En toen leerde ik iets over het leven

zon

Ik zit hier te genieten van de zon op mijn vacht. Als ik warme oortjes heb, ben ik gelukkig. En door die zon heb ik iets geleerd over mijn leven vandaag.

Wind en regen

De dag begon best moeilijk. ’s Morgens sprong ik in de vensterbank  en toen zag ik dat er buiten wind en regen was. Als binnenkater voel ik dat ook op mijn manier. Dat is emotie. Dus ik dacht, Bertje, nou moet je doen wat juist vandaag het fijnste is en dat is: bankhangen, dan krijg je van die zachte knuffels erbij dus dat is ideaal.

En dat gebeurde ook. De knuffels kwamen. En toen kwam nog iets anders.

Zon en warmte

Ik weet niet meer precies wanneer, maar ik werd opeens keiwakker uit mijn doezelbankhangslaap. Er was zon in de huiskamer. Warme lekkere zon die op het tapijt scheen. Meteen hopte ik van de bank af en ik liep naar het tapijt. Het was al warm, dat voelde ik onder mijn poten. Ik ging er zitten en ik voelde de warmte op mijn vacht en op mijn oren komen. Ik moest gapen en toen was ik gelukkig. En ik had ook iets geleerd.

Verbetering

U weet wel dat ik niet van veranderingen hou want dan snap ik de dag niet meer. Voor mij moet alles blijven zoals het is dan kan ik het leven vertrouwen. Dat is wegens dat ik een kater met angstklachten ben.
Maar nou was ik toch blij met dat er die dag een verandering kwam. Eerst wind en regen. Toen zon en warmte. Dat is een verandering die goed was. En dus leerde ik dat een verandering ook een verbetering kan zijn, ook al zie je dat helemaal niet aankomen en je ligt lekker op de bank te liggen, dan kan er nog opeens een verbetering in de dag komen.

 

26 thoughts on “En toen leerde ik iets over het leven

 1. Hoi Bert, wij zijn het helemaal met je eens. Wij houden ook niet zo van verandering. Als vrouwtje soms later thuis is dan normaal, dan raken wij helemaal in de war. Ook ons eten wordt dan later geserveerd. Je hebt gelijk dat het wel fijn als als na regen en wind opeens het zonnetje gaat schijnen, wij zoeken dan ook altijd een lekker warm plekje op. Vandaag wordt het een rare dag voor Oliver, hij moet vanmiddag naar de dierenarts, dat vindt hij natuurlijk helemaal niet leuk en is hij nu al aan het verzinnen waar hij zich kan verstoppen. Dit is voor hem geen leuke verandering. Maar vrouwtje zegt dat het beter voor hem is, dan kan de dokter controleren of het goed gaat met zijn nieren. Maar ja, zij hoeft niet in zo”n eng mandje en op zo’n gekke tafel te gaan zitten, en dat de dokter dan overal gaat voelen en een naald in je steekt om bloed te prikken.
  Dikke knuffel van ons Bert, groetjes Bas,Bjarne,Oliver, Kruimel en Bikkel

  1. hoi Bas, Bjarne, Kruimel, Bikkel en vooral Olivier wat een spannende dag is het vandaag, omdat Olivier naar de dokter moet. Dat voelen jullie toch allemaal ook. Als je het aan je nieren hebt is bloedprikken belangrijk dat is nou eenmaal zo. Maar het is wel beroerd. Dat snap ik. kopjes voor iedereen van mij!!

  2. Hoi Oliver, ik hoop dat alles goed ging bij de dokter! Ik moest ook, en bij mij is ook bloed gepikt. Ik vond er niks aan, en wilde graag weer naar huis!
   Gelukkig was alles goed met mij. Ik doe voor jou duimen!
   Een lief kooje van Bolle.

   1. Hoi Bolle, bij mij waren alle uitslagen ook goed. Ik probeerde nog heel dicht tegen vrouwtje aan te kruipen toen de dierenarts met die naald op me af kwam. Maar helaas, ik moest er toch aan geloven. Gelukkig mag ik nu 3 maanden wegblijven. Ik ben nu even bij aan het komen van al die stress. Lig voor de zekerheid maar onder het bed,hoewel vrouw zegt dat ik nu niet meer in die verschrikkelijke mand hoef. Eerst zien dan geloven. Misschien dat ik straks nog even te voorschijn kom Heb in ieder geval mijn eten al onder het bed gekregen,dus dat heb ik al binnen. Fijn dat de uitslag bij jou ook goed is Bolle!
    Knuffel van Oliver.

