Loesje vertelt over assie mantelpoes ben…

mantelpoes

Mij vrouw heb mij eigen fertel dat voorige week een spesiejaale dag was. Zij zeg Loes deze dag is ook spesiejaal foor jou. Dan ga jij wel rechtop in jou denkpaal zitte.

Mantelzorreg

Jij denk misschien is het mij dag van mij saardiene of mij makkareele? Of mij dag dattie nooit meer naar jou dieredokter hoef. Daar wor jij wel blij van. Maar mij vrouw zeg, nee Loes het is zofeel mooier. Het was mij dag foor assie frijwillig zorreg foor iemand anders. Dattie Mantelzorreg doe.
Van mij eigen zorreg ik al jaare foor mij broer Floris weeges ze deemenzie. Dan bennie Mantelpoes. Selluf vin ik daar niks spesiejaal aan want jij woon in jou sellufde huis. Jij ben er toch. Maar mij vrouw zeg Loes jij doe het met jou hart, dan mag jij ook een keer in jou zonnetje staan. Dan wor jij wel ferleege…

Mijn broer Floris

mantelpoesAssie Mantelpoes ben hebbie wel jou groote ferantwoordelukheid want jij zorreg foor iemand. In mij eigen leeve zorreg ik foor mij broer Floris. Hij heb al jaare ze deemenzie en mij vrouw zeg Loes, Floris wor nooit meer beeter. Dan schrik jij wel want nooit meer beeter heb geen nieuw begin. En jij weet ook, jij zal de rest van ze leeve Mantelpoes zijn. Ook assie geen zin heb of jij foel jou eigen selluf moe. Jou broer met ze deemenzie heb daar geen boodschap aan. Mij vrouw hellep mij wel assie thuis is want zij vin het ook wel zo een groote taak.
Maar assie eerluk ben, jij ben al blij als jou vrouw ze dingetjes opruim. In fertrouwe wil ik u wel zegge wat ze dingetjes zijn assie daar interesse in heb. Bijfoorbeeld assie spuug of assie ze drolletjes uit ze bak haal en hij ga er mee pootballe. Jij schrik er wel van maar het is mij broer ze ree-aa-lie-teit. En ik zie met mij eigen oog, mij broer wor er nie beeter op. In mij ferleede heb ik al eerder ofer mij broer mij verhaal gemaak. Soms is het goed assie er weer eeve bij stil sta.

Deemenzie

mantelpoesMij broer is nu agtien jaar van ze leeftijd, dan ben jij suuper-seeniejor. Hij is nu Oopa Floris en hij heb best nog ze moomente dattie goed is. Assie Mantelpoes ben foel jij dat. Jij heb jou instink en ik zeg u eerluk,  mij instink werk nog goed. Floris hoef mij niks te fertelle van ze eigen. Jij foel offie ze goede of ze slechte dag heb. Assie ze goede dag heb dan hebbie selluf wel meer rust. Dattie meer jou eigen ding kan doen. Jij slaap rustiger en jou eete smaak jou eigen ook beeter. En jij kan op jou denkpaal ligge en aan andere dinge denke. Dat is belangrijk want jij ben nie alleen Mantelpoes.
Maar hebbie ze slechte dag dan moet jij toch jou broer mee in ze gaate houwe. Hij ren bijfoorbeeld als offie weer een kitten is door mij huis. En hij roep en hij schreeuw want hij is ze weg ferloore. Of hij trek ze heele waaterbak door mij huis. Dan ga ik wel kijke want assie mij eigen zie dan wor hij weer rustig. Jij ben zo fertrouwd foor elkaar, dat is veilig. Meestal ga ik dan ligge op mij groote bed. Of in mij denkpaal en Floris ga mee. Assie slaap issie meestal wel rustig van ze eigen. En hij foel ze eigen veilig. Assie deemenzie heb is veilig zijn belangrijk.

Van jou hart

mantelpoesSelluf hoop ik nooit deemenzie te krijge foor mij eigen, maar jij kan het nie weete. Jij ben kwesbaar assie ouder wor, dat moet jij jou eigen wel ree-aa-lie-seere. Iedereen kan deement worre zeg mij vrouw. Ik vin iedereen wel heel feel, jij kan ook oferdrijfe. Maar assie deemenzie krijg wil jij dat jou vrouw of jou manmeneer goed foor jou eigen zorreg. En misschien hebbie ook jou zus of jou broer die iets kan doen met ze Mantel. Jij moet het doen van jou hart want jij kan het nie diegietaal doen. Mij erfaring is dattie nie alles diegietaal kan doen. Mantelzorreg is nie tegnies, het is van jou hart. Dattie zorreg geef en aandacht en jij heb er ook jou geduld bij noodig.
Nu heb mij vrouw mij eigen ferwen en ik kreeg mij lekkere snek en het was mij kauwstik. Maar ik kreeg ook knuffels en aandacht en mij vrouw zei dattie trots is op mij eigen. Dan hebbie wel jou spesiejaale dag. En mij broer Floris had ze goede dag, want jij let er toch op. Daar ben jij Mantelpoes foor…
Van mij eigen hoop ik dat iedereen die ze Mantel ferzorreg zo een mooie dag heb gehad en dattie in ze zonnetje heb gestaan.

Loesje

18 thoughts on “Loesje vertelt over assie mantelpoes ben…

 1. Hajoooooo mamsiewamsie.
  Oooooh wat wief fan uwes dat uwes me oopa hellup. Asse ik bij uwes ben hellup ik ook sjoms mee. We gaan dan saame pootballe met een dwolletje hihihihi.
  Aween snap ikke nie waarom uwes seg dat dat fies is.😾
  Ikke fin me oopa wief!!! En ikke hoop dat oopa altijt bij me bwijf!!! ❤❤❤❤❤
  Koeskoes mamsie

  1. Lieve Doorie,

   mij hart is blij dattie jou Oopa alteit jou hellep geef. Jou Oopa is alteit blij assie jou eigen zie. Hij zeg mij groote swarte pantie is er weer. Hij ken jou alteit mij beebie, dan hebbie jou indruk gemaak. Hij foel ze groote liefde in ze hart assie jou eigen zie. Van jou Ooma prinses Katrientje mij beebie.
   Maar jij moet mamsie beloofe dattie nie alteit mee ga pootballe met ze drolletjes. Jij heb er jou erreg nie in hoefeel troep het geef. Mamsie vin het moeiluk maar dat moetie nog leere mij beebie,
   Mamsie houw jou,

   Koes koes jou MammaLoes

 2. Lieve Loesje mantelpoes. Wat mooi dat jij voor jouw broer Floris zorgt, die deemenzie heeft.
  Zo neem jij je lieve frau ook veel werk uit handen en mantelpoezen jullie samen. Goed dat jouw frau jou in het zonnetje heeft gezet. Fijne dag lieve Loezepoes. Liefs van ina en floortje met kopjes en knuffels.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   dank wel met wat u mij eigen zeg en dat u ook vin van mij zonnetje. Mij vrouw heb het van ze eigen gezeg, zij is ook blij dattie hullep krijg. Jij heb er toch jou poote fol aan. Maar saame kan jij meer en mij kauwstik geef mij zofeel geluk in mij buik. Dan kan jij meer.
   U zeg het mooi, saame kan jij nog meer Mantelpoeze, dank u wel
   Hoop dattie ook u fijne dag heb, saame met Floortje en manmeneer.
   U krijg mij zachte pootje, allemaal van mij eigen

   Loesje

 3. Hallo lieve Loesje,

  Ja ikke weet dat jij voor iedereen klaar staat en zeker voor jouw broer Floris, Hij weet het allemaal niet meer en dan is het zo fijn dat jij hem helpt. Zo ook help jij vrouwtje ook heel veel, want als zij buiten de deur werk moet doen heb jij die belangrijke taak op je genomen.
  Maar Loesje jij staat ook altijd voor andere vriendjes en dinnetjes en hun vrouw of man klaar. Ja jij verdiende heel veel verwennerijen hoor. Ikke doe altijd veel voor vrouwtje er zijn, maar dat doet ze ook voor mij.
  Hat maakt ons leven zo mooi om altijd voor elkaar te zij in blije en moeilijke en verdrietige tijden. Dit geeft heel veel inhoud in je dieren en mensen hart.
  Lieve Loesje dank je voor je schrijf en je bent een voorbeeld voor nog heel veel mensen hoor. Hele fijne dag met Floris , Zusje en vrouwtje en knufjes van mijn vrouwtje. Hele grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   dank jullie wel met wat mij eigen nu zeg. Mij hart foel nu mij ferleege zijn van zofeel mooi kompliemente.
   Jij heb weer zofeel gelijk, assie iemand jou hellep geef dan foel jou hart ze eigen ook gelukkig. Jij ben nie alleen op jou weereld. Mij broer Floris heb het nu noodig en mij vrouw heb ook nog meer te doen. Anders heb wij geen tonijn en mij makkareele kan jij dan ook op jou buik schrijfe. En jij weet hoe het is van jou eigen Jip. Assie saamewoon ken jij elkaar. Van mij eigen weet ik, jij heb jou vriendjes in jou huis ook alteit jou hullep gegeefe. En nu hellep jij jou vrouw en zij hellep jou. Dan ben jij saame sterrek. Zo werk het van ze eigen. En het geef jou eigen jou fijne gefoel in jou hart. Mij broer kan nu toch gewoon in onse huis leefe, dat is belangrijk.
   Lieve Jip dank jou wel van jou ree-akzie van mij ferhaal. Hoop dattie jou fijne dag heb saame met jou vrouw mevrouw Jip in jou mooie fooralteitbuiteferblijf. Zachte kopjes van mij eigen en ook van mij famielie,

   Loesje

 4. Lieve Loes vriendin.
  Ik vind dat jij je speciale dag eggies wel verdiend hebt.Jij bent de allerliefste poes die ik ken,en jij hebt een hart van goud met mooie diamantjes er om heen.
  Dat jij zo goed voor je broer Floris met zijn deemenzie zorgt is prachtig en ook voor je vrouw een hele geruststelling,want als je vrouw eens naar je visboer gaat ,pas jij op Floris.
  Zo zorg je dan dubbel.Voor Floris en voor je vrouw.
  Ik denk dat jij elke dag wel een extra snek verdiend.Want jij hebt zo’n groot hart dat je niet alleen voor je vrouw,Floris en Zusje zorgt,maar ook voor je beebie Doorie en je schoonzoon Jiekkie, en natuurlijk je verkering Bertje,Dan ook nog voor al je vrienden en vriendinnen hier op de blog.
  Gelukkig heb je een mooie grote puikie anders zou je hart niet eens in je velletje passen.
  Ik hoop dat jij nog heel lang voor Floris kan zorgen en dat jou chronies nies en je nieren ook goed gaan.Want dat heb je wel nodig als je zoveel zorg geeft.
  Zachte kopjes van Muzette

  1. Lieve Muzette mij dinnetje,

   dank jou wel met wattie mij eigen nu schrijf. En jij heb wel gelijk. Mij vrouw kan nu met ze geruste hart naar mij visboer want zij weet Loes is thuis. Dan weet mij vrouw, Floris is veilig want Loes houw ze oog in ze zeil. Assie Mantelpoes ben doe jij dat.
   Maar soms heb ik ook mij moeilukke dag Muzette, jij mag het gerust weete. Assie zofeel moet niese dan hebbie jou eigen frisse lucht ook noodig. Maar mij vrouw en mij eigen zijn onse eigen tiem. Mij vrouw zeg Loes het is tiemwerk. Daar heb ze wel ze punt. Jij ben alteit aa-lert. Misschien dattie het wel herken van jou eigen sietuwaazie met jou zus Sparkle. Assie zusse ben hellep jij elkaar ook. Zo hoor het want jij bennie alleen in jou huis.
   Lieve Muzette dinnetje, jij maak mij eigen ferleege van zofeel kompliemente. Dank jou wel.
   Mij vrouw zeg, Loes jij krijg vandaag nog een keer jou eksra snek. Oooh misschien hebbie nieuwe kauwstiks in mij huis gehaal??
   Hoop dattie jou fijne dag heb Muzette met jou lieve mevrouw. Saame hebbie elkaar.
   Knuffels en pootjes van mij eigen,

   Loesje

 5. Hoi Lieve Loesje,
  Wat goed dat jij mantelpoes bent voor Floris. Ons vrouwtje zegt dat dat een hele belangrijke taak is. Je verdient het dus hartstikke dat je in het zonnetje gezet wordt hiervoor. We hopen dat je wat extra lekkers hebt gekregen. Heel veel knuffeltjes van ons, Binti & Zooka

  1. Lieve Binti en Zooka,

   oooh wat zeggie mij eigen mooie dinge. Heb jullie vrouw het gezeg van mij belangrijke taak. Oooh nu ben ik ook ferleege maar zij heb wel ze punt. Jij moet elkaar jou hellep geefe want jij bennie alleen op jou weereld. Jullie zijn gezond van jullie lijf en jullie kop Binti en Zooka. Maar assie ooit minder heb van jou gezond dan hebbie ook hullep noodig. Dan moet jij jou hart folge en jou broer jou hellep geefe. Dan krijgie vast ook jou snek want jij moet selluf ook op jou poote blijfe staan.
   Dank jullie wel dattie zofeel meeleef met jullie hart. Jullie krijg mij zachte kopjes,

   Van mij eigen, Loesje

 6. Lief dinnetje Loesje, wat mooi dat je zo goed zorgt voor je broer Floris. Mijn oudste broer Bas heeft ook deemenzie. Soms loopt hij rond in de kamer en in de gang, en gaat dan heel hard miauwen, hij weet dan niet meer waar hij is Loes. Mijn andere broer Bjarne gaat hem dan altijd even ophalen en hij brengt Bas weer naar zijn warme mandje. Ik vind er niks aan Loes, dat miauwen en niet meer weten waarvoor de weecee is. Dat is niks voor een echte diva. Gelukkig helpt Bjarne Bas.
  Lief dinnetje Loes, knuffels voor jou en Floris en zusje en ook voor je vrouw.
  p.s. Oliver is erg blij met al het lekkers, hij werd er verlegen van.
  Knuffies Kruimel.

  1. Lieve Kruimeldinnetje,

   jij heb gelijk, assie jou broer hoor meeoowe van ze deemenzie is moeiluk. Mij hart vin het ook moeiluk maar jij kan jou broer nie in ze steek laate. Bjarne doe het goed en ik vin ook, assie Diefaa ben hebbie jou eigen zorreg. Dan hebbie zofeel bij te houwe foor jou eigen
   Maar jullie hellep elkaar, mij hart foel het. En jullie hellep jullie vrouw, dat is belangrijk.
   Hoop dat Oliver geniet van ze nierdiejeet, mij hart is nu ook gelukkig.
   Pootjes foor jullie allemaal en jij krijg mij dinnetjeskopjes van mij hart. En ook foor jullie vrouw,

   Loesje

 7. Lieve Loes, wat ben je toch een fantastische poesendame. Ik vind het prachtig om te lezen hoe goed je voor Floris zorgt, samen met je vrouw. Mantelpoes zijn is mooi, maar ook zwaar. Want het gaat de hele tijd door. Gelukkig dat Floris goed slaapt, dan kan jij ook uitrusten.
  Je weet dat Bolletje voor Mol heeft gezorgd. Zij had ook deemenzie, en was vaak de weg kwijt. En ze riep heel veel. En ze sliep steeds maar heel eventjes. Toen Bolletje hier kwam wonen heeft hij zijn Molletje net zo lief geholpen als jij Floris helpt. En ik lees al dat Bjarne Bas helpt. Kijk, en daarom is die mantelkat-dag er nou! Zodat jullie een keer in het zonnetje staan en extra verwend worden.
  Deemenzie is helemaal niet leuk, maar het kan iedereen gebeuren. En dan is er hopelijk iemand die zo lief is als jij die je helpt.
  Je krijgt van mjj heel veel complimenten voor je prachtige grote hart, lieve Loes! En om te zorgen dat je buik niet te klein wordt voor je hart krijg je van mij stiekem een schoteltje vers geklopte slagroom.
  Heel veel liefs voor jou en je famielie van Cisca, en Kever stuurt een héél zacht zwart neusje!

  1. Lieve mevrouw Cisca,

   dank u wel van zofeel lieve kompliemente en van de lekkere slagroom. Mij vrouw zeg ook, Loes jij ferdien het. Jou buik moet groot blijfe dat jou hart erin pas.
   Van mij eigen weet ik, Bolle heb met ze hart foor ze Mollie gezorreg. Hij heb haar zofeel van ze liefde en ze hellep gegeeve. Bolle heb het mij fertel en weet u wat ik van mij eigen zo mooi vin. Bolle heb nooit opgeschep. Hij dee alles met ze hart, hij was zo een bescheide, lieve katerman. Iedereen mag daar ze foorbeeld van neeme mevrouw Cisca. En u zie, Bjarne doe het nu ook bij ze broer. Iedereen leer stees beeter dattie om moet kijke naar jou broer of jou zus assie toch in jou sellufde huis woon. En Bolle kwam uit ze tuin om foor ze Mollie te zorrege. Dan hebbie jou mooise hart van al jou tuinen lieve mevrouw Cisca.
   Mij vrouw zeg dattie ook blij is met mij hullep. En zij zeg ook, Loes jij ken Floris ze taal nog beeter. Mij erfaring is, jij leer wel al jou letters van jou broer kenne. Zo ga het wel assie saamewoon.
   Van mij eigen vin ik, jij heb jou hart nie alleen foor jou buik gekreege. Assie het heb kan jij het ook gebruike. Dat is belangrijk foor jou Mantel.

   Geef u Kever mij zachte neusje terug en er zit nog mij beetje slagroom aan. Dan kan Kever proefe…
   Foor u eigen en foor meneer Jeroen en Ooma heb ik mij pootjes in mij kaaramel gestooke. Nu heb ik lolliepootjes…

   Loesje

 8. Lieve Loesje,

  Jij bent werkelijk een echte snoezepoes, omdat je zo lief voor Floris zorgt. En wat een lieve foto’s van jullie samen staan bij je verhaal. Jij bent echt een heel goede zus voor je broer.
  Hier is Lisette onze supersenior. Op 16 december hoopt ze 19 te worden. En 19 jaar geleden heeft onze vrouw haar bij een vriendin geboren zien worden.
  Een poos geleden dacht onze vrouw dat Lisette dement ging worden, want als ze de trap op gaat moet ze boven altijd even heel hard miauwen.. Maar verder doet ze dat eigenlijk nooit. Dus denkt onze vrouw dat Lisette bedoelt : hoera, ik heb het weer gehaald en iedereen mag dat weten.
  Lieve Loesje, je krijgt van ons een heleboel zachte kopjes en ook Floris krijgt die van ons. En natuurlijk voor jou en Floris een knuffel van onze vrouw.

 9. Vroeger woonde hier thuis Tjieta, zij had ook demenzie. Het mensenmeisje heeft mij dat verteld. Als Tjieta dan heel hard ging schreeuwen, dan zei het mensenmeisje waar ze was, ze zei dan ‘ik ben hieeeeer’. En dan was het weer goed. Tjieta is bijna 21 jaar geworden. Zij is al 7 jaar in de hemel.

  Wij zijn allemaal heel trots op jou dat jij goed met je mantel zorgt dat het goed gaat allemaal. Het is ook heel belangrijk. De foto van jullie met de krabton vinden wij mooi en de beeldjes ook. En jullie twee ook.

  Als je dan al ouder bent en je hebt zo’n goede lieve Loesjeszus, dan mag je je pootjes dichtknijpen.

  Kusjes van mij en ons.

 10. Hoi liefe Loesjedinnie. Wat ben je toch een lieve mantelpoes. En wat staan jullie mooi op de foto’s. Samen een team zijn is fijn. Dat zijn frau en ik ook. Pootjes van mij voor jou en Zusje. En een lief zacht kopje voor Opaa Floris.

Reacties zijn welkom