Wat er gebeurt met de friemel in mijn oog

friemel

Wat ik heb, dat heeft bijna iedereen weleens en dat is een friemel in je oog. En dat is gewoon zoals het is en dat valt er vanzelf uit. Maar mijn vrouw wil het weghalen.

Dat is dus een probleem. Het is mijn oog en mijn friemel en ik heb echt waar nergens last van en dan lig ik lekker en dan komt er een hand naar mijn oog.
Ik trek mijn kop weg.
“Bertje…”
Niks ervan.
“Hè…”
Ik sta op en ik ga ergens anders liggen. Aan mijn kop geen gedoe hoor.

Vanzelf

Waar de friemel vandaan komt dat weet ik niet, ik denk gewoon uit mijn oog. Het doet geen pijn. Ik heb er geen last van. Het is er soms wel en soms niet en het leefe gaat gewoon door, maakt niet uit of er een friemel is of niet.
Maar mijn vrouw vindt het moeilijk. Ze wil het weghalen en soms doet ze het stiekem als ze over mijn kop aait. Dan denk ik nou okee. Maar verder? Nee. Het is eng een vinger of een zakdoekspulding in mijn oog. Doe.het.niet.
Mijn erfaring is dat de friemel er vanzelf uitvalt. Waar weet ik niet. Of wanneer. Ik let er gewoon niet op. En dan komt er weer een nieuwe friemel in mijn oog. Die valt er ook weer uit. Dus het is vast gewoon dat het zo gaat.

Samen

Aaien en knuffels vind ik fijn. En ook als ze een beetje in mijn vacht praat, dat moet alleen niet te lang duren, dan is het te warm. Gesprekjes daar hou ik ook van dan moet ik spinnen. Ik hou ook heel veel van samen hangen op de bank en naast elkaar op het tapijt liggen. Ik kan haar kopjes geven op ik weet niet eens hoeveel manieren. Dus ik bedoel dat ik best goed ben in samen zijn met aanraken. Alleen die friemel die gaat vanzelf weg echt waar.

10 thoughts on “Wat er gebeurt met de friemel in mijn oog

 1. Hajooooo oompie bert.

  Ooooh errug he datte se teets onse soepooge sjoon wille maake. Mij frauw noemt sowies soepooge. En iedewe keer komp se met haar duim en maak se me oogie(s) sjoon. Ooooooh so erg!!
  Ikke hep soms ook pulkies aan me neus offf in me neus. Daar bwijf se gewukkig wel fan af. Sijn mij pulkies!!! Soms maak se een fotoo fan me pulkie en set hut op feesboek. OOOOOH ikke sjaam me dan wot!!
  Pootjes oompie🐾🐾

  1. hoi Dorus van een soepoog heb ik nog nooit gehoord je hebt toch geen soep in je oog of dat je oog van soep gemaakt is!! Ik vind pulkies echt iets priefee dus alleen voor jezelf dat het niet op feesboek hoeft echt niet hoor jongen.
   Oompie Bert

 2. Hallo Bert,

  Een friemel bij mijn ogen heb ik nooit, maar het is helemaal niet erg hoor , Het is wat je miauwt, het gaat bij jou vanzelf weg en ik weet zeker dat dat ook gaat met je wasbeurt. Jij doet ook je koppie en de ogen schoonmaken. Is ook niet fijn als die mensenhanden aan je ogen zitten, Een van vrouwtjes oppaspoezen heeft het ook , aan alle 2 de ogen en dan heel erg, Hij heet Vincent en die vind het niet erg als je het schoonmaakt met een vochtig doekje. Je friemel is gewoon opgedroogde traantjes. Die traantjes zorgen ervoor dat je oog vochtig blijft en het heel fijn voelt om te kijken. Ja en dat is belangrijk, anders kun jij niet goed kijken. Tja soms komt het bij jou voor dat je wat teveel traan hebt en dat droogt dan op en krijg jij je friemel.
  Bert het hoort bij jou net als die lieve snuit van je waar lieve Loesje zo van houdt.
  Dus geen zorgen hoor en ga maar een hangdag doen met vrouwtje met heel veel praatmiauwen en knuffelen. Knufjes van vrouwtje, poot en kopjes van je grote vriend Jip

  1. zo is het Jip het hoort gewoon bij me en misschien als het meer is zoals bij Vincent dat je dan hulp van thuis nodig hebt, maar dat heb ik nou niet of nog niet. Het is ook ieta van vroeger zei de dokter een keer dat ik toen niesziekte heb gehad en dit is er dan van overgebleven. Mij maakt het eerlijk waar niks uit het is zoals het is. Ik wens jou ook een fijne dag met je vrouw thuis Jip. poot van je vriend Bert

 3. Lieve Bert,

  ik snap van jou gefoel en dattie nie jou gefriemel wil aan jou oog. Jou oog is priefee en jij moet er van jou eigen mee kijke. Saame knuffels geefe is fijn maar jou oog is priefee.
  Selluf moet ik er heel vaak aan geloofe van mij oog. Assie groonies niesziek ben dan hebbie vaak dinge aan jou oog. En het loop eruit en jij wor er nie blij van. Selluf doe ik wel wasse maar soms luk het nie. Dan hellep mij vrouw en ik zeg jou eerluk. Daar moet jij wel aan wenne. Mij vrouw doe het zachjes met ze doekje met waater wattie heb gekook. Dan assie is afgekoel maak ze mij oog schoon. Maar assie groonies ben is het soms moeiluk. Ik vin er niks aan maar het hellep mij eigen wel. Dattie weer beeter zie. En mij vrouw geef mij alteit ze snek. Mij erfaring is nu, soms kan jij nie anders maar nie zo vaak.

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, ja jij bent groonies en dan is het anders dan heb je andere zorg nodig voor je oog. Als je groonies bent dan heb je meer hulp van thuis nodig. Je vrouw doet het met liefde en aandacht dat foel ik wel als ik het lees en ook dat je het nog steeds priefee vindt. Zacht kopje van mij Loes ik vind het voor jou moeilijk,

   je Bertje

 4. Dag meneer Bert, hier is Kever, de vrouw zei dat ik wel gewoon Bert mocht zeggen, maar u bent een bekende katerman, dan ben ik liever beleefd, netjes toch?, ik heb ook van die friemels in mijn oog, soms hoor niet altijd, en ik vind het zelf helemaal geen probleem, maar de vrouw hier maakt mijn oog dan schoon en dat vind ik eigenlijk wél een probleem, mijn ogen zijn van mij, en mijn gezicht ook, ze doet het net als mevrouw Loes, en ze zegt dat ze dat bij Bolle ook zo deed, zou dat waar zijn?, ik ga haar dit stukje laten lezen van u, als bekende nederlandse kater zal je het toch weten en als u zegt dat het niet hoeft dan hoeft het niet!, o ja en keiharde kopjes van Kever!

  1. hoi Kever, je kunt gewoon Bertje zeggen hoor dat doet iedereen wegens dat ik zo heet. Dus dan is het ook beleefd. Loes is groonies dat is anders, ik weet dus niet of jij ook groonies bent. Dan hoeft het misschien niet meer als je het echt naar en moeilijk vindt,

   pootje van
   Bertje

 5. Dag lieve Bert, Floortje heeft ook wel eens een friemel in haar oogje en ik maak dat ook wel eens schoon met een tissue. En Floortje vindt dat ook helemaal niet leuk. Dus zal ik jouw goede raad opvolgen en het niet meer doen wegens dat het priefee is. Fijne avond lief vriendje, kusje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina misschien kunt u dat een week of langer niet doen en dan heeft u misschien het gefoel niet meer dat het nodig is, en Floortje foelt zich dan vast geruster dat kan ook, dus dat u ermee oefent om het niet te doen bedoel ik.
   pootjes van
   Bertje

Reacties zijn welkom