Hoe moet je wennen aan iets dat moeilijk is?

wennen

Het is het best lang dat de glazenwasser komt, niet elke dag maar wel zo vaak dat ik de geluiden ken en dat weet ik het. Daar is hij weer. Ik vind het moeilijk.

Herrie

Wat ik moeilijk vind dat is opeens herrie. En dan aan het raam, dat is voor mijn gefoel heel dichtbij. Het gaat van BONK en WROESH de hele tijd. Dan stopt het en als ik denk nou is alles weer gewoon dan gaat het verder op een ander raam.

Aalert

Het is heel gek maar als de glazenwasser komt heb ik altijd net het gefoel nou ga ik even goed liggen en echt ontspannen in mezelf. Dus dan let ik nergens meer op behalve dan op mijn gefoel en hoe fijn alles is en dat ik best een goed leefe heb. Serieus waar dan is het heel moeilijk als het BONK en WROESH begint.
Dan ben ik meteen aalert en ik ga onder de tafel zitten en pas na een hele poos kom ik onder de tafel uit, maar dan let ik nog steeds op.

Wennen

Ik wil er best aan wennen alleen weet ik niet hoe dat moet. Wat heb ik geprobeerd:

 •  op mijn kussen blijven liggen en dan dichtbij mijn vrouw maar dan werd ik toch heel gespannen dus dat ging niet zo goed
 •  een hapje nemen met Bach Rescue Remedy maar dat vind ik nou fies spul dus dat neem ik niet meer, ook al vanwege mijn gefoelige maag
 •  luisteren naar mijn vrouw als ze zegt dat ik veilig ben maar ja ik foel me toch anders met die herrie aan de ramen

Dus ik oefende maar het lukte niet.

Moeilijk

Persoonlijk heb ik liefer dat de glazenwasser nooit meer komt voor de ramen maakt het niks uit want als het regent worden ze ook schoon. Maar tot mijn vrouw hem wegstuurt moet ik eraan wennen alleen weet ik niet hoe.
Het kan ook zijn dat het gewoon te moeilijk voor me is. Ik hoef niet alles te durven vind ik ook.

17 thoughts on “Hoe moet je wennen aan iets dat moeilijk is?

 1. Hoi Bert,

  Ik snap dat je het best moeilijk vindt als de glazenwasser weer bezig is.

  Troost je ,je bent niet de enige ,Kitty en Coco vinden dat ook een beetje eng,Kitty bv ,die rent meteen weg als dat gedoe op de ramen begint,Coco vindt het enigszins nog spannend in het begin, maar gaat op een gegeven moment toch liever effe haar rust in een andere kamer zoeken.

  Maar de ramen moeten nou eenmaal gedaan worden, want als dat niet gebeurd, kunnen jullie niet alles helder zien buiten.

  Gelukkig is het maar eens per maand.

  1. hoi Jeanine, o gelukkig dan ben ik niet de enige maar ik vind het beroerd voor Kitty en Coco dat ze er ook last van hebben. Ik vind dat een glazenwasser rustig moet doen en geen herrie mag maken dan zou het veel beter zijn!!

 2. Hajooooo oompie.
  Oooooh ruitjes wasse😭😭😭 oooooh oompie. Dat is zo eng. Weet uwes nog dat ikke er een keer oofer bwogte?
  Ikke hep geen ruitjeswasser. Me mense doen hut self. Me man dan. Maar oooooooooh wat was ik toen bang. Nou sjuite se me op asse se de wamen gaan wappe. Ikke wil dat nooit meer sien!!!

  1. hoi Dorus dus zelfs als je eigen mensen het doen is het eng? Dat is ook moeilijk. En ook dat jij er bang voor was, goed dat je er nooit meer naar kijkt, dat lukte oompie nog niet,
   Oompie Bert

 3. Hoi Bert,dat zijn ook akelige dingen.Ik vind dat je al best veel geprobeerd hebt.
  Maar er zijn dingen die moeilijk blijven.
  Ik vind dat dat best mag.Mijn scullary girl vindt de tandarts weer niks en moeilijk,al gaat ze wel.
  De dierenarts vind ik niet leuk en best moeilijk.Ik kijk wel heel boos ,maar dat helpt ook niet.
  Gelukkig hoef ik tot nu toe niet vaak.
  Dan knalletjes avond…..ik vind dat ook moeilijk en al is mijn scullary girl altijd thuis,ik ga lekker bij haar liggen toch vind ik het niks.Van mij hoeft het niet.Gelukkig is dat maar 1 x per jaar.
  Ik hoor dat je Bach Bloesems niet meer kan hebben met je gefoelige maag.Ik krijg het ook wel eens,maar dan gewoon een pipetje in mijn nek.Net als een pipetje tegen kriebel beestjes.
  Dat vind ik niet erg en als er iets erg spannends gebeurt krijg ik dat dus zo.Na een minuut of 10 helpt mij dat goed.Je kan het nooit teveel geven dus daar hoef je niet bang voor te zijn.Het is hetzelfde flesje van de druppels in een hapje.
  Wel helpt het bij de ene kat{ zoals bij mij} goed en bij een andere minder.Zoals bij mijn broer.Die kreeg altijd wat anders bij knalletjes avond.
  Maar misschien kan je het eens zo proberen.Gewoon dus in je nek en dat even droog laten masseren door je vrouw.
  Veel sterkte met de glazenwasser Bert.Daarna heb je wel een extra snek verdiend denk ik.
  Kopje en poot van Muzette

 4. Oooh lieve Bert,

  wat bennie dapper dattie zofeel probeer en dat jij het durref. Probeere is moeiluk want jij wil het liefer nie maar jij doe het toch.
  En ik vin ook, jij hoef nie alles te kunne en jij hoef nie alles te durfe. Bonk en Wroesj aan jou raam is moeiluk, jij weet nie wattie ermee moet want jij fersta het nie. Jou glaasewasser bedoel het misschien goed maar assie zofeel lawaai maak dan wor jij er nie gelukkig van.
  Maar jij ben wel dapper dattie zofeel probeer. Mij hart is trots op jou mij Bert,

  jou Loesje

  1. dat is superlief van je Loesje dat je me niet stom vindt en dat je me zelfs dapper noemt wegens dat ik het probeer. Echt waar maar het lukte niet. En in mezelf denk ik dat lukt nooit met de glazenwasser. Het is gewoon teveel lawaai en als jij het goed vindt dat ik het nooit durf dan hoeft het eigenlijk ook niet,
   je Bertje

 5. Hoi lieve Bert, ja ik snap dat je een glazenwasser eng vindt. Er kijkt zomaar ineens iemand door het raam en hij maakt een boel lawaai.
  Misschien helpt het als je vrouw je elke keer als de glazenwasser komt een superlekkere snek geeft? Het duurt een tijd, maar ik lees vaak dat je als kat dan denkt:O daar is de glazenwasser, leuk! Nu krijg ik een snek!
  Maar bij ons werkte dat niet, dat begrijp je vast wel.
  Tijdens de reenoofaatsie hielp het Bolletje het beste als wij rustig bleven en deden alsof er eigenlijk niks engs was. “O, die meneer buiten? Ja, kom maar even kijken, hij gaat iets maken”. En er verder niet meer op reageren. Maar dat heeft een tijd geduurd voordat het werkte, dat is wel zo.
  Ik denk eigenlijk dat je misschien niet goed kunt wennen aan moeilijke dingen. Je DOET ze, of ze gebeuren, maar dat is alles. Wennen of leuk vinden is een stap te ver.
  En iedereen is bang voor iets, dat is heel gewoon!
  Lieve groetjes,
  Cisca.

  1. Het is nog veel enger er kijkt niemand door het raam ik heb opeens herrie en ik zie geen mens. Dus dat is eng. Erna krijg ik altijd een knuffel en eerst ook een snek maar die heb ik liever in plaats van de glazenwasser. Dus bij mij werkte het ook niet. Misschien blijft het dus wel zoals het is tot het verandert. Ik snapte Bolle wel een reenoofaatsie is heel eng!!
   zacht kopje van
   Bertje

 6. Lieve Bert, ik begrijp dat je bang bent van de glazenwasser, hij maakt echt veel lawaai met de ladder, bonk en wroesh tegen de gevel. Gelukkig komt hij niet hier, wij doen het zelf op het balkon. Ik vind lieve Bert, net als jouw liefe Loes, dat het helemaal niet erg is dat je bang bent en bang blijft van de glazenwasser. Dat geeft helemaal niets hoor lieverd. Iedereen heeft wel iets waar hij bang voor is. Dus accepteer maar gewoon dat je bang bent en er nooit aan zult wennen. Je bent en blijft een mooie stoere katerman. Dat vind ik, en Floortje ook. Fijne avond lief vriendje, saampjes met jouw frau. Kusje en knuffel van ons.

  1. hoi Ina en Floortje, ja als jullie het ook al vinden dat het zo kan blijven dan blijft het ook maar zo. Ik kan er verder niks aan doen geloof ik. En dankjulliewel dat jullie me nou niet stom vinden dat is belangrijk voor mij!!
   pootjes van
   Bertje

 7. Lieve Bert,

  Wij vinden het helemaal niet raar hoor, dat jij ergens bang voor bent. Iedereen is wel ergens bang voor. Cindel, Fenneke en Jillie schrikken erg wanneer de bel gaat. Ze racen dan alle drie de trap op en vliegen dan bijna over elkaar heen. Lisetje blijft dan gewoon rustig op de bank liggen, maar misschien is ze door haar leeftijd een beetje doof. En Ivar wordt dan juist nieuwsgierig en gaat kijken wat er aan de hand is. Maar Lisetje vind het altijd eng als ze opgepakt wordt. Ze denkt vast dat onze vrouw dan weer iets engs bij haar gaat doen, zoals ogen schoonmaken. En Ivar vindt het griezelig wanneer onze vrouw in de voortuin iets aan het doen is. En wij zijn allemaal bang als de vuilnisauto door de straat rijdt. Onze vrouw is trouwens ook wel eens bang, hoor. Misschien mogen wij het niet verklappen, maar ze is doodsbang wanneer er een grote spin in huis is. Dan moet de buurman die voor haar gaan vangen. Zie je nu wel dat je je nergens voor hoeft te schamen. Iedereen heeft wel iets of meerdere dingen waarvoor je bang bent. Dat geldt voor katten en mensen.
  Veel kopjes van ons allemaal en een knuffel van onze vrouw..

  1. hoi allemaal wat lief dat jullie zo eerlijk zijn en dat jullie ook dingen hebben waar je allemaal bang voor bent, en voor iedereen is het ook weer anders, dat van de bel snap ik het is ook een hard geluid, die bij mij thuis is stuk ekspres denk ik maar daar zegt mijn vrouw niks over alleen ze maakt de bel nooit dus dat is wel fijn. En wat dapper van de buurman!! Ik zou ook niks kunnen beginnen met een spin,
   pootjes voor allemaal
   Bertje

 8. Hallo Bert,

  Nou ik ben heel bang van de bel van de voordeur, want dan weet ik meteen dat er iemand is, het kan zijn dat het de postduif is die een pakje moet brengen. Maar er kan ook iemand zomaar binnen komen in mijn huis. Je weet ik ben dan nergens te zien, alleen het vrouwtje weet waar ik ben en ja jij ook, onder het dekbed natuurlijk. Maar van harde knallen buiten ook, Wat te denken vaan vuurwerk, die knallen hoor ik al zeker 6 weken, vrouwtje dacht eerst dat het jagers waren die dieren dood willen schieten, maar ze zag opeen zeker 6 jongens die het deden. Nu is het verboden ook met de oud en nieuw, maar meneer met de pet kan toch niet overal tegelijk zijn. Bert vrouwtje was gisteren geschrokken, vertelt ze mij dat er wel carbiet schieten mag, o dat was waar in in het tijdelijke huisje woonde o zo erg, dagen aan een stuk en hard. Mijn oren zouden er vanaf vliegen. Gelukkig had ik toen druppels gekregen en vrouwtje had haar vriendin nu weer nieuwe laten maken. Ik ga er morgen mee beginnen en dan zijn mijn 2 flesjes op als we in het nieuwe jaar zijn. Omdat ik echt aan de rand van ons dorpje woon en tegenover mij weilanden zijn verwacht vrouwtje dat ze daar gaan knallen.
  Bert ik weet zeker dat iedere kat/poes wel ergens angstig van is en dat hebben de mensen ook hoor. mijn vrouwtje in ieder geval ook, kijk wij doen er dan voor elkaar zijn en dat scheelt al een heleboel angst minder.
  Nu ga ikke uitbuiken, ikke was net nog even buiten geweest, vrouwtje doet dan de buitenlamp voor mij aan en nu lig ik weer gezellig op schoot.
  Bert knuffel van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip wat is dat toch stom dat mensen herrie maken alleen omdat er een ander jaar begint dat is toch raar. Ik hoop dat het meevalt dat kan best. En dan de druppels werken daar heb je gelukkig erfaring mee. Hier zijn ook soms knallen dan aait mijn vrouw me of ze zegt wij zijn binnen. En dan foel ik me beter. Dat heb jij thuis ook dat je je beter foelt omdat je samen bent,
   poot van je vriend
   Bert

 9. Hoi Bert dat is ook akelig zoveel herrie, ik houd daar ook niet van en kruip dan soms onder de bank.
  Maar gelukkig is mijn personeel veel thuis en dat is toch wel een gerust stelling voor mij!

  Kopje van je vriendje Ollie

  1. hoi Ollie dat is presies het beste: dat ze bij je thuis blijven dan foel je je vanzelf veiliger. Dat heb ik gelukkig ook,
   pootje van
   Bertje

Reacties zijn welkom