Wat moet je doen als het moeilijk weer is

moeilijk weer

Eerst was het lente, nou is het weer herfst. Dat is stom. Maar het is zo. Wat moet je doen als het moeilijk weer is?

Ik snap dat u denkt jij bent een binnenkater Bert, wat merk je van buiten? Nou van alles. Ik ruik aan de voordeur voor informaazie van de straat. In de vensterbank zie ik wat er aan de hand is. En mijn vrouw vertelt me van alles.  Plus ik weet nog dingen van vroeger toen ik op straat moest leven.

Gemakkelijk

Elke dag kan gemakkelijk zijn op een eigen manier dus het is zoeken wat gemakkelijk is. Ik zal voorbeelden geven:

 • als de zon schijnt dan is het gemakkelijk om in de vensterbank te hangen en lekker te doezelen
 • als het koud is dan is het gemakkelijk om op bed te slapen, dan voelt dat gezelliger
 • als ik alleen thuis ben, dan kom ik aan mezelf toe en hoef ik niet op mijn vrouw te letten dat is ook weleens fijn
 • als het regent en het is niks dan is thuis bankhangen met sneks en knuffels weer supergemakkelijk, al moet ik zelf afwachten of er sneks komen

Dus het kan best en als u ontdekt wat gemakkelijk is dan heeft u ook een fijne dag.

Steun

Maar ja ik snap ook dat het soms niet gemakkelijk is. Als u verdriet heeft of u bent bang omdat er monteurs zijn (dan heb ik) of er iets weer wat anders, dan is het van binnen moeilijk. Dan heeft u steun nodig op een manier die voor u fijn is. Dat kan zijn aaien of dat u kopjes krijgt, of u gaat extra slapen, of u doet weer wat anders.  Bij mij is het zo dar als de glazenwasser komt ik altijd schrik en dan moet mijn vrouw bij me gaan zitten en niks doen verder. Dat doet ze ook want dat is steun.

Dit heb ik ook bedacht voor iedereen die het nou moeilijk heeft wegens de regen en dat de zon weg is. Dan moet je zoeken wat juist die dag fijn is.

 

18 thoughts on “Wat moet je doen als het moeilijk weer is

 1. Mooi en goed verhaal Bert. Wij snappen het ook niet helemaal, eerst verliese we heel veel hare uit ons vachie, en nu moeten we weer digt tegen elkaar aan gaan ligge, want het is best wel weer frisjes. Voordeel is wel dat we lekker met elkaar in een mandje kunnen gaan ligge, vrouwtje moet dan wel lache want het mandje is natuurlijk veel te klein voor ons allemaal. Maar met een beetje over elkaar heen hangen lukt het net. Als wij bang sein en ergens van schrikken, de vuilniswagen of harde geluiden, of werklui, dan verstoppe we ons onder het bed van vrouwtje. Dan kan niemand bij ons kome. Als het dan weer rustig is en we weer in de kamer komen, krijge we een ekstra knuffie van vrouwtje. Dan is alles weer goed.
  Als vrouwtje soms verdrietig of somber is gaat kleine Bikkel heel veel staute dingen doen, dan moet vrouwtje weer glimlachen. Hij is de klaun van ons veife. Of Oliver gaat dan knuffelen met haar, daar is hei weer heel goed in. Vandaag bleive we lekker in ons mandje ligge, veel te veel wind en regen buiten. Dus geen balkondag.
  Groetjes en knuffies van Bas, Bjarne, Kruimel, Oliver en Bikkel

  1. Hoi Bas, Bjarne, Kruimel, Oliver en Bikkel dus dat hebben jullie ook! Dat je verhaart want het is lente en dan is het weer herfst en dan is je vacht dun. Wat goed dat jullie zo voor je vrouw zorgen. Dat is best veel werk, dat weet ik zelf. Het is opletten en dan het goede moment kiezen. Dat hoort er allemaal bij als je samen woont!! pootje van Bert

 2. Ha Bert,
  Goeie tips allemaal. bedankt!!!
  Ik lig een beetje te morren, want de huiskamerdeur is dicht. Ik kan nu alleen maar naar de keuken, de slaapkamer van mijn vrouw en de badkamer. Gelukkig staat daar één van mijn bakken.
  Mijn vrouw zegt dat er straks een monteur komt om de verwarming na te kijken, en dat terwijl die het goed doet. onzin vind ik, maar mijn vrouw zegt dat dat ieder jaar moet.
  Ik ben op een bankje voor de verwarming geklommen, zo ver mogelijk bij de kamerdeur vandaan, in de slaapkamer. Ik kom er pas vanaf af als de monteur weg is!!!!!
  Ik hoop dat jouw dag beter begonnen is.
  Kopje en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo wat beroerd van die monteur. Ik vind dat zelf ook niks. Het is spannend op een moeilijke manier. Maar ik heb het ook meegemaakt dat er een aardige monteur kwam dus ik hoop dat die ook bij jou komt!! poot van Bert

   1. Ha Bert,
    De monteur is weer weg, en hij was aardig, hij kwam expres niet binnen omdat hij wist dat ik bang was. Hij had al koffie gehad bij de buren gelukkig.
    Ik heb even gewacht, en toen ben ik naar boven gegaan om voor mijn vrouw de boel te inspecteren, dan hoeft zij dat niet te doen. Alles was in orde, dus nu lig ik lekker op de bank.
    Poot, Vlo.

 3. Hallo Bert,

  Nou vandaag is het moeilijk weer, het stormt bij ons ikke kan niet naar buiten, want de storm is recht op ons huis. Vrouwtje heeft alles dicht moeten doen. Dan komt er dadelijk nog een schilder de voordeur verven en moet die ook uren open blijven staan. Nee Bert mijn dagje is het niet. Ik ben maar heel vroeg gaan sporten en had de turbomotor aan gezet. Ik vloog door het huis en vrouwtje moest maar gaan zitten, want met die brulsirene en dan racen was dat de veilige plek voor haar.

  Wij merken net zo goed al huiskater wat voor weer het buiten is hoor wij hebben een zendertje in ons bolletje en we hoeven dus eggies niet onze poot buiten te doen.

  Och Bert wij zijn gewoon unieke dieren want wij voelen alles aan. We zijn super voor ons vrouwtje als ze het moeilijk heeft. Kijk maar naar mij wat ik had gedaan vrijdag toen vrouwtje thuis kwam. Ik was de hele tijd tot we naar bed gingen voor haar gaan zitten en maar zachte kopjes geven en pootjes door de snuit doen. Hele weekend nog gedaan en ik kreeg heel veel knufjes en kusjes van haar.

  Ikke heb ook als beloning lekkers gehad, want dat had ik verdiend zei ze.

  Bert ikke ben nu vlug pleite want ik hoor de schilders al werken en vrouwtje zorgt ook even dat ze een kopje koffie hebben, Ja die mensen moeten toch ook even wat lekkers hebben vind vrouwtje.

  Bert jij een rustige dag en heerlijk slapen op je kussen op de bank.
  Van vrouwtje knufjes en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat maak je toch veel mee nou weer een schilder! Die is vast snel weg. Je hebt het heel goed gedaan met je vrouw, en je wist ook precies wat het goede was om te doen. Dan ben je echt samen als je dat soort dingen voelt van elkaar. Wat lief dat je vrouw koffie geeft aan schilders. Doet mijn vrouw nooit. Die vraagt alleen wanneer ze weer weg gaan. poot van Bert

 4. Oooooh bert….de zon schijne hier. Oooooh er is wel een woei…maar ooooh. Ik ga zo bakken in de fensterbank.

 5. Lieve Bert,

  wat hebbie toch mooie, lieve dinge bedacht Bert. Daar kan iedereen iets mee voor ze eigen. Want assie het moeilijk heb dan kan je altijd troost vinde bij jou eigen ding. En jij heb ons goede tips gegeeve Bert, jij ben zo wijs in jou kop.
  Hier is het nou moeilijk want mij vrouw moet veel werken Bert en buiten is er veel lawaai van ze karnafal. Ik doe veel kopjes geeve en ook mij rieleksmeedietaasie Bert. Dan is er toch rust in mij huis. En van mij eigen eet ik mij tonijn, dan is mij kop in mij rust. En jij ben er voor mij eigen Bert, dat voel ik in mij hart.
  Dat is mij tip Bert, dat er liefde is,

  Jouw Loesje

  1. daar doe je goed aan Loesje, kopjes helpen altijd en niemand kan een rieleksmeedietaasie zoals jij dus dat helpt ook. Soms is een dag wat moeilijk zeker als het karnafal is met herrie. ik vind, herrie is nooit goed. Gelukkig hebben jullie thuis elkaar en jij hebt mij Loes. Je Bertje

 6. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Het is zeker raar weer. De ene dag ga ik mijn tuin in om een kuil te graven en dan is het koud en nat. Dan denk ik de volgende dag dat ik maar binnen blijf en dan schijnt het zonnetje!
  Nou ben ik daar best makkelijk in, want ik kan overal slapen. Maar ik dacht dat het een beetje zomer was, en dan is het dat nog niet. Dat is toch vreemd.
  Jij hebt het goed geregeld dat je voor alle om-stan-dig-he-den de goede bezigheid hebt.
  En wat vervelend dat iedereen ineens schilders en monteurs heeft!
  Mijn mensen hadden gisteren bezoek. Ik brn in de slaapkamer gebleven, en heb na een paar uur gekeken of het een aardig iemand was. Ja, dat was zo. Dus ik heb haar ook kopjes gegeven en ze modht me even aaien. Ze ging ook op haar knieen zitten voor mij!
  Maar het liefst ben ik toch gewoon met mijn mensen.

  En weet je wat er ook nog is?
  Mijn mensen willen dat ik woensdag meega naar de dierendokter, voor mijn seenieoorenkontroole. Ik weet niet of ik dat doe, misschien blijf ik wel gewoon thuis!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. Oh Bolle, hier Oliver, ik moet woensdag ook naar de dierendokter voor controle. Ik heb een beetje last van mein nieren vandaar. Ga me lekker verstoppen tegen die tijd.

   1. ja snap ik Olivier zou ik ook doen. Maar ik denk dat je vrouw je wel vindt. Dan is het een kwestie van je slap houden en doen of je er niet bent.

   2. Ik ook Oliver! Als we nou gewoon alletwee thuis blijven, en onze mensen sturen?
    Dan kunnen die zeggen dat alles goed is met ons!
    Een lief kopje van Bolle voor jou!

  2. hoi Bolle, nou zegt Olivier net dat hij woensdag bij de dokter moet komen en jij ook al. En vandaag meelde mijn dokter over mijn tanden voor kontroole maar dat hoeft nog niet. Wat een toestanden. En Jip had schilders. En Loes heeft herrie. En jij geeft vreemde vrouwen kopjes. Ik vind het nog het beste om lang op de bank te blijven liggen serieus waar. kopje van Bert

   1. Bert, als je het zo allemaal opnoemt denk ik dat ik ook maar even ga slapen, daar heb je helemaal gelijk in!
    En ik gaf maar heel even kopjes hoor, toen ging ik snel weer naar de slaapkamer. Verder geen gekkigheid van mij!

Reacties zijn welkom