Kater Dorus over: de operaasie enzo

DorusHajooo.  Deze week zie ik wel weer waar we uitkoom met dit blogje. Oooh wat isse het frips he de laase teit.

Hun poote

Ikke moet ook eggie wat aan mijn mense doen. Se snap niet dat ik graag luiser. Dat asse se mij woepen ik gelijk er aan kom rennen. Of dat asse ze voorbij komen ik graag mijn voorpoten om ze heen sla. Ikke bijt dan niet hoor. Ik vin het gewoon jeuk. Het meest rare finden ze als ze zig net gewasse hebben ik hun help door hun poote droog te likken. Scheelt hun werk. Toch?

Moonumente

Frauw hat forige week een afspjaak gemaak foor mijn knikkeren.  Na het belletje begon ze opeens te huil. Want mijn opejaasie kan fauwt gaan. Ikke kan sjiek worre. Jullie weet datte mijn bjoertje aan FIP oferlede is. Maar !!!!!
Dat hoef niet te betekene dat ikke ook FIP hep!!
Laat me uitleg doen. Omdat er dus die enge sjiekte in mijn familie sit kan ik, dankzij stress en een iets verminderde weerstant ziek worre.  Maar er kan ook nies gebeure. En daar gaane we hier fan uit!!
Nou hep ik al een paar enge moonumente meegemaak. Een huisje met eng geboor. En een nieuw bankestel. Datte ik snagts een keer naar de dokker moes fanweege een kneuste foorpoot. En het allerengste… een megalaag ooferfliegent fliegtuig.

Wei woone in een roete van een start en landingsbaan fan sjiphol. En foorige week kwam er een fliegding meegalaag oofur ons heen. Oooh wat een herrie was dat. Ik rende bibberent naar binne. En ikke durfte 2 dage niet op balkon. Sjo bang was ik.

Sgrikjes

DorusNou sei tante Cynthia vanne mijn diertjesklieniek datte ik eigelijk ook niet buite mag kome fanwege sgrikjes sowals deze. Maar ik benne een boererijkat en ik wil gewoon naar buite.
Ik moet ajjeen geen enge dinge sien.
Ikke mag fan tante Cynthia ook nooit in pensjon offe asiel.
Dat sgeelt sei frauw… wei sjijn geen faakansiemense.
Ikke hep rus en regelmaat nodig. Nou… dat is hier.

Frauw hep mij bejooft datte se jullie oppe hoog hauwt oppe de 21e.
En ikke bejoof datte ik nie sjiek wor. Diel?

Snekjes

Afgeloop woensdag wasse ik weer eens furfelend. Door de kauw magge ik wat minder naar buiten. Daar hep ik wat op gefonde. Ik glip gewoon langs hun poote naar buite asse ze wat weggooien. Ook asse het jegent. En dan moete frauw hoore. Kom naar binne Dorus. Nee!!
Wel potjanDorie hoor ik dan. Nee!!
Ik fin jegen jeuk. En dat ik kleddertje nat binnen kom kan me nies schele.
Dan gaat se gemeen spele. Ze gaat rammele met mijn snekjes. Dus ikke kom bjij aanrennen en opeens hoor ik klik. Nou ja!!

Dit was het weer foor dese week.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes.
Toedeledokie

20 thoughts on “Kater Dorus over: de operaasie enzo

 1. Hallo Dorus,

  Allereerst volgende week gaan al jou ome en tantes, vriendjes en vriendinnetjes en mamaLoes, pootjes draaien dat jij de knkkerwedstrijd gaat winnen hoor. Wij doen allemaal met de poten om jou en je vrouw en manmens heenstaan. Ja het is een spannende tijd maar met z’n alle komen we er doorheen en ben jij na de knikkerwedstrijd weer de leuke ondeugende boef. Wij wachten die dag van het knikkeren op berichtje van vrouwmens hoe de wedstrijd gaat en is afgelopen. Dorus isse heel gewoon hoor dat jij wel eens hele grote boeve streken uithaalt komt vanzelf wel goed als jij een grote Dorus bent.

  Zo nu moet vrouwtje heel vlug een hapje eten en weg voor brokjes verdienen voor mij. Fijne dag grote knul en van mijn vrouwtje veel knuffels en sterkte poot en kopje van Ome Jip

  1. Hajooo oome jip.
   Ik ga echt winne hoor met knikkere!! Ikke oefen al hele dage met mijn roze ballie. Daar loop ik mee door het huis😸😸
   Ikke was fanagt weer taut. Ik hep weer mijn drinkbakkie leeggespettert. Hihihi het was bijna een swembat thuis. Frauw weer boos😾
   Koppies oome jip🐾🐾

 2. Ha lieve kleine grote Dorus, natuurlijk gaat het goed komen volgende week, dat moet gewoon. En zoals Jip al schrijft gaan we met zijn allen pootjes draaien en duimen, en je hebt je oma Katrientje die over je waakt en Popey. Je gaat zeker weten winnen met knikkeren. En dat stout zijn dat hoort erbij hoor, dat geeft niks. Van de waterbak, dat herkennen wij, Bikkel gooit hem ook wel eens om , en hij is al vijf en toch blijft hij het doen. Of Oliver die met zijn koppie onder de keukenkraan gaat en zich dan net als een hondje uit gaat schudden, dan zit de hele keuken onder de waterspetters. Lachen joh. Voor het balkon is het nu echt te koud hoor, wij blijven nu ook lekker binnen, lekker in onze warme mandjes liggen, dat is veel beter.
  Lieve Dorus, blijf jij maar lekker een beetje stout, anders wordt het zo saai allemaal. Maar wel lief stout zijn hoor, niet gemeen stout. Beloof je dat??
  En maandag wachten wij allemaal op het goede bericht van je mensen dat je weer lekker gezond thuis bent. Zullen we dat afspreken?
  Heel veel dikke knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje.

  1. Oooh allemaal. Maar ik gooi geen waterbakkie om hoor. Ikke ga met beide pootjes in mijn waterbak staan en dan ga ikke tjappele hihihi
   Alles is dan kjedertjenat.
   Oooh dus jullie denk ook datte ik ga winne met knikkere. Weet jullie… asse ik win ga ik de meedieja opzoek hoor. Dan gaat ik fertel dat niet iedere kaatur verliest 😸

 3. Oooh mij lieve beebie Door,

  MammaLoesje heb nu feel stres want ze heb niks met knikkere. MammaLoesje speel nooit spelletjes maar mij hart hoop dattie folgende week win en dattie dan mij groote jonge ben. Van mij hart kan ik nie denke aan dattie siek ga worre. MammaLoesje kan die gedachte nie aan. Daarom denk zij en foel zij, het kom goed. Het kom zo goed dattie assie beeter ben, jij op MammaLoesjes ze buik mag poinke. Van jou geluk en van MammaLoesje ze geluk.
  Fergeet jij nie dattie sterk ben en jong. En MammaLoesje ga jou zaterdag leere Gaape in mij worksjop. Dan kan jou niks meer gebeure want jij kan door al jou stres heen Gaape.
  Lieve jonge, jij wor groot. Maar jij ben en blijf altijd MammaLoesje ze beebie. En mij hart ga jou hellupe en steune en iedereen ga pootjes draaie foor jou operazie.
  MammaLoesje ga van ze eigen 9 tonijne en 27 garnaale wegwerke van ze spannend zijn.
  Maar het kom goed,

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Ooooh mamsie, magge ik eg poinkiepoink op uwes puik doen. Oooh jottempieeee. Oooh ik ga alfas oefenen😸😸😸
   Maar mamsie, alles gaat goet hoor. Want wie seg dat ikke die enge zieke hep. Ikke bjijf alleteit uwes bebie? Ook asse ik gjoter ben as uwes?🙀🙀🙀

 4. Hoi Dorus,
  Wat raar dat je je mensen niet mag afdrogen, dat moesten ze toch eigenlijk er waarderen?!
  En aan hun benen hangen is toch leuk? Poncke deed dat ook altijd bij mijn vrouw. Toen hij klein was ging hij met z’n pootjes om haar been heen op haar voet zitten, en zo wandelden ze samen door de kamer. Toen hij later een reuskater werd, werd dat wat moeilijker 🙂 .
  Wat goed dat je aan het oefenen bent met knikkeren zeg, wie weet ga jij de eerste kater worden die wint .
  Natuurlijk ga jij gezond blijven, al je vriendjes en vriendinnetjes en hun mensen duimen voor jou, dat moet toch helpen?!
  Mijn vrouw zat te schateren om jou waterverhalen. Zij heeft ook twee “watermonsters” gehad,
  Poncke en Broddel. Ze heeft toen grote zware bloempotten met water neergezet. Die konden ze niet verschuiven. Ze hingen er nog wel met hun voorpoten in, en flodderden met water, maar m’n vrouw gleed niet meer steeds uit omdat een kamer of keuken kleddernat was. Er liepen alleen natte sporen van kattenpoten door het huis.
  Ik drink nog steeds uit hun bloempotten, is ook lekker makkelijk, ik hoef niet te bukken om te drinken.
  Dorus, mijn vrouw en ik wensen jou en je mensen heel veel sterkte volgende week, en we gaan voor je duimen.
  Eh….en blijf maar lekker ondeugend, dat betekent dat je gezond bent!!
  Veel lieve kopjes van ome Vlo.

  1. Maar ikke mag se wel adroog hoor. Het is ajjeen hoog sjoms.soms jik ik alleen teene djoog hihihi. Ikke ben nog maar kjein hoor.

   Ikke sjuif nooit mette waterbakkie. Ik ga er gwoon instaan en ga dan tjappele. Dan ben ik nat en de vjoer ook hihihi. Nat sjijn isse jeuk😸😸😸

   1. Dat deed Poncke ook, en daarom heeft mijn vrouw hoge potten neer gezet.
    Hij is altijd met water blijven spelen hoor, zelfs toen hij al heel oud was. Hij wilde ook graag bij mijn vrouw in de regenkamer staan, maar dat vond mijn vrouw ietsje minder.leuk, want dan rende hij later al schuddend en spetterend door het huis.
    Mijn vrouw had ook nooit bloemen staan, want dan flodderde hij ook met z’n poot door het water, en Broddel gooide de vaas meestal om.
    Poncke en Broddel waren waterratten….en waterkatten 🙂 .
    Volgens mij is Poncke altijd een groot kitten gebleven 🙂 , maar hij was wel heeeeel lief zegt mijn vrouw.
    Kopje Vlo.

 5. Dorus het is wat he met luisteren en niet luisteren?? Soms weet je niet hoe je het goed moet doen!! 😹
  En met de ooperaazie van jou gaat het helemaal goed komen……wij gaan die dag voor jou poten en duimen draaien en sturen je ook heel veel liefde toe!!!

  Dikke knuffel van
  Tica, Izzy, Panda, Belle, Moby, Dopey en natuurlijk onze vrouw Ceciel.

  1. Oooh dank uwes mevrouw. Frauw segge datte ik nie sjiek ga worre hoor. Ikke kom gewoon weer gesjont trug 😸😸😸

 6. Dag lieve grote stuiterbal, misschien ben je eigenlijk een visje, dat je zo dol bent op water?
  Een visje met haren, dat kan best natuurlijk. Onze Popje was ook dol op regen, en hij keam ook altijd aanrennen als mijn vrouw de tuin sproeide. Dat vond hij superleuk.
  En met het knikkeren gaat het vast helemaal goedkomen! Jij gaat niet ziek worden, want dat mag helemaal niet! Je mensen, je MammaLoesje, je oma Katrientje en je broertje Pop, al je ooms en tantes en al je vriendjes en vriendinnetjes gaan voor je duimen, de hele tijd. Dus dat betekent dat alles goed gaat met knikkeren, en dat je gaat winnen. Dus dat je als eerste kater met meer knikkers thuiskomt dan je wegging. Dat lijkt me een goed plan!
  Enne… oomie Bolle kan je ook nog wat van zijn druppels brengen, als je wilt.
  Je oomie Bolle snapt ook heel goed dat je soms op je balkon wilt zijn, want je bent nou eenmaal buiten geboren. Ik wil ook altijd naar buiten kunnen, en mijn Molletje, GroteBeer en Popje hadden dat ook. Je kunt overal schrikken, en ik denk zelf dat het juist wel goed is als je even naar buiten kunt want dan wen je aan allerlei dingen. Dan hoef je minder te schrikken, en dat is goed voor je gezondheid.
  Ik doe maandag de hele dag kijken op mijn Aaipet of je al weer thuis bent, met een hele berg knikkers!
  Heel veel kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die trots is dat hij een viskatertje kent!

  1. Hajoo oomie bolle. Oooh het sau vetgaaf zijn asse ik met meer knikkers thuis komp. Datte ik de eerst sal zijn die wint.
   Er was vanacht een heeeele luide BOEMMMMM bij ons. En evve later nog 1 BOEMMMMMM.
   Mijn mense seide dat we een pjofkjaak hadde. En weet uwes oomie? Ikke bjeef heel kalm, onnedanks die harde boemen. Ikke sjiep gewoon😸😸
   Ikke was ook met water weer aan het peele hihihi. Oooh sau ik een katvis sjijn? Dat sau gaaf zijn 😸😸😸

    1. Wat super dat je niet bang was vannacht Doorviskater, echt superstoer!
     Zal ik je een geheimpje verklappen? Katervisjes zijn heeeeeeel biesonder, en ze worden heel oud! En iedereen houdt heel veel van ze!
     🐳🐋🐬🐾

 7. Lieve Dorus, wat een mooi verhaal heb jij geschreven. Floortje en ik gaan de 22e voor jou pootdraaien, dat het allemaal goed zal gaan met het knikkeren, daar gaan we gewoon van uit.
  Kopje en knuffel van Ina en Floortje.

 8. Hallo Dorus hier met Gijsje. Stout zijn is toch leuk. Ik vind stout zijn wel leuk. Ik wilde vannacht in bed met vrouwtjes voeten spelen maar dat vond vrouwtje niet leuk. Ze begon op mij te mopperen. Maar ik vond dat vrouwtje haar tenen zo leuk bewoog onder de dekens.
  Jij gaat vast en zeker winnen met knikkeren. Al jouw facebook vriendjes gaan voor jou pootjes draaien. Mijn vrouwtje en vrouwtje van Ollie hebben een kaarsje voor jou aan gestoken in de kerk. Dorus je komt super gezond en super ondeugend terug van de dierenarts. Als je weer thuis bent dan gaat jouw je super verwennen.
  Ik ga nu mijn vrouwtje plagen.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Oooh jij fin ook tene bijt jeuk😸😸😸
   Ik bijt ooferal waar ik maar kan hihihi.
   Ikke kom apsooluut gesont tejug hoor.
   Ikke neem ajjeen een ziektewetje foor een week om te hersellen sowals frauw seg.
   Ferwenne fin ik wel gaaf 😸😸😸
   Koppie en tot oofer 2 weeke 🐾🐾🐾

Reacties zijn welkom