    1. Gelukkig Oliver, dat ook alles goed was bij jou!
     Misschien kunnen we afspreken dat we ons samen ergens verstoppen? Maar ik weer niet of ik nog een keer ga, hoor. En jij ook niet, toch? Hopelijk is je vrouw dat over drie maanden alweer vergeten!
     Ik wilde eerst niet IN mijn tas, en toen bij de dierendokter wilde ik er niet meer UIT!
     Dank je wel voor je berichtje, en rust maar goed uit van alle belevenissen.
     Een knuffel terug van Bolle,

 2. Hallo Bert,

  Nee veranderingen zijn voor niet een dier fijn, wij willen leven in een vast ritme en houden van veel rust, op vaste tijden lekker eten en heel veel liefs van ons vrouwtje. Als er moeilijke dingen komen is het geweldig net als bij jou van regen en wind opeens dat lieve zonnetje op bezoek. Ja dat wordt je blij in je hele lijf. Ikke vind het zo fijn om te lezen dat jij weer wat hebt ontdekt dat je beter kan. Vrouwtje zegt weer een stapje dichter naar de eindstreep.
  Maar een leven is best ingewikkeld hoor en ikke ben blij dat vrouwtje mij altijd veel helpt als er moeilijke en vervelende dingen op mijn dag komen. Je weet heb ik vorige week ook zo super goed voor haar gedaan. Wij doen het samen voor elkaar en dat is zegt vrouwtje heel veel houden van elkaar.

  Bert ikke heb geen zonnetje hier omdat ik het naar jou heb gestuurd en ga daar dan maar weer van genieten hoor. Vrouwtje houd mij vandaag de hele dag gezelschap, want ze is vandaag vrij en moet morgen middag weg voor werken en poesjes oppassen.
  Fijne dag en veel knuffels van vrouwtje en kopjes en grote zonnige poot van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip nou hier is nog geen zon misschien komt dat nog. Gelukkig heb ik net als jij wel veel knuffels daar wil ik best extra van. Wat fijn dat je vrouw vandaag de hele dag met je samen is, dat is rielekst en gezellig, ik hoop dat jullie samen gaan bankhangen en bijkomen dat van vorige week is er nog altijd op een andere manier, poot van je vriend Bert

 3. Hoi Bert,
  Zo word je iedere dag weer een beetje wijzer en ook gelukkiger. Je weet nu dat een dag slecht kan beginnen en mooi kan eindigen.
  Soms zijn het hele kleine dingen die het leven mooi maken.
  Net als Jip troost ik soms mijn vrouw. Ik ga bij haar liggen spinnen en geef haar kopjes. Dan knuffelt ze me, en zegt dat ik haar Anak Mas ben. En als ze dat zegt, dan weet ik dat ze weer in orde is, al had ik eerst geen flauw idee wat het betekende.
  Mijn vrouw zegt dat die naam uit Indonesië komt, en Gouden Kind betekent, gek hoor, mijn vrouw komt daar niet vandaan, en ik ook niet. Maar ja, zolang ik weet dat mijn vrouw dan weer gelukkig is, zal het me een zorg zijn, want we zijn dan weer samen gelukkig, ik krijg dan kusjes op mijn bolle hoofd (zoals mijn vrouw dat noemt) , en de dag is weer goed..
  Mijn vrouw kan ook mijn dag goed maken met een snek, ik schrijf dat maar even op, zodat ze het weet 🙂 !
  Bert, ik hoop dat je nog wat zon krijgt, hier lijkt het er nog niet echt op.
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo hier is geen zon geweest maar ik kreeg wel twee keer kip van Almo natuur dus ik voel me nou heel tevreden. Wat goed dat je ook je vrouw kunt troosten. Dan zit je dus in de thuiszorg. Daar werken veel huisdieren in en allemaal zonder salaris. Goed dat je dat zegt van die snek. Ze kan zomaar op een idee komen, poot van Bertje

 4. Hoi Bert, dat is genieten hé als het Zonnetje erbij komt kijken, ikjes Ollie lig dan soms buiten maar ook kan ik genieten van een flinke Dut in mijn hangmand bij het grote raam.
  Als het buiten nog koud is en de Zon schijnt dan is dat zo heeeeerlijk, dan word ikjes pas wakker als mijn buikje rammelt van de honger!

  Liefs Ollie

  1. hoi Ollie eigenlijk is liggen in de zon het allerfijnste van mijn leven, plus dan dat ik eten krijg en knuffels. In de zon. Dat heb jij volgens mij ook!!

 5. Lieve Bert,

  jij heb gelijk, jij heb het goed gezien van jou eigen. Verandering is moeilijk want het is anders assie gewend ben. Wij probeer hier gewoon te leeve maar mij vrouw moet altijd anders werke. Ze zeg het wel teege ons maar dan is mij leeve toch anders. Maar ik heb wel geleerd Bert, voor mij eigen zijn al die veranderdinges nu ook bijna gewoon. Want mij vrouw zorg dat wij wel op onze eigen tijd mij eete krijg. Assie vaak veranderdinges heb kan het gewoon worde van ze eigen. Dan leer je ook van veranderdinges en dat het zo is,

  Liefs van jou Loesje

  1. ja Loesje daar heb je ook weer gelijk in. Altijd veranderingen is ook een gewoon. Als ik het goed snap wat je zegt. Gelukkig komt ze altijd weer thuis en maakt ze eten en geeft ze knuffels dat is ook fijn en gewoon en goed. Als mijn vrouw weg gaat, zegt ze dat ze altijd weer bij me terug komt en dat is ook zo. liefs van je Bert

 6. Oooooh bert. Er is hier alleen maar regen. Ikjes wou nog op balkon, maar vrouw zei doe maar niet. Het is koud en nat. Ooooooh
  En vanmorgen ging man weer weg. Soms huil ik even, maar dan troost vrouw me met eten en knuffels. Soms vinnik het gewoon moeilijk.
  Als vrouw in de waterkamer staat huil ik ook altijd, want opje eens is ze weg🙀🙀🙀 Dan roept ze me wel, maar ik hoor haar niet. En dan komt ze eef om het hoekie kijken en dan benne ik blij en zing ik weer vrolijk.

  1. Dat snap ik Katrien, je wil gewoon niet alleen zijn. Heb ik ook. En als je dan denkt waar zijn ze, dan is dat emo. Als je ouder wordt, krijg je ook mee gevoel voor je mensen van binnen. kopje van mij

 7. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Wat fijn is dat hè, als een verandering leuk is in plaats van eng! En wat fijn dat je zo heerlijk op de bank hebbt kunnen hangen en dan toch ook nog in het zonnetje hebt kunnen liggen!
  Ik heb zelf vandaag een vrandering gehad die ik niet leuk vond: ik was naar de dierendokter.
  Ik heb me uit alle macht verzet, maar ik moest tóch. En ik had nog geeneens eten gekregen toen we gingen!
  Nu ben ik allang weer thuis, heb een vol buikje en lig lekker op het grote bed.
  Alles was goed met mijn bloed, zeiden mijn mensen tegen me.
  Maar dat wist ik zelf natuurlijk allang.
  Daar ga ik zondag over schrijven, want ik vind het niet eerlijk dat mij niks gevraagd is! Ik wilde niet in mijn tas, ik wilde geen prikken, ik wilde geen pil en ik wilde ook niet op de weegschaal! En toch moest dat allemaal. Dat kan toch eigenlijk niet zomaar?
  Gelukkig heb ik ekstra veel knuffels en kusjes en sneks gehad. Dat had ik ook wel verdiend, al zeg ik het zelf!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. Hallo Bolle,

   Verdikkeme hadden ze jou te grazen genomen, maar je bent wel door de APK keuring gekomen en dat klinkt mij als kater muziek in mijn flapjes hoor. Nu heerlijk genieten en ook een beetje zielig doen dat je op reis moes naar de DA, lukt het jen misschien om nog meer lekkers te krijgen. Knuffel van vrouwtje omdat je een beetje zielig was. Heel veel pootjes en kopjes van je grote vriend Jip

   1. Oh Bolle, wat een rotstreek!!! Ik vind dat je vanavond nog veel meer lekkers verdient hoor!
    Je schreef zondag dat Juffrouw Snibbe je aan jouw Molletje deed denken. Mijn vrouw heeft jouw verhaal over jou en jouw Mol opgezocht, en het is nog veel gekker.
    Ze lijken echt op elkaar, Molletje keek net zo als Snibbe. Snibbe’s kop was lichter dan die van Mol, maar wat nog gekker is, Snibbe had dezelfde tekening op haar zij als jij!! Nu heb jij dus dezelfde kop, en hetzelfde postuur als Plok, en dezelfde tekening als Snibbe! Molletje heeft hetzelfde kopje als Snibbe, en zo te horen hetzelfde karakter.
    Om het nog mooier te maken…, Snibbe lag vaak bij mijn vrouw’s vader op schoot, mijn Opa dus, en om dat ze nu niet direct de magerste was, noemde hij haar vaak “mijn Molletje” ! Grappige hè?
    Bolle, laat je goed verwennen vanavond hoor.
    Een extra lief kopje van Vlo.

    1. Dag Vlo, dank je wel voor berichtje, en ook je vrouw natuurlijk bedankt!
     Ik ben helemaal gezond, alleen te dik. Maar dat is mijn vacht op mijn buik, omdat ik die goed was, zei ik nog! Zie je wel, wassen is nergens goed voor, ik wist het!
     Wat iesonder dat Molletje en juffrouw Snibbe zo op elkaar leken! Ik ga nog een keer een blog schrijven over hoe mijn Molletje was, maar ik kan al zeggen dat het een superstoere dame was! En dan is het helemáál superbiezondrr dat jouw Opa Snibbe “mijn Molletje”noemde!
     O, die twee houden op de Regenboogbrug iedereen wel in toom, denkt mijn vrouw!
     Ik heb ekstra veel gegeten, Vlo, want ik mocht eerst wel zes uur niks eten! En morgen moet ik op die-eet, zegt minn vrouw. Ik zeg: we zien wel!
     Een heel lief kopje voor jou, en ook voor je vrouw van Bolle.

   2. Dank je wel Jip en vrouw! Ik heb ekstra veel gegeten, en ook ekstra knuffels gekregen. Dat was ook wel nodig, want ik heb twee prikken gekregen, en ook nog een pil! En ik moet op die-eet, maar vandaag nog niet, zegt mijn vrouw.
    Dank je wel voor jullie berichtje en een heel lief kopje terug van jullie grote vriend Bolle.

    1. Wat nou toch Bolle, dat heeft de dierendokter gewoon verkeerd gezien of dat weegding is kapot. Je was toch op op dieet gegaan, ja je lustte het niet zo, maar je was toch goed aan het gewichten wat mag jij dan maar wegen dan? Ikke weet zeker dat al je vriendjes je gaan steunen en aanmoedigen.
     Maar Bolle je hebt helemaal vergeten te miauwen tegen de dokter dat je heel veel sport en oefent voor onze formule 2 race. Als je een veertje bent dan vlieg je steeds uit de bocht hoor.
     Heel veel sterkte hoor en laat maar horen hoe het is afgelopen. Grote poot van je grote vriend Jip

     1. Dag Jip, ik denk ook dat er ergens een vergissing is gemaakt! Ik probeerde steeds een poot van de weegschaal af te houden en op de tafel te zetten, maar dat mocht niet. Daarom kwam ik hoger uit, anders was ik presies goed geweest!
      Dank je wel dat je zegt dat ik massa en kracht nodig heb, voor onze Formule2,
      Een lief kopje van Bolle,

  2. hoi Bolle wat een beroerde ervaring. Niks aan. Gelukkkig was he in orde en heb je daarna goedmaak-knuffels gekregen en sneks. Ik vind het heel sympathiek van je dat je je mensen zo snel vergeeft. Je had ook boos in de tuin kunnen gaan zitten. Maar je bleef in huis. Misschien waren je mensen ook van slag. Toen ik naar de dokter moest kreeg mijn vrouw een heel raar gezicht, gelukkig kwam dat ook weer in orde. kopje van Bert

   1. Dag Bert, mijn mensen waren bijna nog zenuwachtiger dan ik! Mijn man kon helemaal niet slapen ’s nachts! Ik wel, want toen dacht ik nog dat ik niet meeging.
    Maar ik denk wel dat ik dit de laatste keer vond. Ik ben gezond, dus ik ga niet meer naar de dokter! Hopelijk hoef jij ook niet meer!
    Een heel lief koke van Bolle.

    1. hoi Bolle ja dat snap ik, je mensen moeten aan alles denken en voor alles zorgen. Dus dat is moeilijk voor ze. En jij voelt ook van alles dat is gewoon zo. De dokter blijft iets waarvan ik denk nou liever niet. kopje van Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *