Hoe ik ’s nachts op bed spring

op bed

’s Nachts slaap ik ook op het grote bed boven. Niet de hele nacht, dat duurt me te lang en ik wil beneden ook in de vensterbank zitten en naar de autolampen kijken. Maar dat op bed springen gaat niet vanzelf.

Samen

Volgens mij heb ik geen artroos ofzo. Het is alleen, op bed springen vind ik gewoon niet gemakkelijk. Traplopen doe ik het liefste als mijn vrouw achter me is dan doen we het toch samen en dat scheelt gewoon. Maar in bed ligt zij altijd als eerste of ze gaat als tweedes liggen. Dus op bed springen, dat is iets waarvan ik elke keer weer denk: hoe doe ik dat?

Mijn plek

Mijn stuk bed is alleen voor mij. Er ligt een dekbed opgevouwen en daarop ligt een handdoek. Lekker warm. En ik weet dus dat daar mijn plek is. Mijn vrouw slaapt er niet, dus ik kan er liggen wanneer en hoe ik wil. ’s Nachts sta ik soms voor het bed en dan kijk ik ernaar en dan weet ik het even niet.  Waarom weet ik niet precies. Er ligt veel, dat is dan mijn gefoel. Maar als we samen naar bed gaan dan kan ik het wel.

Gisternacht had ik het opeens. Ik kon best op het bed komen, ik moest alleen ergens anders opspringen. Ik liep langs het bed en daar zag ik een stuk lege ruimte. Er was helemaal niks op het bed. Naast de ruimte lag mijn vrouw. Dus het kon, wist ik.

Bam

Ik zette flink af en BAM  daar was ik op het bed. Het ging gemakkelijk, mijn vrouw was wakker en zei Bertje en ze ging opzij dus ik liep door naar mijn eigen plek.  Liggen. Hè, lekker. Ze aaide me en vroeg waarom ik nou opeens daar moest springen. Ja, er was ruimte. Dan lukt het beter. Volgens mij moet je een kat zijn om dat te snappen, het is zo logies, dat vind ik dan.

 

14 thoughts on “Hoe ik ’s nachts op bed spring

 1. Ooh oompie bert. Ikke lig ook alleteit op bet. Van smiddags 1 uur tot man thuis komp. En as man thuis komp ren ik naar hem toe. Dan benne ik bjij. En in de aafont spjing ik voor mijn mense op bet. Dan poink ik steeds oppe bed en sjoms kjijg ik dan fliegles. Ajjeen asse se me furfeelunt finne. Meesal lig ik teeg frauw aan te snurken en te winden

  1. hoi Dorus dat klinkt keigezellig, lekker op bed en knuffen met je man en je vrouw, dat is het betere leven!!

 2. Lieve Bert,

  jij ben goed beezig dattie op jou groote bed slaap samen met jou vrouw. En dattie erop spring. Jij heb gelijk, jij moet een kat zijn assie wil snappe dattie beter spring assie meer ruimte heb. Van me eigen spring ik op mij groote bed aan de kant waar mij vrouw nie lig. Dat is fijner. Soms ga ik teege mij vrouw aan slaape, maar soms ga ik boove op mij vrouw ligge. Dan slaap mij vrouw veilig. In mij zomer slaap ik minder op mij groote bed. Dan slaap ik ook op de vloer naas mij vrouw. Assie poes ben dan zoek jij wel jou beste plekje.
  Mij vrouw zeg dattie bijna altijd wakker wor en dat wij dan alle drie op het grote bed ligge. Meestal kan mij vrouw dan niemeer uit ze eigen bed. En we hebben alledrie ons eigen beste plekje.
  Mij groote bed is mij fijnste plekje, als mij vrouw er ook in lig…

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, wat is dat tegnies met meer slapen, want alles moet precies goed anders ligt er iemand wakker dat snap ik. Gelukkig heb jij er verstant van hoe het moet en waar je het beste kunt liggen anders ging iedereen zomaar ergens slapen en dat kan natuurlijk niet. Je Bertje

 3. Hallo Bert,

  Gelukkig leest ik nu dat ik niet de enigste ben die meestal voor het bed gaat zitten en dan denkert hoe ga ik het doen. Ik heb ook wel dat ik er als eerste op ben hoor maar meestal moet vrouwtje een toverwoord zeggen en natuurlijk heel vaak, SSSTTT is een spelletje van mij hoor en test ik even of vrouwtje goed op mij let. Nou ik zit dus op mijn jeweetwel en dan moet ze zeggen GOEDZO en het liefst heel vaak. Nou en dan doe ik hup op bed en ik heb geen vast plekje voor mijn slaap, Kijk het heet toch niet voor niets het Jippebed, ik ga overal liggen en het liefst op het hoofdkussen tegen vrouwtjes hoofd of op het dekbed tegen haar aan of in een kuil tussen haar benen. Nu ben ik natuurlijk een slimmerik en mocht vrouwtje slapen ( ze ligt nooit stil) dan pik ik steeds meer van haar plekje in en soms ligt vrouwtje dan dwars ik bed. Nu het ’s nachts weer kouder is kruip in onder het dekbed tegen vrouwtje aan en liggen we samen knus te slapen. Al heb ik Atroosje in mijn scharniertjes ik kan nog best goed springen en klimmen, maar ik krijg van vrouwtje 3 keer op een dag een pilletje en die is smaakloos en doet vrouwtje in een stukje van een snekstaaf. Daarom heb ik geen of nauwelijks au en kan ik goed in beweging blijven, dat is erg belangrijk zegt vrouwtje omdat ze zelf ook artroosjes heeft en die zelfde pilletjes neemt. Die zijn voor mensen en dieren heel veilig. Zo Bert ik moet stoppen van vrouwtje want ze moet van die moeilijke papieren gaan lezen voor het kopen van ons huis.
  Fijne dag en geniet ervan hopelijk met een zoontje, hier doet zonnetje een knipoogje en wie weet kan ik er nog een dutje indoen vandaag. Heel veel knufjes van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip dat heb ik ook dat mijn vrouw wat moet zeggen!! Als ze zegt :”Kom maar hoor Bertje” dan weet ik zeker dat het in orde is. En goedzo moet ook. Want als je op het bed bent dan heb je wel wat gedaan natuurlijk. Dat kan niet iedereen. Wat goed dat die pillen tegen de artroosie helpen ik weet dat Tim de kater die voor mij hier was dat ook had en hij nam ook pillen. Soms moet dat nou eenmaal. Ik hoop dat jullie ook zon hebben hier komt het nou. poot van je vriend Jip

 4. Hoi Bert,
  Ik heb ook verschillende manieren om op bed te springen hoor.
  Heel soms maak ik een omweg via de vensterbank, dan stap ik van de vensterbank op mijn krabpaal, dan voor de boeken langs over de boekenplanken. Dan denk ik een poosje na of ik meteen op bed spring of dat ik via het nachtkastje ga.
  Maar ik kom, hoe dan ook op het bed terecht, waar ik luid geprezen word door mijn vrouw.
  Meestal plof ik dan bovenop mijn vrouw en gaan we lekker slapen.
  Fijne dag Bert,
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, ja complimenten horen er ook bij dat heeft Jip ook. Alleen op een vrouw slapen is superknap dat je dan niet omvalt als je slaapt, ik kan dat niet want het is eng, zo zie ik het. pootje van mij

