Over Bram en zijn eboek en wat ik ermee te maken had

inspiratie

Mijn katervriend Bram heeft zijn eerste eboek uit en hij schrijft er heel eerlijk in over zijn leefe als kater met 1 oog. Het is een inspiratieboek. In-spie-raa-zie. Wat is dat?

Zijn leven

Ik wil eerst iets zeggen over zijn boek. Bram zegt dat ik hem heb geholpen en dat is waar want anders zei hij het niet maar hij heeft het boek zelf bedacht en zelf geschreven.
Wegens dat het zijn leven is, kon hij dat ook goed.
En hij durfde het ook, terwijl hij van zichzelf best verlegen is dat hij steeds voelt kan ik dit wel doen of is het stom.

Meer durven

Dat gefoel heb ik ook best vaak. Er zijn veel katten en andere personen, dus mensen en honden enzo, die dat ook hebben. Dat je iets wilt zeggen of doen en dat je dan toch bang bent en wat maakt dan of je het wel of niet doet?

 •  steun van thuis, dat iemand tegen je zegt: “Toe maar” of “Het mag best hoor” of “Ik help je wel”, dat maakt het gemakkelijker
 •  dat een vriend tegen je zegt ik snap jou, dat weet je zeker dat je niet stom bent dat is belangrijk als je onzeker bent
 •  dat iemand hetzelfde gefoel heeft als jij en dat die iemand het opeens voordoet door juist dat hele enge te doen ook al durfde hij het eigenlijk niet, dat deed Bram dus. En dan voel je in-spie-raa-zie. Dat je foelt: nou durf ik ook meer.

 In-spie-raa-zie

Bram heeft een hendikep daar is hij heel eerlijk over. Dat hij maar één oog heeft. Ik vind dat stoer. Want op Feesboek zie je allemaal katten die er supergoed uitzien en dan denk ik soms ik ben de enige die een stuk uit zijn oor heeft. Maar Bram laat zich gewoon zien op Feesboek en hij ziet er ook supergoed uit. In zijn boek vertelde hij hoe het gekomen is en dat je met een hendikep ook gewoon bent. Goed, hè!! Nou kunnen wij allemaal meer leren durven, dat is dus door de in-spie-raa-zie.

17 thoughts on “Over Bram en zijn eboek en wat ik ermee te maken had

 1. Hallo Bert,

  Allereerst ik vind het zo knap dat iemand een boek kan schrijven, en vooral ook durft uit te komen over iets dat je anders bent, het kan je uiterlijk zijn, maar je kan ook een handicap hebben binnen in je. Vrouwtje zegt als je tegen een ander eerlijk zegt dat je anders bent dat de meeste dat begrijpen en er ook rekening mee houden. Ze gaan dan je begrijpen en dat maakt het leven gemakkelijker. Vrouwtje en ikjes moeten het boek nog gaan lezen, vrouwtje heeft nu nog teveel aan haar koppie, maar we hopen het heel vlug te kunnen gaan doen.
  Ikke ga nu weer fijn naar buiten toe en eerst op onderzoek of mijn vriendjes de vogels ook al uit hun nestje zijn, misschien doen die nu ook wel langer dutjes omdat het nog donker is.
  Bert voor jou en vrouwtje een mooie en rustige dag samen met veel knuffelen. Knufjes van vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, het is heel goed dat je wacht tot je vrouw en jij samen tijd hebben want in het boek zit ook best veel gefoel en het is ook mooi geschreven dat het gemakkelijk leest. Ik hoop dat je een fijne dag in je buitenhuis hebt Jip, hier is alles nog rustig gelukkig,
   poot van je vriend
   Bert

 2. Hajooooo oompie.
  Ooooh ook ikke moet oompje bwam zijn boek nog wese. Ikke ben nog beesig met oomie bolle se boek te leese. Er was hier sofeel aan de poot. En nau sjijn me mensen beesig het huis te sjillere. Oooooh maar nu benne ik minner bang hoor. Se sjijn al kwaar mette sjaapkaamer hihihi.

  Oompie… sjijn mij menboeps ook een hendiekep? Me mense peste me er iedewe keer mee hihihi
  Pootjes 🐾🐾

  1. hoi Dorus, ja soms gebeurt er van alles tegelijk en soms heb je rust aan je kop, en je weet van te voren nooit wat wat is dat is het leefe. Jouw menboeps horen gewoon bij je en het is geen hendikep want je kunt gewoon alles doen,
   Oompie Bert

 3. Lieve Bert,

  wat zeggie mooie dinge ofer in-spie-raa-zie en hoe het werk assie ferleege ben en iets nie zo goed durref van jou eigen. Bram heb het zo goed gedaan. Hij heb ze eigen kwesbaar gemaak en dan ben jij heel sterk van jou eigen. En iedereen kan het nu leeze en krijg er in-spie-raa-zie van. Dat iedereen goed is zo assie is. Ook al hebbie jou hendikep of jij ben anders. Het maak nie uit, jij moet fertrouwe krijge in jou eigen dattie er mag zijn. Bram is een stoere katermans en hij heb ze hendikep. Dan ben jij jou in-spie-raa-zie foor iedereen en dan maggie trots zijn op jou eigen.
  Maar mij hart is ook trots op jou mij Bert want jij geef iedereen ze fertrouwe dattie het beste uit ze eigen kan haale. Dat is belangrijk.
  Mij erfaring is dattie dan ook jou in-spie-raa-zie ben en dattie mij hart gelukkig maak,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, nou ben ik verlegen dat je mij een compliement geeft en het ging juist over Bram dat hij zo dapper zichzelf liet zien en over zijn leefe vertelde. Ik doe perzoonlijk mijn best om anderen te helpen wegens dat mijn erfaring is dat ik ook hulp nodig heb. Als jij trots op mij bent dan is alles goed voor mij,
   je Bertje

 4. Lieve Bert, Bram zijn eboek is heel mooi geworden. En iedereen mag zijn wie hij of zij is, met of zonder hendikep, van binnen of van buiten.
  Wij halen zeker inspierazie uit het verhaal van Bram, hij is voor 3 van ons (die ook een hendikep hebben) een groot voorbeeld.
  Knuffels van ons allemaal

  1. Ja dat is presies de bedoeling dat het eboek van Bram een voorbeeld is en dat je weet dat je er mag zijn met en zonder hendikep!!
   pootjes voor iedereen
   Bertje

 5. Lieve Bert, we zijn het helemaal met jou eens, ieder mens en ieder dier met een hendiekep mag er zijn, en het is heel dapper om naar buiten te brengen dat je een hendiekep hebt die van buiten niet te zien is . Floortje en ik, wij vinden het zo mooi dat jij Bram inspieraazie hebt gegeven om zijn mooie boek te schrijven, want mooi is het geworden, zeker weten. Je bent een stoere katerman Bert, en ook een wijze katerman, die goede raad en inspieraazie geeft aan iedereen die het nodig heeft . Fijne dag nog lieverd, saampjes, met veel knuffels .Kopjes en kusje van Ina en Floortje.

  1. dankjullie wel Ina en Floortje voor de compliementen. Bram is in zichzelf best gegroeid dat eboek had hij vroeger nooit gedurfd en nu wel, dat is toch dapper!! Misschien kan ik dan ook groeien dat ik niet meer bang ben voor de glazenwasser beifoorbeeld. Mischien hoor!! ik heb soms een beetje zon en ik hoop jullie ook,

   pootjes van
   Bertje

 6. Hoi lieve Bert, Bram is zeker een inspiratie dat hij zo goed omgaat met zijn hendikep. Maar jij bent OOK een inspiratie. Omdat je anderen altijd helpt en eerlijk bent over dat je niet alles durft. Daar heb je Bolle heel erg mee geholpen, dat hij niet de enige was. Hij heeft er zóveel aan gehad dat jij daar over schreef.
  Een hendikep is maar een klein deeltje van wie je bent. Uiteindelijk is iedereen een uniek en bijzonder persoon. Of je nou één of twee ogen hebt, of een half oor of kromme benen of wat dan ook.
  Je doet belangrijk werk dat je zorgt dat we dat allemaal weten, dat elke kat uniek is. En dat ze allemaal de moeite waard zijn!
  Lieve groetjes,
  Cisca.

  1. O ja, en ik ga dit weekend het boek van Bram lezen, ik wil er rustig voor gaan zitten. Ik vind zelf dat ik het boek eerst mag lezen, en dan de twee heren hier in huis.
   Maar ik heb al gezien dat het boek er prachtig uitziet!
   Cisca.

  2. Hoi Cisca ik doe mijn best dat weet ik van mezelf en ook dat ik eerlijk zeg hoe het met me is en dat ik dingen niet altijd durf. Dat weet ik nog van Bolle dat hij dat schreef dat hij ook niet alles durfde en toen ging hij van alles doen dat weet ik ook nog. En Loes was eerst heel verlegen en nou durft ze ook veel meer dus dat is ook mooi en ook uniek dat geloof ik,

   kopje van
   Bertje

   1. Lieve Bert hier even een berichtje van Jafita. Ik ben geboren met 1 oog en ik weet dat veel mensen dat toch raar vinden. Mijn vrouwtje kreeg ook vervelende reacties wat die stakker moest kosten en of ik gratis was. Mijn vrouwtje werd boos en verdrietig en ze vertelde mij Jafita jij blijft. Niemand mag zo lelijk over jou praten. Bert mijn vrouwtje zegt ik ben uniek net als iedere kat uniek is. Ik ben geboren met 1 oog en ik weet niet beter, maar stel dat ik 2 ogen had gehad en ik bijvoorbeeld door een ongeluk zou moeten missen ben ik dan minder of anders. En ik ben trots op iedereen die zich durft te uiten en dat wij er zijn voor elkaar.

    1. hoi Jafita nou zie je aan het eboek van Bram dat je de enige niet bent en jij mag er net zo goed zijn als iemand anders, hoor. Wat een rare dingen om tegen je vrouw te zeggen helemaal zonder gefoel. Jij hebt nou een fijn thuis en je bent net als Bram een foorbeeld voor anderen!!
     pootje van mij
     Bertje

 7. Hoi Bertje! Jij en Bram zijn een miauwspiratie voor iedereen. Ook voor mij. Want wat je op mijn mooie foto’s niet ziet is dat mijn blaas niet altijd wacht tot ik bij de bak ben. En dat mijn linkervoorpootje niet recht vooruit staat maar een beetje scheef. Ik vind dat jij twee mooie oren hebt! Pootje van mij.

  1. hoi Minnie, dat zijn dan gewoon dingen die bij jou horen en waar je ook niks aan kunt doen wegens dat je bent zoals je bent. En dat is dan goed, dat leren we nou ook allemaal een beetje meer van Brams boek,

   pootje van mij
   Bertje

Reacties zijn welkom