kater Bolle over: naar de dierendokter gaan

dierendokterVorige week hoorde ik mijn mensen praten over “naar de dierendokter gaan”. Dat vond ik vreemd, want ik dacht dat de dierendokter alleen voor dieren was. Maar toen begreep ik ineens dat het de bedoeling was dat ik meeging.

Je snapt waarschijnlijk wel dat ik daar helemaal geen zin in had. Ik voel me prima, dus ik hoef helemaal niet naar de dokter. Dat vertelde ik natuurlijk aan mijn mensen.
Mijn vrouw zei toen dat we wel zouden zien hoe het zou gaan.

Geen eten

Woensdagochtend stond er geen eten voor mij. Mijn pleesmat was helemaal leeg.
Dat verbaasde me, maar ik dacht dat mijn mensen zich misschien hadden vergist.
Ik ging maar weer slapen, ook al had ik best een beetje honger.
Toen mijn man opstond, ging ik hem kopjes geven en alvast spinnen. Omdat hij me mijn eten zou geven. Maar mijn man aaide me, en dat was het.
Mijn vrouw lag nog in bed, maar ze was wakker. Dat kon ik merken. Daarom liep ik de slaapkamer is. Ik was al aan het spinnen, omdat ik zeker wist dat zij me eten zou geven.
Maar mijn vrouw keek me aan en aaide me. Ze zei dat ik een lieverd was. Dat was alles.

Priep

Vergissen is menselijk, zeggen ze. Dus ik bleef rustig en beleefd.
Ik heb één keer Priep gezegd, maar niet hard. En ik heb aan mijn krabplankje aan de deur gekrabd, terwijl ik naar mijn man keek. Zonder resultaat.
Na een tijd liep mijn vrouw met mij mijn tuin in. Ze aaide me, en ging weer naar binnen. Ik liep even door mijn tuin, maar het regende een beetje.
Daarom rende ik KEIhard weer naar binnen, blij dat ik eindelijk mijn eten zou krijgen.

In de tas

Meteen toen ik binnen kwam had ik door dat er iets aan de hand was. Mijn reistas stond klaar, waarschijnlijk voor als mijn mensen naar de dierendokter wilden gaan. Ik wist op dat moment wel duizend prosent zeker dat ik niet meeging, dus ik liep terug naar de achterdeur. Maar mijn vrouw tilde me op, en liep met me naar die tas.
Ik heb gefriemeld zoveel als ik kon, ik hield me overal aan vast en ik sloeg zelfs een nagel in het been van mijn vrouw.
En toch zat ik ineens in die tas.

Bang

Ik was bang. Want ik wilde niet naar de dierendokter. Ik dacht: Straks krijg ik daar weer een prik of een pil. En daar heb ik dus echt geen zin in. Of straks laten mijn mensen mij ergens achter, in die tas. En dan heb ik geen huis en geen mensen meer.  Ik trilde over mijn hele lijf, kleine rillinkjes. En ik deed af en toe piepen.
Mijn vrouw aaide me, in mijn tas. En ze zei dat alles goed was. Maar dat was natuurlijk helemaal niet waar. Want ik zat in die tas.

Uit de tas

Bij de dierendokter moest ik uit de tas komen. Van schrik liet ik allemaal haren los. Volgens mij heb ik wel een biljoen haren losgelaten.  De dokter was aardig, en ik ken hem al. Hij aaide me en zei dat ik er heel goed uitzag. Er was nog niks engs gebeurd. Ik ontspande een beetje.
Maar ja hoor, toen kwam de naald er weer aan.
Er werd een stukje haar onder mijn kin weggehaald, en toen werd mijn bloed gepikt. Daarna kreeg ik nog een prik. En ook nog een pil. Toen was ik er klaar mee, en wilde in mijn tas.
Ik wilde zó graag in mijn tas dat ik probeerde door het gaas heen naar binnen te klimmen.
De dierendokter zei dat ik later beter maar geen eksakte vakken kon gaan studeren omdat ik geen ruimtelijk inzicht had. Mijn mensen moesten lachen. Ik werd gewoon een beetje belachelijk gemaakt!
De dokter zei dat ik nog steeds te dik was, en mijn vrouw zei dat ze strenger zou gaan worden met mijn eten. Nóg strenger? Ik had al uren niks gegeten!

De uitslach

We moesten nog even wachten, waarom weet ik niet. Mijn vrouw zei vanwege de uitslach.
Ik was doodmoe, en mijn mensen ook. Mijn man zei dat hij bijna niet geslapen had, en mijn vrouw zei hetzelfde. Vanwege mij, zeiden ze. Mijn man zei dat hij ze-nuw-ach-tig was. Voor die uitslach.
Na een tijdje kwam de dokter. Hij zei dat hij kwam met het bloed van een jonge godenzoon. Alles was helemaal goed, nog beter dan de vorige keer. Alleen dat gewicht, dat moest wat minder.
Mijn mensen waren helemaal blij. Terwijl ik me afvroeg waar ze die godenzoon dan van kenden. Maar gelukkig konden we toen eindelijk weer naar huis.

Voel me prima

Ik heb geen flauw idee wat we nou precies bij de dierendokter hebben gedaan. Of wie die jonge godenzoon dan wel was, wat ik daar mee te maken had, en wat ik daar nou precies te zoeken had. Waarschijnlijk hebben de dierendokter en mijn mensen uiteindelijk tóch begrepen dat ik me prima voel.

Dat had ik ze zó wel kunnen vertellen, als ze me dat hadden gevraagd. Sterker nog: dat heb ik verteld. Maar ja, zo zijn mensen: ze luisteren niet.

Miljoenprosent zeker weten

Ik heb het hele huis en mijn hele tuin doorgelopen toen we weer thuis kwamen. Om te kijken of alles nog hetzelfde was. Gelukkig was dat zo. Ik heb mijn buikje rond gegeten en ben op het grote bed gaan slapen.
Maar ik heb me wel voorgenomen dat ik volgende keer echt helemaal-totaal-absoluut-volkomen-miljoenprosent-zeker-weten niet meega naar de dierendokter!!!

18 thoughts on “kater Bolle over: naar de dierendokter gaan

 1. Hallo Bolle,

  Bolle wat heb jij weer een hoop beleefd zeg. Tja dat voor je APK naar de dierendokter gaan is niet leuk. Al dat kneden, luisteren met een raar plaatje met slangetje eraan. We lijken wel een bal deeg die gekneed moet worden. Omdat we dan zo lief zijn geweest krijgen we een prik en tja als extra beloning pikken ze een stuk van je bontjas en gaat er weer een prikkeding in je lijf en pikken ze rood spul van je af. Oja je mocht natuurlijk ook op de weegschaal. Is die weegschaal wel goed bij de dokter, want je sport harstikke veel en het dieet eten vind je helemaal van de viezen. Hopelijk heb je dat wel gemiauwd.

  Als ikke niet ziek ben moet ikke 2 X per jaar naar Tante Ans toe. 1 X voor de APK en de andere keer voor mijn bekkie, dit omdat al mijn kiesjes zomaar foetsie gaan, nouja op die ene na dan die ze er uit had gehaald met een narekoos. Ze wil het goed in de smiesjes houden, want ik laat vrouwtje mooi niet in mijn bekkie kijken.

  Ja Bolle we vinden er dan wel niks aan om naar de dierendokter te gaan, want we weten ook niet wat die allemaal wil gaan doen. Wij vertellen ook niet aan vrouwtje dat we ons ziek voelen.Maar als de dokter dan zegt dat je een jonge godenzoon bent is dat een reuze schouderklopje hoor. Man je bent super gezond en je hebt vast en zeker zwiepstaart gedaan toen jullie weer naar huis konden gaan.

  Mijn vrouwtje is ook altijd erg van de zenuwlappige als ze met mij naar Tante Ans moet. Ze is zo bang dat ze hele erge dingen gaat horen of alleen naar huis moet omdat ze me moet laten gaan voor een mooie ster. Dit heeft ze vaak meegemaakt. Tante Ans weet dat en doet daarom heel goed haar best met onderzoek om vrouwtje gerust te stellen dat ik weer gezond mee naar huis mag gaan.
  Als ikke bij Tante Ans op haar tafel ben vind ik dat niet erg, ze in ontzettend lief en ik krijg eerst een heerlijke knuffel van haar en dan mag ik in het bakje dat verteld hoeveel ik weeg. Nou de laatste keer tilde ze me op en riep al meteen:, O Jippie je ben helemaal niet een maatje meer hoor en toen ze zag hoeveel ik woog, kreeg ik een reuze complimentje en een knuffel. Ik hoef niet meer af te vallen maar proberen zo te blijven, is ook nog moeilijk hoor. Vrouwtje zegt dat ik nu wel heel atletisch ben, ik roetsj zo mijn hoge klimtoestel in en uit. Ja moet natuurlijk wel want we zijn aan het trainen voor onze Formule 2 Bolle-Jip race.

  Nu ga ik zondag rustdag doen en vrouwtje plagen, dat betekend lekker veel knuffelen, spelen en bovenop haar legpuzzel liggen om te kijken of ze wel de goede stukjes op de plek legt.
  Jij ook een hele fijne dag met vrouw en man en zorg wel voor veel modderpootjes als je binnenkomt hoor. Tot volgende week en wij kijken er weer naar uit.
  Knuffel van vrouwtje en heel veel kopjes en grote poot van je grote vriend Jip

  1. Dag Jip, ik denk dat de weegschaal niet goed was, bij de dierendokter! Ik had gezegd dat jij en Bert heel mooi slank waren geworden van de sportbrokken, dus dat ik dat ook zou moeten zijn. En ik probeerde steeds met één poot op de tafel te blijven staan, dan klopt mijn gewicht beter. Maar nee hoor, ik moest er helemaal op gaan staan. De dokter hield zijn handen om me heen als een soort mandje, dus toen was ik ineens te dik! Nu moet ik weer andere sportbrokken eten, flauw hè?
   Doe jij knuffelen met de dierendokter? Dat zou ik nooit durven! Hij aait me wel, en zegt dat ik mooi ben! Denk je echt dat IK die godenzoon ben? Zou dat kunnen? Je maakt me verlegen Jip, want dat had ik helemaal niet zo begrepen!
   Dus jouw vrouw is ook heel zenuwachtig als je naar de dokter moet? Mijn mensen ook, want je weet maar nooit wat je te horen krijgt. Kijk, en daarom wil ik juist niet.
   Ik ga maar ekstra oefenen voor onze Formule 2 rees, dan word ik vanzelf net zo slank als jij bent!
   Veel plezier met puzzelen, samen met je vrouw. Je kunt misschien ook een keer een stukje ergens verstoppen, dat vind je vrouw vast leuk. Dan kunnen jullie samen gaan zoeken!
   Een heel lief kopje, ook voor je vrouw natuurlijk, van je grote(dikke) vriend Bolle.

   1. O Bolle nu weten wij het waarom die weegschaal niet goed is, die handenmanden van de dokter wegen toch ook, Trek er maar een kilo vanaf hoor. Kijk als je iets niet lekker vind schiet het ook niet op hoor. Misschien moet vrouwtje op onderzoek gaan voor brokken zonder granen en suikers, want daar wordt je ook niet slank van. Maak ikke snap het eggies niet hoor, je ziet er helemaal niet dik en zwaar uit. Ja denk erom het wordt een hele zware race van onze formule en ikke weet zeker dat je dan super slank zal zijn. Oefen maar goed door het hele huis en over tafel en bed en stoelen en er op en af. Ja Tante Ans (DA) is eggies ontzettend lief, ikke krijg er nooit snoepjes, terwijl wel de snoeppot er staat. Maar die knuffels zijn veel fijner en lekkerder hoor.
    O Bolle er was eens een keer een stukje van de puzzel aan mijn poot blijven zitten en ja ik ging met mijn Jippelijf van de puzzel af, Ja ik ga daar heerlijk op liggen slapen en vrouwtje moet er dan maar omheen puzzelen. Nou na een poos is de puzzel klaar op dat ene stukje na. Ikke was natuurlijk Jip en die wist van niks. Benne niet gekkies hoor. ik miauwde niet waar het lag. Och Bolle vrouwtje haalde alles van de kant met zoeken. Wat was ze blij dat ze het gevonden had. Ja vrouwtje heeft een hobby van het sparen van Wasgij en van Jan van Haasteren verzamelen en is er dus heel zuinig op. Nu kijkt ze altijd goed onder mijn pootjes als ik van de puzzel afga. Poot van je grote vriend Jip en je bent niet een dikke vriend hoor

    1. Dag Jip, daar had ik helemaal niet aan gedacht, aan die handen van de dierendokter! Dan ben ik dus tóch presies op mijn goede gewicht!
     Mijn vrouw zegt dat er ook fotoos zijn waarop je kan zien dat ik een hangbuik heb (dat zegt zij hoor, niet ik!) maar dat ze die dan niet uitkiest. En ze zegt ook dat ze me minder gaat verwennen. Dat vind ik jammer! Ik eet de brokjes die ik nu heb prima, maar ik vind ze niet SUPERlekker. Dat is goed, zegt mijn vrouw. En mijn man kan beter tegrn mijn zielige blik, dus ik ben bang dat ik voorlopig geen sneks krijg!
     Wat goed van je, dat je dat stukje zo stiekem had verstopt! Zie je, zo maak je het NOG een beetje spannender voor je vrouw!
     Een heel lief kopje voor jou en je vrouw van jullie grote, en een ieniemieniekleinbeetje te dikke vriend Bolle!

 2. Ooooooh bolle. Watte erg😳😳
  Waarvoor moest je bloed gestool worden? Maar wat erg dat ze het jou niet eens gevraagd hebben of je uuberhaupt wel naar de diertjesdokter wil.
  Maar ik ben wel van de blije dat je gezond benne hoor.
  Weet je wat erg is? Toefallig zat mijn personeel te praat oof de diertjesdokter. En dat ik(😳😳😳😳😳) IK!!!!!!!!!! in de juni ook moet. Maar dan naar Floor. OOOOOOOOOOH NEEEEEEEEEEEEEEE
  Ooooooh watte erg😭😭

  1. Dag Prinses Katrientje, ja wat raar dat mijn bloed zomaar gepikt wordt, toch? En toen kreeg ik nóg een prik, en toen werd er zomaar een pil in mijnmond geduwd. Ik heb geprobeerd hem uit te spugen, maar dat lukte met niet meer.
   Ik ben ook blij dat ik gezond ben, maar dat wist ik zelf het beste, natuurlijk.
   En Katrien, het kan toch niet waar zijn dat jij, terwijl je al 17 bent, nog naar de dokter moet? Dat mag niet hoor, zeg dat maar van mij tegen je mensen!
   Maar wat misschien wél kan, is dat je dan een keu-ring krijgt voor je autorijbewijs. Zou dat het zijn? Dat zou wel geweldig zijn, toch?! Dan kun je naar Floris en Loesje, met de auto!
   Een heel lief kopje voor jou, van Bolle.

 3. Ohhhh Bolle dat is ook altijd vervelend om naar de dierendokter te gaan!!!!
  Gelukkig dat alles prima inorde is!!!!

  1. Dag allemaal, ja, de dierendokter is altijd best heel spannend!
   En mijn mensen en ik waren superblij dat alles goed was, zeker weten!
   Maar nu moet ik weer speesjaale brokken, voor mijn gewicht. En dat zijn saaie brokken, die nergens naar smaken. Gelukkig krijg ik ook nog wel wat andere brokken erbij!
   Een heel lief kopje van Bolle.

 4. Dag Bolle,
  Wat een ellendig avontuur heb jij meegemaakt zeg! Je moet er toch niet aan denken, eerst geen eten, daarna ontvoerd in een reismand, dan lek geprikt, en daarna de beledigende opmerking dat je te dik bent. En dat tegen jou, met je perfect gespierd, atleeties figuur!!!! Oh wat erg!
  Ik zat te mopperen tegen mijn vrouw dat zoiets echt niet kon, maar toen begon ze opeens heel schuldig te kijken, en zei dat ik in juni voor mijn APK naar de dierenarts moet!!!
  Mijn vrouw had voor mij altijd van die sukkels die vanzelf ik hun reismand gingen, zelfs Snibbe en van der Zwart hadden alleen maar een klein zetje tegen hun achterwerk nodig. Ik moest 3 maanden nadat ik hier kwam wonen naar dierenarts Tante Liesbeth, dat was ook echt mijn tante, een schoonzus van mijn vorige vrouw. Mijn vrouw pakte mij beet, wilde mij in mijn mand zetten, en werd opeens aangevallen door een rode furie!!! Ja wat wil je ik dacht dat ik weer moest verhuizen, ik had het net zo naar mijn zin hier.
  Sindsdien zet mijn vrouw een paar weken van te voren de mand in de kamer, ik onder de bank natuurlijk! De volgende dag vind ik het al gewoon. Net als ik denk dat het gewoon een meubelstuk is, word ik opeens bij m’n nekvel gegrepen en zit ik in die mand, ik stink er iedere keer weer in. 🙁
  Oh Bolle, jij kleedt je dus ook van schrik half uit bij de dierenarts, ik laat ook een groot gedeelte van mijn pels daar achter!! Ik gedraag me daar als een lammetje, het enige wat ik doe is naar mijn mand kijken, zo graag wil ik daar opeens in. Eén van de dierenartsen was als de dood voor mevrouw van der Zwart, die kon zich toch misdragen, zo klein als ze was!!!!
  Maar Bolle, die dierenarts van jou heeft wel verstand van zaken door jou een jonge godenzoon te noemen, dat weten je mensen dan ook maar weer.
  Sta je al op dieet? En is het een beetje te eten? Als je honger lijdt moet je het laten weten hoor, ik stuur wel stiekem wat op, want wat moet je nou met een Bolle die niet bol meer is!!!
  Ik geloof trouwens dat mijn bakje de laatste tijd ook wat minder vol zit, dus er blijft genoeg over. Mijn vrouw heeft pas weer een nieuwe voorraad gehaald.
  Toch goed dat jouw mensen ook zenuwachtig waren, dat betekent dat ze veel van je houden, maar toch…..!!!
  Houd je mensen in de gaten Bolle, dat je weer een keer geen eten krijgt, klim je gewoon op het dak van de schuur en gaat buiten hun bereik zitten.
  Bolle, ik hoop dat je een beetje over de schrik heen bent.
  Een extra lief zacht kopje, eh….en toch ook maar één voor je mensen 🙂 !
  Vlo.

  1. Dag Vlo, dank je wel dat jij mij ziet zoals ik ben: atleetiew en gespierd! Ik begon al een beetje te twijfelen aan mezelf… En wat erg dat jij ook naar de dokter moet! Katrientje ook al, en ook in juni!
   En denk je echt dat IK die godenzoon was? Zou het echt? Ooo…. dank je wel voor je kompliement!
   Goed dat je je de eerste keer verzetten tegen je reismand, Vlo! Dan weet je vrouw hoe je erover denkt! Ik heb de eerste keer een snee gemaakt in de kin van mijn vrouw. Met mijn achterpoten! Best knap, toch? Helaas weten mijn mensen nu precies wat ze moeten doen om mij in mijn tas te krijgen. Het lukte me dus wel om een nagel in het been van mijn vrouw te slaan, alleen maakte ze die gewoon weer los!
   Ik ben bij de dokter ook heel lief. Dat ben ik altijd natuurlijk, dus ook bij de dokter. Ik doe niks. Ik bijt niet, ik krab niet, ik maak geen geluid. Alleen doe ik soms mijn oren een beetje plat. Meer durf ik niet.
   Mijn Mol en de GroteBeer konden ook heel boos worden bij de dokter. Beer heeft zelfs een keer iemand goed gekrabd. En Pop moest soms met 4 mensen worden vastgehouden, zó bang was hij. Dat was heel erg verdrietig.
   Onthoud dus maar voor juni; NIET in die mand gaan, Vlo!
   Ik heb tot nu toe mijn oude brokken nog. Maar ze worden nu gemengd met van die brokken van Royaal Konijn. Obiesietie, heten die. Daar word je obies van, denk ik.
   Dank je wel voor je aanbod om wat op te sturen! Dat is wederzijds natuurlijk! misschien kunnen we een soort ruilbeurs beginnen, voor eten voor katten!
   Een heel lief kopje voor jou, en ook voor je vrouw, van Bolle.

   1. Ha Bolle,
    Natuurlijk ben jij die godenzoon, van wie hadden ze anders bloed afgenomen?! Bovendien heb je je uiterst waardig gedragen daar bij die dierenarts.
    Wat zielig dat Pop zo bang was. Dat vind ik erg!
    Kijk, boos zijn, zoals jou Mol en GroteBeer en van der Zwart, dat is wel grappig, dat betekent dat ze karakter hebben. Maar echt bang zijn is naar, ik ben ook geen held.
    Wat goed dat jij je, net als ik, de eerste keer zo verzet hebt toen je in je reismand moest. Mijn vrouw lag ook een “tikje open” hier en daar. Tante Liesbeth heeft er nog een foto van gemaakt, en die naar mijn vorige vrouw gestuurd. Die schaamde zich diep voor me 🙂 !
    Ik zal eraan proberen te denken dat ik bij die mand vandaan blijf in juni. Mijn enige troost is, dat mijn vrouw het minstens even erg vindt als ik, en dat zij zich nog dagen schuldig voelt, terwijl ik het al vergeten ben als ik thuis mijn mand uitstap, Want ik weet dat ik dan wat lekkers krijg, Ik loop ook altijd meteen richting pleesmat.
    Bolle, je bent weer een hele poos van die dierenarts af!! En als je echt honger hebt….bij mij helpt het al ik m’n kop scheef houd, zielig kijk, en zachtjes piep. Dan krijg ik vaak nog een paar lekkere brokjes bij m’n dieetvoer, en dan eet ik meestal per ongeluk ook m’n andere brokjes op.
    Kopje van Vlo.

    1. Dag Vlo, wat een kompliement maak je me nu! En Jip ook al! Maar ik blijf toch gewoon Bolle hoor, ik ga niet naast mijn grote voeten lopen!
     Van Popje was heel erg zielig, mijn mensen stonden er wel eens naast te huilen. En dan moest hij ook nog best vaak naar de dierenarts, omdat hij een beetje een kwakkeltje was. Mijn vrouw zegt dat ze nog steeds moet huilen als ze er aan denkt, zo verdrietig kan ze er van worden, Hij bleef na een ooperaatie nog wel weken bang.
     En Vlo, ik doe presies hetzelfde als jij doet als ik iets wil. Maar mijn vrouw zegt dat ze er niet meer aan toe gaat geven. Ik zeg: we zullen zien!
     Een lief kopje, ook voor je vrouw, van Bolle,

     1. Och Bolle, wat naar dat je vrouw nog steeds verdrietig is dat Pop zo bang was. Zeg maar tegen haar dat door jouw mensen Popje ook een heel mooie tijd heeft gehad, en dat dat echt opweegt tegen de angst die hij heeft uitgestaan bij de dierenarts. Het zal je toch maar gebeuren dat je bij je mensen op bed ligt, en dat ze zelfs de slakjes tussen je tenen vandaan halen 🙂 , nou, dan heb je toch een fantastisch leven!!!!!

      Mijn vrouw en ik geven jouw vrouw 2 weken voor ze weer toegeeft aan jou.
      Zolang heeft mijn vrouw het ook vol gehouden. Maar ik krijg wel veel minder lekkere brokjes door mijn voer, en daar ben ik nu wel aan gewend. Ik ben heel langzaam toch op een beter gewicht gekomen. Sterkte voor jullie alledrie 🙂 .
      Lief kopje Vlo.

 5. Hoi Bolle, hier Oliver, zoals je weet moest ik van de week, ook toevallig op woensdag , naar de dierenarts. Ik vond het al zo raar en vreemd dat vrouwtje vroeger thuis kwam uit haar werk en toen ze ook nog de deur van de slaapkamer dicht deed, vertrouwde ik het al helemaal niet. Ik hoopte eerst nog dat een van mijn broertjes of mijn zusje aan de beurt was, maar nee hoor ik moest mee. Ik heb me nog gauw verstopt maar mijn vrouw weet inmiddels al mijn verstop plekjes, dus ze had me al snel gevonden. Ik probeerde nog wat tegen te stribbelen maar mijn vrouw kreeg me toch in die verschrikkelijke mand. Ik heb nog wel even gemiauwd uit protest zodat mijn vrouw wist dat ik het er niet mee eens was. In de auto bleef ik heel stil, mijn vrouw vroeg of ik er nog wel was, maar ik gaf geen antwoord, Zo voelde ze tenminste dat ik het er niet mee eens was dat ik naar de dierenarts toe moest. Bij de dokter ging ik lekker mijn mandje niet uit, maar daar hadden ze ook wat op gevonden, ze haalden gewoon het hele bovenstuk van het mandje en ja Bolle toen moest ik er wel uit. Ik was een half ons aangekomen maar gelukkig vond de dierenarts dit niet erg. Toen kwam hij met die verschrikkelijke naald, ik probeerde nog weg te duiken maar helaas toen zat die naald er al in.
  Daarna mocht ik gelukkig weer mee naar huis. De uitslag was gelukkig goed, als ik mijn medicijnen maar in blijf nemen en dieetvoer eet, dan mag ik zeker drie maanden wegblijven, mijn vrouw vindt dat een goede afspraak, maar je denkt toch niet dat ik hier over drie maanden weer in trap. Moet ondertussen wel een nieuwe verstop plek zien te vinden. Als straf voor mijn vrouw heb ik de hele avond onder het bed gelegen, mijn vrouw moest daar zelfs het eten geven, en toen ze vroeg of ik wilde knuffelen, kwam ik lekker niet onder het bed vandaan. Ze mocht best wel even weten en voelen dat ik het niet eens was met de gang van zaken. De volgende dag ging ik maar wel weer met haar knuffelen, want dat vind ik stiekem toch zelf ook wel lekker. Mijn kleine broer Bikkel heeft nog even naar me geblazen en gegromd, volgens mijn vrouw omdat ik naar de dierenarts ruik, Bah, dat vind ik zelf ook geen lekkere geur hoor. Gelukkig zijn we nu weer gewoon broertjes. Zo Bolle, ik ga zo maar weer bij mijn vrouw liggen, ze is lekker thuis nu. Gaan we weer lekker knuffelen.
  Groetjes en knuffels van Oliver.

  1. Dag Oliver, wat goed dat jij zo durft te laten merken dat je het er niet mee eens bent!
   En ik weet wat je bedoelt met dat je meteen al merkt dat er iets niet klopt. Dat had ik ook. En ik wilde thuis ook niet in mijn reistas. Maar toen ik er in zat wilde ik er bij de dierendokter niet meer uit. Je vraagt je soms af wat mensen van je willen: moet je nou IN die tas, of er UIT?
   Ik vind het superstoer dat je de hele dag onder het bed bleef! Mijn Molletje was ook altijd een beetje boos, dan ging ze de tuin in, en deed net wlsof ze het niet hoorde als mijn mensen haar riepen. En ze wilde dan ook niet geaaid worden.
   Wel heel fijn dat alles goed met je was, maar dat wist je zelf allang natuurlijk!
   Ik heb weleeens van katten gehoord die bij de dierendokter wat lekkers krijgen. En dat dan eten! Nou, ik niet! En Pop, Beer en mijn Molletje ook niet! Ik laat me niet omkopen met een paar brokjes, echt niet.
   Mijn mensen hadden die brokjes in mijn tas laten liggen, maar ik heb ze ekspres niet opgegeten! Misschien kun je je over drie maanden bij mij in de tuin komen verstoppen, Oliver? Daar zijn hele goede plekjes!
   Een heel lief kopje voor jou, en Bas en Bjarne en Bikkel en Kruimel en je vrouw, van Bolle.

 6. Hallo Bolle,

  wat schrijfie nou, hebbie de hele dag geen eete gehad voor jou buik? Jij moest naar de dierendokter, ooooh!
  Van mij eigen snap ik niet waarom jij dan geen eete kan krijge. Jij heb jou heele nacht geslaape, dan ben jij uitgehongerd. Dan wil jij eete en dan wil jij helemaal niet naar jou dierendokter.
  Ik wil nooit naar mij dierendokter. Bolle ik zeg jou eerlijk, ik vind er niks aan en ik doe mij eigen verstoppe. Mij vrouw zoekt mij dan maar ik ben er niet van mij eigen.
  Assie er niet is, kan jij niet mee gaan. Maar mij vrouw ken mij te goed en zij vindt mij toch. Oooh Bolle ik doe ook mij friemeltruuk maar mij vrouw heb ze eigen truuk en dan zit ik ineens in mij mandje.
  Dan weet ik wel hoe laat het is terwijl ik van me eigen geen klok kan kijke.

  Bolle ik vind jou dapper want jij ben mee gegaan en jij ben nu jou eigen goodezoon. Ooooh ik denk dat het mooi is, jou Mollie is trots op jou. Ik voel het in mij hart. Mij dokter zeg ook altijd teege mij eigen dat mij maatje té meer is. Ik trek mij eigen er niks van aan Bolle, mij maatje is mij maatje en mij dierendokter is mij dierendokter maar. En jij ben knap en jij ben een goodezoon van jou bloed. Jij ben goed beezig en dan leg jij meer gewich in jou schaal.
  Mevrouw en meneer Bolle, ik wil U vraage. U heb nou U goodezoon. Wil U hem wel genoeg eete geeve voor ze eigen. Dank U wel!

  Lieve Bolle, jij heb weer jou mooiste verhaal geschreeve. Jij heb sneks verdiend en van mij eigen krijg jij ook mij zachte kopje want jij ben wel mij goede vriend ,

  Liefs van Loesje

  1. Lieve Loesje, erg hè dat ik geen eten kreeg. Geen brokjes, geen stukje vis, he-le-maal niks. En dan durven ze toch te beweren dat ik dik ben, terwijl dat dus gewoon niet kan! En jouw dierendokter zegt dat jouw maatje meer een beetje teveel is? Dat kan al helemaal niet, want jij ziet er piekoo belloo uit! Je ziet er presies goed uit, zoals je er uit ziet. Je hebt helemaal gelijk dat je zegt dat jouw maatje meer jouw maatje meer is. Dat heb ik bij mijn buik. De dokter zei dat ik een dikke buik heb, maar het is toevallig wel MIJN dikke buik. Mijn mensen noemen me wel eens een hangbuikvarkentje, terwijl ik geeneens hoefjes heb, of zo’n stopkontaktneus! Maar ik voel me rond, ik voel me niet rechthoekig of als een dunne streep. Dus ik blijf rond, denk ik.
   En dank je wel dat je zegt dat mijn Molletje trots op me zou zijn! Mol deed altijd heel boos bij de dokter, dan deed ze blazen en grommen en bijten en krabben. Dat durf ik niet zo goed. Maar ik vind het wel superstoer dat Mol dat durfde.
   Ik heb mijn mensen laten lezen wat je aan ze geschreven hebt, en ze vonden het PRACHTIG! Ze doen je hele lieve groetjes, en zeggen dat ze goed op zullen letten dat ik niet verhonger!
   Dus dank je wel dat je me gered hebt, je bent een lieve vriendin dat je me zo goed helpt!
   Een heel lief kopje voor jou en je vrouw en je verkering Bert en je broer Floris en je zusje Zusje van Bolle.

Reacties zijn welkom