Speelgoedtest: Tjilla en de makkelijke moeilijke muis

speelhoed

Wij testen speelgoedjes voor katten. Dat is ons werk. Deze week test ik, Tjilla, een muis.

Makkelijke muis

Wij krijgen ook weleens makkelijk speelgoed. In de buurt is een winkel met koopjes, dat zijn spullen voor goedkoop en daar hebben ze ook vaak speelgoedjes voor katten. Het mensenmeisje gaat daar vaak even kijken en neemt dan meestal iets voor ons mee.

Deze muis is gekocht bij de Action en kost € 0,69. Wij kregen allemaal een muis.

Wat ik ervan vind

Wat valt mij op bij deze muis?

 • gewoon een muis
 •  is makkelijk
 •  is ook moeilijk
 •  heeft kepnippies
 •  heeft leuke kleurtjes
 •  is hard
 •  is zacht
 •  dikke staart
 • kan niks
 •  moet nog veel leren

Makkelijke moeilijke muis

Soms komt er een speelgoedje in huis wat niks kan. Zo ook deze muis. Die moet je nog van alles leren. Dat je dan met je poot een mep geeft en dat ‘ie dan moet zwiepen. Wist ‘ie niet. Dat vind ik dan soms moeilijk. Het kost veel tijd om alles aan te leren. Hoe ik graag wil spelen enzo. En wat ie allemaal moet kunnen zodat het leuk spelen is. Dat je goed kan communiceren, snap je?
De muis is hard aan de binnenkant en zacht aan de buitenkant. Dat is pluusj, aan de buitenkant, lekker zacht is dat. Omdat ie hard is van binnen, moet ik ook wel uitkijken waar ik hem naartoe zwiep, dat ie niet tegen iemands kop vliegt, want dan zijn er gare rapen. Als je de muis schudt, hoor je zacht geritsel, er zit dus iets in, maar het is geen lawaaiding.

Wild


Tijdens het spelen kan ik heel wild worden, zonder spelen ben ik heel rustig en lief, maar met spelen dan komt het beest in mij los. Ome Bert noemt dat ‘oer’. Ik ben dan ook oer. Ik ren en race door de kamer en zwiep de muis alle kanten op. Als er ineens een hand of poot in de buurt komt, die aan mijn muis wil zitten, dan verdedig ik me. Dan pak ik de muis met mijn bek en race ik weg. Natuurlijk heb ik dan ook even boos en verstoord gekeken. Iedereen weet: niet in mijn buurt komen als ik speel, ik ben dan druk en kan niet afgeleid worden. Als ik klaar ben met spelen, ga ik lekker slapen.

Mijn oordeel

Ik vind deze muis leuk! Maar het is wel eenrichtingsverkeer. Daar heb ik soms wel, en soms geen zin in. Kijk, een balletje stuitert nog en ook nog soms mijn kant op. Maar deze muis doet niets met zonder dat ik iets doe. Ik kan hier alleen mee spelen als ik genoeg energie heb, en dat is best wel vaak, maar soms wil je ook een reactie terug he. Dat er interaktie is. Nu moet ik wel zeggen dat ik net heel lang met muis gespeeld heb. Het is voor mij een voor-erbij-muis.

Aantal kopjes: 😺😺😺😺😺 (muizen heb je nooit genoeg!)
De muis is op de foto met mij.

^Tjilla
https://www.facebook.com/DeTjtjes

Omdat wij nog jong zijn, moeten wij heel veel spelen. Elke week gaan wij een speelgoedje testen. Dat betekent ook dat we elke week een nieuw speelgoedje krijgen.

16 thoughts on “Speelgoedtest: Tjilla en de makkelijke moeilijke muis

 1. Hajoooo tjilla.
  Oooooooooh dat siet er as een gaafe muis uit!!! Oooooh ikke ga woensdag me mensen er op uit tuure. Ikke wil dat ook!!!! Ooooh eg gaaf deese bwoggies hoor😸
  Ikke fin muisies weuk hihihi.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi Doorie. Weet je al welke kleur je krijgt? Je hebt met rood met grijs en met blauw. Altijd leuk een nieuwe muis toch! Pootjes 🙂

 2. Hoi Tjilla! Wat een tegekvetgave recensie. Ikke heb ook zo’n muis die alleen wat doet als ik dat wil. Soms blijf ik met mijn nageltje in z’n fluffy staartje hangen. Daar moet frau dan om lachen, want het ziet er gek uit. Pootjes voor jullie alledrie!!! Minnie

 3. Lieve Tjilla,

  wat hebbie jou mooie ree-sensie gemaak van jou muis. Mij vrouw heb het foor geleeze want wij heb hier ook feel muise. Zusje speel nog vaak met ze muise. Zij ren dan door onse huis en ze heb muis in ze bek. Dan gooi ze hem bij mij vrouw op ze groote bed. Of ze speel met mij vrouw. Dan gooi mij vrouw ze muis naar boofe op onse trap. Zusje ren naar boofe en mep ze muis weer naar mij vrouw. Zij zeg dattie gek is op ze muise.
  Selluf vin ik er nie zofeel aan. Soms doe ik mep….
  Dan vinnik het weer genoeg en Oopa Floris weet nie goed wattie ermee moet. Assie ketnip heb dan ga hij er wel mee rolle.
  Hier in mij huis heb alleen Zusje oer assie ze muis zie.
  Wij zijn blij met jou mooie ree-sensie en jij heb alles duidelijk gemaak met wattie ons fertel.
  Ook al bennie seeniejorpoes dan kan jij het ook begrijpe.
  Knuffels van mij eigen foor Tjessi, Tjaiia en jou eigen Tjilla, mij lieve meisjes

  Jullie Tante Loesje

  1. Hallo lieve tante Loesje. Vind jij wel iets leuk om te spelen wat wij ook kunnen testen? Want van spelen blijf je jong, toch? Dan kunnen we dat vragen om te kopen. Misschien is dat iets wat wij nog niet kennen. Knuffels van ons allemaal, ook van mij Tjilla en Tjessi en Tjaiia.

 4. Hoi Tjilla.
  Scullary girl heeft het voorgelezen.Eerlijk gezegd ben ik niet zo van muizen.Soms kom ik er wel 1 tegen,en dan geef ik er een mep tegen.Maar dat is het dan wel.Misschien omdat ik senior poes ben.
  Maar dank je wel voor je goede verhaal dan weet ik dat die muis niet op mijn verlanglijstje komt te staan.
  Deze blogs van jullie zijn eggies waar,heel leerzaam.!!
  Groetjes aan jullie alle 3 van Muzette

  1. Hoi Muzette, wat vind jij leuk om mee te spelen? Dan kunnen we kijken of er daarvan iets nieuws is. Dan kunnen we van elkaar leren, jij als senior en ik als junior, dan helpen we elkaar met uitleg en advies. Groetjes van ons 🙂

   1. O,Tjilla,mijn scullary girl ziet nu je vraag pas.Dom he….maar goed.Ik vind speelgoed wat een geluid maakt leuk.Zoals balletjes met een rammeltje Het moet ook niet te ingewikkeld zijn,want ik zie niet veel.Ik doe alles op mijn gehoor,gevoel en geheugen.
    Catnip vind ik ook wel fijn,maar ik word best wel snel stoont dus mag ik dat niet zo veel.
    En ik mag van mijn scullary girl geen speelgoed met leezer…..wegens mijn epilepsie.Ik vind het stom van haar.Mijn kop is al ruim 3 jaar niet op hol geweest,maar toch is ze hier nogal erg precies in.Ik krijg best vaak mijn zin{zoals het hoort voor een poes}maar over mijn pillen en dit valt niet te praten met haar grrr.
    Dus als je eens iets ziet wat bij mij past hoor ik het graag,dan zeg ik het wel tegen mijn scullary girl.
    Lief dat je eens wil kijken voor mij.
    Zachte kopjes van Muzette

 5. Hallo Tjilla,
  Wat een leuke schrijf van jou, ik ben gek op muizen en heb er heel veel, deze liggen hier overal op de grond en zelfs nog veel in de voorraad speeldoos. Ik wordt helemaal van de oer als ik met mijn muizen ga spelen, Ik heb er dan een in de bek en race door het hele huis en doe dat ook veel brullen, zie ik een andere muis dan laat de de muis die in de bek zit vallen en neem weer een andere. Nu heb ik een grote muis en daar ben ik lief voor, dat is mijn knuffelmuis. Ja al deze muizen doen zelf ook niks en moet ik het alleen doen, maar dat is niet zo erg hoor. Nu zijn vrouwtje en ikke verhuisd naar een groot huis met tuin en ikke heb daar een groot buitenverblijf. Nou komt het, in de buurt van mijn buitenverblijf woont familie muis en ik heb al 2 keer bezoek gehad van een van hen. Nu is is wel zo dat deze muisjes met mij samen spelen, maar ze zijn eggies niet veel waard hoor, ze hebben hele slechte motortjes en dan doen ze niks meer. Vind je dat nou niet stom?
  Zo nu ga ik een dutje doen, ik heb veel huistaak gedaan van controle buiten. Ik stuur van vrouwtje knufjes voor jullie en poot en kopje van jullie vriendje Jip

  1. Heb jij dan een echte muis gezien die helemaal echt is? Wij hebben nog nooit zo’n muis gezien. Ik denk ook niet dat we die mogen want het mensenmeisje heeft gezegd dat echte muizen alles kapot maken met hun tanden. Poot en kopjes terug van ons allemaal. P.s. wij vinden Jip een leuke naam, maar zouden zelf een ‘T’ ervoor zetten 😉

 6. Dag lieve Tjilla, wat heb jij een mooie reesensie geschreven over de speelgoedmuis. Ik heb hem voorgelezen aan Floortje, zij vond jouw verhaal keigaaf maar is zelf niet zo van de muizen. Zij is al seeniejoor dus ze speelt niet meer zo oer. Heel af en toe maar. Ik vind jullie verhalen heel mooi en leerzaam, zo weten wij tenminste wat er allemaal te koop is. Kopjes en kusjes voor jullie drietjes van Ina en Floortje. Pee es: wat een mooie foto van jou met de moeilijke muis.

  1. Hallo mevrouw Ina. Waar speelt Floortje dan mee? Is dat iets waar wij ook mee kunnen spelen. Nu kiezen we zelf iets uit, maar misschien zien we iets niet wat er wel is en wat ook leuk is. Dank u dat u mijn foto mooi vindt! Ik moest 10 x op de foto, pfffff. Kopje voor Floortje en kusjes voor u, van ons allemaal, ook van mij dus.

   1. Lieve Tjilla, Floortje speelt het liefste met propjes papier, vooral kassabonnen waar ik dan een prop van maak. En kleine zachte balletjes vind ze ook leuk.

 7. Hoi lieve Tjilla, ik heb veel geleerd van je riefjoew, ik ben Kever, en ik woon nog niet zo lang in het huis van Bolle, en ik durf pas sinds kort met muizen te spelen, want ik was er echt heel bang voor, waarom weet ik niet presies, maar ik kroop elke keer onder het bed als ik speelgoed kreeg, alles vond ik eng alleen balletjes niet, daar rees ik keihard achteraan, maar nu ren ik soms ook achter een muis aan, maar als ik hem heb gevangen, wat doe ik dan? dat weet ik niet zo goed, maar nu lees ik dat ik een zwiep moet geven, dat ga ik proberen, dank je wel en lieve koppen van Kever!

  1. Hoi Kever, jij bent natuurlijk nog aan het wennen in je nieuwe huis. Dat kan soms best even duren hoor, voor je gewend bent. Heel goed dat je nu niet meer bang bent voor muizen, want dan kan je kiezen waarmee je gaat spelen. Als je ons huis ziet, ligt er o-v-e-r-a-l speelgoed. Maar ze heeft gezegd dat we het gaan ordenen en dan weet ik her wel, dan gaat het in een mand en moet ik alles er weer uit halen. Ik hoop dat het zwiepen lukt, anders kan ik het wel een keer uitleggen hoor. Lieve koppen terug, van die harde, dat je ‘bonk’ hoort!

Reacties zijn welkom