Wanneer ik graag op de foto ga

op de foto

Op deze foto dacht ik net: nou even niet. Maar ja ik lag net bijna en mijn vrouw knipte en toen stond ik toch op de foto. Wanneer ga ik graag op de foto?

Gewend

Eigenlijk ben ik het gewend. Dat ze steeds foto’s van me maakt. Op de eerste dag dat ik hier woonde en bijna sliep op de bank, toen begon ze al. Dat merkte ik net nog. En de dagen erna ook en het is nog steeds zo. En als je iets gewend bent, dan doe je gemakkelijker mee. Maar daarom is het nog niet altijd leuk. Nou ja soms wel en soms niet. Als ik geen zin heb, ga ik op mijn andere zij liggen of ik knijp mijn ogen dicht.

Samen

Het leukste is als we het echt  samen doen. Dus dan heb ik eerst wat lekkers gegeten en me gewassen, dat is ideaal. Wegens dat ik me goed en schoon voel. En zij heeft echt de tijd, ook om te zeggen hoe ik moet doen.

 • Bertje, kijk eens omhoog.
 • En nog een keer tegen het balletje, komt het
 • Nu over je schouder naar me kijken
 • Hou dat vast dat is mooi

Ik doe gewoon mee en als u denkt maar snap jij dat dan, dan zeg ik ja want ik ga hier al jaren op de foto en als je als gevoelige katerman zijnde heel lang met een vrouw woont dan snap je heus wel wat ze bedoelt. En zo moeilijk is het niet.

Adfies

Dus dat is ook mijn adfies voor als foto’s maken moeilijk is. Eerst eraan wennen maakt niet uit hoe je op de foto staan en ze hoeven heus niet op feesboek. Dan het samen doen dus zorgen dat je je goed voelt en dat het gezellig is.¬† Zo heb ik het geleerd en nou kan ik het.

 

12 thoughts on “Wanneer ik graag op de foto ga

 1. Hoi Bert, onze vrouw probeert ook steeds foto’s van ons te maken. Als we lief liggen of kijken zegt ze altijd “blijf zo even liggen, dan maak ik een foto”. Maar dat duurt altijd zo lang dat we vaak dan toch weer anders kijken of liggen , of net bewegen als de foto wordt gemaakt. Kruimel wil helemaal niet graag op de foto , best raar, want als DIva zijnde zou je denken dat ze heel graag op de foto wil. Eigenlijk zijn wij te verlegen om op de foto te gaan Bert, onze vrouw vindt dat wel heel erg jammer want ze zou zo graag mooie foto’s van ons willen hebben.
  Wel goed dat jij precies begrijpt wat je vrouw van je wilt en dat je dan ook zo goed blijft zitten.
  Bert, wij kunnen vandaag maar een kort stukkie schrijven want onze vrouw moet weer naar haar werk.
  Groetjes en knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, dat verlegen is een moeilijk gevoel. Je wilt wel want je vrouw vindt het leuk maar je gefoel zegt niet doen. Dus dan gaat het eigenlijk niet. Of alleen een beetje. Ik hoop dat jullie kunnen wennen dan heb je minder moeilijk gefoel. pootje van mij

 2. Bert dat is een duidelijk verhaal!!!
  Wij hebben ook niet altijd zin om op de foto te gaan en draaien dan gewoon onze kop de andere kant op!!
  Vrouw weet dan genoeg!!
  En als we zin hebben doen we alles wat vrouw wil om maar mooi op de foto te komen……maar echt alleen maar als wij zin hebben!!!!

  Knuffel van Tica, Izzy, Panda, Belle, Moby, Dopey en onze vrouw.

  1. hoi Tica, Izzy, Panda, Belle, Moby en Dopey, ja dat snap ik je moet allemaal zin hebben om met de foto’s wat te doen anders gaat het gewoon niet. Als jullie zin hebben en je vrouw niet dan heb je ook geen mooie fotoos en die zijn best belangrijk, pootje van mij

 3. He Bert. Ik vind op de foto gaan niet leuk. Meestal kijk ik dan express een andere kant op. Soms maakt ze ze stiekem. Als ik er dan toch leuk op sta, dan is dat soms stiekum toch wel een beetje leuk. Die mogen dan op mijn feesboek paginaa.

  Kopje van Minnie

  1. hoi Minnie, misschien ben je ook een beetje verlegen net als ica, Izzy, Panda, Belle, Moby en Dopey. En dan heb je feesboek dan heb je een publiek dus daar moet je ook rekening mee houden. Dus het is knap dat je je best doet op jouw manier. pootje van mij

 4. Lieve Bert,

  jij sta altijd mooi op jou footoo. Jij ben mij mooiste foo-too-moo-del van mij Feesboek. Jij ben een gefoelige katerman en jij kan op jou footoo zien hoe jou jou eigen foel. Dat is belangrijk, dat wij allemaal foele wat jij wil zegge. En dattie jou eigen iedere dag laat zien.
  Assie bekend ben dan moet jij wel. Mij vrouw zeg het ook teege mij eigen Bert. En ze zeg ook, als ik geen zin heb van mij eigen, het is foor jou Bertje. Dan doe ik wel goed mij best. Dan foel het toch anders Bert. Dat ik weet van me eigen ga ik jou zien en jij ga mij zien. Assie verkering heb dan wil jij dat.
  Foor mij worksjop moet ik mij vrouw hellupe. Dattie wel weet hoe zij mij op mij footoo moet zette. Jij heb toch jou eigen beeld in jou kop wattie iedereen wil meegeeve assie iets wil leere. Dan kan jij nie aankoome met jou staazieportret. Dan moet jij soms nie op jou foordeelig op jou footoo staan. Dan doen mij vrouw en mij eigen een footoosjoet. Zij moet dan wel wachte tot ik het van mij eigen wil.
  Van me eigen denk ik er kom veel bij kijke. Jij moet het wille en jou vrouw moet jou begrijpe.
  Dan kom het goed,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, ja jij bent ook een mediapersoonalitie zo heet dat Loes. Dan hoort de footooshoet erbij. Dat zijn dingen daar denk je niet eens aan als je pas bij je vrouw gaat wonen en dan krijg je er toch mee te maken. Dat is ook ontplooien wat je doet. En persoonlijk heb ik er veel gefoel bij dat ik je vaak op de foto zie dan weet ik hoe je bent en hoe je dag is. En ik ga ook voor jou op de foto!! je Bertje

 5. Oompie bert, ikke moet al vanaf dag 1 daageluks oppe fotoo. Offe ik nou wil offe niet. De eerst fotoo was ik nog geen 10 sekontjes is huis. Ikke wasse nog in mijn reiskooi met poppy. En gelijk klikkerdeklik. En sjo blijfe het maar doorgaan

  1. ja Dorus, dat hoort een beetje bij leven als jonge mediakater. Iedereen wil weten wat doet Dorus. Hoe foelt hij zich. Waar denkt hij aan. Dus dan krijg je klikkerdeklik.

 6. Hallo Bert,

  Ik zie dat ik niet de enigste ben die niet houd van op de foto te gaan. Toen ik nog niet zo lang bij vrouwtje was werden er maar zelden foto’s gemaakt, Vrouwtje heeft heel wat jaren geen kiekeding gehad, deed haar zus als ze kwam logeren. Maar toen kwam het idee van het vriendenboek en moest ik op een plaatje. Toen heeft vrouwtje ook maar een telefoon met kiekeding erin gekocht. Wat een ramp, want ik heb er eggies nooit zin in en vrouwtje krijgt een achterkant of een boos snuitje van mij op het plaatje. Bert ze moet zo veel plaatjes maken voor het haar is gelukt. Nee als vrouwtje tegen mij gaat praten en zeggen hoe het moet, dan weet ik al weer wat er gaat komen en is deze Jip foetsie.
  Maar ja jij bent een bekende kater en moet vrouwtje veel plaatjes maken en eggies ze zijn allemaal zo mooi. Ikke ben wel eens jaloers hoor. Zou het komen dat ik steeds denker dat er een twietje uit dat kiekeding komt als ze een plaatje wil maken, als dat zo is dan heb ik geen tijd om naar vrouwtje te kijken en te luisteren, ik moet dan die twiet vangen. Heel van de somse krijgt vrouwtje haar zin en laat ik een plaatje maken, maar dan wel zo je hebt genoeg voor heel lang weer en doegie.
  Bert het is maar goed dat ikke geen bekende kater ben en vrouwtje genoeg kiekjes heeft om op jouw site te zetten iedere dag.
  Hopelijk heb jij vrouwtje nu weer niet op het idee gebracht van: Aha ik ga Jip weer op en plaatje zetten, want dan ga ik net doen of ik heel veel slaap doe en laat ze me hopelijk met rust.
  Bert een hele fijne dag met vrouwtje en veel knuffels van vrouwtje , grote poot en kopje van je grote vriend Jip

 7. Hoi Bert, ik vind de footoo van jou bovenaan juist mooi! Alsof je ligt na te denken,over het leven.
  Ik vind het niet erg als mijn mensen footoos maken, alleen vind ik wel dat het soms te lang duurt. Vooral bij mijn vrouw. Ze blijft maar footoos maken, en daar word ik wel eens een beetje knorrig van. Dan kijk ik zo als ik gisteren op de footoo keek. En ik wil geen truukjes doen, daar begin ik niet aan.
  De GroteBeer vond het altijd leuk als er footoos werden gemaakt, dan ging hij zich een beetje uitsloven en daar moesten mijn mensen om lachen. Ook oo de film gaan vond hij prima. Mijn Molletje wilde niet op de film, ze weigerde naar de kameraa te kijken. Pop vond alles best. Ik vind de filmkameraa een beetje eng, want die is best groot.
  En natuurlijk snap je wat je vrouw bedoelt! Je woont al heel lang samen en jullie zijn allebei slim. Dus je vrouw kan jou best duidelijk maken wat ze bedoelt, en jij snapt dat. Dat is logies, vind ik. Katten zijn superslim, en mensen ook best een beetje.
  Lieve kopjes van Bolle.

Reacties zijn welkom