Katrientje over: bijten en in de maaling nemen

Katrientje

Hallooooooo katgenootjes. Hier is ze weer. Had ik wel eens verteld dat ik, samen met Catoo, vrouw een keer in de maaling hebben geneemt?
Laat ik vertel:

de foet van vrouw

Zus en ik waren goede eters. Heule goeie. Oooooh boy… wij hadden eeuwig honger. Zoowals vrouw zegt… een wandelend maagje met een velletje bont er om heen.
Nou hadden wij al eten gehad van man. Smorregens geeft man altijd eet. Vrouw lag nog op een oortje. Om 7 uur ging man weg en we furfeelde ons een beetje heel erg boel. Wat we nooit deden, want we waren eigenlijk best nog bang, we sprong op bed. En we zagen iets waar we onze tanden wel in moesten zetten. We zagen de onderkant van de foet van vrouw. Nou… wij ooverleg wie als eerst zou aanvallen.
We besloot een gesaamlijk aanval te doen. Bekkies open en bijten maar.

Ooooooh vrouw werd me daar toch boos. Ze duuwde ons zellufs weg met haar poot. Maar dat pikte we niet!! Dus ging we nog harder bijt. En toen kwamme ze ooferent. En ze blerde: “hauwe nou oppe met jullie scherp tantjes!!!” Nou ja… echtjes erg zeg. Wij voelde het toch niet? Nou ja… mochten we niet eens in haar stokjes van haar voet bijt!!!

onze leeg etensbakjes

Uitijndeleik kwam ze uit haar slaapmand en ze zag onze leeg etensbakjes. Wij zielig doen. Catoo deed net of ze flauwie fiel. Ooooh ze was zoon goede aktriesse. Ik zat krijsie te doen en naar Catoo te kijk. En ooooh vrouw pakte onse bakjes op en maakte ze eerst schoon en vulde het met whisjekas patee. Wij lachen. En we zaten ons buikje te vul.

Ondertussen belde vrouw naar man. Ze zou hem wel even de oortjes wassen over waarom hij ons geen eten had gegeef. Nou ging dat gesprek ongefeer zo:

 • Mette mei, waarom heb jij die katten nauw niet effe eet gegeef?
 • Watte bedoel jij?
 • Die snertkatten zaten mijn tenen af te kluif. Ze barste van de honger. Kon je ze niet even eten geef?
 • Maar datte deed ikjes!!!

een killerloek

Toen zat vrouw ons aan te kijk. SLIK*
We keek elkaar aan en daarna keek we naar vrouw. Oooooh ze had een killerloek in haar Katrientjeoogen. Catoo probeerde weer flauwie te val, maar vrouw zei normaal doen. Ooooh en dat zei ze echt niet lief hoor. Catoo kwam ook weer snel zitten.
Ikjes zal maar niet hier zeg wat ze zei. Daar zouden jullie alleen maar rood oortjes van krijg.
Daarna hebben we dit nooit meer kun flikjes.
Want als Catoo weer deed alsoffe ze flauwie fiel belde vrouw eerst man op. Zo flauw. Ooooh.

een eigen smaakje

Maar soms was man ons fergeet. Vooral als hij zich versliep.
Oooooh en toen belde ze ook naar man. En toen kreeg we wel eet hoor. En dan zei ze ook sorrie. Ooooh onze maagjes deed knorknor en we viel ons bakje aan.
Weet je wat fijn was? We kreeg ieder een eigen smaakje whisjekas. Dus als we het ene niet wilden gingen we de ander wegduw en aten we het andere bakje leeg. Nu krijg ik ook nog steeds 2 smaakjes. Ikjes krijg in gedeelte want anders spuge ik. Eerst krijge ik toonijn en als mijne bakje leeg is krijg ik of kipsmaak offe hartsmaak.

Nou… dit was het weer voor dees keer.
Veel liefs en een kusje

Katrien (hongerlapje van beroep)

18 thoughts on “Katrientje over: bijten en in de maaling nemen

 1. Hallo Katrientje,

  Nou heb ik altijd al gedenkerd dat jij samen en nu alleen een dondersteentje bent. Ja zo noemt vrouwtje dat hier in huis. Een beetje in vrouwtje voetstokjes gaan bijten is toch niet van de slimme toch, stel dat dat veel au doet, dan kan ze niet lopen hoor en is er ook geen knuffel en bakje eten. Als je nou vrouw of man personeel eens wil plagen als ze nog in hun mand liggen, moet je heel zachtjes met je pootje onder de voeten aaien en dan gewoon heel onschuldig gaan zitten kijken. Nou dan heb je vast dolle boel hoor. Isse misschien ook een goede tip om ze ’s morgens vroeg op te laten staan in plaats dat je alle moeite doet om mooi te zingen en ze jou liedje weer eens niet mooi vinden. Ja soms snappen ze gewoon niet hoe goed jij je best doet met je zingen.

  Katrientje ik denker dat jouw onderdanen het best wel leuk vinden als je nog ondeugend bent, want daar blijf jij jong van hoor en nu nog zo fliefd zijn tot ver achter de oortjes. Zorg maar voor veel leven en lol in jullie huis hoor.
  Fijne dag en van vrouwtje die geintjes altijd leuk vind veel knuffels.
  Kopje en groter poot van je grote vriendje Jip.

  1. Oooh jip…stokjes bijt doe ik niet meer hoor. Ooooh die geur….ooooh zo erg.🙀
   Tegenwoord zing ik. Ik ga om 5 uur op het nachtekastje zit en ooooh…ik zing mijne mooiste liedjes. Maar ja..dat vinne zij weer niet mooi.
   Soms doen ikjes het staar aan spelletje. Dan zit ik gewoon stil op het nachtekastje en kijk ik haar aan. En dan doet ik niest. Ik kijk alleen. Isse ook weer niet goed volgens haar!!! 😾😾😾Oooooh
   Jaaaaa mijn personeel zegt iedere dag datte ze nog steeds flieft op mij zijn. Ook omdat ikke streekjes heb😹😹
   Kusje van je kleine dinnetje😽😽

 2. Oooh Katterien,

  oooh jij me er een van jou eigen. Eigenlijk ben jij er twee en jij heb ook altijd jou kitten in jou kop. Jij ben een prinses in jou hart en jou niere en jij plaag jou personeel graag. Ooh jij bijt in ze vrouwefoet, oooooh….. Sterretje Catoo lach nog over ze regenbrug.
  Maar jij ben ook slim, jij krijg twee keer eete. Oooh mij buik Katrien, ( mij vrouw lees mee )…
  Ik vind jou een slimme prinses en jij blijf altijd jou eigen. Jou personeel zal altijd flieft oppe jou blijfe en mij broer Floris ook. Jij heb jou eigen biesondere eigen. Jij ben Katterien en jij ben prinses en kitten in één mooie vacht. Oooh ik vind jou lief en voor mij eigen maggie altijd zingen,

  Sjeteeeeeem Loesje

  1. Oooooooooh loes…..oooooooh watte suuper liefff.
   Ooooh hebbe jij het ook wel eens gefilkt? Datte he twee keer achter je elkaar eet kreeg? Ooooh en hette ging schoon op hoor.
   Ooooh denk je echt datte Catoo meelach? Ooooh ikjes hoopje het zo😺💖
   Ooooh vrouw zegt dat ze hoopie doet dat ik altijd een kitten blijf😺😺😺
   Ooooh lieve loes….ikke vinne jauw vacht ook zooo mooi.😻 en Floris (oooooh monnamoerrr) heeft mooie streep. Nette als mijn broertje tommie had😺😺😺
   Ooooh sjeteemmmm loes😽😽😽😽

 3. Oh Katrientje, wat een prachtige verhalen weer.
  Mijn vrouw en ik hebben zitten schudden van het lachen. Mijn vrouw herkende het verhaal helemaal, want de broers Poncke en Derrick hadden precies dezelfde streken,
  Zij waren nog geen 6 weken oud toen mijn vrouw ze mee naar huis nam. Ze zaten in een schuur in een doos, werden wel goed verzorgd hoor, maar de vrouw van hun moeder zag dat hun moeder die twee kleintjes uren alleen liet ’s nachts, en er was nog nachtvorst!!
  Ze waren echt piepklein, je kon je niet voorstellen dat het later reuskaters zouden worden.
  Mijn vrouw heeft bijna 20 jaar niet op blote voeten kunnen lopen, want Poncke had altijd die vieze stokje te pakken.
  Ze jatten als de raven, vooral Poncke. Mijn vrouw heeft ooit haar horloge uit zijn waterbak moeten vissen, gelukkig deed dat ding het nog. Pennen waren altijd weg, ze vond op de gekste plaatsen terug, samen met sokken, vaatdoekjes, knijpers en nog veel meer. Als mijn vrouw de ene schatkamer ontdekt had, maakten ze een nieuwe, kon ze weer gaan zoeken.
  Toen ze kwamen stond de kamer vol planten, nou, dat was vlug afgelopen met die boeven.
  Hun voorgangers lustten alleen anjers en azalea;s, maar die twee schurken waren net koeien, en wat ze niet lustten daar klommen ze in, en toen ze zwaarder werden vielen ze met plant en al om. (komt je dat niet bekend voor? 🙂 .
  Gordijnen waren niet veilig, mijn vrouw had redelijk katbestendige gordijnen hangen, maar als er twee keer 8 kilo aan gaat hangen, tsja…..!!! Het gekke was, dat ze zo groot waren, dat ze met hun 8 kilo niet eens te zwaar waren volgens de dierenarts.
  Poncke was zwartwit, en Derrick grijs sieper, maar ik heb je ooit eens een foto van ze gemaild herinner ik me opeens.
  Wat knap van Catoo dat ze op het idee kwam om “flauw te vallen” , daar is zelfs Poncke nooit opgekomen. Hij begon zich wel altijd als een bebiekatertje te gedragen als mijn vrouw kwaad werd, en die kon nooit boos blijven dan.
  Derrick is rustiger geworden op z’n ouwe dag, maar Poncke is 20 jaar een kitten gebleven 🙂
  Moet jij ook proberen hoor!!! Ik weet zeker dat Catoo wil dat jij zolang mogelijk op jouw personeel past, en zoals Loesje zegt, ze kijkt mee, en is altijd een beetje bij je in de buurt.
  Als je soms opeens wakker wordt en zomaar iets geks wil doen terwijl je niet weet waarom, heeft zij het in je slaap ingefluisterd.
  Lief zacht kopje,
  Vlo.

  1. Oooooh soms ziene we Catoo en Poekie en Griet “lopen” hier. Dat isse heel fijn. En ik ken Poekje en Griet nu eigenlijk best goed hoor.

   Ooooh ikjes bijt niet meer in stokjesvoeten hoor. Bleh… die geur alleen al😹😹😹
   Hebbe jullie ooit mijn andere blogje geleest? Over wat ik niet mag? Daar staat veeeeeeeeel meer stoute dingen vanne mij😹😹😹 En ook oof planten staat er in hihihihi.
   Ikjes was ook ongefeer 6 weekjes toene we weg gingen bij mamma. Dat nare mens waar ik geboor was wou op fakanzie en wij waren handenbindertjes.
   En nou benne ikjes 17 jaar en 2 daag😺😺😺 ooooh ik vroeg offe ik auwtolessen mog krijg. Zeiden ze nee🙀🙀🙀🙀🙀😾😾
   Nou ja!!!
   Kusje vanne mij😽

   1. Ja hoor, wij hebben al jouw blogjes gelezen, maar toen wist mijn vrouw nog niet hoe je moest reageren, ze is niet zo pienter, maar wel lief hoor. En ik mocht het haar niet uitleggen, want ze dacht dat ik het ook niet kon, nou ja!! Gelukkig heeft mevrouw Bert het gedaan met plaatje, 🙂 Oh wat heb ik mijn vrouw toen uitgelachen!!!
    Wij “zien” mijn voorgangers ook soms lopen, en Broddel, die kater die hier voor mij was horen wij vaak.
    Hij klom altijd op de waslijnen op de badkamer naast de slaapkamer (en gooide de was van de lijn 🙂 ). Als mijn vrouw en ik al in bed liggen, horen we opeens de knijpers rammelen. Ik ren dan altijd meteen van het bed naar de badkamer, want ik hoop nog altijd dat ik hem zie. We horen het allebei, Ze zijn er nog een beetje gelukkig!!!
    RoodWitteZwerver, een kater die heel veel op Bert leek, bonkte altijd met zijn kop tegen de tuindeur, om te laten weten dat mijn vrouw moest opdraven met zijn eten.
    Meestal tegen 7 uur ’s avonds. Zo nu en dan horen wij allebei BOINK, en ik ren dan naar de deur. Eerst ging mijn vrouw ook mee, maar we weten dat we niets zien, ook geen andere kat. Best fijn zoiets.
    Mijn vrouw heeft ook veel planten gehad die Poncke en Derrick “hangplanten” vonden, en die opeens, zomaar vanzelf ” ligplanten” werden 🙂 .
    Wat flauw dat je geen autolessen mag nemen, dan zou je toch zeker droog bij Floris en Loesje aankomen?! Maar ja, personeel is soms echt niet te volgen.
    Kopje, ook voor het personeel,
    Vlo.

 4. Ha Ha Katrientje, wat een mooie streken haalden jullie uit.Slim van Catoo,om net te doen of ze flauw viel en dan nog een keertje een lekker hapje naar binnen werken.Hier maken ze mij om de beurt wakker.Fynn doet een harde hoge indianen brul…daar word ik echt wel wakker van…..Muzette gaat gewoon over mij heen lopen….en Sparkle zet als uiterste middel haar mooie brede basis,zal ik maar zeggen,in.Die gaat gewoon boven op mijn hoofd liggen.Dat werkt gegarandeerd, dus misschien zit hier nog een tip voor je bij????Groetjes van ons allemaal

  1. Ooooooh ik brul ook heel hard. En dan krijge ik altijd hauwe nauw opppp te hoor😾😾😾
   Zo gemeen, want iedereen weet dat ik heel mooi kan zing.
   Maar ik ben maar een heel klein katje🙀🙀 vrouw zegt dat ik ongefeer net zo klein benne als een katje van een half jaar. Errug he?

 5. Oh Katrientje jullie waren heeeeel slim hoor om je Vrouwke zo in de maling te nemen hi hi hi!
  Jammer hé dat dat niet vaker is gelukt, maar je Vrouwke had jullie snel door hi hi hi!

 6. Dag Katrientje, wat een boenders waren jij en je sterrenzusje Catoo! Zo noemde onze oude buurman Pop altijd, als hij ondeugend was. Dat betekent dat je een deug-niet bent, maar dam dat je toch ook weer wel deugt!
  En, vergis ik me, of ben jij met je jaartjes ook nog wel een boendertje?
  Dat hoort ook zo, als kat. Want als je wltijd braaf bent, ben je eigenlijk een beetje meer een hondje. Die zijn ook wel leuk (nou ja, dat vind ik niet, maar mijn mensen zeggen dat het wel kan) maar die luisteren als ze moeten zitten of liggen of blijven of stilstaan. En wij katten gelukkig niet! Stel je voor, dat zou zeker weten heel erg saai zijn!
  En wat mooi dat ander mensen en katten ook nog katten horen en zien die nu sterren zijn! Dat heeft mijn vrouw ook, en ik ook! Zo zijn ze altijd nog een beetje bij ons, hier kl aarde.
  Een heel lief kopje voor jou van Bolle.

  1. Ooooh bolle. Ikke ben een deugnietenwelkatje😹😹😹
   Heeeel soms ben ik nog een deugjenietje. Vooral alse ik mijn zin wil heb. Nou…dan brul ik of ben ik furfeelund. Althans…vrouw zegt dat.
   Ooooh dus jij ziet he wolkenvriendjes ook? Fijn is dat he? Een paar week geleden zag vrouw Catoo naar het balkon lopen….achter vrouw langs. Maar omdat het koud was deed man het dicht. Maar ze wasse weer gewoon binnen gekoom hoor😺
   En Grietje en Poekie zien we ook. Die waar groot🙀🙀🙀 wauwwww.
   Ikjes zal het snel een keer oof ze hebben😺
   Zacht kusje op je wang😽 (dat mag van Floris hoor 😊)

   1. Als je je zin wilt hebben en je mensen weten dst niet, dan is het natuurlijk logies dat je dat moet laten weten! Ik ben zelf heel bescheiden, dus ik maak alleen een piepje en hou mijn hoofd scheef. Dat werkt meestal wel. Maar Pop ging altijd spullen van de klerenkast afgooien, en dat werkte ook!
    Een lief kopje voor jou, en ook voor je verkering Floris, en voor je sterrenfamielie, en ook voor je mensen (en dan moet ik even rust nemen, haha!) van Bolle.

 7. Hallo Katrientje, hier met Gijsje. Wat een leuk verhaal heb je geschreven. Een goed idee van je wolkenzusje Catoo om flauw te vallen van de en dat jij er dan zielig bij gaat zitten kijken. En oh, helemaal super om samen op de voeten van vrouwtje aan te vallen. Jammer genoeg werd jullie aanvalsplan niet beloond.
  Ik heb wel is geprobeerd om met de voeten van vrouwtje te spelen als ze in bed ligt, dan word vrouwtje toch boos op mij, niet normaal!
  Nu wil ik steeds met het koordje van de luxaflex spelen. Je weet wel, het koordje waarmee je de luxaflex open en dicht doet en je kunt met het koordje de luxaflex laten zakken en omhoog halen. Ik vind het een heel mooi koordje om mee te spelen. Word vrouwtje boos als ik ermee speel. Nou ja zeg, ik mag ook niks. Gemeen he?!
  Groetjes en kopjes en knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Nouuuu….we hadden wel bingo hoor met stokjeskluif. Ooooh hihihi…alleen had vrouw nooit man moet bel. Oooooh zo erg. Ooooh wij heb ook koordje hier voor de lammeltjes. Maar die vinnik nixinop wat aan. Dus die laat ik hangen
   Kusje😽

 8. Hoi Katrientje, we hebben met sein veifen erch moeten lagge om je streken. Als wei eten willen en vrouwtje is nog aan het slapen. Dan gaan we miauwen, vooral Kruimel kan dat errug goed. Ze heeft een heel schel miauwtje, nou dan wordt vrouw wel wakker hoor. Bikkel find het ook leuk om met het tauwtje van de luksafleks te spelen. Onse vrouw find dat ook niet zo leuk.
  Maar zodra vrouw niet meer kijkt doet hei het tog weer. Hihihi. Tenen beiten doen wei niet, gaan wei ook eens probere als vrouw niet snel genoeg wakker wordt.
  Dikke knuffels van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel en Bikkel

  1. Oooooh moeten jullie doen hoor. Maar wel uitkijk doen want je kan zomaar op de zij worden geduwd. Zo erg. En zo scherp waar ons tantjes niet. Altjetans…datte vond wij😸😸
   Knuffels terug😽😽😽😽😽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *