kater Dorus over Dierendag en so

dierendag
Hajooo, daar benne ik weer.  Dees week ga ik het oof van alles hebben. Ikke fond dat wel jeuk om gewoon te tiepelen en te zien waar we uit koom.
Eers evve tejug naar forige week.

Nieuw

Mijn huisie. Nou… niet eg gesjaagt. Door het booruh van man werd ik bang. Jullie moet weet… ik ben een gefoelig katertje in wording. Ikke lijk stoer, maar ik ben het niet echt. Alles wat nieuw is vinnik gewoon supereng.
Sjoals frijdag. Mijn boofebuurfrauw kog een nieuw bankstel. Mijn mense mochte hun ‘auwe’ hep. Want onse sag er, met hulp fan mij, niet eg mooi meer uit.
Se kreeg het graties. Foor nies dus. Jief he? Soms kjijge we ook sujienaams eet van buurfrauw. Dan smikkele mijn mense eggiewaar en ikke kjijg nies. Dat is meen. Vinde jullie ook niet?
Ikke kjijg dan wel noepies. Kettisfeksjon. Oooh sjo jammie. Ik lus wel een heel sakkie. Maar dat krijg ik nooit. Hooguit maar tien.

Sjetten

Nou wasse het frijdag weerelt diertjesdag. Ikke hat aan frauw fraagt offe ikke mijn fjientjes, met wie ikke het mees sjet, en mijn Mamsie en mijn liefe Jiekietta ies te moog stuure. Frauw hat heeel feel sjoepie kocht voor mij, maar ikke finne sjoepie nie meer zo jekker. Dus kjeeg iedejeen 2 sjakkies sjoep van mij en peeltjes. En sjommige kreeg een pjakmagneet en een bjikkie moeshap. En Mamsie kjeeg een ekstja sakkie noepies. Sjagte noepies, want Mamsie hep geen tantjes en kiesies. Mamsie hep wel een hele mooie puik. Ik poink er gjaag op, maar dan worre Mamsie boos. Ikke sjnap dat niet, want sjofaak poink ik niet. Hooguit maar een miljoenmiljartduisent keer.
Mamsie segge dat ik dan in de hoek moet staan. En dat ikke niet poinken mag.
Ikke ben dan sippies, want ik poink gewoon gjaag. Soms is Mamsie stjeng hoor. Ikke fraag nu al drie weeke om een ijsje, maar se segge er nies over.

Sjaapmantje

dierendagJullie rade tjouwens nooit watte ik hep gekjeeg van mijn mensen. Ik kjeeg een sjaapmantje. Maar er was wat mee. Ikke rook er aan en rook een andere kat. Ik keek mijn mensen aan. Frauw had weer natte oogjes.
Sje sei dat dit mandje van Oma Katrien was weest. En dat die eigenlijk alleen buiten lag omdat Oma Katrien niet van mantjes binnen hield. Nou… ikke sjaap er nu gjaag in maar wel binnen. Alleen is het mantje mij bijna te klein. Terwijl die foor Oma juist goet was. As ik me evve strek ligge mijn poote al buitenboord. Hihihi.

Sjips

Nou hoor ik steeds faaker datte ik eerdaags ga knikkeren fan mijn mensen. En sjommige fan jullie segge dat ik moet onderduik doen. Of dat ikke ga ferliese met knikkere.
Sje gaan dees week een afspjaak make want dan benne ik pjecies zes maanden. Ikke kjijg dan ook gelijk sjips. Ikke hoop kaas-uie. Ikke ben gek op sjips.

Dit was het foor dees week.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes
Toedeledokie

22 thoughts on “kater Dorus over Dierendag en so

 1. Hai Dorus! Wat worre jij al groot! Krijg jij 10 kettisfaktion wow……ik magge er maar drie tegelijk van mamma.

  Sjips krijge is goed dat hep ik ook! Als je dan verdwaald kunnen je mense je weer vind 🙂

  Dat fan die knikkers is nie leuk. Maarre mesgjien krijg je daarna wel suuuuperveel snoepies en knuffies.

  1. Oooh 3 maar? 🙀🙀🙀
   Slik uwes se ook zo gejijk door? Ikke soms wel. Sjo wekker fin ik ze.
   Ikke moet de 21e naar de dokker toe. Dan kjijg ik mijn sjips.

 2. Hallo Dorus hier met Gijsje, wat heb jij een leuk slaapmandj gekregen. Van oma Katrientje. Zo blijft oma Katrientje toch bij jou. Hoe is het met jouw huisje? Ben je al in jouw huisje geweest?
  Ik vond het heel lief van je om cadeautjes van jou te krijgen. Ik heb er ook al mee gespeeld. De muis vind ik het aller leukste. Ik gooi de muis héél hoog in de lucht. Soms vliegt de muis zelfs over de tafel heen en ligt ze op de bank. Dan spring ik op de bank en vang ik haar daar weer op.
  Ik heb van vrouwtje op dierendag extra tonijn gehad. Kreeg ik ’s morgens al in mijn bakje en ’s avonds kreeg ik weer tonijn. Lekker joh!
  Knikkeren is helemaal niet eng. Je gaat naar de dierenarts. Bij de dierenarts ga je slapen. En als je wakker wordt is jouw personeel er en zij nemen je weer mee naar huis.
  Ik heb zelf niet geknikkerd. Ik ben een meisje en dan hoef je niet te knikkeren. Maar Simba, mijn voorganger, wel. Ik had een navelbreukje en ik ben ook gecastreerd bij de dierenarts. Ik was wel boos op vrouwtje dat ze mij bij de dierenarts had achter gelaten. Maar eenmaal thuis werd ik super verwend door vrouwtje en kon ik niet meer boos op vrouwtje blijven.
  Jij wordt vast en zeker ook super verwend door jouw personeel als je weer thuis komt van knikkeren.
  Ik weet even niets meer te schrijven. Tot de volgende keer.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Ik kijke al in mijn huisje. Of ik pak er mijn peeltjes uit die ik er in gooide 😸😸
   Ik vin mijn mantje het meest feine. Ajjeen moet ik niet me eige uitrek. Want dan falle mijn pootjes buiteboord hihihi.
   Het mantje rrrruik nu naar mei-eige. Ikke sjaap nu ook gjaag onner dekentje. Wel met mijn koppie er uit hoor.

   Ik ben dat glimmende muisie alweer kwijt🙀🙀
   Sjo stom. Is er een vetgaafe muis in huis en opmijeens issie foetsie.
   Pootjes tejug tante gijsje 🐾🐾

 3. Hoi lieve Dorus,
  Oh wat ga jij een grote kater worden!!
  Je bent niet de enige gevoelige kater hoor, ik ben ook geen held. Ik ben best groot, maar heb een heel klein hartje.
  Oh…heb jij de bank helpen slopen??? Wat stoer!!! De meeste van mijn voorgangers deden dat ook heb ik gehoord, en je kan hun kunstwerken ook nog goed zien hier en daar.
  Ik ben zelf niet zo kunstzinnig, ik sloop alleen mijn eigen krabmeubel en de deurmat.
  En weet je wat zo erg is, dan hangt mijn krabpaal helemaal aan vellen, net zoals ik het graag wil hebben, en dan doet mijn vrouw er nieuw touw omheen!!! Eerst kijk ik er dan een poos niet naar om, maar ja dan begin ik toch maar weer aan een nieuw kunstwerk.
  Oma Katrien zal best trots op je zijn dat je een klein schurkje aan het worden bent en dat je in haar eigenste mandje slaapt. Ze is vast apetrots op je dat je zo goed voor haar personeel zorgt,
  Tsja, en dat knikkeren….ik heb ooit verloren met knikkeren, maar misschien win jij wel, je weet maar nooit! Vertel je wel welke smaak sjip je kreeg, ik heb er ook één, maar ik kan me de smaak niet meer herinneren.
  Speel maar fijn met de nieuwe bank als je eraan gewend bent, dat vinden je mensen vast leuk.
  Heel veel lieve zachte kopjes van Vlo en groetjes van mijn vrouw voor jou en je mensen.

  1. Ooh oom vlo.
   Dat isse meen dat ze uw kunswerk stukmaake.
   Heppuwes ook een sjippie? Oooh nau wil ik ook sjips!! Straks ben ik de enige die geen sjippie hep.
   Het mantje lig heerluk sagt. Ik sjaap er snagts in. Maar ikke moet wel in boggie sjaape. Anders krijg mijn pootjes het kauwt buiteboord.
   Pootjes tejug 🐾🐾🐾

 4. Hoi Dorus, ik en de rest van de bende vinden je wel stoer en dapper hoor. Je moet niet vergeten dat je nog een katertje bent die alles nog moet leren, en trouwens er is niks mis met gevoelig zijn. Dat is een hele mooie eigenschap. Je durfde al wel alleen op het balkon dat is al stoer hoor. En dat nieuwe dingen in het begin raar en eng zijn dat hebben wel meer dinnetjes en vriendjes. Ik en mijn zusje en broers waren erg blij met de kado’tjes, Bas heeft gelijk de soep opgegeten en Bikkel is dol op de muis. Dat vonden wij erg lief van jou en je vrouw en mensenman. Wat een mooi mandje heb je , ik zou als ik jou was er erg zuinig op zijn. Zo heb je altijd iets van je oma Katrientje,.mijn dinnetje. En dat van die knikkers, ik weet het niet hoor Dorus, mijn broers gingen ook allemaal knikkeren en zijn ze ook allemaal verloren. Maar misschien heb jij geluk, hoewel ik nog geen verhalen heb gehoord van katten die hun knikkers terug hebben gewonnen. En die sjips, ook zoiets raars, die heb ik ook gekregen maar daar kan ik me niks van herinneren, mensen doen soms rare dingen Dorus, ik heb nog nooit sjips gegeten en toch zegt mijn vrouw dat ik er een heb. Lieve Dorus je bent een hele lieve gevoelige maar toch ook wel een tikkeltje stoere kater, je moet gewoon even wennen aan dingen, dat is alles, voor je het weet vind je je huisje geweldig, wacht maar af.
  Ik moet nu stoppen Dorus want mijn vrouw moet weer naar haar werk en dan mag ik niet meer op de kompjuter. Heel veel knuffies van je dinnetje Kruimel

  1. Hajoo allemaal en kjuimel.
   Ik ga winnen hoor met knikkeren!!! Echiewaar!!
   Wel raar datte jullie ook je smaakje sjip niet meer wete. Sowiets onthou je tog?
   Ik zal het wel onthouden hoor. Ikke hoop op een lekkere sjip.
   Ikke was laas bang oppe balkon. Er fjoog een fjiegding heeel laag ofur. Ooh wat een herrie wasse dat. Ikke durfte evve niet oppe balkon meer.
   Maar nu weer wel hoor 😸😸😸
   Pootjes tejug🐾🐾🐾🐾🐾

 5. Lieve Doorie,

  wat schrijfie nou, slaapie in mij hartjesdinnetje ze eigenste mandje. Oooh van jou eigenste oma prinses Katrientje. En steeke jou poote al buite jou boord. Oooh jij wor mij groote jonge en jij ben ook atleeties. Jij fouw jouw eigenste op in jou oma ze mandje. Mij hart is geraak… Oma prinses Katrientje kijk nu vol trots ofer ze Regenboogbrug naar jou mij jonge.
  Jij ben gefoelig, dat hebbie van jou MammaLoesje. Jou MammaLoesje heb feel erfaring met gefoelens en jij mag weete, jij mag er zijn. Gefoelens maak gelukkig Doorie. Jij ga het nog leere, MammaLoesje ga jou hellupe.
  Jij ga eerst knikkere en jou sjipies eete. Oooooh MammaLoesje houw ook van sjippies. Dattie daar wel aan denk.
  MammaLoesje beloof jou assie uitgeknikker ben en jij ben jou groote jonge, dattie dan jou eis ga zoeke. Ooooh Fanielje…., MammaLoesje foel ze buik nu al. En jij ga nie poinke want jou MammaLoesje houw geen innewande meer ofer.
  Jij heb mooi geschreeve, van mij eigen ben ik trots op jou eigen jij kleine, groote beebiepoink.

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Oooh jippieee we gaan ijs eete😸😸😸
   Mamsie, ikke pas heeeel goet oppe mantje. Frauw sei dat uwes er ook in hat geleege. Toen paste oma er niet meer bij hihihi.
   Oooh wor ik eggie een gjote jonge fan uwes? Mag ik daarom niet meer oppe uwes puikie ponken? 🙀🙀🙀
   Oooh sjonde. Uwes puik feerde so fijn.
   Koeskoes mamsie 🐾🐾🐾🐾😽😽😽😽

 6. Hallo Dorus,

  Wat gaaf dat jij nu ook de mand van Katrientje mag gebruiken , wel zuinig op zijn net als het bloemetjes stoeltje. Maar Dorus dat jij het knutsel werk van manmens nog even niet zo leuk vind is eggies normaal hoor. Het moet eerst naar jullie huis en jou snuffelen, en wat goed van je dat dat je er af en toe al ingaat. Dorus wees maar niet bezorgt hoor over jouw bang zijn voor vreemde geluiden. Jij bent nog een jonge kerel die moet wennen aan geluiden. Volgende keer moet manmens de boormachine heel zachtjes laten doen en dan na een poosje weer iets harden. Let maar op dan valt het wel mee.
  Dorus jij bent een tovenaar als jij nu je gekleurde muis al foetsie hebt, misschien was je te wild voor muis en is die onder de bank gekropen, nou je hebt het gezien op de plaatjes die vrouwtje had gemaakt van het kadoo wat ik van je had gekregen, ik ben er heel blij mee en speel er ook heel veel mee.
  Dorus als jij gaat knikkeren bij de witte jassen en je bent ze daarna kwijt, moet je maar zo denkeren die knikkers heb ik niet meer nodig, want je bent dat zomaar en grote stoere kerel en die knikkeren niet meer. Is bij ons katers allemaal zo gegaan en ja die chips. Ik heb visjes chips gekregen en als ik per ongeluk de poot neem kunnen de mensen snuiten mij terug vinden, ja je weet vis stink lekker veel, dus super gemakkelijk. Ik ben benieuwd wat voor chips jij krijgt. Vast hele lekkere en een grote verwennerij als je weer terug thuis komt.
  Zo nu moet Ome Jip stoppen, vrouwtje moet gaan brokjes verdienen voor mij en daarna huisje kijken.
  Heel veel knuffels van vrouwtje en ze zegt niet teveel kunstwerken doen op de nieuwe bank.Grote poot en kopstoot van Ome Jip

  1. Oooh oom jip.
   Uwes hep ook sjippie? Maar uwes weet wel de smaak. Ikke fin fis jekker.
   Ikke wil ook fissmaak.
   Ikke hoop dat ik wel mijn knikkeryjes hauw hoor. Ikke fin knikkeren heeeel jeuk 😸😸
   En met balletjes speel ook. Ikke joop ermee door het hele huis. Ikke hep rubbere ballies met sagte stekeltjes. Die kan je fijn beetpak in je bekkie 😸😸😸
   Kuffies oom jip 🐾🐾🐾🐾

 7. Dorus jij bent een kleine dondersteen 😹😹
  Wat een verhaal zeg…….met al dat poinken, wordt je daar niet moe van??
  Wat sneu dat je zo bang bent geweest voor het boren maar je hebt nu wel een mooi huisje en daarbij ook nog het mandje van jou oma Katrien……dat is toch wel heel mooi!!!!!
  Ik hoop dat je veel snekjes hebt gekregen omdat je zo bang bent geweest!!??

  1. Ooh ikke hep heel feel noepies hat. Ik benne een noepiemonster hihihi

   Mijn mantje isse heel mooi he? Die flekkies staan me so mooi ❤❤❤

   Ikke seg alleteit een dag niet gepoinkt isse een dag niet geleeft. Poink poink poink hihihi
   Pootjes 🐾🐾🐾

 8. Hoi lieve grote poink-frijkous, wat ziet dat er gezellig uit, zoals je in je mandje ligt. Dat is biesonder dat je het mandje van je oma prinses Katrientje hebt gekregen! Je weet nu hoe ze rook, dan ken je haar een beetje.In zo’n mandje hoor je ook een beetje als een krulletje te liggen, dus het past nu nog goed.
  Van je huisje, dat snap ik wel. Als mijn mensen hier iets voor me kopen en er veel werk aan besteden, weten ze altijd al bijna zeker dat ik het niet leuk ga vinden. Zo was dat met onze Popje, mijn Molletje en GroteBeer ook. Dan weet je zeker dat je een kat bent Door!
  Maar misschien dat als je mensen een tijdje je huisje in een hoekje zetten, dat je het ineens weer leuk gaat vinden.
  Met dat knikkeren gaat het vast wel goedkomen. Misschien win je wel en kom je thuis met nieuwe knikkers, dat kan toch ook? Ik heb verloren met knikkeren, want ik heb geen knikkers meer. Maar wel een sjippie! Leuk hoor, als we straks allemaal sjippies hebben, op de blog. Dan kunnen we een feestje vieren, met sjippies en ketisfektions en allemaal andere lekkere dingetjes! Daar heb ik wel zin in!
  Hele lieve kopjes en pootjes van je ome Bolle, die vindt dat je een superknappe jongen bent!

  1. Ooh oomie bolle. Dat sjau vetgaaf sijn. Een sjippiefeesie!!! En dan bakkefol met kettisfeksjon. Oooh en foor MammaLoes sagfe noepies want die kanne nie sjo goe kauwe. Ze furgeet iedeje keer haar kunsbitje in te doen.

   Oooh zag uwes mij lig in het mooie mandje? Ikke rook haar oomie. Ze rook fjiendelijk en jief. Oooh dus ik moet niet rekke? Oooh danne iss mantje niet te kjein foor mij.

   Frauw gaat eeredaags evve belletje doen naar diertjesdokkie ofer hoe se mei het rustigst kun hauwe.
   Maar weet uwes oomie? Wie segge dat ikke fip kan kjijg?
   Ikke sjeg datte ik gewoon gesjont bjijf 😸😸😸

   Pootjes oomie bolle 🐾🐾🐾

   1. Tuurlijk blijf jij helemaal gezond, lieve grote poink! Want iedereen doet voor je duimen, alle sterren waken over je EN je bent prins Dorus. Nou dan!
    Alleen weet ik niet zeker of je gaat winnen met knikkeren, maar dat hoort bij het spel. En dat feestje wordt dan spesjaal voor jou, met hele bakken kettisfeksion, en voor je MammaLoesje fanieljvla!

    1. Ja, en je oma prinses Katrientje was een hele biesondere poesendame, Door.
     Ze durfde bijna alles, reed keihart op haar brommert, en kon prachtigmooi zingen. Je mensen missen haar erg, je MammaLoesje ook en wij van de blog ook allemaal. Daarom is het zo fijn dat jij nu haar mandje hebt geërfd.
     Lieve pootjes van mij!

   2. Oh lieve Dorus, natuurlijk blijf jij gezond, dat moet gewoon. We gaan allemaal pootjes draaien en duimen, en je Oma en Poppy waken over jou. Dat moet goed komen hoor. Knuffies van Kruimel en Juultje en Bas, Bjarne Oliver en Bikkel

 9. Hoi lieve Dorus,
  In het nest van Poncke en Derrick was ook een broertje met FIP, hij is maar zeven weekjes geworden.
  Zijn vier broers en 1 zusje, zijn allemaal ouder geworden dan 15, en Poncke en Derrick zelfs bijna 20. Ze hebben geen van alle FIP gekregen.
  Dus Dorus, jij blijft ook gewoon gezond hoor, we duimen allemaal voor je, en alle Sterren waken over je.
  Heel veel kopjes van oom Vlo.

 10. Dag lieve Dorus, wat fijn dat jij het bedje van oma Katrientje hebt gekregen. Wat lig je er mooi in, heerlijk hoor. Jij wordt al een mooie grote katerman. We zullen pootdraaien voor je als je naar de witte jas moet om te gaan knikkeren, dat helpt vast wel. Kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *