Loesje vertelt over assie nie rieleks ben…

rielekst

Toen mij verkering Bert vorige week fertelde dattie ze vriendeboek ga prezenteere foelde mij hart geluk en mij spanning tegelijk. Misschien denk u nu hoe doe Loesje dat? Heb ze te weinig van ze tonijn ge-eet? Ik zeg u, het ging van ze eigen. Misschien ken u het wel, dattie iets foel en jij kan er niets aan doen. Het gebeur gewoon.

Hellupe

Mij Bert froeg mij eigen offie wil hellupe. Nou dan wil jij jou eigen gat in jou lucht springe. Maar mij buik wilde ook mij 7 tonijn en mij 11 garnaale van mij spanning wegwerke. Op mij footoo kan u zien dat mij eigen veel tonijn nodig heb van mij spanning. Jij weet soms niet wat jou overkom in jou leeve assie verkering heb.

Fensterbank

Mij Bert heb veel vriende en hij heb ze Fens ofer ze heele Feesboek. Mij Bert is a ferrie important kater en hij is toch bescheide van ze eigen. Soms zie jij katers die naast ze eigen poote loope. Mij Bert lig altijd op ze fensterbank, hij doe er nie aan mee. En hij gebruik geen drank of druks, mij Bert is mij Bert. Van me eigen ben ik wel heel erg trots op mij Bert.
En nu ga hij ze nieuwe  boek uitbrenge van al ze vriende van ze Feesboek. Het was ze idee van mij hartjesdinnetje Prinses Katrientje. Assie er nog was gewees dan hattie vast gezonge op mij Bert ze boekpresentazie. Maar zij zing nu ofer ze Regenboogbrug. Mij hart weet, van me eigen ga ik mij dinnetje hoore in mij hart. Dattie er toch bij is!

Op mij denkpaal

rielekstAssie net als mij eigen nie alleen geluk foel maar ook jou spanning, dan moetie daar wel iets aan doen. Jij kan jou visboer fraage offie jou volprop met ze vers gefange kaabeljauw maar assie daar niks foor foel wat doe jij dan? Van me eigen heb ik mij lijntje naar mij visboer altijd oope staan. Maar jij leef nie alleen op jou weereld. Assie een poes ben met jou hart op jou eigen plek dan ga jij wel nadenke.
Hoe kan jij helluppe, wat kan jij doen? Toen ben ik wel op mij denkpaal gaan ligge. Jij denk toch beeter assie op jou paal lig. Mij vrouw bracht mij zallum en makkareel foor mij afwisseling. Zij zeg dat ik wel mij scheif van mij veif moet folge. Dan weet jij, jij kan jou vrouw beeter laate praate…

Gaap

Maar ineens, mij zallum hing nog in mij bek, kwam mij idee foor mij oplossing. Wat doe jij assie rieleks wil zijn? Jij gaap.
Assie gaap val nie alleen jou proteesie uit jou bek, jij kom ook tot jou diepe rieleks zijn. Jij wor rustig van jou eigen en assie rustig ben kan jij met jou goed fasoen naar jou boekpresentazie.
Daarom heb mij eigen besloote om mij worksjop Gaape te gaan geeve. Dan kan iedereen rustig naar mij Bert ze boekpresentazie koome en kan jij ook geniete van mij Bert ze sneks en hapjes. Mij Bert zorg altijd dattie niks tekort kom. En assie teveel zeenuw heb dan smaak jou haaring naar jou tomaatesaus! Van mij eigen erfaring kan ik u zegge, dan kan jij beeter thuis blijfe.

Mij worksjop Gaape

Wanneer: op zaterdagmorgen 19 oktober van tien tot elluf. Dattie rieleks naar mij Bert ze presentazie kan koome.

Waar: op mij eigen Feesboek van Loesje Huispoes

Voor wie: voor iedereen behalfe sjieraffe want daar kan mij eigen nie bij.

Mij broer Floris hellup mee en mij worksjop is graatis.  Folgende week vertel ik U alles ofer mij worksjop Gaape, hoop dattie ge-in-te-reseer ben.

Loesje

20 thoughts on “Loesje vertelt over assie nie rieleks ben…

 1. Ohhh Loesje het is zeker spannend die boekpresentatie!!!
  En wat een goed idee om ervoor nog een gaap cursus te geven……wat zullen we allemaal rielekst zijn!!!!
  Hiermee help je Bert geweldig goed!!!
  Wij doen zeker mee!!!!

  Groetjes van ons allemaal 😽😽😽😽😽😽

  1. Ooh lieve mevrouw Ceciel,

   vin U het mij goede idee van mij worksjop Gaape voor mij Bert ze boekpresentazie? Denk U dat mij vriendinnetjes Tica, Izzy en Belle ook koome? Dattie ook rieleks wor. En u katermanne zijn ook welkom want Gaape is ook fijn assie een katerman ben. Het is belangrijk assie allemaal saame rieleks ben. Van mij eigen foel ik wel mij zeenuw maar ik moet nog oefene en mij broer Floris hellup mij mee. U zal het zien asie kom.
   Dank U wel,

   Liefs van Loesje

   1. Ja Loesje wij komen alle 6 om jou cursus te volgen en natuurlijk onze vrouw ook!!!
    Gelukkig dat je hulp krijgt van Floris…….wij weten zeker dat het helemaal goed gaat komen!!!
    😽😽😽😽😽😽

 2. Hallo Lieve Loesje’

  Ja het wordt heel spannend, maar o wat kijken vrouwtje er naar uit dat het vriendenboek uit komt.
  Maar Loesje jij hebt het al zo druk om Bert te helpen met de presentazie van het boek en nu ga je voor iedereen nog een gaap worksjob voor doen.
  Vrouwtje en ik hopen er dan bij te zijn want vrouwtje moet geloof ik dan werken,maar dan doen wij jouw worksjob in de avond en zijn wij meteen zo ontspannen dat we meteen kunnen gaan slapen.
  Zegt vrouwtje deze worksjob is heel goed ook voor Bolle en zijn mensen om iedere dag te doen, voor al die stijgers en lawaaimensen in zijn tuin en over een poos ook in zijn huis.
  Maar Loesje ikke ga heel goed opletten want je weet dat ik in dit huisje niet altijd kan blijven wonen en dat ik dan weer in de stress vlieg voor een nieuwe verhuizing van spullentjes inpakken en in de reismand en naar een voor altijd huis. Ik kan jouw worksjob dus daar ook goed voor gebruiken.

  Zo nu ga ik weer vlug aan mijn taak van buiten controle want ik zag de eekhoorntje al weer door de tuin heen racen.

  Dank je wel voor jouw schrijf en en dat je jouw lieve verkering Bert meehelpt.
  Knufjes van vrouwtje en grote poot en kopje voor jou, Floris, Zusje en vooral ook jouw vrouwmens. Je grote vriend Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip ,

   wat zeggie daar iets van feel waar zijn. Mij worksjop Gaape hellup ook assie stijgers in jou tuin heb. Of foor jou deur, of bij jou buurmens. Jij kan het altijd gebruike want het hellup. Assie gaap wor jij rieleks. En foor jou en jou mevrouw Jip, assie feel kan gaape kan jij feel slaape en dan kan jij goed naar jou foor jou altijd huisje. En onze groote vriend Bolle kan ze heele dag gaape en assie ze druks gebruik hebbie meer rieleks zijn.
   In mij verhaaltje van mij folgende week geef ik meer van mij teks en uitleg doe ik ook.

   Van me eigen moet ik mij worksjop nog ferder foorbereide Jip. Dan ben jij druk met jou oefene en jij gaap feel. Mij broer Floris hellup mij eigen mee. Assie ze goeie dag heb kan hij heel goed gaape van ze bek. Jij ga het allemaal zien assie kom en jij kan het ook op jou avond doen. En jij kan het ook doen foordattie naar mij Bert ze boekpresentazie ga. Jij mag het selluf weete.

   Jip dank jou wel, jij moet niet fergeete van jou koonijn te geniete en jou tuinvriende. Jij krijg mij zachte kopje en mevrouw Jip krijg er ook een.
   Van mij eigen en van mij famielie,

   Loesje

 3. Oooh mammie. Ikke ga meedoen hoor. Sjoms benne ik djuk seg frauw. Ikke fin fan niet. Ikke kan heeeeel goet gaapies doen. Vooral asse ik moe ben. Maar ikke benne nie faak moe hoor. Ik ferzin altijt wel wat te speel. Ooh… ik ga weer speel doen mamsie. en een windje laat. Oooh iikke jen gauw naar vak toe hoor.
  Koes koes

  1. Ooooooh mij Doorie,

   wat bennie toch jou eigen fliegende katerwint. Jij heb nog geen rust en kontroole en jij laat alles koome en jij laat het gaan. Jij moet MammaLoesje één ding beloofe. En jij luister nu goed.
   Jij ga nie wintjes laate op mij Bert ze boekpresentazie. Oooooh al mij tonijn sla om van ze schrik en iedereen ren weg. Jij ga je eigen gedraag. MammaLoesje en oom Bert wil ze eigen nie hoefe schaame foor mij beebie. Dattie met jou schaamroot op jou kaak zit te gaape. Kannie mij eigen dat beloofe jij kleine jonge. MammaLoesje wil ze wint alleen door ze boome hoor jaage.
   En jij ben wel heel lief maar soms moet jou mammaLoesje streng zijn anders kom jij nie goed terech.

   Koes koes van jou MammaLoesje

 4. Lieve Loesje,
  Wat heb je een mooi stuk geschreven, ik heb het voorgelezen aan mijn Floortje en we hebben er allebei van genoten. En wat een goed idee, een worksjop gaapen. Wij vinden jou een super Poes Loesje. Knuffels van Ina en Floortje.

  1. Oooh lieve mevrouw Ina en Floortje,

   Oooh mij hart, dattie mij eigen schrijf en dattie mij zeg dattie mij een super poes vin van mij eigen. Misschien kannie het zien maar van mij eigen moet ik nu ook mij bloos doen.
   Kommie ook op mij worksjop Gaape mevrouw Ina en Floortje ? U ben van mij hartelluk welkom.
   Oooh mij hart is geraak, dank U wel

   Liefs van Loesje

 5. Hoi lief dinnetje Loesje, wat leuk dat je een worksjop gapen gaat geven. Ik selluf doe natuurlijk niet aan gapen wat dat doet een Diva niet. Hihihi. ik doe het wel stiekum hoor. Maar ik ga wel aan mijn vrouw vragen of we mee mogen doen. Mijn broers kunnen wel goed gapen, maar een ekstra curzus kunnen ze altijd wel gebruiken. En wij verheugen ons op het friendenboek, oh dan sta ik in een echt boek. Spannend hoor. En wat lief dat je Bert gaat helpen, maar neem je wel op tijd je rust. En lieve Floris die helpt ook mee, wat aardig van hem. Lieve Loesje ik moet nu helaas stoppen met schrijven want mijn vrouw gaat werken.
  Heel veel lieve knuffies van je dinnetje Kruimel en van mijn broers en kleine zusje.

  1. Oooh Kruimel,

   dank jou wel foor jou schrijf en dattie naar mij worksjop wil koome met jou broers en jou kleine zusje. Jij zal zien, jij kan gaape op jou ferschillende manier en het is belangrijk. Dan kan jij folgende week rieleks zijn allemaal in jou huis. Ook jou vrouw assie wil.
   Mij broer Floris hellup mij eigen mee hebbie mij gezeg. Hij kan goed gaape van ze eigen, dan hebbie ze eigen groote bek. Jij zal het zien.
   In mij verhaaltje van mij folgende week fertel ik er meer ofer van mij eigen.
   Hoop dat jou kleine zusje Juultje weer beeter is en dattie geen antibiootie hoef. Van me eigen vin ik antibiootie fies.
   Dank jou wel voor jou schrijf Kruimel, jij ben mij eigen Divadinnetje

   Liefs voor jou broers, jou kleine zusje en jou vrouw en voor jou eigen Kruimel,

   van Loesje

  1. Oooh lieve mevrouw Sabine,

   ga u meedoen. En Ollie ook?
   Ooooh mij hart foel mij geluk. Dank U wel dattie mij dat zeg. Mij broer Floris vin het ook fijn, hij ga mij eigen hellupe zeggie.
   Dank u wel,

   Liefs van Loesje

 6. Lieve Loesje, wat een supergoed idee van jou om een worksjop gaape te geven! Ik vind je worksjops altijd geweldig, dus ik verheug me er op. En wat gezellig dat je het samen met je broer Floris doet. Ik denk dat Floris vast goed kan gaape, omdat hij geen 4 meer is. Mijn Molletje kon ook heeeeeel goed gaape, zeker toen ze wat ouder was.
  Ik wist niet wat ik zag trouwens, zo met die aksiefootoos van jou bij je verhaal! Je kunt zien dat je helemaal a-lert bent, en elke moment weg kan rennen (bij weize van spreken).
  Het is spannend dat je Bert het vriendenboek gaat presenteren, dat snap ik heel goed.
  Maar het is vast een prachtig boek geworden, presies zoals primses Katrientje het zou willen. En iedereen die het boek leest, denkt weer aan prinses Katrientje omdat het haar idee was. Dus het is een soort moonuument voor haar!
  En ik denk zelf dat ik die worksjop gaape ook wel kan gebruiken voor hier thuis, samen met mijn mensen. Wegens de stijgers enzo. Dus zeker weten dat ik ga kijken!
  Loes, ik hoop maar dat jij ook weer kunt rieleksen nou je die worksjop gaat doen. Het is natuurlijk superdruk met alle voorbereidingen, maar doe je af en toe ook lekker slapen, of knuffelen, en vooral ook eten? Want dat is belangrijk, om op krachten te blijven!
  Spesjaal daarom krijg je heel veel lieve zachte kopjes met tonijnsmaak van mij, Bolle. En voor je famielie natuurlijk ook veel lieve kopjes. En van mijn mensen veel liefs voor jullie allevier, maar dam zonder tonijnsmaak.

  1. Oooh Bolle,

   wat geefie mij lekkere kopjes met jou tonijnsmaak, mij eigen is nu ook een beetje ferleege. Mij visboer ferkoop ze nie in ze fieliejaal.
   Hoop dattie wat aan mij worksjop ga hebbe Bolle. Assie zo in jou stijger sta dan kan jij alles gebruike. Jou druks hebbie sowieso noodig en mij worksjop gaape ga jou vast ook hellupe. Mij hart foel het.
   Het is foor iedereen die ze eigen nie kan rielekse en mij eigen voel het soms ook. Daarom heb ik mij worksjop bedach Bolle. Assie selluf nie rieleks ben ga jij wel nadenke. Jij wil jou eigen hellupe maar ook jou vriende. En voor mij Bert is het ook beeter assie foel dat iedereen op ze gemak is.
   Het ga ook emozioneel worre Bolle. Mij hart foel het. Mij hartjesdinnetje kan er nie meer bij zijn van ze eigen en ze had Sjeteeeeeeem of Lamoerrr wille zinge voor iedereen. Dat hebbie mij toen fertel. Van me eigen moet ik wel uitkijke dat mij hart nie breek. Assie gaap kan jou hart nie breeke. Wel jou bek en jou proteesie maar dan ben jij wel rieleks.
   Bolle folgende week ga mij eigen alles uitlegge en ook fertelle. Dattie goed foorbereid ben.
   En het is op saaterdag want dan hebbie geen werklui in jou tuin. Misschien kan jij dan kijke assie nie tefeel van jou druks op heb.
   Dank jou wel Bolle en mij eigen denk nog steeds aan jou eigen en ik draai mij pootjes dattie rust heb en jou mense ook.

   Zachte kopjes foor jou vrouw en jou menseman en jij krijg mij spesiejaale kopstoot met mij zachte gaap. Dattie rieleks wor,

   Liefs van Loesje

 7. Hallo Loesje, hier met Gijsje. Wat spannend hè, zo’n boekpresentatie? Een echte vriendengroep waar we allemaal in staan! Het was een héél goed idee van Prinses Katrientje. Maar wat een werk hebben Bert en mevrouw Bert en Prinses Katrientje en mevrouw van Prinses Katrientje er aan gehad. Ongelooflijk!!
  En dan nu de boekpresentatie. Je zou toch van minder in de zenuwen schieten! Jouw gaapworkshop samen met jouw broer Floris is een goed idee. Ik ga mee doen en mijn vrouwtje zegt dat zij ook mee gaat doen.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Oooh Gijsje en mevrouw Gijs ,

   oooh ga jullie ook meedoen met mij worksjop gaape . Oooh dan bennie straks heel rieleks assie naar mij Bert ze boekpresentazie ga. Jij heb gelijk Gijsje, het is biesonder en jij kan er jou zeenuuw van krijge. Mij hartjesdinnetje prinses Katrientje ga wel heel erg gemis worde maar wij ga haar leeve ook fiere. Mij Bert ze boek wor een feesje voor al ze vriende en prinses Katrientje zou het zo wille van ze eigen.

   Liefs van mij eigen voor jou Gijsje en mevrouw Gijs

   Van Loesje

 8. Dag lieve Loes,
  Oh een worksjop gapen, dat is echt iets voor mij!! Ik kan zo goed gapen dat ,als ik met mijn bek open zit, mijn vrouw zegt : “Doe die klep dicht Vlo, want anders spring ik erin!!”
  Nou, ik kan je zeggen, dat klap ik mijn bek gauw dicht en kruip weg onder het bed of de kast.
  Met die kast is trouwens iets vreemds aan de hand, vroeger paste ik er makkelijk onder, maar nu bijna niet meer. Zouden kasten kunnen krimpen?
  Loesje ik ga zeker je workjop volgen. Ik wil best nog beter leren gapen, als mijn vrouw maar niet in de buurt is 🙂 .
  Heel veel kopjes voor jou en je familie van Vlo, en groetjes voor allevier van mijn vrouw.

  1. Oooh Vlo,

   van mij eigen ben ik laater want mij vrouw was weg en zij zeg Loes, dan hoefie nie op jou kompjuuter. Dan ga jij ruste en jou slaap inhaalde. Zij houw mij kompjuutertijd mee in mij gaate. Maar jij weet, jij krijg altijd mij antwoord.

   Wat zeggie mij nou, spring jou vrouw in jou gaate assie gaap. Ooooooh Vlo, van me eigen ga ik niks teege mij vrouw zegge anders loopie hier straks ook te springe door mij huis.
   Mij erfaring in mij huis is dat mij kast krimp. Assie er onder pas hebbie geen gaa-ranzie dattie er folgend jaar nog onder pas. Van me eigen vin ik kasten apart assie steeds krimp. Jij kan er van jou eigen niks aan doen Vlo.
   Misschien kan jou vrouw ook meedoen met mij Gaape. Dattie van ze eigen foel hoe het werk met ze gaapgat. Zij moet het toch leere van ze eigen.
   Folgende week ga ik meer ofer mij worksjop schrijfe maar mij hart is blij assie kom Vlo.
   Dank jou wel,

   Pootjes van mij famielie voor jou vrouw en jou eigen en van mij krijgie mij zachte kopjes Vlo,

   van Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *