De stijger bij de buren

buren

Mijn katervriend Bolle heeft heel veel stijgers om zijn huis en nou staat er bij mij eentje bij de buren. Bolle is aan de druks. En ik nou ook.

Stijger

Stijgers zijn moeilijk. Ik zie mijn stijger de hele tijd en die staat niet eens tegen het huis aan. En toch kan ik het zien als ik schuin door het raam kijk. Dan doe ik ook, en dan voel ik spanning. Dan zegt u Bertje kijk dan niet maar dat is ook weer moeilijk. Ik wil weten wat er gebeurt.

 • Ik hoor mannen in de straat met harde stemmen praten.
 • Ik zie die stijger en soms staat er een man op. Soms weer niet.
 • Het kan ook zijn dat het stil is nou dan let ik helemaal op.
 • Ik weet niet wat het is en wanneer het weggaat.

Spul

Mijn vrouw is pas naar buiten gegaan om tegen die mannen te praten. En te vragen wat ze deden en waarom. Toen wist ze het en daarna heeft ze het dus tegen mij verteld. Ik snap het dus wel maar ik voel moeilijke gefoelens.
Toen deed ze nieuw spul in mijn oude banaan. Die rook opeens superduperlekker dus ik hap! de tanden erin en ermee door de huiskamer rollen. Daarna was ik van het ene moment op het andere keimoe dus toen ging ik op mijn kussen hangen en lekker met mijn rug naar het raam.

Glazenwasser

Nou en wat gebeurt er, ik hoorde keiharde geluiden tegen het raam van gebonk en sppoeshh water ertegen. Meteen had ik van binnen dat gefoel van moeten kijken. “Het is de glazenwasser, Bert,” zei mijn vrouw. Ze kwam bij me zitten en dat was best fijn want het was best moeilijk dat ook nog erbij. Na een poosje hield het op. Gelukkig.
Toen ging ik bijkomen.

Oer

Eerlijk waar ik snap niet hoe Bolle het doet. Veel druks en hij heeft twee mensen die voor hem zorgen dus dat helpt heel veel. Maar ik denk dat hij van binnen heel erg oer is, meer dan iedereen denkt en weet.

18 gedachten over “De stijger bij de buren

 1. Hallo Bert,

  Wat een verschrikkelijk gedoe toch weer. O ik weet zo wat je nu meemaakt aan onrust, lawaai een al die angst en stress. Potdorie en dan nog wel dubbelop ook, de stijgers en dan komt de ramenwasser ook nog herrie maken. Als mijn vrouwtje de ramen wast dan is het nooit herrie en gekledder van water tegen het raam, en ja ik help vrouwtje zelfs ook nog mee met het ramen wassen.
  Wat goed van vrouwtje dat ze jou banaan onder de druks heeft gezet en dat jij zo tenminste wat rust in de kop krijgt, je moet vrouwtje ook wel af en toe met je banaan laten knuffelen. Zij kan er net als mijn vrouwtje ook niet tegen.
  Bert vrouwtje zegt dat het tegenwoordig gewoon gek is, overal zijn de mensen aan het verbouwen, klussen en noem maar op en ja natuurlijk met veel lawaai. Denker je van hoera eindelijk rust, begint een ander weer.
  Zo erg dat het bij Bolle ook nog zo heel lang gaat duren, het werk daar moet natuurlijk wel gebeuren omdat het huis van Bolle en de mensen in zijn straat netjes en goed moet blijven, maar met liefst met heel veel rust.
  Hopelijk is de stijger bij jou weer snel weg en komt die niet bij jou voor het huis te staan.
  Doe jij nu maar de controle van de straat als de werkmensen weg zijn, en die mensen moeten maar voor jou alles goed in de smiesjes houden hoor.
  Hopelijk toch nog een fijne dag en van vrouwtje veel knufjes voor steun en grote poot en kopstoot van mij, Je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, ja herrie is moeilijk dat is voor iedereen zo en toch is er dan herrie dat snap ik niet. Gelukkig heb ik nou spul in mijn banaan en extra knuffels en het ene gordijn is dicht maar ik weet het toch. Dat die stijger er is. Bolle doet het heel erg goed dat snap ik nou. Ik hoop ook dat het gauw weg gaat hier. poot van je vriend Bert

 2. Hoi Bert, wat erg van die steigers. Wij hebben dat gelukkig niet maar vorige week hadden we wel een glazenwasser. Nou dan kruipen wij ook weg hoor, we zagen ineens een man voor het raam, onze vrouw vindt dat ook niet prettig. Gelukkig was hij snel klaar. Wij hebben ook druks kussentjes, die helpen ook wel. Het liefste hebben wij dat alles hetzelfde is en rustig, maar onze vrouw zegt dat het soms niet anders kan, helaas. Gelukkig hebben wij steun aan elkaar. Hopelijk zijn die steigers bij jou weer snel weg Bert en is alles weer gewoon. Heel veel knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, ja alles was net de hele tijd fijn en rustig en nou opeens niet meer. Dan weet je weer hoe belangrijk het is om steun van thuis te krijgen!!

 3. Ooh oompie, watte erg foor uwes.
  Laas was hier iemant voor de warrempte en toen wasse ik ook bang. Frauw deed mij in het seikaamertje. Toen wasse ik ook wel bang, maar minder. Frauw seg dat ik een gefoelig katermannetje ben

  1. ik ben ook gefoelig Dorus en dat betekent ook dat je meer kunt genieten dus dat knuffels fijner zijn en dat je geluk dieper voelt dus dat heb je dan ook.

 4. Oooh lieve Bert,

  mij hart heb nu moeilukke gefoelens assie jou eigen nie rieleks voel. En mij hart snap jou. Onrust in jou straat is moeiluk. En jij ben jou gefoelige katerman, dan kom alle onrust nog dieper in jou binnenin. Gelukkig hebbie wel druks in jou banaan. Dan hebbie eeve jou fijne gefoel en kan jij rielekse. Assie slaap dan kan jij het misschien fergeete.
  Gistere was hier ook moeiluk. Er kwam een man in mij huis. Floris was in mij kast want daar duikie onder. Zusje zat onder mij bed. En mij vrouw vind het ook moeiluk. Als poes in huis moet ik dan wel bij mij les blijfe. Ik ben eerst bij mij vrouw gaan zitte foor mij schootmeedietasie dattie rustig blijf.Toen ben ik bij mij broer gaan ligge in mij kast. Dattie wel weet dattie veilig is. Toen de man mij huis uit was kreeg wij knuffels en ik kreeg mij ekstra snek. Maar jij foel het toch Bert, dat jij nie weet wat er ferder nog ga gebeure. Jij ben waaksaam. Toen kreeg wij ook nog jou glaazewasser en wij heb mij heele dag waaksaam moete zijn. Gelukkig was mij vrouw bij mij eigen en dan kan ik ook zorge van mij hart.
  Jij heb gelijk, hoefeel oer heb Bolle assie nu altijd ze lawaai en onrust foel in ze binnenin. Dan moetie wel heel sterk zijn en ze mense ook. En hij heb er twee.
  Lieve Bert mij hart is bij jou eigen. Kom jij maar dicht teege mij eigen aan ligge. Saame foel jij jou eigen toch sterk. En dan denk wij ook aan onze vriend Bolle en wij stuur kopjes,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, wat zorg jij goed voor iedereen in huis en ik snap dat je waaksaam bent de hele tijd want ja wat komt er nou dat weet je gewoon niet. Loes ik wil heel graag bij je komen liggen maar ook om voor jou te zorgen dat jij je goed voelt en ook wegens de kopjes voor Bolle!! je Bertje

  2. Dank je wel lieve Loesje, voor de kopjes! Vanochtend was ik een beetje bang en ineens voelde ik allemaal kopjes, en toen was ik veel minder bang. Die waren van jou, superbedankt!
   Doe je goed eten, dat je op krachten blijft met alle kopjes die je opstuurt?
   Van mij krijg je hele lieve zachte kopjes terug om je te bedanken, en ik heb Bert ook kopjes opgestuurd om hem te helpen. Met zijn allem staan we sterk, ook als er stijgers zijn!
   Een grote berg lieve kopjes met tonijnsmaak van Bolle, voor jou! En ook voor je famielie, maar de allermeeste voor jouzelf.

 5. Het is ook moeilijk allemaal Bert!!!!
  Hier bij ons voren waren mannen in de perken aan het werken. Blijven ook nog voor ons raam staan praten!!!
  Wij hebben met z’n vijven snel naar boven gerend!!! Alleen Tica van ons is stoer en blijft voor het raam kijken wat ze aan het doen zijn!!!

 6. Hoi Bert,
  Oh wat erg, zouden die stijgers besmettelijk zijn, dat we ze allemaal voor de ramen krijgen?
  Ik ben voor de zekerigheid even gaan kijken, maar hier staat nog niets gelukkig.
  Raar hè, als je wat hoort vertrouw je het niet, maar als je dan opeens niets hoort is dat ook eng.
  Mijn vrouw heeft wel gezegd dat hier de glazenwassers binnenkort weer komen, maar die hebben alleen maar een ladder. Wat ik wel eng vind, is dat ze over het platte dak van de slaapkamer van mijn vrouw altijd naar de andere kant van de huizen lopen, dan hoeven ze niet om te lopen.
  Bert, ik wens je, samen met je vrouw, heel veel sterkte toe, en ik hoop dat die enge dingen vlug weer weg zijn hoor.
  Kop en poot van Vlo.

  1. Oh help, de glazenwasser is hier net ook geweest, Zouden die stijgermensen en glazenwassers dat met elkaar afspreken?
   Nou ik ben mooi onder het bed gekropen tot hij weg was.
   Oh Bert en Bolle, wat erg dat jullie met die stijgers blijven zitten, glazenwassers gaan gelukkig weer weg, maar stijgers blijven staan!!!
   Kopje van Vlo.

   1. Vlo, het is besmettelijk! Overal staan ineens mannen voor de ramen, en waarom toch?
    Gelukkig dat je je kon verstoppen!
    Lieve kopjes van Bolle om je te helpen.

  2. hoi Vlo vanmiddag was de stijger opeens weg dus ik weet niet waar die nou naar toe is. Vast naar een schuur ofzo. Ik vind stijgers heel moeilijk en glazenwassers ook. poot van mij

 7. Hoi lieve Bert, wat erg dat jij nu ook al stijgers hebt! Waarom moeten mannen overal stijgers maken, dat vraag ik me wel af.
  Ik ben nu een beetje gewend aan mijn stijgers. Ik hoop dat jij over een tijdje ook aan je stijger bent gewend. Dat je weet dat ie er staat.
  Hier hebben we ook best veel de gordeinen dicht. Dan kan ik niet zien wat er gebeurt, en dat vind ik minder eng. En de raadioo staat zachtjes aan, zodat ik minder enge geluiden hoor.
  O Bert, ik vind het zo vervelend voor je! Misschien helpt het als je ook een beetje van die druksolie gebruikt die ik heb? Zeker weten dat ik zonder die druks superbang zou zijn.
  Ik vraag mijn vrouw wel of ze jouw vrouw meelt, met de naam en zo.
  En we doen hier voor je duimen, dat je snel niet meer heel erg bang bent. Want dat is zo erg, als je bang bent. Ik zie het ook aan je rug op de footoo, en aan je haren.
  Je krijgt van mij heel veel lieve kopjes om je te helpen, en ik doe aan je denken!
  Een hele berg lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle vanmiddag was het opeens weg en toen zat ik nog onder de druks natuurlijk!! ik weer spelen. Extra knuffels, en gelukkig lekker eten. Ik moest weer erg bijkomen. Dankjwel voor je kopjes Bolle ik stuur de mijne ook naar jou.kopjesss!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *