Hoe ik nadenk en andere katten ook

nadenk

Op de foto ben ik aan het nadenken, dat gaat het beste in de zon. Dus daarom doe ik het. Soms vraagt mijn vrouw: “Bertje, waar denk je aan?” Nou zo gaat dat niet dat zal ik uitleggen.

Heel veel

Ik weet hoe mensen nadenken wegens dat mijn vrouw het heeft verteld. Mensen denken na door heel veel gedachten achter elkaar te doen of door elkaar en dan krijgen ze een idee of hoofdpijn of alletwee. Zelf heb ik een gefoelige maag dus ik hoef geen pijn in mijn kop erbij en nadenken dat gaat bij mij heel anders.

Stil

Het begint met mezelf stil houden.
Dus liggen. Of zitten. In de zon is het beste want dan foel ik de warmte in mijn vacht en dan ben ik steeds rustiger van binnen en dat is goed. Als ik wil nadenken moet ik eerst helemaal niks in mijn kop hebben alleen een grote stille ruimte. Ik staar dan voor me uit, dus dat is dat ik wel wakker ben en kijk maar niks hoef te zien. Dat is staren.

Zo begint dus het nadenken. Heel soms komt er iets in mijn kop, dat is een gedachte. Het komt heel langzaam en dan denk ik erover na en dan gaat het weer weg. Voor mij is het fijnste dat ik één gedachte per keer heb dan kan ik diep gaan met mijn gedachten.
De laatste keer dacht ik: als je een huisdier bent, ga je dan op je mensen lijken of gaan ze juist op jou lijken?
Daar denk ik nog steeds over na.

Beter

Persoonlijk vind ik het superfijn om in de zon te zitten met een gedachte, dat ik het niet meteen weet, want dan blijft de gedachte in mijn kop.
Dus dat is het verschil. Mensen doen zoveel mogelijk gedachten. Ik zo weinig mogelijk want dan denk ik beter. En ik krijg ook geen pijn in mijn kop dat is ook belangrijk.

14 thoughts on “Hoe ik nadenk en andere katten ook

 1. Hajooooo oompie.
  Sjoms denk ikke ook na. Ofer wanneer ik me noepies kwijg. Offe me bwokkies. Of ik sinnekwaaskatoos kwijg. Frauw seg me dat ik het laaste op me puik ken sjrijffe. Nau fanne me ja!!!
  Foor de west denk ikke nog evve niet oofer na.
  Pootjes oompie 🐾🐾

  1. hoi Dorus doe maar rustig aan met het nadenken, je bent ook nog heel jong. En je hebt al genoeg aan je kop, lees ik nou!
   pootje van
   Oompie Bert

 2. Hoi Bert.
  Ik doe best veel aan nadenken, wegens dat mijn ogen niet goed zijn.Dan ben je ook minder snel afgeleid door vogels of andere dingen.
  In de zon denken is ook mijn favoriet. Heerlijk een warme vacht,dan denk ik na over van alles, maar ook 1 voor 1.Dan zijn je gedachten ook niet snel op.
  Ik denk na over waar al mijn balletjes naar toe kunnen zijn gerold,dat ik graag kippensoep eet maar andere ook lekker zijn.
  Nu denk ik aan het nieuwe mandje,of ik nu wel of niet in zal gaan liggen.
  Het model is wel goed.Die heb ik wel eerder gehad.Het is een kerst mandje,dus mijn scullary girl vindt ‘m mooi.(Ze is er van de kerst……)
  Maar toch ga ik er nog niet in.Waarom niet?Daar denk ik nu over na.Het is een serieus vraagstuk voor mij.
  Kopje en 🐾🐾🐾van Muzette

  1. Ja, dat is een serieus vraagstuk Muzette. Een waarom-vraag is een belangrijke vraag wegens dat je dan de dingen beter snapt, maar dat is dan pas als je weet waarom. Dat van het mandje weet ik niet. Zelf vind ik mandjes moeilijk. En je hebt als huisdier altijd je eigen waarom en dan ook je eigen daarom, en ik denk persoonlijk dat je het gaat weten,
   pootjes van mij
   Bertje

 3. Hoi lieve Bert, wat een wijze katerman ben je toch. Wegens dat je je gedachten heel langzaam laat komen, een voor een. Dat is heel verstandig Bert, te veel gedachten geven koppijn, dat is mijn ervaring, en daar zitten we niet op te wachten. Dus gaan we lekker in de zon zitten en laten de gedachten komen, of niet. Dat is ook goed. Fijne dag nog lief vriendje, kusjes van ons, Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, wat fijn dat jullie mij snappen en het ook zo doen met nadenken. Soms val ik ook in slaap tijdens het nadenken en dat is helemaal niet erg misschien slaap ik dan ook beter op die manier. Soms droom ik ook daar heb ik ook al eens over geschreven. Ik hoop dat we morgen allemaal zon hebben,
   pootjes van
   Bertje

 4. Hallo Bert,

  Nou ik heb heel goed moeten nadenken wat en hoe jij dat nadenken en in gedachten zijn doet. O ik zou er haast koppie au van krijgen, maar ik weet het en zo wil ik het ook gaan doen. Jij doe hele grote meedieteren, wauw dat is goed van jou.
  Het grote denkwerk laat ik mijn vrouwtje doen, mij veel te veel werk en tijd kost dat is jammer van mijn dag. Maar ik heb een truukje over nadenken van snoepjes vragen. Ikke ga met half dichtgeknepen ogen voor vrouwtje zitten en dan heel stil zitten en niks te miauwen. Let op vrouwtje voelt dan gewoon dat ik daar zit en ze vraagt natuurlijk: Jip wat is er? Ikke natuurlijk niks doen en ja hoor vrouwtje snappert het al en we gaan naar de keuken naar mijn kastjes om er een snoepje uit te halen. Ikke heb hier altijd succes mee, alleen zo jammer dat het van die verdraaide kleine snoepjes zijn en ik er maar 2 krijg. Ik heb net nog even flink aan het racen geweest door het huis en nu nog even een wasbeurt en dan op schoot van vrouwtje een dutje doen. Ja ze is ook pas net klaar met werkjes doen in de tuin voor deze dag.
  Bert nog een fijne dag en knuf van vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, dat pak je goed aan met het snoep dat je vrouw het meteen snapt en ook nog doet!! Ja dan zijn twee snoepjes toch meer dan ik krijg wegens mijn maag. En dat je zo keihard rent is ook vast voor het fijne gefoel. Wat een gezelligheid heb je toch samen met je vrouw thuis,
   pootje van
   Bert

 5. Hoi lieve Bert, wat leg je duidelijk uit hoe een kat nadenkt! Het lijkt mij heel verstandig om over éėn ding tegelijk te denken. Dat je je concentreert op iets, zo noemen mensen dat. Want dan kun je rustig en diep nadenken. Wie weet vind je dan een oplossing of een antwoord.
  Ik denk dat mensen en huisdieren een beetje op elkaar gaan lijken, maar je blijft toch ook jezelf. Wat denk jij? Dat is misscnien teveel om zomaar te antwoorden, want het is een groot vraagstuk. Het is echt een gedachte voor een intelectuele katerman. Bolle dacht er ook wel eens over, en ook of hij ons huisdier was of wij van hem. Maar hij kwam uit op dat we alledrie personen waren, en zo zien wij dat ook.
  Lieve groetjes,
  Cisca.

  1. Hoi Cisca, dat heeft Bolle goed bedacht en hij heeft ook gelijk. Want als je personen bent dan kun je alles van elkaar zijn en dan maakt het niet uit of je vandaag iemand huisdier bent of dat iemand jouw huisdier is. Zelf ben ik wel huisdier en dat is ook fijn wegens dat ik gefoelig ben voor liefe woordjes enzo.
   kopje van
   Bertje

 6. Lieve Bert,

  jij heb het goed gezeg van jou denke en hoe jij nadenk van jou eigen. Van mij eigen weet ik, jij ben een seeriejeuze katerman en jij denk na ofer dinge van jou leefe. Dat is belangrijk.
  Selluf vin ik mij denke ook belangrijk Bert. Jij weet ik heb mij denkpaal. Als mij kop rust wil dan ga ik op mij denkpaal ligge. Dan kom het van ze eigen, maar soms val ik ook in mij slaap. Daar moet ik wel eerluk ofer zijn.
  Soms kom er mij gedachte Bert en dan foel mij hart ze emoozie. Dattie weet jij heb nu jou gedachte en jij moet het ferwerke. Dan hebbie tijd noodig. Maar soms heb ik ook mij gedachte Bert en mij hart ga trille. Dan ga ik spinne van mij geluk. Dan denk ik aan jou mij Bert.
  Mij erfaring is jou hart doe alteit mee assie denk. Dan ga jou gedachte leefe in jou eigen…

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje daar heb je gelijk in, gefoelens van het hart horen ook bij het denken. Dat je gedachte ook gefoel maakt. In slaap vallen is altijd goed wegens dat je lichaam het dan nodig heeft. Ik slaap perzoonlijk dan ook meteen. En als ik aan jou denk dan foel ik ook mijn hart!!
   je Bertje

 7. Lieve Bertje,. Even over het gaan lijken op je vrouw of man. Of andersom. Hoe gaat dat dan als je meer dan 1 huisdier hebt? Gaan de baasjes dan op de verschillende poezen lijken of gaan de verschillende poezen dan op de baasjes lijken? En als er ook een woef aanwezig is, kun je daar als poes ook op gaan lijken? Pfffff…. Ik krijg al hoofdpijn als ik er alleen maar een beetje aan denk. Breek er maar niet al te veel je koppetje over, Bertje. Veel knuffels, pootjes en kopjes van ons, Mara, Bram en Kitty

 8. Hoi Bert. Wat goed dat jij zo nadenkt. Als frau teveel nadenkt dan ga ik haar aankijken en soms zachtjes bijten. Dan moet ze lachen en zegt ze dankje Minnie. En of huisdieren op hun mensen gaan lijken? Tsja, moeilijk vraagstuk zeg. Daar ga ik eens over nadenken. Pootje van mij.

Reacties zijn welkom