Waarom keihard spelen soms gewoon moet (hele film)


Net toen ik zeker wist dat de stijger er voor altijd zou staan, kwam er even een raar lawaai en toen was de stijger weg. Helemaal weg. Ik snapte gewoon niet dat het kon.

Mijn vrouw zegt dat de stijger er maar drie dagen heeft gestaan maar mijn gefoel zegt dat ik geeneens meer weet hoe mijn leven was voor de stijger kwam. Dat is omdat ik eerst bang was en toen keihard ging spelen wegens de spanning.

Lekker dagje

Ik speel haast nooit keihard. Als ik me mezelf voel, dan lig ik het liefste te rieleksen. Een knuffel erbij, een brokje tussendoor, even in de vensterbank naar de straat kijken, gewoon dat je zegt: een lekker dagje. Heel af en toe rol ik wat heen en weer op het tapijt, dat is als ik me supertevreden voel. Ook tik ik weleens tegen een lintje, maar dat duurt nooit lang.

Spanning

Maar nou met die stijger,  ik weet het niet, opeens voelde ik iets in me. Dat keiharde willen spelen. Wegens dat ik allemaal moeilijke gefoelens had en daar moest ik iets mee, en dan samen. Want ik kan wel heen en weer gaan rennen op de trappen maar ja hoe gezellig is dat als je samenwoont. Plus ’s nachts hoor je zoiets beter.

Dus ik zitten en MEWWW doen. Dat mijn vrouw meteen wist er is iets seeriejeus. Ze kwam en toen deden we onder-de-lap. Ik vond het meteen keispannend. En ik ging strekken en springen en van alles waarvan ik geeneens wist dat ik het in me had.

Daarna moest ik heel erg op de bank bijkomen van mezelf.  Keihard spelen, dat kost heel erg veel energie. Dus ik was wel rustiger, dat is zo.

Weg

De dag erna ging de stijger opeens weg. Toen moest ik daar weer aan wennen. Eerlijk waar, ik maak veel te veel mee, dat vind ik.

22 thoughts on “Waarom keihard spelen soms gewoon moet (hele film)

 1. Hallo Bert,

  Man wat kan jij leuk spelen, maar allereerst wat fijn dat de stijgers maar 3 dagen gestaan hebben, en de rust weer terug is. Is niks gek hoor dat jij ineens heel wild ging spelen, je moest de spanning kwijt en dat doe je dan met heel druk te spelen of te rennen of zo.
  Doe ik ook, en vooral als vrouwtje de hele dag weg is geweest, ik race dan eggies brullende als een Jippeleeuw door het huis en als vrouwtje niet goed oplet dan race ik zo tegen haar aan. Mijn muizen moeten zich verstoppen, want die zijn dan eggies niet veilig meer.

  Bert vrouwtje was gisteren weer lang weg, moest weer huisje gaan kijken en weet je wat, ze komt thuis en pakt mij op, ikke denkere jee wat krijgen we nou toch. Gaat ze met me een vreugde dans doen in de kamer. Fluistert in mijn oren: JIP WE HEBBEN EEN DROOMHUIS, gisteren middag heeft vrouwtje het gekocht. We blijven in ons kleine huisje nog tot begin April wonen en dan gaan we weer verhuizen en als het huis op orde is laat vrouwtje voor mij een buiten verblijf maken. Eindelijk dan naar buiten. Het huis heeft net al hier op het park een grote tuin met veel bomen en struiken en dan zijn er heel veel vogels en ik hoop ook konijntjes en eekhoorntjes. Vrouwtje en ikke zijn nu zo blij.
  Bolle en Vlo en Loesje lezen ook altijd mijn schrijf en die weten het nu dus ook. Al onze vriendjes en vriendinnetjes super bedankt voor het pootjes draaien en meeleven voor de zoektocht naar ons droomhuishuisje.

  Zo nu moet vrouwtje uit bed komen want ik heb knor in de buik, ja ik mocht een schrijf doen in ons Jippebed en je weet ik moet dadelijk als het licht wordt weer de controle doen van de tuin.

  Bert jij een hele fijne dag met de rust in de straat en voor jullie huis en ga maar heel veel spelen met vrouwtje samen hoor.
  Knuffels van vrouwtje en grote poot en kopje van een heel blije grote vriend Jip

  1. Hoi Bert,
   Ik speel niet zoveel, nooit gedaan zegt mijn vorige vrouw, maar als ik speel of ren, nou dan heb ik ook helemaal de kolder in de kop!
   En ik kan, net als Jip, heel hard door het huis rennen, alleen brul ik er niet bij.
   Fijn dat de stijgers weg zijn Bert, was dat bij Bolle ook maar zo.
   Fijne, ontspannen dag Bert,
   Kop en poot van Vlo.

   1. hoi Vlo, bij Bolle gaan de stijgers ook weg alleen niet heel gauw. Maar hij kan er nou mee omgaan dankzij de steun van zijn thuis. Wat koel dat jij ook zo hard rent, dan blijf je ateleeties! poot van mij

  2. Lieve Jip en mevrouw Jip,
   Van harte gefeliciteerd met het nieuwe huis!!! Het klinkt echt als een droomhuis!!
   Wij hebben geen grote tuin, maar er staan wel veel stuiken en bomen in, daardoor weten de vogels, egels en en enkele eekhoorn ons goed te vinden.
   Met verstandig voeren heb je dan altijd veel soorten vogels.
   Oh Jip, wat ben ik benieuwd naar je verhalen!!!
   Nog een keer verhuizen is minder naar nu je weet dat het dan helemaal je eigenste huis is, en een ren!!!! Wat spannend.
   Een paar vriendjes van mij in Amersfoort hebben er ook één. Mijn vrouw zegt dat ze er heel vaak zitten. Ze kunnen, als hun vrouw dat wil, door een luikje zelf in en uit lopen.
   Nogmaals gefeliciteerd, nu kunnen jullie wat meer gaan genieten daar in het park.
   Lieve kopjes voor allebei, en lieve groeten en een knuffel van m’n vrouw, vriendje Vlo.

   1. Hallo Vlo en Mevrouw Vlo, Dank jullie wel hoor. Jullie gaan allemaal nog veel horen van mijn avonturen in ons nieuwe voor altijd huis, maar het duurt nog 6 maanden voor wij er kunnen gaan wonen. Tot zo lang blijven wij in ons kleine huisje op het park wonen. Vrouwtje is dat vanmiddag op het kantoor hier gaan regelen en is dat oke. Voor nu veel kopjes voor jullie van je grote vriend Jip

  3. Ooooh Jip en mevrouw Jip,

   van mij eigen van mij hart gefeliziteerd met jullie nieuwe huisje voor altijd. Ooooh Jip mij hart foel ze traan van jou geluk. Dattie nu een huisje krijg voor jou altijd. En jij krijg jou eigen buiteferblijf. Ooooh Jip jij ga nu nóg meer geniete en mevrouw Jip ook. Nu kan jij renne en brulle assie een echte Jippeleeuw ben van jou geluk en jou vrouw mag meerenne assie wil.
   Geluk is jou mooiste gefoel en jij heb het nu.
   Dank jou wel dattie jou geluk met al jou vriendjes van jou Feesboek wil deele.
   Van me eigen foel ik, iedereen is nu blij

   Liefs van Loesje

   1. Lieve Loesje en de rest van de Familie. Dank je wel voor al jullie steun van de laatste tijd, ja het was best moeilijk en zwaar, vooral voor vrouwtje. Nu kan ze gaan uitrusten voor de volgende klus, maar dat duurt nog een poos hoor. Heel veel kopjes voor jullie allemaal van jullie grote vriend Jip

  4. hoi Jip net las ik het al op mijn feesboek dat er supergoed nieuws is. Wat zal je vrouw ook van binnen gerust zijn dat ze een nieuw huis heeft gevonden precies zoals ze wilde. Dat het helemaal gelukt is. En nou moet ze wel weer voor nieuwe dingen zorgen maar dat kan ze heel goed!!Mijn vrouw en ik zijn heel blij voor jullie!! poot van je vriend Bert

  5. Gefeliciteerd Jip, met je nieuwe huis. Wij zijn allemaal heel blij voor jou en je vrouw. Knuffels van ons allemaal

  6. Lieve Jip, ik ben heel laat wegens dat mijn vrouw vandaag weg was, maar nu lees ik dat jullie jullie droomhuisje hebben gevonden, gefeeliesieflapstaart!!!!!
   O wat fijn Jip, ik ben zo blij voor jullie tweetjes! Dan kan je eerst nog een tijd eekhoorns en vogels kijken, en dan krijg je straks een buitenren! Dan kun je vogels en misschien ook eekhoorns en konijntjes van heeeeeel dichtbij zien, dat is superspannend!
   Wat zullen jij en je vrouw blij zijn! Mijn mensen en ik zijn heel blij voor jullie, want jullie hebben het zeker weten heel erg verdiend!
   Heel veel knuffels van mij en mijn mensen voor jou en je vrouw, van je grote vriend Bolle!

   1. Lieve Bolle, wij zijn super blij en hebben er veel zin in. Van vrouwtje en mij dak je wel en ook dat jullie ons zo hebben gesteund als we het moeilijk hadden. Ik hou jullie allemaal op de hoogte met mijn schrijfjes hoor. Knuffel van vrouwtje en grote poot voot jou en je mensen. Je grote vriend Jip

 2. Lieve Bert,

  jij kan zo hard speele onder jou lap. Jij kan het zien, jij kan het foele. Al jou spanning kom eruit en jij sla jou op jou lap en jij ben keisterk. Dat is best feel van ze eigen maar assie spanning heb moet jij jou eigen wel af-ree-aa-geere. Stijgers foor jou huis breng feel spannend zijn met ze eigen mee. Misschien kan Bolle ook jou lap spel probeere. En assie folgende week mij gaape worksjop doe ,dan kom jij nog dieper in jou binnenin tot jou eigen.
  Van me eigen mep ik weleens teege iets wat beweeg, maar meestal kijk ik alleen met mij oog.
  Nu kan jij jou eigen foor gaan bereide op jou presentazie van jou boek Bert. En jij hoef jou eigen geen zorge te maake, van me eigen ben ik er foor jou.

  Liefs van jou Loesje

  1. Dat is zo Loes, die spanning moest er van mezelf uit. Toen ik hier pas woonde had ik ook veel spanning en toen speelde ik elke dag heel lang en elke ochtend en elke avond dat had ik toen nodig. Kijken naar wat beweegt is ook goed Loes, dan hou je de dingen toch in het oog!! kopje van mij

 3. Bert dat is ook veel om mee te maken en dat is echt niet gemakkelijk!!!!
  Gelukkig dat jou vrouw je begrijpt en probeert om je te helpen!!!
  En nu moet je weer wennen aan het
  “gewone” maar dat gaat helemaal goed komen hoor!!

  Dikke knuffel van ons allemaal 😽

  1. dank jullie wel voor de steun en de knuffel, ik voel me nou alweer beter. Vandaag ga ik ook weer extra slapen voor de rust van binnen.

 4. Ooh oompie, ikke weet nie wat dat is. Het lijk me eng. Ikke weet wel wat pele is. En dat doe ik gjaag. Oooh eg. Weet uwes… asse er weer wat is dan woep uwes mij maar. Dan besjerm ik uwes. Ikke hau ook fan uwes ❤❤🐾

 5. Hallo Bert, wat was jij super keihard aan het spelen, en wat kun je goed pakken met je mooie brede voorpoten. Ik kan mij voorstellen dat je daarna heel goed moest uitrusten. Gelukkig dat nu alles weer riellekst is met af en toe een knuffel, een snekje, en in de vensterbank controleren. Een heerlijk gefoel Bertje. Veel knuffels en kusje van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, na dat spelen was ik al mijn spanning kwijt dus toen was mijn gefoel weer bijna gewoon. Nou ben ik aan het bijslapen!!

 6. Hoi lieve Bert, ik ben best heel erg laat omdat mijn vrouw weg was vandaag en ik mocht niet op de Aaipet. Gelukkig was mijn man wel thuis, dus ik was niet alleen met de stijgers.
  Wat kun je supergoed spelen! Die vis aan de veter wist vast niet wat hem overkwam, zo gevaarlijk was je!
  Ik ben blij voor je dat jouw stijger weg is, en dat je niet meer bang hoeft te zijn. Weet je wat grappig is? Ik ben niet meer bang voor mijn stijgers, hoe vind je dat.
  Het is niet zo dat ik er op ga klimmen, zoals Pop en Beer deden. Maar ik geef onze stijger kopjes, dus nu is hij ook van mij.
  Ik heb net ook keihard gespeeld, omdat mijn vrouw weer thuis was. Ik heb gerend, en gesprongen en geblazen. En nu lig ik lekker op het grote bed en ga ik zo slapen.
  Fijn dat jij nu ook weer goed kunt slapen, en dat alles weer normaal is!
  Lieve slaapkopjes van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *