Bram: ik heb een eboek geschreven

nieuws

Hoi allemaal, de vorige keer in de blog heb ik geleerd dat iedereen nukkig kan zijn en dat het ok is. Soms hebben we allemaal een dag wat niet lekker loopt.

Speesjaal

Maar ook dat je het goed kunt maken als er iets gebeurt. Gelukkig zijn mijn vrouw en ik weer in orde en gaat alles zoals het hoort.Dat is het beste. Nu heb ik iets heel speesjaals voor jullie. Ik heb het zelf geschreven. Niet helemaal alleen hoor want het is kei-moeilijk. Het is mijn aller-eerste eeboek!

Mijn leven

Het gaat over mijn leven. Over hoe ik als straatkat geluk vond en ondanks mijn hendikep een thuis heb met hobbies. Eerlijk is eerlijk, ik vond het echt lastig om te schrijven omdat ik niet alles meer wist. Dus heb ik mijn vrouw gevraagd over hoe het allemaal begonnen is. Zij heeft mij het een en ander verteld over mij als kitten. Want ik was toen nog een klein kitten. En ik kan niet alles hier vertellen want anders verklap ik heel veel.

Tegnies

Maar dan komt het. Hoe doe je nou zoiets? Hoe schrijf je een eeboek? Daar wist ik helemaal niks vanaf en dus heb ik Bertje gevraagd of hij wilde helpen, en dat wilde hij wel. Bertje kan kei-goed schrijven. Dus ik ben kei-blij dat hij mij meegeholpen heeft. Bertje kontrooleerde mijn tekst en gaf kei-goeie tips. Het heeft best wel lang geduurt maar het is me gelukt. Daarna moest ik nog foto’s hebben voor in de eeboek. Welke foto’s en waar horen ze te staan en of ze mooi genoeg zijn. Dat was een flinke klus om te doen. Er zijn best veel mapjes op de kompjoeter met foto’s. Dus ik moest goed kijken. Mijn vrouw deed ook mee. Die gaf aan of het paste bij de hoofdstukken. Daarna deed mijn vrouw iets magies met de kompjoeter en toen kwam er dat eeboek uit. Het is kei-tegnies dus dat snap ik nog niet zo goed. Bertje weet wel hoe dit werkt.

Spannend

Ik vergeet door de zenuw helemaal te vertellen dat ik dit kei-spannend vind. Mijn lijf wil op en neer lopen en niet dutten. In mijn kop blijft het maar malen: wie gaat mijn eeboek lezen? En vinden ze mijn eeboek wel mooi genoeg? Nou je snapt dat ik niet eens om een snek of knuffel heb gevraagd. Zo zenuw ben ik! Ik hoop wel dat het gaat zakken want sneks zijn kei-lekker en die wil ik toch wel. Ik ben kei-trots op mezelf dat ik dit heb gedaan met de hulp van Bertje. Dank je wel Bertje!! Ik hoop dat jullie mijn verhaal gaan lezen. Dank je wel alvast! Nu ga ik ergens dutten denk ik. Stoer kopje van mij!

 

Bram: Mijn leven met een hendikep. Inspiratieboek

(November, 2020)

Bram: Mijn leven met een hendikep

Klik op het boek en het gaat downloaden.

 

25 thoughts on “Bram: ik heb een eboek geschreven

 1. Hallo lieve Bram, wat knap van jou, dat je met hulp van Bertje en je vrouw, dit e-book geschreven hebt. Ik heb hier ook een Bram met een handicap, want mijn Bram is superbang voor alle mensen. Gelukkig niet voor mij, zijn eigen vrouw. Je weet toch nog heel veel van vroeger toen je nog een kitten was. Wij hebben het e-book gelezen en vonden het keigoed. Gelukkig dat ze je toen gevonden hebben toen je nog heel klein was, anders was het nooit zo goed afgelopen met je als nu het geval is.We hopen nog heel veel en heel lang over je avonturen en bloggen te kunnen lezen Bram. Heel veel liefs van ons en kopjes en likjes en knuffels voor jou Bram.

  1. Hoi Marjolein en Bram, wat koel dat jij ook Bram heet en dank je wel dat je de eeboek hebt gelezen. Het is kei-spannend wat iedereen ervan vindt. Ik denk dat wij allebei heel veel geluk hebben Bram. We hebben de beste vrouwen! Bedankt dat jullie hier zijn! Stoere kopjes van mij

 2. Oooooooh oompje bwam. Wat gaafffff. Ikke gaat het gewijk weese. Ooooh ikke betenk me net… ikke hoefte gewukkig niet weer met een dienbwat op me wug te woope. Hihihi. En er ware ook geen dwonke katte sowals me mamsie.
  Maar gefeelliesietaart oompje met uwes eerse boek!!! Knap hoor.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi knul, nou dat is maar goed ook dan anders was je kei-dwonke. Wat koel dat jij mij eeboek wil lezen jonge, dat vin ik kei lief! Dank je wel knul, kopje van mij

 3. Lieve Brammiesaurus. Wat zijn wij en ik Jafita megatrots op jou. Je hensikep is eigenlijk geen hensikep hoor want je kunt en doet alles. Ik heb ook 1 oog maar mijn oog was niet ziek. Ik ben geboren met 1 oog . Dat gebeurd niet veel maar ik ben dus Jafita geboren met 1 oog. Je hoeft je niet onzeker te voelen want je bent een kanjer. En je hebt lief personeel, Mila , Toby en je vrienden. Brammiesaurus ik wil wel een foto met krabpoot tekening van jou zodat je altijd bij mij bent. Mega koes van Jafita en haaifijf van ons allemaal.

  1. Liefe Jafita,
   Kei lief dat je hier bent met zijn alle. Nu heb ik ineens fens, dat ken ik nog niet! En nu willen er al fens een pootkrabbel.. ik heb dat nog nooit gedaan. En ik moet even tjekken bij mij vrouw of dat mag. Heel veel liefe koejes en kopjes van mij , pee ess dank je wel dat je mijn boek hebt gelezen!

 4. Hoi grote vriend Bram, wat knap dat je met een beetje hulp van Bert en je vrouw zomaar een eboek kunt schrijven. Ik ben zo trots op je en blij dat ik je vriendje mag zijn. En je weet het Bram ik heb ook maar 1 oogje, dat kwam omdat ik als kitten heel erg ziek was. En Bas mijn grote oude broer heeft ook maar 1 oog en mijn kleine zusje Juultje ook. Maar dat komt omdat zij een ongeluk heeft gehad. Misschien kunnen we een clubje oprichten voor alle katten met maar 1 oogje.
  Lieve vriend Bram, wij gaan je eboek heel snel lezen. Eigenlijk wil ik wel een poottekening van jou Bram. Wat als je een bekende en beroemde schrijfkater wordt dan heb ik die alvast.
  Hai vaif van je vriendje Bikkel.

  1. Hoooooi grote vriend Bikkel, wat koel dat jij er bent!! Eerlijk waar Bikkel, ik snap niks van fens af. En nu wil iedereen ineens een pootkrabbel. Ik vind jouw idee kei koel van dat één oog klup. Maar ik denk dat iedereen erin wil. Van mij mag dat wel hoor. Ik hoop dat je mijn eeboek mooi vind Bikkel en misschien wordt jij ook wel een schrijver! Dan wil ik jouw pootkrabbel!! Want dan ben ik ook jouw grote fen!! Kei tof dat je er was. Hooge haai vijf van mij, je grootste fen

   1. Iedereen mag bij de één oog klup hoor Bram. Wij sluiten niemand buiten. Hoe meer vriendjes en vriendinnetjes hoe gezelliger het is. Boks van Bikkel.

 5. Lieve Bram,
  Wat knap dat je een eboek geschreven hebt! Ik ga het vlug lezen. Bram, iedere keer als ik jou zie word ik helemaal blij, want je lijkt zo op mijn Broddel, de voorganger van Vlo! Broddel had alleen een donkere streep over z’n neus. Wat zal jouw hondenbroer daar in Regenboogland trots op je zijn!! En Vlo ook, dat weet ik zeker! Heel veel liefs, Nelleke.

  1. Hoi Mevrouw Nelleke, Ik vind het kei-tof dat u mijn eeboek wil lezen. Ik wist nieteens dat er een mooie Broddel was. Ik zou hem graag een keertje willen ontmoeten. Misschien wanneer ik over de regenboogbrug ga. Dan geef ik hem een kopje als u dat goed vind. Ik hoop dat Basje het boek ook mooi vind. Folgende week heb ik weer een kei-spannend afontuur!!, echt waar! Mijn vrouw moest erom lachen. Ik hoop dat u en Vlo en Broddel een fijn wiekent hebben. Lieve zachte kopjes van mij, Bram

   1. Lieve Bram, ik zou het heel fijn vinden als jij Broddel een kopje zou geven. Jullie herkennen elkaar meteen denk ik. Maar wacht nog maar een hele poos met over de Regenboogbrug gaan. We kunnen je nog lang niet missen hier! Ik wil nog een heleboel mooie blogs van jou lezen!!
    Dank je voor de zachte kopjes, ze voelen heerlijk! Nelleke,

 6. Hoi Bram.
  Wat super knap dat je dat boek geschreven hebt,met wat hulp van je vrouw en Bertje.
  Mijn scullary girl heeft het net voorgelezen en ik vond het kei mooi.En ook zielig dat je zo’n honger had,nat,koud en zere oogjes.Wat een ellendige ellende…..
  Wat geweldig dat alles toch goed kwam.
  En een handicap maakt niks uit,want je bent helemaal goed zo als je bent.
  Ik heb dan wel 2 ogen,maar zie er niet veel mee.Maar ik kan en doe ook alles wat ik wil.
  Bram dank je wel voor dit kei goede boek,en lief dat wij het allemaal mogen lezen .
  Zachte kopjes van Muzette

  1. Hoi Muzette, wat koel dat jullie nu al mijn boek hebben gelezen!! Dat vind ik kei-tof! Eigenlijk is het een kei zielig verhaal met een heppie ent! Folgens mij zie ik ook evenveel als jullie hoor. Fijn dat jullie hier zijn. Ik hoop dat jullie een tof wiekent hebben! kopjes van mij, bram

 7. Lieve Bram, wat geweldig dat je een eeboek hebt gemaakt, met foto’s nog wel!
  Ik ga het gauw lezen, want het is vast een prachtig verhaal.
  “Hoi Bram, hier Kever, heb je een boek gemaakt, wat top! ik ga het lezen, als de mensen slapen dan is het lekker rustig, ik ben echt heel benieuwd en ik vind het stoer dat je een boek hebt gemaakt, ook over toen je nog een beebiekitten was, beebiekittens zijn druk en klein, dat weet ik nog wel, zo was ik zelf ook en jij ook misschien, ik ga je boek lezen met een snek erbij, lekker, daar verheug ik me op, en…”
  Heel veel felicitaties voor jou Bram, en ook voor Bertje! Wat zijn er al veel kattenboeken, fijn. Hoe meer katten hun verhaal vertellen hoe beter!
  Heel veel liefs voor jou en je familie, en keiharde koppen van Kever, want hij kan nog niet anders,
  Cisca.

  1. Hoi Cisca en Kever, ik vind het kei-koel dat jullie hier zijn en dat jullie mijn eeboek willen lezen. Folgens mij doe je het kei goed Kever en die harde bonken, dat leer je wel jongen. Ik ben blij dat je er bent en je heb een kei stoere naam! Kever!! Een Keversaurus! Oooo… dat klinkt koel. Ik ben kei blij dat jij er bent, zelfs mijn staart bibbert! Ik hoop snel iets van je te lezen Kever, tot snel. Stoere poote van mij, Bram

 8. Lieve Bram,

  wat hebbie me nou toch gedaan. Oooh jij heb jou eerse Ee-boek gemaak. Jij mag nu zo trots zijn op jou eigen. Mij vrouw zeg dattie het ons ga foorleeze want jij schrijf zoies belangrijk. Assie jou hendikep heb dan hoor jij er gewoon bij. Het maak niks uit want jij ben gewoon Bram. Jij ben onse Bram en jij krijg vandaag jou eksra snek want jij heb iets mooi gedaan. Jij maak onse weereld mooi door wattie schrijf in jou Ee-boek. Want mij erfaring is, jij bennie jou hendikep. Jij heb jou hendikep! En jij mag trots zijn, net als jou vrouw en mij Bert. Mij Bert is zofeel tegnies en hij hellep iedereen.
  Feliciteert lieve Bram met jou mooie Ee-boek. Iedereen is trots op jou eigen.

  Jij krijg mij felisitaaziepootjes en het is ook foor jou vrouw, jou woef en mij Milaameisje. Suukses fier jij ook saame

  Loesje

  1. Hoi Loesje, dank je wel voor de kompliemente. Ik ben kei blij dat ik het heb gedaan. Misschien is er een onzekere kater of poes met hendikep en nou hoeft dat niet meer. Wij hebben allemaal onze rugzak en we zijn koel hoe we zijn! Dat heb ik geleerd van jullie. Zelfs Oopa Floris! Hij furgeet veel maar nooit zijn liefdes! Bedank dat jullie het boek willen lezen. Misschien is een zakdoek noodig want het is ook eemoozieneel. Heel fijn wiekent en liefe kopjes van ons allemaal!! Milaameisje geef je eksra kopjes en neusjes van je buik , dat je liefe voelt meteen in je buik bij ze vlinders.

 9. Lieve Bram, wat fantastisch dat je een e-boek hebt geschreven, met hulp van Bert. Ik vind het zo knap. Ik ga het downloaden en voorlezen aan Floortje, zij zit al te trappelen van ongeduld. Enne, ik wil ook best een poottekening van jou hoor. Fijne dag nog lieve Bram, samen met jouw mensen. Kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

 10. We hebben je boek gelezen lieve Bram en het is een keigoed boek, zo leuk en boeiend geschreven. Je mag trots zijn op jezelf Bram. En wat een mooie foto’s. Ook namens Floortje van harte gefelicidraaistaart met jouw debuut als schrijver. Veel liefs van ina en floortje.

  1. Hoi Ina en Floor, nu ben ik kei blij en mijn staart bibbert! Het is kei spannend zo’n eeboek en ik heb geluk dat Bertje mij zo goed geholpen heeft. Hij is heel slim! Dank je wel dat jullie het wilde lezen! een heel fijn wiekent en mega lieve kopjes van mij, bram

 11. Lieve Bram,

  Wat ontzettend knap dat jij een boek over je leven hebt geschreven. Wij kunnen dat vast niet, want dat zal best heel moeilijk zijn om zo’n boek te schrijven. Onze vrouw heeft beloofd dat ze ons morgen je boek gaat voorlezen .En dan mogen we gelijk alle foto’s bekijken. We zijn nu al reuze nieuwsgierig !
  Veel kopjes van Ivar, Lisette, Cindel, Fenneke en Jillie en veel liefs van onze vrouw.

  1. Hoi allemaal, wat koel dat jullie ook mijn eeboek willen lezen. Bertje heeft me echt goed geholpen want het is kei moeilijk! Ik kon geeneens type en toen kon ik bloggen en daarna heeft Bertje mij geholpe met het boek. Wat stoer dat jullie hier zijn, dank je wel! Ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben, zachte kopjes van mij, bram

 12. Hallo Bram,

  Wat knap van jou om een boek te schrijven, ik doe het jou niet na hoor.
  Deze week ga ik het met vrouwtje samen lees doen, vrouwtje zegt dat we daar veel tijd aan moeten besteden en niet vlug vlug.
  Voor nu een fijne dag hoor en knuffel van vrouwtje en poot en kopje van je vriendje Jip

 13. Wauw miauw, Bram.
  Keigaaf dat jij een eigen eebook hebt geschreven. Ik volg jouw spannende verhalen op Beestboek op de poot. Keer op keer lees ik hoe stoer jij bent. En met dit bijzondere boek bewijs je dat nog meer. Een kranige kater met een hendiecap, daar mogen er veel meer van zijn.

  Ferme kop van Foppe

  psssst nu je steeds meer een beroemdheid wordt, deel je dan ook poottekeningen uit?

Reacties zijn welkom