Minnie over water drinken

water

Vandaag wil ik het met jullie meowen over water drinken. Want ik zelf doe dat op een paar manieren en ik heb vanuit mijn raam andere katten het ook wel eens zien doen.

Eerst mezelf. Ik heb twee waterbakken om uit te drinken. Een klein paars bakje naast mijn droge brokjes. Dat is fijn want dan kan ik als ik een paar brokjes heb gegeten die lekker wegspoelen met wat slokjes water. Ik weet dat sommige katten een klein bakje niet fijn vinden omdat het dan pijn doet aan hun snorharen. Daar heb ik zelf niet zoveel last van. Ik klap ze gewoon naar achter tegen mijn wangetjes aan en likken maar.

Waterbak

waterIk heb ook nog een grote waterbak. Dat was eigenlijk eerst een doehetzelf kattegras laten groeienbak. Maar dat ging allemaal niet zoals het moest en toen hebben mensenoma en frau besloten om er water in te doen. En zo ben ik dus aan een grote waterbak als tweede bak erbij gekomen.
Nou en toen ik dus laatst lekker op mijn plank boven de kachel lag toen zat ik een beetje te denken. En toen bedacht ik mij hoe ik water drink. Uit het kleine bakje is het even snel lik lik. Maar als ik uit de grote bak ga drinken dan doe ik dat netjes met manieren. Ik ga voor de bak zitten met een rechte rug en mijn staartje om mij heen. Vervolgens steek ik mijn voorpootje in de waterbak en schep er een beetje water uit. Dat slurp ik dat vervolgens op vanaf mijn pootje. Frau moet altijd lachen als ik dat doe. Ze vindt me dan een deftig poesje.

Enkete

Dus toen dacht ik, ik heb buiten wel eens een kater gezien en die dronk uit een plas. Niks netjes met z’n pootje maar gewoon hoppa kop erin en likken maar. Zelf moet ik daar niet aan denken om dat zo te doen. Zou er echt verschil zijn tussen hoe een nette poesedame als ik drink en hoe stoere katers dat doen? Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar hoe jullie dat doen dus misschien kunnen we een enkete houden? Moeilijk woord he. Dat is deftig voor onderzoek. Want ik ben niet alleen maar een mooi poesje maar ook nog slim hihi.
Verder heb ik ook nog andere manieren om water te drinken dan uit een bak. Want in de natte kamer liggen ook wel eens wat druppels. In de does soms en soms ook in de wasbak. Soms als ik mazzel heb dan zet frau de kraan zachtjes aan in de wasbak en dan kan ik daar vanaf likken. Dan steek ik mijn tongetjes uit naar de straal water en dan druppelt het zo mijn bekkie is.
Mijn muizen hebben soms ook dorst. Dus die mogen om beurten of ook uit mijn waterbakje drinken of mee de wasbak in. Maar alleen als ik erbij ben hoor. Stel je voor als ik ze alleen laat en ze verdrinken. Dan kan ik niet meer met ze spelen en pootballen. Dus ik let altijd goed op!

waterSnoepjes

Ow enne hebben jullie het al gehoord? Kattenklaas is weer in het land! En ik heb mijn pootje al mogen zetten en mooi mogen miauwen. Lapjespiet heeft een lekker zakje met snoepjes gebracht. Op de foto kunnen jullie het zien. De snoepjes zijn echt zo jammie! Het is kip met kattegras smaak.
Lieve kopjes en pootjes voor iedereen hier op de blog van mij Minnie!

14 thoughts on “Minnie over water drinken

 1. Hoi Minnie.
  Ik heb in de natte kamer een grote bak water staan,ook in de keuken en het allerliefste drink ik uit mijn katten water fonteintje.
  Maar wel 1 waar ik mee overweg kan.Mijn scullary girl had een andere gewonnen,en zij was er blij mee.Nou ik niet.Mijn snorharen kwamen onder een straal water en dus heb ik ‘m direct afgekeurd.
  Dus heeft ze mijn oude weer neer gezet en daar drink ik weer heerlijk uit.
  In de zomer zet mijn.scullary girl ook buiten op het balkon een hele grote bak water neer.Dat is lekker als de zon schijnt.
  Groetjes en een kopje van Muzette.

  PS Het gewonnen fonteintje heeft ze weggegeven dus die is voorgoed weg gelukkig

  1. Hoi Muzette. Een kattenwaterfonteintje, wat stoer! Wel fijn dat je niet perse de gewonnen waterbak hoefde te gebruiken. Jij bent dus ook een nette poesedame. Pootje van mij!

 2. Hajooooo tante minnie.
  Ikke hep een hewe gwote waaturrbak. Een steene. En er staat d-o-g op. Raar he?
  Deese waaturbak was fan me ooferooma grietje. Sei tjok haar waaturbak door hut hewe huis. Het week wel een swembat hihihihi. En toen kog frauw de swaarste bak fanne steen.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hajoo Doorie! Waar zou D O G voor staan? Naja, als je maar lekker water kan drinken toch. Pootje van mij voor jou.

 3. Lieve Minniedinnie,

  mij hart spring op assie jou ferhaal lees. Gelukkig hebbie nog jonge poesedames met maniere van ze eigen. Assie kijk naar ze jeug van teegewoordig dan zie jij oferal waaterklodders op jou floer. Zij kijk nerreges naar. En assie ouwt ben en jij heb deemenzie net als mij broer Oopa Floris dan maak jij oferal jou swembad van. Wij heb drie groote bakke van waater in onse huis. Oopa Floris trek alle waterbakke door mij huis. Daar moet ik dan wel iets ofer meeoowe van ze maniere.
  Selluf doe ik net als jou van mij eigen Minniedinnie. Eers een keer of fijf of ses mij pootje in mij waater steeke en dattie dan jou waater proef. Mij vrouw vin mij een nette poesedame. Behalfe als mij begeerte so groot is Minniedinnie, dan steek mij halfe kop in mij waaterbak. Maar selluf denk ik dat het mij fergissing is want assie seeniejorpoes ben hebbie jou maniere.

  Dank jou wel lieve Minniedinnie foor jou enkete, jij ben een slimme poesedame,

  Loesje

  1. Lieve Loesjedinnie. Ikke vind jou ook slim hoor. En ik lees al dat wij dames nette poesen zijn. En Opaa Floris tsja die is al heel oud toch, dan mag een beetje knoeien wel zegt frau. Pootjes voor jullie alledrie!

 4. Hoi lieve Minnie, mag ik gewoon je zeggen of heb je liever dat ik u zeg, want we kennen elkaar nog niet zo goed natuurlijk, en ik ben beleefd, zeker tegenover dames, zo hoort dat vind ik, maar ik ga nau vertellen over drinken, want dat is belangrijk,ik vond je verhaal duidelijk en goed om te lezen, iedereen moet drinken en iedereen doet het anders, dat is mooi, ik heb twee grote bakken die een beetje hoog zijn dus ik hoef niet voorover te buigen, ik kan gewoon gaan zitten en drinken, zo deed Bolle het ook zegt de vrouw, het is voor audere katten, ben ik auder? volgens mij ben ik best jong, enniewee ik doe eerst mijn poot een paar keer in de bak, dat ik weet hoe hoog het water staat en dan drink ik, maar de vrouw zegt tegen me dat ik overal een puinhoop van maak, als ik eet zit het soms bovenop mijn hoofd en aan mijn snor en aan mijn wangen en dan ga ik kusjes geven, gezellig is dat, en zo drink ik ook!, het zit overal zegt de vrouw, ze zegt altijd: krijg je ook iets binnen of smeer je het alleen in de vloerbedekking, nau ja zeg, en hoe kan ik sneks vragen bij kattenklaas en de lapjespieten, want dat lijkt me leuk, o ik moet er een punt achter zetten zegt de vrouw, dus ik doe je snel grote koppen sturen, ook voor je frau, het is van Kever, en ik….”

  1. Hoi lieve Kever. Ik ben 7, bijna 8 dus je mag nog wel je zeggen. Anders voel ik me zo oud hihi. Sneks krijg je door je poot te zetten en mooi te miauwen. Je krijgt van mij lieve kopjes terug!

 5. Lieve poezendame Minnie. Je hebt een mooi duidelijk verhaal geschreven over hoe jij drinkt enzo. Dat isbij iedere kat weer anders lees ik. Floortje drinkt uit haar waterbakje naast haar brokjesbak. Verder moet er altijd een glas vers water op het kastje naast het grote bed staan. Als het niet vers genoeg meer is gaat ze heel hard miauwen en heel intens naar ons kijken zodat we snel vers water moeten brengen. Fijne avond lieve Minnie poezendame. Floortje stuurt jou een zacht kopje en ik een zachte knuffel.

  1. Hoi mefrau Ina! Wat goed van Floortje dat ze zo duidelijk aangeeft hoe ze haar water wil. En ik lees inderdaad dat iedereen anders water drinkt. Interresant hoor. Lief kopje voor jullie allebei terug.

 6. Hallo Minnie,

  Ikke heb 2 bakken om te drinken, een waar mijn eten staat en die is heel groot, is voor mijn snorharen en een wat kleineren in de keuken in de wasbak. Uit de kraan drinken lukt mij niet, ik snapper maar niet hoe jullie dat toch doen, ikke steek mijn kop eronder en ja dan natte kop, schudden en vrouwtje kan alles weer droog maken, ik steek nu mijn poot in de straal water en lik dan mijn poot droog. Maar uit een bak drinken is voor mij het fijnste. Omdat ik nog niet zolang een buitenren heb en het daar voor mij nog niet zo heet was, heeft vrouwtje voor mij bakken voor drinken gekocht die het water koud houden. Er zit wat onder dat vrouwtje in de vriesvries moet doen. Nou dit is mijn drink verhaal en nu heb ikke er dorst van gekregen hoor. Tot de volgende schrijf weer. Knuf van vrouwtje en poot en kopje van vriendje Jip

  1. Hoi Jip! Je moet je kop niet onder de straal steken, maar alleen je tongetje. Zoals ik op de foto doe. Misschien lukt het zo dan wel. En als het niet lukt, dan is dat ook ok. Elke kat drinkt weer anders heb ik al gemerkt. Pootje en kopje van mij terug!

 7. Hoi Minnie, Wat een leuk verhaal! ik doe dat ook soms met mijn pootje, hier noemt ze dat kliederen met water. Wij hebben hier een grote bak met water, als je dan een beetje drinkt dan wordt ie weer beetje vanzelf bijgevuld. We hebben ook een drinkfontein, die vinden we allemaal heel fijn. De fontein is van steen, of keramiek ofzo, want anders kan ie om vallen. Ik weet niet of wij aan Kattenklaas doen, dat ga ik nog even bespreken thuis, maar die Yums die wil ik ook. Kopstootje voorzichtig van mij.

Reacties zijn welkom