 5. Hoi Bert , hier hebben we ook zo onze eigen manieren. De een springt zo op het bed, de ander via de vensterbank of de plank boven het bed. En weer een ander slaapt in een mandje voor het bed. Oliver, Bjarne en Bikkel liggen het liefste bij en op de voeten van onze vrouw, Kruimel in het mandje voor het bed. Bas ligt gewoon in zijn eigen mandje in de kamer, die hoeft niet zo nodig op het grote bed. En Juultje hebben we nog niet gezien op het bed, zij ligt ook in een eigen mandje. Heel gezellig zo met elkaar Bert. Onze vrouw vraagt zich wel eens af of zij er ook nog bij kan, nou we laten heus wel een plekje voor haar over hoor. Soms ligt ze ook wel overdwars maar dan moet ze maar stil blijven liggen hoor. Want elk vrij plekje nemen wij in beslag.
  Fijne dag vandaag Bert, hier schijnt het zonnetje, maar niet voor lang volgens onze vrouw want vanmiddag gaat het weer regenen. Dus nu nog maar even genieten.
  Knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel , Bikkel en Juultje.

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, als je met veel bent is het volgens mij de hele tijd opletten dat iedereen een eigen plek heeft en dat je toch samen bent. Dus dat kunnen jullie volgens mij goed. En dat jullie vrouw stil moet liggen dat hoor ik wel vaker, en dat is ook zo want als ze de hele tid beweegt dan kan er niemand slapen natuurlijk!! pootje van mij

 6. Bert wij begrijpen dat wel hoor!!!!
  Hier is precies hetzelfde!
  Als we naar bed gaan is alles mooi glad en zie je precies waar je op kunt springen maar midden in de nacht zijn er hobbels en bulten op het bed. Dat is erg lastig omdat je niet weet waar je op springt en of er al wat achter/ onder zo’n bult ligt.
  Wij hebben er wat op gevonden!!!!
  We springen op een tafeltje en dan op de vensterbank en vanaf daar hebben we mooi uitzicht over het bed en zien we waar we kunnen liggen!!!

  Groetjes van ons allemaal!!!!
  😽😽😽😽😽😽

  1. dat is een goede manier wat slim dat jullie dat zo hebben bedacht. Dat heb je zekerheid waar je gaat liggen en dat is belangrijk vooral als het nacht is. Pootje van mij

 7. Hoi Bert, het kan best moeilijk zijn om ergens op te springen als je niet zeker weet of er iets ligt. Ook al is het een deken ofzo, dat maakt het springen toch lastig.
  Ik slaap ook altijd wel een tijdje op het grote bed. En ik kan echt supergoed springen, ik lijk wel een kikker zeggen mijn mensen! Ik spring zo HOP van de grond presies op de plek waar ik moet zijn. Altijd in één keer goed.
  Maar…. ik doe dat alleen als ik zeker weet dat het mag van mijn mensen. Ze hebben al wel een miljoen keer gezegd dat het altijd mag, maar toch spring ik alleen op het bed als één van mijn mensen er naast staat en zegt doe maar.
  Dus als allebei mijn mensen al in bed liggen, spring ik er niet bij. Want misschien mag het ineens toch niet, of spring ik boven op mijn mensen en dat vind ik grieselig. Ik zou ook niet willen dat ze bovenop mij springen. Vaak merkt één van mijn mensen dat ik er ben, en diegene tilt me dan in bed. Dat is gezellig, zo met zijn drietjes.
  En je hebt helemaal gelijk dat je een plat stuk moet hebben, en veel ruimte. Je gaat toch niet zomaar springen terwijl je helemaal niet weet waar je terecht komt? Dat kan supergevaarlijk zijn. Ik weet zeker dat elke kat snapt waarom je op die plek op bed sprong.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle iets zeker weten is ook heel belangrijk, dat je dat rustige gefoel van binnen hebt. Anders kan het niet gezellig zijn. Mijn vrouw wordt bijna altijd wakker en dan aait ze me en ze zegt wat dus dan heb ik ook zekerheid. Ik dacht dat ik de enige was die dit ’s nachts zo deed maar dus niet!! pootje van mij

Reacties zijn welkom