kater Bolle over als je mannen in je tuin hebt

mannen

Sinds een tijdje is er in mijn tuin van alles veranderd. Eerst gingen mijn mensen allemaal dingen verschuiven. Alle stoelen staan nu achterin, en bijna al mijn manden. Ze haalden planten uit de aarde. Die staan nu in potten, ook al achterin.

Gouden bolhoed

In de tuin hiernaast staan al een tijdje van die metalen dingen, stijgers, tegen de huizen aan. Daar lopen mannen op die lawaai maken met allerlei apparaten. Nooit vrouwen, gek hè.
Maar ik snapte meteen dat die stijgers ook in mijn tuin zouden komen toen mijn mensen alle stoelen en manden en planten weghaalden.
Het moet van het wo-ning-be-drijf, legde mijn vrouw uit. Maar waarom wordt mij over dat soort dingen nooit iets gevraagd? Ik woon hier toch ook? Er hangt zelfs een footoo van mij op de deur, met mijn gouden bolhoed. En ik wil die stijgers toevallig helemaal niet!

Stijgers

En toch maakten mannen maandag een gat in het hek aan de ene kant. Maar ze maakten het gelijk ook weer dicht met hout.
Dinsdag gingen ze beginnen met die stijgers, en nu staan voor alle ramen en de achterdeur stijgers. Er lopen steeds vijf of zes mannen rond die die stijgers maken. Ze maken niet veel lawaai en ze praten ook niet hard. Ze hebben allemaal een snor, net als ik. Soms kan ik ze niet verstaan, maar ze klinken vriendelijk. Ze zeiden tegen mijn vrouw dat veel mensen een hekel hebben aan katten, hier in de tuinen, en dat verbaasde ze. Ja, mij ook.
Toch heb ik liever niet dat ze in mijn tuin zijn, want het is mijn tuin.
Elke keer als ze klaar zijn, maken ze de gaten in de hekken weer dicht. Want aan de ene kant wil de buurvrouw geen katten in haar tuin. Zelfs ik mag er niet komen. En aan de andere kant woont de hond, en het is niet handig als hij in mijn tuin komt.

Op mijn stoel

Woensdag mocht ik naar buiten toen de mannen er nog waren. De hekken waren al dicht, en ze hoefden niet meer in mijn tuin te zijn. Dat had mijn vrouw spesjaal gevraagd. Ik snuffelde aan de stijgers, en ik zat op mijn terras. Daarna heb ik een tijdje op mijn eigen stoel gezeten. Maar toen zag ik dat er nog mannen liepen in de tuin naast mij. Daar schrok ik van en ik liep snel naar mijn huisje.
Mijn man kwam na een paar minuutjes kijken maar ik reageerde niet. Hij vertelde dat aan mijn vrouw en die kwam ook kijken. Ik lag helemaal achterin mijn huisje en ik keek niet op. Mijn vrouw dacht dat ik niet terug durfde te lopen door mijn tuin, omdat ik mijn tuin niet meer goed herken.
Daarom pakte ze me onder mijn oksels vast en trok me omhoog. Ik slaakte een kreetje want ik was superbang. Mijn vrouw hield me in haar armen en liep met me naar binnen.
Ze zette me op het grote bed en ik was zo blij! Mijn mensen hebben me een hele tijd geknuffeld en daarna heb ik de hele middag geslapen.

Binnen

Nu hebben mijn mensen me verteld dat ik niet naar buiten mag zolang er nog mannen zijn, ook al zijn ze niet in mijn tuin. Want er is nog iets: de deuren naar de straat staan open als de mannen er zijn. Daar kan ik nu zó naartoe lopen, naar die deuren. En mijn mensen zijn bang dat ik dan de straat op loop en onder een ootoo kom. Of dat ik zomaar ineens niet meer weet waar ik ben.
Dus ik moet tussen 7 uur in de ochtend en 3 uur in de middag binnen blijven. Mijn man doet elke ochtend om 6 uur mijn deurtje dicht, als ik binnen ben.

Slapen

Mijn mensen dachten dat ik het heel erg zou vinden om binnen te moeten blijven. Maar ik vind het meestal wel prima. Ik blijf in de slaapkamer, met de gordeinen dicht. En een lampje aan, en ook de raadioo. Dan hoor ik de enge geluiden niet zo. Mijn mensen knuffelen ekstra veel met me, en ik geef ekstraveel kusjes.
Ik krijg brokjes waar iets inzit dat ik kalm word, ik krijg mijn druks-olie en we hebben een stekker met Feliewee. Daarom ben ik wel een beetje sufjes, en slaap ik veel. Net als Jip, denk ik, toen hij ging verhuizen.
Soms zit ik eventjes aan mijn deurtje te krabbelen, maar niet heel erg. Dat vinden mijn mensen wel heel moeilijk, om me dan niet mijn zin te geven. Maar het is voor mijn veiligheid, zeggen ze.

Mijn tuin is van mij

Alleen als het donker is patroejeer ik in mijn tuin. Ik kijk overal, ik ruik overal, en ik geef overal kopjes. Zo maak ik mijn tuin weer van mij. Als ekstra doe ik overal een plasje. En bij de doorgang in de hekken leg ik nog iets, zodat iedereen weet dat mijn tuin van mij is. Dat doe ik ekspres niet op mijn binnenweecee. Ik bewaar het voor buiten, handig hè? Want een kater met een gouden bolhoed hoeft niet zomaar alles te pikken, vind ik.

23 thoughts on “kater Bolle over als je mannen in je tuin hebt

 1. Hallo Bolle,

  O wat een verschrikkelijk gebeuren bij jullie in de tuin, al die steigers en die mannen met herrie. Het is natuurlijk wel zo dat het huis aan de buitenkant ook weer netjes gemaakt moet worden, maar ik snepper jou wel dan maar bij een ander en niet bij jou.
  Bolle wij dieren snappen het niet al leggen onze lieve mensen het uit, nou ja voor hen hoefde het ook niet had je al eens gemiauwd. Oeps en ze moeten ook nog in jullie huis werken ook. Sapjandoosie waar moet jij dan veilig zijn met je mensen? Weten jullie ook al hoe lang deze toestand zal zijn? Heel lang geleden miauwde jij een keer dat ze een renofasie moesten doen bij jullie en dat jouw mensen dat al niet wilde en protesteerde, maar als je een huisbaas hebt ( wat mag dat wel weer niet zijn zeg) hebben mensen niks te vertellen.
  Nou dat jij achter in de tuin in je huisje was gegaan en er niet meer uit wilde dat is toch wel van de begrijpen hoor. Ikke zou net als jij ook stijf staan van de stress en angst. Gelukkig dat je mensen het hadden gezien en jij nu binnen moet blijven en dat ze alles proberen om het voor jou zo goed mogelijk te laten zijn.
  Wat een machtig goeed idee dat je wat kadootjes voor die mannen legt in de tuin, maar een ding Bolle niet doen als ze ook in jullie huis moeten zijn, want dan komen ze met de kadootjes onder hun schoenen binnen en daar zijn jouw mensen misschien niet zo blij mee.
  Bolle je weet al je vrienden en vriendinnen van de grote club steunen jou en je mensen en hopelijk schieten ze op en komt de rust die jullie hard nodig hebben er weer. Ja je weet vrouwtje en ikke kunnen ook niet tegen herrie en onrust en daarom heeft vrouwtje ons huis verkocht en zoekt ze nog steeds een ander huis.
  Nu het weekend is moeten jullie maar veel genieten van de rust zodat jullie er weer tegen kunnen voor morgen.

  Heel veel knuffels van vrouwtje voor de steun en extra grote kopje en poot voor jullie.
  Je grote vriend Jip die snap dat jullie het nu moeilijk hebben.

  1. Hoi lieve Jip,
   Donderdag las ik pas laat jouw reactie op de vogels, en dat je vrouw die mocht voeren.
   Bij ons in de straat heeft een meneer van de Vogelbescherming gewoond, en die heeft mijn vrouw verteld dat je het hele jaar kunt voeren, en dat dat zelfs goed is.
   Wel is er voor de zomer ander voer dan voor de winter, en er is ook 4 seizoenenvoer.
   Iedereen is altijd jaloers op alle vogels in onze tuin.
   Die eekhoorn die de pindakaaspot pikte kwam ook niets tekort hoor, er staan veel eikenbomen met heel veel eikels in de buurt, maar hij had lekkere honger waarschijnlijk.
   Veel plezier met al je dieren Jip,
   Lieve kopjes voor jou en je vrouwtje van Vlo.

  2. Dag lieve Jip, dank je wel dat je me steunt! Dat vind ik heel fijn, en dat helpt ook!
   Jij weet natuurlijk heel goed hoe het is, als alles veranderd van je huis. En je vrouw ook. Daarom vind ik het ook zo fijn om te lezen dat je het nu helemaal fijn hebt, ook al is het superdruk om je tuin in de gaten te houden. Maar dat is ook leuk juist, dat er zoveel gebeurt, met allemaal kleine vriendjes en vriendinnetjes. En heb je die roodwitte poes nog gezien?
   Mijn tuin is nu ineens heel anders, ik herken hem bijna niet meer. Gistermiddag heb ik wel een tijdje gepatroejeerd en op het dak van het schuurtje gezeten en op mijn stoel gelegen. Toen kwamen ook andere katten uit de buurt kijken hoe mijn tuin nu is. Dat was best gezellig.
   Mijn vrouw zegt dat de stijgers er wel tot in het nieuwe jaar staan. Bij ons binnen is gelukkig maar heel kort: een paar dagen. Misschien gaan mijn mensen in die tijd overdag met mij, in mijn reistas, naar een buurman. Daar mag ik dan ook gewoon rondlopen in huis, en uit het raam kijken.
   Maar ik slaap ook best veel, door die druksolie. Ik kan zó heerlijk slapen Jip, eerlijk waar. Krijg jij nog je druppels? Of hoeft dat niet meer?
   Die kadootjes had mijn vrouw stiekum wegggehaald, verklapte ze me. Ze zegt dat mensen andere dingen leuk vinden dan katten. Jammer hoor, maar ik grijp mijn kans wel weer. Als de mannen binnen moeten komen, moeten ze een soort slofjes over hun schoenen aan, zeggen ze. Die hebben ze al aan mijn mensen gegeven. Grappig hè?
   Lieve Jip, wil je alsjeblieft al je vriendjes en vriendinnetjes buiten de groetjes doen van mij? En voor jezelf en je vrouw heel veel lieve kopjes en dank jullie wel voor jullie steun, van je grote vriend Bolle, en van mijn mensen heel veel lieve groetjes voor jullie allebei.
   En we duimen dat jullie het allerfijnste huisje voor altijd gaan vinden!

 2. Lieve Bolle,

  jij heb helemaal gelijk van jou eigen. Assie een gouwe bollehoed heb dan hoefie nie alles te pikke. Dan bennie baas van jou eigen tuin. Jij ben wel Sur Bolle met jou silvere poot en jou gouwe bollehoed. Ook al krijg ie nog sofeel mensemanne in jou tuin, jij ben jou eigen baas.
  Gelukkig kan jij assie in het donker ben jou tuin patroeijeere en dan kan jij het laate merke. Jij ben goed beezig Bolle.
  Oooh en jij gebruik jou druks olie, oooh Bolle ik vind het wel spannend. Misschien kan jij er een keer ofer fertelle. Offie er iets aan heb. En offie lekker smaak. Mij vrouw vraag offie ferslaafend is want zij ken mij eigen…
  Van me eigen heb ik ook weleens mensemanne in mij huis. En soms op mij balkon en ook aan mij foordeur.
  Dan duik wij onder, Bolle. Mij broer Floris ga in ze kast zitte en van mij eigen moet ik dan wel hellupe. Dan ga ik wel bij mij broer zitte. Hij foel ze eigen dan wel veilig. Zusje ga meestal onder mij groote bed zitte en wij kom weer naar beneede assie allemaal weg is. Mij vrouw geef er ook niks om maar zij pas nie onder mij groote bed.
  Jij heb helemaal gelijk Bolle, aan ons wor het nie gefraag. Mij kop kan nie bedenke waarom? Wij woon al jaare in ons huis. Op jou eigen deur hang jou footoo. Jij ben toch Sur Bolle. Soms vin ik leeve ook moeiluk Bolle. Maar mij vrouw heb mij wel geleerd, het kom goed. Dattie fertrouwe moet hebbe in jou vrouw en jou menseman want zij zorg heel goed voor jou eigen Bolle. Jij krijg lekker eete en jij krijg druks. En knuffels en dan is er toch geluk assie saame ben.
  Bolle beloofie mij dattie goed op jou kaamer blijf oferdag en dattie in jou donker jou eigen laat zien. Jij mag alles in jou tuin gooie assie maar foorzichtig ben met jou druksafval. Jij moet jou slaapende buurhond maar nie wakker maake…

  Lieve Bolle mij hart denk aan jou en aan jou vrouw en jou menseman. Hoop dattie snel weer oferdag in jou tuin kan, zonder mensemanne. Behalfe jou eigen menseman, die doe geen gekke dinge in jou tuin. En jij mag mij altijd schrijfe assie het moeilijk heb. Vriende hellup elkaar van ze eigen.
  Zachte kopjes voor jou vrouw en jou menseman en voor jou eigen zofeel assie wil,

  Loesje

  1. Dag lieve Loesje, misschien komt het omdat de footoo met mijn gouden bolhoed op de voordeur hangt en dat de mannen die nog niet hebben gezien. Anders zouden ze misschien niet eens zijn gekomen, als ze wisten dat Sur Bolle het niet wil!
   Met die druks, dat is niet wat ik er van verwacht had. Het is echt supervies! Ik hoef maar één druppeltje, en dat doet mijn vrouw door mijn eten. Als ik bij die druppel ben, stop ik meteen met eten. Bah, het smaakt groen en naar planten en naar aarde. Ik denk dat je het zelfs in fanieljefla zou proeven.
   Ik ga er over schrijven, dat is een goed idee Loes, dank je wel! Ik slaap er heerlijk van, en ik ben een beetje sloom. Mijn mensen zeggen wel eens dat ik nou helemáál niks meer doe. Nou ja! Als er allemaal lawaai is in mijn tuin, en aan de voorkant van ons huis, dan slaap ik toch nog, en ik ben niet heel erg bang. Daar gaat het om. En weet je, de buurhond krijgt ook druksolie! Wat ze met al die vaten afval gaan doen, dat weten mijn mensen nog niet.
   O ja, en omdat ik best veel slaap eet ik ook minder. Misschien ben ik straks ineens helemaal slank. mijn vrouw zegt dat ze denkt dat dat wel meevalt, maar ik vind dat je nooit kunt weten. Straks kan je me alleen nog herkennen aan mijn gouden bolhoed, en mijn silveren tenen.
   Lieve Loes, dank je wel dat je aan me denkt, dat helpt zeker weten. Je schreef het donderdag, en zo is het helemaal: goede vrienden en vriendinnen maken dat je geluk hebt in je hart. Dus ik heb heel veel geluk in mijn hart, en dat weet ik. En dat voel ik.
   Dank je wel dat je zo’n lieve vriendin bent!
   Heel veel lieve kopjes en neusjes voor jou, van Bolle. En voor je hele famielie veel lirvr kopjes natuurlijk. Van mijn mensen liefs voor jullie allevier. En mag ik een paar ekstra kopjes van jou bewaren, voor door de week?

   1. Oooh Bolle,

    Assie het moeiluk heb dan mag jij mij kopjes neeme. Dan eet ik mij tonijn want jij moet wel op jou gewicht blijfe. En jij krijg er ook één met fanieljefla zonder druks,

    Liefs van Loesje

    1. Dank je wel Loes! Die met fanieljefla bewaar ik dan voor als ik echt heel bang ben.
     En zeker weten dat je goed op gewicht moet blijen, dat is superbelangrijk.
     Je krijgt daarom hele lieve kopjes met tonijnsmaak terug van mij, Bolle.

 3. Goedemorgen Bolle,
  Wat vervelend voor jou wat eer allemaal gebeurt in en om jouw huis. Gelukkig dat jouw mensen het zo fijn mogelijk voor jou maken. Een heel goed idee van jou om een klein kadootje in de tuin achter te laten, mijn poes Floortje moest daar erg om lachen. Lieve Bolle, wij wensen jou heel veel sterkte met alles, met z’n allen steunen wij jou en jouw mensen natuurlijk. Veel knuffels voor jou en kopjes en poot van Floortje.

  1. Hoi lieve mevrouw van Floortje, wat gezellig dat u mij schrijft! Ja, het is best heel spannend nu in mijn tuin en in mijn huis. Maar nu heb ik in het wiekent weer lekker in mijn tuin kunnen patroejeren, dat was fijn.
   En mijn kadootje was best groot, zegt mijn vrouw. Maar ze vertelde me dat ze het stiekum weg had gehaald, erg hè?
   Veel knuffels terug van Bolle, en lieve kopjes voor Floortje.

 4. Oh Bolle wat erg al die vreemde mannen in je tuin. Dat zouden wij ook niet fijn vinden, wij houden sowieso niet van vreemde mensen in huis. Als er aan de deur gebeld wordt dan gaan wij onder het bed zitten net zolang tot het weer veilig is. Van de week was er ineens een glazenwasser voor het raam nou dan schrikken we hoor en kruipen weg. Alleen Bas blijft altijd gewoon in zijn mandje liggen, dat komt omdat hij een beetje heel erg doof is, dan hoort hij al die geluiden niet. Hoe is met al die druks Bolle, wij zijn ook nieuwsgierig hoe dat voelt, laat je ons dat nog eens weten. Hier hebben we af en toe feliway in het stopcontact.
  Wij hadden ook wel een rare week Bolle, met Juultje die ineens weg was en toen een dag later toch weer terug was en heel erg naar de witte jas stonk. Gelukkig zijn we nu weer allemaal samen en kunnen we vandaag genieten van een rielekst dagje.
  Veel sterkte voor jou en je mensen Bolle, hopelijk zijn al die vreemde mannen ook weer snel weg. Knuffies van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje.

  1. Hoi lieve allemaal, is alles weer helemaal goed met Juultje? Doet ze niet aan haar wond likken? Niet doen hoor Juul! En ruiken jullie weer allemaal hetzelfde? Ik hoop van wel!
   Ik vind er niks aan, al die mannen in mijn tuin. En ook voor mijn raam in de slaapkamer. Maar daar houden mijn mensen de gordeinen dicht, dan kan ik ze niet zien.
   Van de druks doe ik veel slapen. Eerlijk waar, ik lijk wel een ham-ster, zegt mijn vrouw. Ik ga liggen en BOEM! ik slaap, hoeveel lawaai er ook is. Ik hoef maar één druppeltje van die druks, maar het is echt supervies. Als ik het in mijn eten proef stop ik meteen met eten, maar dan is het al te laat. Dan heb ik het al in mijn mond, en dan trek ik een heel vies gezicht, zeggen mijn mensen.
   Mijn Molletje was de laatste jaren van haar leven ook doof, en toen was ze nergens meer bang van. Mijn mensen konden gewoon naast haar stofzuigen, dat vond ze helemaal niet eng. En soms konden zelfs vreemde mensen haar aaien, want dan hoorde ze ze niet aankomen. Dus doofzijn is best handig Bas. Alleen niet als je op straat leeft, natuurlijk. Maar gelukkig woon je nu bij je broers en zusjes en natuurlijk je vrouw!
   Lieve Bas, Bikkel, Bjarne, Kruimel, Oliver en Juultje,dank jullie wel voor al jullie goede wensen, dat doet zeker weten helpen!
   Veel knuffies voor jullie allezes van Bolle, en ook voor jullie vrouw natuurlijk.

   1. Hoi Bolle, ik mag effe op de kompjuter van mijn vrouw. Het gaat weer heel goed met mij. Alleen doet die wond op mijn buik jeuken. Zo raar Bolle, ik weet nog dat ik ging slapen en toen ik weer wakker werd, had ik ineens een kale buik met een wond. Ik snap er niks van. Mijn vrouw zegt dat ik niet mag likken aan mijn buik anders moet ik weer dat gekke rode pakje aan. Nou dat wil ik dus echt niet. Volgens mij stink ik niet meer naar die witte jas, daarom was ik me zo goed. Mijn vrouw zegt dat ik haar nooit meer zo mag laten schrikken, maar ik weet niet wat ik dan gedaan heb. Ik ga haar maar veel knuffelen Bolle, dan is ze weer blij . Ze zegt dat ik altijd hier mag blijven wonen en dat ze altijd voor mij zal zorgen, dat vind ik heel fijn. Knuffies van Juultje.

    1. Hoi lieve Juultje, wat leuk dat je de kompjuter even mocht gebruiken! En fijn dat het weer goed met je gaat! Dat je wond jeukt betekent dat hij aan het genezen is, dus dat is prima. Doe er maar niet aan likken want dat rode pakje is ook niet alles. O, en misschien jeukt je buik ook een beetje omdat je haren weer gaan groeien.
     Wat een spannende week was het Juul, je bent superdapper dat je het zo goed doet. En gelukkig dat je altijd bij je vrouw en de bende van vijf mag blijven wonen, nu zijn jullie de bende van zes. Of eigenlijk zeven, met jullie vrouw erbij.
     Fijn hè, als je weet dat je veilig bent? Heel veel knuffies terug voor jou van Bolle, en ook een paar voor je broers en je zus en je vrouw natuurlijk.

 5. Dag lieve Bolle,
  Wat ben jij een super dappere kater. Je gaat gewoon ’s avonds toch de tuin in om te laten merken dat die mannen niet moeten denken dat het hun tuin is.
  Gelukkig dat het wel aardige mannen zijn, en het is natuurlijk wel in hun voordeel dat ze een snor hebben, zoiets schept toch een band.
  Oh, heb jij jouw foto met gouden bolhoed op de deur? Oh ik ga ook vragen of mijn vrouw mijn hoedenfoto ook op de deur plakt. Die moet dan boven het bordje met “Dit huis is voor de gezelligheid van onze kat. De visite komt op de tweede plaats. Wie van katten houdt begrijpt dat! ”
  Het bordje is al heel oud, het valt bijna uit elkaar 🙂 .
  Ik vind je stoer op de foto staan zo vlak bij de stijger, ik snap niet dat ze nog in je tuin durven komen als ze je zien.
  Wat een geluk trouwens dat je je veilige huisje in de tuin hebt staan, zo konden je mensen tenminste zien dat je veiligheid zocht. Wat zal jij blij zijn als jouw tuin weer helemaal jouw tuin is over een poos.
  De buren bij ons aan de overkant zijn al een maand hun tuin aan het veranderen, en dat maakt lawaai. Ik raak er nu een beetje aangewend, en dat is dan nog niet eens in m’n eigen tuin.
  Wat raar dat jij buren hebt die niet van katten houden, hoe kan dat nou? Mijn buurman heeft een hond en een kat. De andere buren hebben een hond, maar houden ook van katten.
  Hoe kan een mens nou niet van katten houden. Mensen zijn soms best vreemd hoor.
  ik wens jou en je mensen heel veel sterkte toe, pas maar goed op elkaar, want het is voor allemaal moeilijk.
  Heel veel lieve zachte kopjes van Vlo.

  1. Hoi lieve Vlo, dank je wel dat je me dapper vindt! Gisteren heb ik lekker op mijn stoel gelegen, en over de schuurtjes gelopen en ook nog in de tuin van de hond gekeken. En daarna heb ik de hele middag op het grote bed geslapen, heerlijk was dat.
   De mannen in mijn tuin hebben mij wel gezien, maar ze waren niet echt heel erg bang. Ze hebben een helm op, dus ik denk dat ze wel weten dat ik een teiger ben en gevaarlijk kan zijn.
   Ik vind de mannen geeneens zo eng, ook wegens hun snor, ik vind de stijgers enger. Nu weet ik dat ze er zijn, die stijgers, maar de eerste keer dat ik ze zag was ik echt superbang. Mijn vrouw heeft er al een lam-pion aangehangen, en nu zie ik weer een beetje waar ik loop. Die stijgers blijven hier nog wel tot in het nieuwe jaar staan, heb ik gehoord. Dus ik geef ze nu maar kopjes, dan zijn ze ook een beetje van mij.
   Dat bordje dat bij jullie op de deur hangt is mooi, Vlo. En waar! Want jij woon samen met je vrouw, en de viesiete niet. Ik snap ook niet dat mensen niet van katten houden. Het kan toch nooit dat je ALLE katten kent, en weet dat je ze ALLEMAAL niet leuk vindt? Soms denk ik dat ik mensen een beetje snap, maar vaak snap ik helemaal niks van ze.
   Ik hoop maar dat je aan het lawaai aan de overkant went. Mensen kunnen best vaak lawaai maken, terwijl je je afvraagt waarom. Ik denk dat ze misschien zelf geeneens weten waarom ze zoveel herrie maken. En dan heet je buurkat zo, terwijl die vast minder lawaai maakt!
   Dank je wel voor je goede wensen, Vlo. Dat doet zeker weten helpen dat ik minder bang ben!
   Voor jou heel veel lieve slaperige kopjes van Bolle, ook voor je vrouw natuurlijk. En van mijn mensen veel groetjes voor jullie allebei.

   1. Hoi Bolle,
    Mijn vrouw liet net Oom Jaap en Tante Lianne uit, en toen kwam de vrouw van Herrie langs. Mijn vrouw vroeg hoe hij aan z’n naam gekomen was, en toen vertelde zijn vrouw dat hij de grootste herrieschopper uit het nest was geweest 🙂 !!
    Nu spint hij alleen als hij mijn vrouw ziet gelukkig.
    Oh wat goed dat de mannen een helm op hebben, dat betekent toch dat ze heel veel respect voor je hebben, Bolle de stoere teiger!!!
    Mijn vrouw werd net gebeld dat GLLZ alweer op z’n volgende adres aangekomen was. Vanmorgen heeft hij hier eerst nog gegeten, en is toen door de regen op stap gegaan. Hij blijft daar dan één of twee weken, dan heeft hij nog één adresje voor hij weer naar het dierenpark gaat. Dan is precies de herfstvakantie voorbij. Mijn vrouw heeft beloofd dat ze van de winter gaat kijken hoe het met hem gaat. Ik zal hem best missen, maar mijn vrouw zag dat Herrie alweer het hokje in beslag genomen had. Knap dat die weet dat hij echt weg is, want anders gaat hij niet in het hokje, hij heeft veel teveel respect voor GLLZ, hoewel ze best goede maatjes zijn..
    Bolle, geniet nog maar even van je rustige avond, morgen is het weer gedaan met de rust.
    Heel veel kopjes voor jouw en je mensen van Vlo, en groeten en sterkte voor jou en je mensen van mijn vrouw.

    1. Hoi lieve Vlo, gelukkig maar dat Herrie niet zoverl herrie meer maakt. Want herrie is helemaal niet leuk, vind ik. Deze week gaan ze boren in de muren, en dat maakt superveel lawaai. Mijn mensen blijven bij me, en we gaan in de slaapkamer zitten met de raadioo aan. Mijn vrouw zei dat dat boren buiten, in de voegen zegt ze, het meeste lawaai maakt. En heel veel stof krijg je ervan,
     Nu lig ik lekker op het grote bed, een beetje bij te slapen. Want ook als ik slaap als die mannen er zijn, doe ik toch een beetje opletten. Helemaal achterin mijn hoofd.
     O, ik hoop maar dat de GLLZ niet helemaal nat is geworden. Of dat hij op zijn volgende adres weer een beetje op kan drogen. Ik ben toch blij dat ik binnen ben, Vlo. Als het buiten nat en koud is vind ik er niks aan.
     Veel lieve kopjes terug voor jou en je vrouw, Vlo! Van mij, en ook van mijn mensen.

 6. Ooh oom bolle.
  Watte erg foor uwes. Ikke fin het gemeen dat ze er gewoon sijn onnedanks dat u uwes gauwe hoet op hep en daarmee seg datte se weg moete.
  Ik hep het dinsedag ook oofur bang sijn oom bolle. Want hier was ook wat beurt.
  Oooh ik hoop dat die enge meneere snel weer weg sijn.
  Pootjes oom bolle🐾🐾🐾

  1. Oooo lief Doormannetje, ik hoop dat er niks ergs was gebeurd, dat je bang was!!! Want bang zijn is helemaal niet fijn!
   Ik zag je op de footoo in het mandje liggen van je oma Katrientje, en het zag er supergezellig uit!
   Ik hoop ook dat de mannen en de stijgers snel weg zijn, maar mijn vrouw zegt dat ze tot in het nieuwe jaar blijven. Dat is best lang, denk ik. Gek hè, dat ze zich niks aantrekken van mijn gouden hoed? Misschien dat mijn kadoos in de tuin indruk maken, dat denk ik wel.
   Heel,veel lieve kopjes en pootjes van je ome Bolle, die trots is dat je al zo’n mooie grote jongen wordt!

 7. Nou Bolle het is wat!!!! Je kunt inderdaad beter niet naar buiten gaan als er teveel mannen rond lopen. En gelijk heb je om, als het veilig is, te laten weten dat het jou tuin is!!!!!
  Wij begrijpen hoe je je voelt want een aantal jaren geleden waren er bij ons in het huis ook heel veel mannen aan het werken. Er was helemaal geen keuken, meer. En de woonkamer was opeens ook keuken, we snapten er niks van!!!!
  Onze vrouw zette ons overdag op de slaapkamer en liet ons eruit als de mannen weg waren.
  Dat was echt niet leuk en wij zijn ook wel bang geweest maar gelukkig kwam onze vrouw vaak met ons knuffelen en kregen we ook vaak wat lekkers!!!!
  Bolle we wensen jou heel veel sterkte en zullen aan je denken en dan sturen we je heelllllll veelllllll ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  Dikke knuffel van
  Tica, Izzy, Panda, Belle, Moby, Dopey en natuurlijk onze vrouw!!!!

  1. Hoi lieve allemaal, wat erg dat bij jullie ook allemaal mannen waren! Gelukkig dat het al weer en tijd geleden is, want in huis lijkt me echt supereng. Hier moeten ze ook een paar dagen in huis zijn. Misschien ga ik dan samen met mijn mensen naar een buurman. Want ze moeten overal zijn, dus ik kan me niet verstoppen.
   Ik krijg net als jullie ook heel veel knuffels, en er staat allerlei lekkers voor mij. Maar wegens mijn druks eet ik niet zoveel. Dus misschien ben ik straks helemaal slank!
   Lieve Tica, Moby, Dopey, Izzy, Panda en Belle, dank jullie wel dat jullie aan me denken! En supersupersuperbedankt voor alle♥️♥️! Die doe ik bewaren, en dan kan ik er eentje pakken als ik bang ben. Dat gaat zeker weten helpen!
   Heel veel lieve kopjes en knuffels terug voor jullie allezes, en natuurlijk ook voor jullie vrouw, van Bolle.

 8. Hoi Bolle wat ben jij dapper zo’n renovatie en al die herrie en al die vreemde mannen ooooooh ik heb met je te doen!
  Toen ik nog niet zo lang lang bij mijn personeel was werd er onverwachts ook bij de buren gerenoveerd en gelukkig was mijn personeel in de buurt zodat ik naar buiten kon waar er iets minder herrie was want ik werd er erg naar van!
  Ik wens jou veel Sterkte en dat joyw tuin ook jouw tuin weer mag worden!

  Liefs Ollie

  1. Hoi lieve Ollie, wat erg dat je helemaal naar werd van al het lawaai bij de buren. Ik zou ook heel erg bang zijn geweest als dit allemaal was gebeurd toen ik net bij mijn mensen kwam wonen. Nu woon ik hier al vier jaar en voel ik me veilig bij mijn mensen. En ik krijg nu mijn druppels, en die helpen ook.
   En alle lieve vrienden en vriendinnen van de blog, die aan me denken, dat helpt nog het allermeeste! Dus dank je wel Ollie!
   Was je vandaag in je tuin, of regende het te hard? Ik ben maar heel even gaan kijken, en toen ben ik weet snel binnen in mijn mand gaan liggen.
   Veel liefs van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *