijn en de andere keer hebben we geen zin in dat gedoe aan ons lijf. Maar het fijnste is na dat kammen Bert, dan krijgen we namelijk een snack of een snoepie. Dus we doen net of we dat kammen en borstelen niet erg vinden, dan is vrouw ook weer blij maar eigenlijk doen we het alleen voor de snack. Groetjes en een dikke knuffel van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en ook van onze vrouw.

 2. Ooooh bert. Ik haat de borstel en kam. Als ze me toen borstelde gilde, gromde en sloeg ik. Ooooh zo erg. En sins vorig jaar heb ik dus een handschoen. Ooooh dat is zo fijn. Ik lig gewoon en mijn haartjes gaan weg😺😺😺
  Vrouw doet wel, als het te heet is, een propje keukenpapier in water en aait me dan lekker kletsjenatt😺😺😺😺 ooooh dan lijk ik wel een punkertje met sprietjes

  1. ja die sprietjes heb ik dan ook Katrien en dan zegt ze er altijd wat van. Misschien is het een vrouwendingetje dat ze het leuk vinden. Keukenpapier vind ik een goed idee maar dan moet het eerst warmer zijn.

 3. Dag Bert,
  Wat een gedoe, hè, dat verharen.
  Ik heb gehoord dat al mijn voorgangers het fijn vonden om gekamd, geborsteld of “gehandschoend” te worden.
  Nou, ik vind er niks aan!!
  Die handschoen zorgt hier voor misverstanden. Mijn vorige vrouw “bokste” soms met mij, maar ze was bang voor mijn nagels, want ik bokste fanatiek terug, en daarom deed ze een ovenhandschoen aan. Dus toen ik hier net woonde viel ik meteen de borstelhandschoen aan, en mijn vrouw merkte dat ik er eigenlijk ook bang voor was. Dus daar hield ze mee op. Boksen doet mijn vrouw nooit met mij, ze zegt dat ik geen hond ben. Ik doe het nog wel eens met mijn vorige vrouw, als zij mij komt opzoeken, maar dat doe ik meer omdat zij het leuk vindt, en het mag van mijn huidige vrouw niet op het krabmeubel, want dat is mijn veilige plek.
  Nu kamt of borstelt mijn vrouw soms een paar streken, maar ik vind het niks, en dan houdt ze meteen op.
  Verder doet mijn vrouw het precies zoals jouw vrouw, en dat bevalt me prima. Als ik heel erg verhaar, borstelt mijn vrouw de bank en de stoelen waar ik op gelegen heb, en die vinden dat niet erg, dus dat komt prima uit.
  Sterkte met verharen Bert, straks zijn we er weer voor een half jaar af en dan begint dat gedoe in het najaar pas weer.
  Kop en poot,
  Vlo.

  1. o ja Vlo dat heb ik hier ook, dat mijn vrouw de bank borstelt waar ik heb gelegen, dat maakt mij niks uit. Maar voor aan mijn lichaam ja dat ligt toch weer anders. Het is toch het beste dat je samen met je vrouw dingen afspreekt zoals jij het doet. Dan heb je het meeste aan samenwonen, vind ik. Je weet dan wat gewoon is omdat je alletwee gewoon doet. pootje van Bert

 4. Hallo Bert,

  Ja daar gaan we weer, het probleem verharen, ikke had gisteren al voor jou mijn studeerbril op mijn snuit gezet om de boeken in te duiken over al dat verharen wat we weer aan de poot hebben. Ja we willen graag dat de winter zijn koffertje pakt, dan komt de lente en heerlijk veel zonnetje en bakken in de zon met z’n alle. Tja maar die winterjas hebben we nog aan, nou die moet eruit hoor en niet al te vlug, want je weet we hebben nog koude dagen. Daarom Bert duurt dat verharen zolang eer we onze zomerjas aan hebben, Schrik niet, maar als de herfst komt moet die zomerjas uit ,want dan moet je weer een dikke winterjas hebben.
  Wat een gedoe toch steeds, al dat gekriebel alsof we van die enge kleine beestjes hebben. Overal en zeker in ons bed liggen dan weer die haren. Gelukkig heb ik een vrouwtje die dat niet erg vind, ze zegt dat brombeer de zuiger het heel lekker vind. Ikke wacht nog even met mijn jas uitdoen, maar jij hebt zo’n dikke jas dat je nu al begonnen bent.
  Wat maakt het toch uit waar je vrouw je mee kan helpen dat je minder last hebt. Jij vind het vreselijk om geborsteld te worden en dat is toch niet erg. Vrouwtje heeft een mooie oplossing gevonden om jou toch te helpen en het is meteen een heerlijke knuffelbeurt toch.
  Ikke vind het heerlijk om geborsteld te worden en je weet altijd op de badkamermat. Ik ga daar zitten wachten als vrouwtje daar is. Heb ik eens geen zin dan ziet ze me daar niet. Nu gebruikt vrouwtje een zachte haarborstel zonder pinnen voor de mensen haren. Al dat geschraap door onze jas en velletje is slecht voor ons.

  Nou Bert we gaan er gewoon flink tegen aan en we slaan de poten om elkaar heen om tot steun te zijn in deze kriebel tijd.
  Voor nu een fijne dag en ikke heb zonnetje en hopelijk jij ook.
  Knuf van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat hebben jullie samen dat goed afgesproken, dat jij op die mat gaat zitten als je zin hebt in borstelen. Dan snapt ze het meteen. Zoiets moet ik ook zien te bedenken. Nu doen we het aaien zoals het uitkomt. Dat water hoeft nou nog niet. O ja ik heb nou zon dus ik ga er lekker in, ik hoop jij ook! poot van je vriend Bert

 5. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Wat een gedoe hè, met dat haar.
  Als ik opsta van mijn handdoek lijkt het soms net alsof er nog een kat opligt, zoveel haar komt er van mij af. Bij de dierenarts kwam er ook een hel kat aan haar van mij af, maar helaas was IK de kat die prikken kreeg!
  Gisteren was mijn vrouw de hele dag weg en kwam ze pas om half één’s nachts thuis! Mag dat zomaar, wat denk jij?
  Ik vond het vreemd, alhoewel mijn man en ik het samen ook gezellig hadden, hoor.
  Maar ik was toch blij dat ze weer thuis was, en we hebben dus om één uur in de nacht nog met de veer gespeeld. Dat hoort nou eenmaal zo.
  Maar daarom had ik je nog niet geschreven, want ik had gisteren geen vrouwenhand in de buurt! Maar ik ben wel gewoon doorgegaan met verharen, dat wel.
  Mijn dierendokter zegt dat borstelen of kammen eigenlijk niet zo goed is. Dat je daar nóg meer van gaat verharen. Dus mijn mensen doen dat maar af en toe. De rest van de haren lik ik zelf op, en je weet wat er dan gebeurt na een tijdje…
  Van mij mag het verharen wel weer klaar zijn, en ik wil ook graag de lente terug!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle, wat gek dat je vrouw zo lang weg was dat hoort eigenlijk niet als je samenwoont. Gelukkig hebben jullie wel met de veer gespeeld dan weet je tenminste dat alles toch in orde is. Dan kun je weer slapen als je gewone zelf. Ik wist dat van kammen en borstelen niet eens nou dan doe ik het van mezelf dus toch goed dat ik het niet wil, ook al is het omdat ik het eng vind. Ik wil ook graag de lente terug Bolle. Dat ik in de kamer kom en ik kan met mijn kop in de zon, daar verlang ik zo naar. poot van Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *