Kater Bolle over hoe druks voelen

Bolle

Sinds een week of twee krijg ik druppels. Elke dag eentje. Het zijn groenige druppels en ze smaken heel vies. Naar paddestoelen en rotte blaadjes en mos. Het zijn druksdruppels.

CBD

Op het flesje van de druppels staat CBD-olie 2 %. Het is gemaakt van kanaabis, vertelden mijn mensen. Maar je wordt er niet stoont van. De olie is voor honden en katten, daarom zit er geen alkoohol in maar zalmolie.
Ik krijg die druppels vanwege de reenoovaatsie. Ze helpen me om niet bang te zijn. Dat zou ik zonder die druppels zeker weten zijn. Heel erg bang zelfs. Nu schrik ik ook wel eens, maar het gaat veel sneller over.

Druppels

Loesje vroeg me vorige week hoe het voelde, die druks. Ze was er best benieuwd naar.
Ik heb gezegd dat ik er een stukje over ging schrijven, dus dat doe ik. Spesjaal voor Loes!
Ik moest er wel even over nadenken, want ik weet niet presies wat die druppels met me doen.
Ik ben niet haaj en ik zie niet allemaal gekke dingen. Het is best moeilijk om te vertellen hoe ik me voel, na zo’n druppel.

Warme zachte wolk

Ik kan het het beste zo omschrijven: dat ik me door de druks niet zoveel aantrek van al het lawaai en de veranderingen.
Ik merk het allemaal wel maar ik ben veilig binnen, met mijn mensen. Mijn mensen tillen me op het grote bed, doen de gordeinen dicht, een lampje aan en de raadioo. We knuffelen en dan ga ik goed liggen. Dat luistert nauw, ik moet altijd in een half krulletje liggen. Toen ik hier net woonde moest ik persee naar de deur van de slaapkamer kijken, nu kan ik ook andersom liggen. Maar wel altijd als een half krulletje. Zo val ik in slaap. En eerlijk waar, door die druppel slaap ik urenlang. Ik word nergens wakker van, ook niet als de mannen staan te boren in de muur van de slaapkamer. Ik lig gewoon op bed, maar het voelt alsof ik op een warme zachte wolk lig. En op die wolk zweef ik zo in slaap. Ik droom over mijn Molletje, dat we samen op onze stoelen in het zonnetje liggen, over stukjes runderhart eten, over mijn lieve vrienden en vriendinnen van de blog, of dat ik bij de verwarming lig in een pluizigzacht mandje, dat Billy en ik buiten samen met de veren spelen, dat ik op mijn rug in mijn grasveld lig en dat alles goed is. Allemaal superfijne dingen, waar ik blij van word. Dus je snapt wel waarom ik zo graag slaap.

Knuffel

Als ik weer wakker ben ga ik buiten in mijn tuin kijken maar ik kom meestal snel weer naar binnen.
Ik speel met mijn man of met mijn vrouw eventjes met de veer. En na de veer is het alweer tijd om te knuffelen.
Ik knuffel ekstra veel, door die druks. Misschien is het dus wel die druks waar je wel eens over leest, dat je iedereen lief vind? Ik blijf maar kopjes geven en kusjes en likjes aan mijn mensen en ik kruip heel dicht tegen ze aan. Ik krijg ook heel veel kopjes en kusjes terug. Maar nooit likjes, dat vind ik wel jammer.
Na het knuffelen eet ik een paar brokjes, mijn mensen stoppen me in op het grote bed, en hop! ik val zo weer in slaap.

Stoont

Helemaal in het begin heeft mijn vrouw me per ongeluk een keer teveel gegeven. Toen was ik wel een beetje stoont. Ik kon geeneens meer goed lopen en ik had hele grote ogen.
Ik heb bijna niets gegeten, dat vond ik teveel werk. Ik wist niet meer goed wat ik deed en als ik me probeerde te wassen lukte dat niet. Want terwijl ik mijn tong uitstak om mijn buik te wassen was ik al vergeten wat ik ging doen. En dan bleef mijn tong buitenboord hangen. Ik heb de hele dag geslapen en mijn vrouw voelde zich heel erg schuldig.
Nu krijg ik eksakt één druppel en niet meer. Die druppel gaat in mijn eten. Mijn vrouw doet die druppel op de bodem van mijn kom, legt er dan een beetje saus op en geeft het aan mij. Meestal eet ik dat per ongeluk op. Als ik het doorheb, dat die druppel in mijn eten zit, laat ik meteen mijn eten staan. Hoe lekker het ook is. Dan doet mijn vrouw de druppel op haar vinger en doet die vinger aan de zijkant in mijn mond, langs mijn tanden. Jakkes, dat is echt supervies. Ik probeer die druppel altijd uit te spugen, maar dat lukt niet. Gelukkig krijg ik meteen iets lekkers te eten, om die smaak weg te halen.
Met die ene druppel kan ik gewoon alles doen wat ik wil en ben ik niet in de war. Alleen slaap ik dus meer.
Mijn dierendokter weet dat ik die druks neem en hij vond het prima. Hij zegt dat het voor veel katten en honden een goede oplossing is.

Druksdieler

Dus tegen Loes zeg ik: je kunt het een keertje proberen. Maar het is wel vies, dat is een probleem. Daarom denk ik ook niet dat je snel te veel neemt. Misschien doe je wel heerlijk over je Bertje dromen, en over Katrientje en beebiePop en fanieljefla en tonijn, als je druksdruppels neemt!
Ik wil wel wat bewaren voor iedereen die het wil. Dan kom ik het op de fiets langsbrengen. Want ootoorijden mag niet, met die druks. Bovendien heb ik geen reibeweis.
Of word ik dan een druksdieler, als ik andere katten van die druppels geef?

O ja, je wordt er niet verslaafd van. Gelukkig maar, want ik wil niet zo worden dat ik straks al mijn veren en pluusjen muizen en brokken ga verkopen voor druks!

21 thoughts on “Kater Bolle over hoe druks voelen

 1. Dag lieve Bolle,
  Wat een leerzaam stukje! Je ziet er best tevreden, en een beetje slaperig uit op de foto.
  Wat fijn dat die druppels er zijn, maar ik heb wel door dat je ze alleen maar moet gebruiken als het echt nodig is.
  Maar gelukkig dat je er niet verslaafd aan raakt. Ik zie het al voor me, Bolle met een rugzakje veren en speelgoed op de markt. Mocht het ooit zo ver komen dan stuur ik een bos veren hoor. Mijn vrouw heeft weer een hele bos opgeraapt in de tuin. En na de herfstvakantie gaat ze proberen in Ouwehand wat bijzondere en grotere veren te vinden. In de vakantie vinden de kinderen ze altijd mooi om mee te nemen, en mijn vrouw kan er met haar abonnement altijd heen.
  Ik ben al een knuffelkater, maar als je nog meer gaat knuffelen van die druppels…..eh….nee, toch maar niet. Alleen als ze enge dingen aan het huis gaan doen, Mijn vrouw zegt dat ze misschien iets aan het dak moeten gaan doen over een poos. Daar kan ze geen “nee” tegen zeggen. Maar ja, nu ik weet dat die druppels er zijn, zijn we er iets minder bang voor.
  Oh Bolle, je ziet er nog wijzer uit dan anders met die nadenkende blik in je ogen, En wat fijn dat je van Molletje en Billie droomt. Eigenlijk zijn ze altijd dicht bij je, maar door die druppels merk je het beter,
  Ze passen van over de Regenboogbrug op je, net zo goed als je mensen hier voor je zorgen.
  Dat is toch wel fijn om te weten.
  Heel veel sterkte voor jou en je mensen Bolle, Groetjes en een knuffel van mijn vrouw, en heel veel lieve zachte kopjes van Vlo.

  1. Hoi lieve Vlo, wat spannend dat je vrouw altijd zoveel mooie veren vindt. Hier in mijn tuin liggen nooit veren. Alleen heel soms een kleintje. Maar nu met de stijgers zijn er ook veel minder vogels, ik denk dat ze de stijgers ook eng vinden.
   De druppels zijn best fijn, als je bang bent. Als ze bij jou aan het dak gaan werken kun je het best een keertje proberen. Want bang zijn is helemaal niet fijn!
   O, maar ik moet er niet aan denken dat ik op straat muziek moet maken of mijn veren moet verkopen voor die druks! Dank je wel dat je me dan helpt, Vlo!
   En zie je hoe lenig ik ben? Want dat is mijn achterpoot die je ziet op de footoo. Goed hè, ik deed mijn tenen wassen. Dat doe ik soms. Maar niet te vaak, want ik ben bang dat ze dan te hard slijten.
   Dat is fijn dat je zegt dat mijn Molletje en Billy over me waken! Dan hoef ik niet bang te zijn. Mijn Molletje zou best bozig zijn geweest van al het lawaai en de troep. Dat had ze de mannen zeker laten weten. Misschien zouden de mannen dan niet eens meer in mijn tuin durven komen!
   Heel veel lieve knuffelkopjes terug Vlo, ook voot je vrouw, van Bolle. En van mijn mensen veel groetjes voor jullie allebei.

   1. Hoi Bolle,
    Waarschijnlijk bedanken de vogels ons met veren. Mijn vrouw laat ekspres een deel van de heg hoog opgroeien omdat daar nesten inzitten. Het staat niet zo mooi als de heg net gesnoeid is, maar we vinden dat je niet iemands huis kunt afbreken alleen omdat de heg er dan een beetje mooier ziet.
    Duiven en eksters nestelen in de ceder, en dit jaar was er ook ergens een nest met Vlaamse Gaaien in de buurt. Toen het zo droog was kocht mijn vrouw meelwormen voor hun jongen. Ook zij er heel veel mussen en mezen en vinken.
    Mijn vrouw zegt wel eens dat ze een bordje in de tuin gaat zetten waarop staat: “Merels , vinken, mussen , mezen, zullen immer welkom wezen !!” 🙂 🙂 !!
    Ik denk dat de vogels zien dat mijn vrouw altijd de veren opraapt voor al onze kattenvriendjes, en laten ze daarom hun veren in onze tuin vallen.
    Je bent superlenig met die achterpoot zo omhoog!! Ik was ook soms m’n tenen, dat moet je zo nu en dan wel doen, Maar als je erop loopt zijn ze toch weer vlug vies, en je hebt gelijk, ze moeten niet te hard slijten.
    Jou Molletje zou zeker jouw tuin bewaakt hebben, en misschien doet ze dat toch wel vanachter de regenboog. Daardoor zijn die mannen natuurlijk zo rustig en aardig. Ze willen geen ruzie met jouw Mol!!
    Een poezendame om trots op te zijn hoor Bolle.
    Ik hoop dat je van het rustige weekend hebt kunnen genieten, morgen komen de mannen weer. Gelukkig ben je er al aan gewend nu, en is het niet meer zo heel eng.
    Heel veel sterktekopjes voor jou en je mensen van Vlo.

    1. Wat gezellig dat jullie zo veel vogels hebben, Vlo. Dan voelen zich fijn bij jou en je vrouw, dat is een groot kompliement.
     Wij hadden dit jaar een nestje koolmeesjes. Twee kindertjes waren er, die zijn nu al lang groot. Ik kijk alleen, ik doe ze niks. Daar zijn mijn mensen best blij mee. Met Popje, Beer en mijn Molletje waren die vogeltjes niet volwassen geworden, denken ze.
     Ons buurmeisje had een paar dagen een jongen ekster in de tuin, die nog niet zo goed kon vliegen. De vader en de moeder kwamen steeds langs om te roepen, maar hij durfde niet de lucht in te gaan. Toen heeft ze ook meelwormen voor hem gekocht. Hij heeft ook natvoer van mij gekregen, en bessen. Na een paar dagen zat hij best hoog in de struiken, en ineens deed hij vliegen! Maar hij liet geen veren liggen, dat is jammer.
     Je kunt best gelijk hebben Vlo, dat mijn Molletje vanachter de regenboog toch haar tuin nog in de gaten houdt. Daar ben ik heel blij mee!
     Lieve zachte drukskopjes van Bolle, ook voor je vrouw.

     1. Bolle, ik denk dat die jonge ekster je buurmeisje en jullie nog wel eens komt bedanken en wat veren laat vallen. Eksters en kauwtjes komen vaak terug naar de plaats waar ze geboren zijn.
      Als je volgend voorjaar een zwartwitte veer vindt, weet je van wie hij komt.
      Oh, zo’n drukskopje is fijn hoor, dank je wel, ook namens mijn vrouw.
      Kopje, Vlo.

 2. Hajooo oomie bolle.
  Oooh uwes benne aan de druks? Ooh ikke hep ook drukspeeltjes. Ikke wor superdruk van die druks.
  Ikke moet folgende week naar de dokker om te gaan knikkeren. Ikke mag teiger en beertje meenemen. Die gaan mij besjeremen. Frauw zegt datte ik met 4 uurtjes weer thuis ben.
  Dusse heeeeel kort maar.

  1. Wat fijn Dorus dat je teiger en beer mee mag nemen, dan ben je vast veilig als je gaat knikkeren. Dan durft niemand jou wat aan te doen. En misschien ga je dan ook wel winnen met knikkeren. Knuffies van ons allemaal.

  2. Hallo lieve grotejongenskater Door, heb jij ook druks? Wat grappig dat je er juist druk van wordt! Misschien hoort dat ook zo, want het heet tenslotte DRUKs.
   Wat spannend voor jou en je mensen en MammaLoesje en Jiekie en al je ooms en tantes dat je volgende week gaat knikkeren! Ik hoop dat je wint en dat je thuiskomt met allemaal mooie nieuwe grote knikkers. In vier uurtjes kan je best lang knikkeren. Teiger en beertje doen je geluk brengen, zeker weten. En iedereen gaat voor je duimen Door, het gaat vast helemaal goed komen. Want je bent prins Dorus de Eerste!
   Ik doe natuurlijk aan je denken volgende week!
   Heel veel lieve pootjes en kopjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat je al zo’n grote, slimme, lieve jongen bent geworden!

 3. Hoi Bolle, wat een verhaal zeg. Pas inderdaad maar op, dat je niet verslaafd raakt aan die druks. Bikkel zegt dat hij ze best wel eens wil proberen, maar dat lijkt ons beter van niet. Voor Oliver zou het misschien wel goed zijn, hij is altijd zo zenuwachtig en gestrest, soms likt hij zijn hele buik kaal en zijn kin open. Maar onze vrouw zegt dat wij die druppels pas krijgen als het echt nodig is dus als ze bij ons ook iets gaan verbouwen, en dat gaat voorlopig gelukkig niet gebeuren. Dus wij moeten het net als Dorus doen met onze wiewkussentjes. Bjarne en Bikkel zijn daar helemaal gek op. Misschien worden ze dan ook wel high en stoont.
  Ga maar fijn dromen van je Molletje en Billy Bolle. Wij hebben vandaag ook weer onze rieleks dag. Heel veel knuffies van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje.

  1. Hoi lieve zes, ik vind de druks wel fijn, maar alleen voor nu met de stijgers enzo.
   Dus Bikkel, de kussentjes zijn veel leuker, denk ik. Want anders doe je best veel slapen. O, en Oliver, doe je je buik en kin likken? Wat vervelend voor je! Ik heb ook een tijd mijn buik kaal gelikt, toen er een hele enge hond naast ons woonde. Ik heb wel meer dan een half jaar al mijn buikhaar afgelikt, en ook nog haar op mijn rug.
   Dat is helemaal niet fijn. Ik doe voor je duimen dat je kunt stoppen! Doe maar goed knuffelen met je vrouw, en met Bas, dat je weer helemaal vrolijk wordt. En van mij krijg je alvast ekstra kopjes om je ren beetje te helpen!
   Ik doe ook lekker rieleksen vandaag. Ik was eventjes in mijn tuin, maar alles is helemaal nat, bah. Dus nu lig ik lekker weer op het grote bed.
   Is Juultje al weer helemaal beter? Is de wond al dicht? En lukt het om niet te likken of te krabbelen?
   Dank jullie wel voor wlle goede wensen, lieve vriendjes en vriendinnetjes!
   Een berg knuffies terug voor jullie allemaal, en ook voot jullie vrouw, van Bolle.

   1. Hoi lieve Bolle, mijn wondje is al bijna helemaal dicht, en mooi roze. Er hangt nog een klein zwart draadje uit, maar volgens mijn vrouw gaat dat vanselluf weg. Ik ben heel lief geweest en heb niet al te veel aan het wondje zitten likken. Goed hè. Wel begin ik nu opeens veel stoerder te worden, gisteren zat ik zelfs achter mijn broer Bikkel aan, bang dat hij was joh, hij wist niet wat hem overkwam. Meestal is hij degene die de rest plaagt. Hihihi. Dit heet kirlpauwer geloof ik. Maar mijn vrouw zegt dat ik lief voor mijn broers en zusje moet zijn. Maar het was wel even leuk om hem even te plagen, zo ziet hij dat hij met zijn kleine zusje niet moet sollen en dat ik mijn mannetje sta ook al ben ik een meisje.
    Dag lieve Bolle, knuffies en kussies van Juultje.

    1. Hoi lieve Juultje, wat super dat je wondje al bijna dicht is! Je bent zeker weten een hele stoere poesendame. Poesendames zijn eigenlijk sltijd veel stoerder dan jongenskaters, vind ik. En ik ben helemaal voor kirlpauwer!
     Mijn Molletje was ook superstoer, en die zetten iedereen op zijn plaats, ook al waren het honden of katers.
     Geef Bikkel maar snel een klein knuffeltje, dat hij weet dat alles weer goed is. Hij weet nou dat je een teiger bent!
     Dank je wel voor de kussies, die doe ik bewaren!
     Veel knuffies terug van Bolle.

 4. Lieve Bolle,

  oooh jij heb jou stukje ofer jou druks geschreeve spesiejaal foor mij eigen. Ooh mij hart moet nu spinne van mij dankbaar zijn. Nu kan iedereen van jou vriendjes van jou blog leeze hoe het is assie druks gebruik. En van me eigen vin ik het belangrijk dattie weet hoe het smaak en wat jij erfan foel. Maar dan jou eigen erfaring. Mij vrouw heb mij wel iets foorgeleeze van de kompjuuter maar jij weet pas hoe iets werk assie het hoor van jou eigen erfaring.
  Assie zeg het smaak naar paddestoele, mos en rotte blaadjes loop nou nie bepaald het waater uit mij bek. Van me eigen zou ik met fanieljesmaak en kaas beeter vinde, dattie denk daar wil ik iedere dag van geniete. Jij heb al zofeel stres van jou reenovazie en dan moet jij jou eigen rustig foele assie paddestoele met mos en rotte blaadjes door jou eete krijg. Oooh Bolle en jij krijg het iedere dag. Mij vrouw zeg dat jou vrouw wel slim is assie het onder jou eete ferstop. Maar mij buik foel er niks bij waar mij eigen blij van wor. Mij staart ga nie trille van mij opwinding Bolle.
  Maar jij foel het wel, jij slaap veel en jij heb mooie droome. Dattie weer bij jou Molletje ben en zij is lief voor jou eigen. Dan wil jij graag slaape want jij foel in jou binnenin dat er iets fijn ga gebeure. Dattie jou lekker uit kan leeve op jou eete en jou sneks en er zijn geen rotte blaadjes van ze eigen. Jij foel rieleks en jij ben toch nie stoont. Jij weet wattie doe, jij ben er wel bij van jou eigen. Oooh Bolle heb jou vrouw jou van ze ongeluk een keer tefeel gegeeve. Hebbie toen al die rotte blaadjes op moete eete? Jij ben wel stoer Bolle en jij kan merke dattie veel buite erfaring heb. Van me eigen heb ik nog nooit paddestoele weggewerkt en bij rotte blaadjes blijf mij eigen fer vandaan. Maar jij ben wel heel dapper.
  Bolle beloofie mij dattie wel goed blijf eete. Dattie wel op jou kracht blijf in jou slaap. Assie straks geen reenovazie meer heb dan ben jij weer Sur Bolle van jou tuin. En dan kan jij op jou denktrap nadenke ofer wattie allemaal heb meegemaak en jij kan trots zijn op jou eigen. Misschien kan jij dan jou reenovazie zien zo assie een winterslaap heb. Een winterslaap van jou druks en jij heb jou eigen nie druk hoefe maake.

  Dank jou wel Bolle dattie ons zo goed heb uitgeleg van jou druks. Mij hart heb nu wel meer rust want jij slaap veel en jij krijg knuffels. Misschien willie zaterdag ook naar mij worksjop gaape koome Bolle. Dan kan jij nog leere ofer rieleks zijn van jou eigen. Gaape kan jij altijd doen maar jij moet weete hoe dattie dat moet inzette assie er ook iets aan wil hebbe. Misschien dattie door jou druks nu wel heel veel kan gaape Bolle. Dan werk die rotte blaadjes wel in jou foordeel…

  Bolle jij ben mij echte vriend dattie mij zofeel vertel heb. Jij krijg van mij eigen zachte kopjes en assie slaap dan wor jij er nie wakker van maar jij foel dat iemand aan jou denk en met jou meeleef.
  En ook foor jou vrouw en jou menseman,

  Liefs van Loesje en ook van mij famielie

  1. Dag lieve Loesje, ik heb geprobeerd zo goed mogelijk uit te leggen hoe het voelt, van die druks. Dus ook dat je weet dat je het niet voor de lekker hoeft te doen. Want dan eet ik liever iets anders, en jij vast ook. Maar weet je wat grappig is? Sinds deze week vind ik het niet erg meer als ik die druppel proef. Ik lik gewoon alle saus op, samen met die druppel. Dus misschien is het een smaak waar je eventjes aan moet wennen.
   Ik heb zelf ook nog nooit paddestoelen gegeten, en ik denk niet dat ik er aan begin. Maar onze Popje was dol op sjampiejons. Als mijn mensen die aten kreeg Pop er altijd een of twee, en die versnipperde hij dan in hele kleine stukjes. Hij werd al helemaal wild als hij ze rook, eerlijk waar. Mijn Molletje en de GroteBeer begrepen er niks van!
   Ik denk dat mijn druksdruppel eigenlijk alleen lekker is voor koneintjes, Loes. Die eten gras en groen dingetjes.
   Ik vind het een goed idee wat je zegt van de winterslaap. Het is buiten toch geen fijn weer. Ik was net in mijn tuin, maar alles is nat en vies, bah. Dus nu lig ik weer lekker op het grote bed, te dromen. Over mijn Molletje, dat we in het gras liggen. Mijn vrouw zei dat ze wel mee wilde doen met die winterslaap, net zolang tot de stijgers weer weg zijn. Maar dat is wel zielig voor mijn man, dan is hij alleen met de stijgers!
   Zeker weten dat ik naar je worksjop over gaape ga kijken, Loes, natuurlijk! Er is niemand die zulke goede worksjops kan geven als jij, dus ik ben heel benieuwd. Ik kan best goed gaape, maar ik weet nog niet hoe ik het strategies in kan zetten om te rieleksen.

   Lieve Loes, dank je wel dat je mijn lieve vriendin bent. Daar ben ik heel blij mee!
   Heel veel sukses met het werk voor je worksjop en voor de boekpresentaasie van je Bertje, van het vriendenboek van prinse Katrientje.
   En heel veel lieve zachte kopjes voor jou van Bolle, en voor je familie ook heel veel kopjes. En van mijn familie voor jou en je familie veel liefs.

 5. Bolle wat fijn voor je dat je op deze manier niet bang bent!!!!
  Je hoeft ook niet bang te zijn dat je een druksdealer wordt als je je vriendjes/vriendinnetjes wat gaat brengen. Je wordt er immers niet verslaafd aan dus dan mag dat!!!!

  1. Dag lieve allemaal, o gelukkig dat ik dan geen druksdieler word want dat wil ik niet! Maar jullie hebben gelijk, je kan er niet verslaafd aan raken. En ik vraag er geen geld voor, dat ik in een dure ootoo kan rijden!
   Ik ben superblij dat ik niet bang ben voor alle veranderingen, en mijn mensen ook. Die vonden het het ergst van de reenoovaatsie dat ik bang zou zijn. Maar nu is dat niet zo!
   Lieve Moby, Panda, Tica, Izzy, Belle en Dopey, jullie krijgen een heleboel lieve kopjes van mij, Bolle.

   1. Hallo Bolle,
    Dank je wel!!!
    Van ons allemaal ook veel kopjes terug en van onze vrouw een dikke knuffel!!!
    😽😽😽😽😽😽😘

 6. Hallo Bolle,

  Wat gaaf zeg dat jouw druppeltje per dag zo goed werkt, O nu is die renovazie minder erg voor jou, want stress daar kun je heel ziek van worden. Maar wat erg dat het zo vies smaakt. Vrouwtje zegt vaak tegen mij dat de meeste medicijnen kei vies zijn en dan hebben wij natuurlijk zo van die vieze dinge moeten we niet. Moet nog eens een kateruitvinder komen die al de medicijnen een heerlijk smaakje geven en dan makkelijker voor ons om op te eten.
  Je hebt door jou super goed en duidelijke schrijf laten weten wat een goede oplossing dat is voor als er iets moet gebeuren bij of rondom het huis waar we heel veel bang van worden en wat er met ons gebeurt als het zogoed werkt. 0Je weet ik ben heel bang van lawaai en moet daarom altijd voor het vuurwerk druppeltjes door mijn eten hebben. Nu vertelde vrouwtje dat ik dat misschien deze vuurwerk gekte niet hoef. De eigenaar van het park vertelde dat er hier geen vuurwerk mag komen en dat het dorp wat verder weg ligt. Ja we wonen nu natuurlijk niet meer in een stad, waar het echt is alsof de wereld ontploft. Mocht het toch te onrustig worden dan besteld vrouwtje mijn druppels weer bij haar vriendin en zal het net als vorig jaar goed gaan.

  Bolle ikke vind het zo geweldig te hebben geleest dat het goed met jou gaat, want als dat niet zo zou zijn worden jouw mensen super bezorgd en verdrietig om jouw.
  Droom maar heel veel van Mollie en als de rust er is als de werkmensen weg zijn veel frisse neus halen in je tuis en je inspeksie ronde doen.
  Heel veel knufjes van vrouwtje en voor jou en je mensen veel kopjes en pootjes van je grote vriend Jip

  1. Hoi lieve Jip, wij zijn ook heel blij met die druppel! En weet je wat nou zo grappig is? Sinds een paar dagen vind ik de druppel niet vies meer. Ik lik hem gewoon op met een beetje saus. Ik denk dat ik ineens paddestoelen en mos lekker ben gaan vinden. Straks word ik nog een veegetaariejer! Nee hoor, ik heb net vis gegeten.
   Jip, ik ben zo blij voot je dat je nu minder lawaai hebt! En misschien dat rare feest met dat geknal ook zonder lawaai, dat zou wel gewdlig zijn.
   Als je de hele tijd bang bent is het heel moeilijk om gelukkig te zijn, dat kan dan haast niet. Dus ik vind het zo fijn dat je nu rustig woont en dat je een prachtigmooi huis krijgt voor altijd, jullie droomhuis! Geef je vrouw maar ekstraveel knuffels, Jip, dat ze dat allemaal voor je doet. Als je toch bang wordt van het geknal kan ik je ook een paar van mijn druppels opsturen!
   Ik was vanochtend even in mijn tuin, maar alles is nat en vies. Dus ik lig nu op het grote bed te dromen, van mijn lieve Mol. En van dat ik met alle vriendjes en vriendinnetjes van de blog een feest geef, met allemaal lekkere sneks, en muizen om mee te spelen, en drukskussentjes, en blokjes runderhart. En GEEN lawaai!
   Lieve Jip, nog een keertje miljoen keer gefeliesieflappert me jullie nieuwe droomhuisje, en heel veel lieve kopjes voor jou en je vrouw en alle diertjes in jullie tuin, van je grote vriend Bolle. En van mijn mensen heel veel lieve groetjes.

 7. Lieve Bolle, wat heb je een mooi verhaal geschreven over jouw druks en hoe fijn rustig jij wordt van dat ene druppeltje. Floortje en ik vinden dat fantasties. Fijne dag lieve Bolle en kopje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. Dag lieve mevrouw Ina, dank u wel! Wij zijn alle drie ook heel blij, want bangzijn is helemaal niet fijn. Dat ben ik heel lang geweest toen ik buiten woonde, en dat wil ik liever niet meer.
   Voor u en Floortje ook een superfijne dag gewenst, en heel veel lieve kopjes en een neusje van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *