Wat is dat nou: een inhaalknuffel

inhaalknuffel

Een inhaalknuffel is een aparte knuffel. Die hoef ik niet elke dag, alleen als er een sietuuaazie is geweest. Dus dat mijn vrouw lang weg was en ik alleen was. Dat is moeilijk voor mij.

Gefoel

Waarom is dat moeilijk voor mij denkt u nou. Dat komt ik ben een kater met veel gefoel. Dus daardoor kan ik heel goed genieten en dat is het fijne ervan. Een beetje aaien of een lief woordje en ik moet al spinnen. En omdat ik vroeger op straat moest leven, heb ik extra veel gefoel bij dat ik een thuis heb. Voor mij is samen-zijn heel belangrijk. Dat is mijn gefoel.  Zij is thuis en ik ben thuis en we zijn samen met ons tweetjes. Maar het is zo dat ze soms weg gaat dan moet ze ergens anders werken. Dus dan ben ik alleen.

Van binnen

Alleen zijn is heel even fijn. Het huis voor mezelf hebben is leuk. Maar daarna wil ik dat ze terug komt. En als het lang duurt, dan voel ik me een beetje leeg van binnen.

Terug

Ze zegt altijd: “Bert, ik kom altijd bij je terug, zul je dat goed onthouden?” En ze komt ook altijd terug en dan heb ik inhaalknuffels nodig. Dus eerst komt het aaien van wezijnweersamen en als ik rustiger ben het gewone aaien en daarna pas komen de inhaalknuffels. Extra aaien met gesprekjes. Buikhappen. Een beetje achter mijn oor friemelen. Het is meer en anders, en dat gaat ook nog de volgende dag door en soms nog langer, net zolang tot ik niet meer leeg van binnen ben. Dan ben ik weer gewoon. Dus dan zijn de gewone knuffels genoeg.

Knuffels

Misschien ben ik wel de enige die inhaalknuffels nodig heeft dat weet ik niet. Maar ik weet wel dat ik een kater met veel gefoel ben en ik heb thuis geleerd dat ik mag zijn zoals ik ben, dus dat is eigenlijk heel fijn.

15 thoughts on “Wat is dat nou: een inhaalknuffel

 1. Hallo Bert,

  Ja dat jij een gevoelige Bert bent dat weet ik al lang, want op de straat moeten leven met alle onzekerheden en angsten voor gevaar, waar kan ik veilig slapen. Nou dat is potjandorie nogal wat. Toen de tijd kwam dat je naar een opvanghospitaal ging omdat je erg ziek was geworden van het harde straat leven en je daarna bij vrouwtje mocht komen wonen, nou dan kom jij er achter wat het is om een huiskater te zijn die alle liefde die er maar bestaat te krijgen en alle dagelijkse verzorging. Dan is het niet van de gekke hoor dat je maar even alleen wil zijn en niet lang. Jij blijft altijd nog wat angst houden komt vrouwtje wel terug of blijft ze niet te lang weg. Gelukkig zijn wij wel zo dat we in de tijd dat we alleen zijn veel dutjes doen en gaat de tijd snel voorbij en dat vrouwtje er weer is. Wel Bert is van de logiese dat jij dan extra veel knufjes nodig hebt en sapperdeloodjes je krijgt super knuffels.
  Ja ik ben ook zo’n Jippert die het moeilijk vind als vrouwtje weg moet. en ik zie van te voren al of ze snel terug is of heel lang weg moet. Nu we in ons minihuisje wonen kan ik zien dat vrouwtje in de auto weggaat. Ik ga dan in de vensterbank zitten en vrouwtje zwaait altijd nog even naar mij. Vrouwtje roept zogauw ze binnenkomt al en ik zit bij de gangdeur al te wachten en krijg dan ook eerst veel knufjes en daarna wat te eten of als het nog geen tijd is voor de buikvulling een paar snoepjes. Vrouwtje doet in de tussentijd even haar dingen en reken er maar op Bert dat er daarna veel geknuffeld gaat worden en vrouwtje vraagt altijd hoe mijn tijd van alleen zijn is geweest. Ik heb nu voortaan natuurlijk veel te miauwen over mijn vriendjes hier in de tuin.

  Bert we houden het erin dat we heel veel geknuffeld worden want dat doen wij ook naar vrouwtje, soms zegt ze wel eens dat ik van de kopjes die ik geef nog een blauwe plekken aan haar geef. Wat dat is weet ik niet maar ik zie wel eens een rare vlek op haar velletje, maar of ikke dat gedaan heb weet ikke niet hoor.

  Zo nu weer gauw verder met de controle van de tuin, want er zijn heel veel lekkere dikke duiven nu, hebben die even geluk dat ik binnen ben.
  Fijne knufdag voor jou en van mijn vrouwtje ook knuffels.
  Poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dus jij hebt dat ook, dat als je vrouw terugkomt dat je dan extra zekerheid en knuffels nodig hebt zodat je je weer goed van binnen voelt. Ik snap dat van jou heel goed. Ook dat je zo oplet of ze lang of kort weg gaat, daar krijg je als huiskater ook gefoel voor. Je maakt nou hele andere dingen mee om naar te kijken dus dan heb je veel afleiding maar het allerfijnste is toch dat je samen kunt zijn!! poot van je vriend Bert

 2. Hoi Bert,
  Je bent niet de enige hoor, ik wil ook altijd veel inhaalknuffels.
  Ik zit mijn vrouw altijd in de vensterbank na te kijken, en als ze terugkomt zit ik er weer.
  Ik voel gewoon dat ze terugkomt dan. Ik probeer haar wijs te maken dat ik daar dan de hele tijd op haar heb zitten wachten,we weten allebei dat dat niet waar is, maar het is een leuk spelletje.
  Ik wordt dan geprezen dat ik zo goed op het huis gepast heb, en dat het zo fijn is dat ik er ben. Ik loop dan naar de keuken, en doe of ik uitgehongerd ben, terwijl er altijd brokjes staan.
  Maar ik krijg toch altijd een snoepje. En dan een hele tijd knuffelen, heerlijk!!!
  Eigenlijk denk ik dat alle poezen en katers dat fijn vinden, maar voor jou is het extra fijn, omdat je weet dat het leven ook heel anders kan zijn!
  Fijne dag Bert, en geniet van je vrouw en je veilige huis!
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, het is net of je dan samen een afspraak hebt hoe je de dingen doet en dat weet je dan van elkaar. Dus dan kun je je veilig voelen. En dat is dan goed dat is het thuisgevoel met de sneks en de knuffels erbij!! pootje van mij

 3. Lieve Bert,

  jij ben goed zo assie ben en jij mag er zijn zo assie ben. Jou vrouw, mevrouw Bert, heb gelijk. Het is belangrijk assie mag zijn wie jij ben. Van me eigen ben ik ook wie ik ben, ik ben mij eigen.
  Jij heb feel gefoel, dat maak jou mij allerliefste Bert. Jij foel jou vrouw, jij foel mij eigen en soms foelie ook jou leegte. Dan is er niemand om jou eigen heen. Dan foelie toch een beetje alleen zijn. Jij wil knuffele maar mevrouw Bert is jou sportbrokke ferdiene. Van me eigen heb ik veel erfaring met mij vrouw alleen zij ferdien mij tonijn. Maar zij is dan nie in mij huis. Assie weer thuiskom zit ik op mij bak, daarna wil ik mij knuffel en mij tonijn. Daarna ga ik dan bij mij vrouw op ze schoot en doen we ekstra knuffels geeve. Zij heb ook gefoel Bert. Daar moet jij ook rekening mee houwe. Daarna ga ik droome van jou, jij krijg mij vachthapjes en mij kop lig op jou breede bors. Dan is alles weer goed,

  Liefs van jou Loesje

  1. dat is waar Loesje, ik heb heel veel gefoel en soms is het ook te veel voor me dan wil ik liever gewoon slapen. Maar dan moet ik er iets mee net als jij met jouw gefoel. Jullie doen het samen ook net of je een afspraak hebt net als bij Vlo. Behalve dan dat je van me droomt dat wil ik alleen met jou dat ik dan ook van jou droom!! je Bertje

 4. Oompie bert. Ikke hep dat alleteit smorregens dat ik inhaalaaitjes wil. Dan ben ik sjo bjij datte ze wakker sijn. En danne de heje dag door hihihi
  Ikke hau fan uwes, fanne mamsie, vanne iedejeen, maar het mees hauw ik fan frije 🐾🐾🐾

 5. Bert je bent niet de enige!!!
  Als onze vrouw werken is voelen wij wanneer ze weer thuis komt. Wij gaan dan op de vensterbank zitten totdat we haar zien komen!!!!
  En eenmaal binnen heeft ze handen tekort en haar schoot is te klein!!
  We krijgen dan eerst een snek en dan wordt er inhaalknuffelen gedaan en de een heeft er wat meer nodig dan de ander!!!!
  Het is dan wel gezellig dat ze weer thuis is!!!!!

  1. Het klinkt ook heel gezellig en ook druk maar dat hoort als je met veel samen bent, folgens mij wen je daar aan dat hoop ik. poot van mij

 6. Hoi lieve Bert, dat is heel gewoon hoor, dat je inhaalknuffels wilt! En zelfs als het niet gewoon zou zijn zou dat niks uitmaken. Je bent een gefoelige katerman, en je wilt graag samen zijn. Dat is toch logies? Je hoeft je niet te schamen voor je gefoelens, vind ik.
  Ik vind het ook het allerfijnste als mijn mensen allebei thuis zijn. Als ze allebei wegzijn, of eentje van de twee is weg, dan heb ik ook ekstra knuffels nodig. Als ze een hele middag zijn weggeweest moet ik ook nog rennen, zo blij ben ik dan. Dan wil ik eerst knuffels en een snek, en daarna moet ik naar buiten zodat ik keihard naar binnen kan komen rennen. En dan wil ik de veer!
  Alleenzijn is wel lekker rustig, maar rustig is na een tijdje niet meer leuk.
  Als ik lang in mijn tuin ben, in de zomer, komen mijn mensen ook kijken wst ik doe. En dan willen ze ook inhaalknuffels Bert. Grappig hè?
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle ja dat is weer heel anders als je twee mensen hebt daar heb ik geen idee van. Bolle er staat nou 1 stijger tegen mijn huis voor het dak van de buren en ik vind het eng. Straks krijg ik ook druks, als ik zenuwachtig blijf. Net als jij. kopje van mij

   1. O jee Bert, misschien zijn die stijgers wel besmettelijk, dat jij er nu ook eentje hebt!
    Ik hoop dat je er een beetje aan kunt wennen. Dat duurde bij mij wel een paar dagen, maar nu weet ik dat ze er staan. En ze doen niks, die stijgers. Maar er komen ook nog mannen op, en die bewegen en maken lawaai.
    Ik doe voor je duimen, Bert, dat je niet zenuwachtig blijft!

Reacties zijn welkom