Loesje vertelt over assie ferdriet heb…

ferdriet
Deze week is mij moeilukke week, mij hart is van ze slag af. Mij vrouw heb het gezien, zij heb mij visboer gefraag offie mij ekstra garnaaale mee wil brenge.

Garnaaal spesiejaal

Misschien denk u nu, is Loes van ze geloof gefalle? Loes is toch van ze tonijn en van ze makkareele. En ze heb toch nier diejeet? Daar heb u wel gelijk in maar garnaaale heb wel mij spesiejaale plekje in mij buik. Soms vin ik het wel moeiluk om mij garnaaale te eete want zij breng zofeel herinnering met ze eigen mee. Mij hartjesdinnetje prinses Katrientje heb mij eigen altijd ferwen met ze garnaaale. Ik zeg u eerluk, toen kreeg ik wel mij lekkerste garnaaale. Niemand heb ooit zofeel lekkere garnaaale gepelt als prinses Katrientje. Sellufs mij visboer nie en hij heb toch ze kop fol van visferstand. Assie er zofeel liefde in leg als Katrien dan wor jou garnaaal spesiejaal. Liefde kan jij nie koope, garnaaale wel. Maar jou garnaaal zal nooit meer naar jou liefde smaake.

Biesonder

Katrien is zondag al één jaar niemeer bij ons en het is op 31 mei. U weet mij hart heb er feel ferdriet van.
Prinses Katrientje was biesonder, met ze brommert. Van mij eigen heb ik niks met ferdrietbrommerts, ik vin het gefaarluk. Katrien scheurde oferal naar toe, maakte haar niks uit. En ze ging ook zinge, iedere dag om fijf uur voor ze man assie moes gaan werreke. Dattie ze eigen nie zou ferslaape. Katrien wis feel van hoe jij moet leeve, zij had feel erfaring want ze was bijna achtien jaar. En zij had zo een mooi hart. Iedereen die mij hartjesdinnetje ken weet, Katrien was er altijd van ze eigen. Katrien was nie ferleege, zij liet ze eigen wel hoore.
Mij Bert kende Katrien al foor mij eigen. Zij kwam op mij Bert ze Feesboek en zij ging ze eigen nummers zinge. Dan hebbie wel lef. Ze heb ook ze spesiejaal nummer foor mij Bert en mij eigen gemaak en het was haar mooiste nummer, Lamoer. Iedereen kende mij Katrien en van mij eigen weet ik seeker, mij leeve was leeg gewees zonder mij hartjesdinnetje. Jij kom nie vaak iemand teege met wie jij zofeel geluk kan foele. Jij leer wat vriendschap is en jij krijg er garnaaale bij. Dan hebbie wel jou hartjesdinnetje gevonde.

Onseeker

Toen werd Katrien ziek en jij krijg maar amper jou tijd om afscheid te neeme. Ik zeg u eerluk, ik foelde mij eigen onseeker. Hoe moet jij afscheid neeme van jou hartjesdinnetje? Jij ben er nie op foorbereid en jij wil sterrek zijn. Jij foel oferal ferdriet, jou traane zitte vast in jou buik. Toen heb ik wel veel van mij tonijn ge eete en mij zallum kreeg mij vrouw ook nie aangesleep.

Steun

Waar moet jij anders heen met jou ferdriet? Jij heb geen erfaring. Jij krijg geen garnaaal meer door jou keel. Jou garnaaal is inees ferdriet geworre. Jij krijg jou werfelwind van jou emoozie ofer jou eigen heen en jij moet jou selluf maar zien te redde.
Gelukkig heb mij Bert mij eigen feel steun gegeefe. Dan kan jij deele, dat is belangrijk assie zofeel ferdriet heb. En jij ga stapje foor jou stapje ferder, dag foor jou dag. Jij leer hoe jou leeve eruit zie met jou ferdriet. Jou hart foel ze eigen nie meer onbesonne. Jij kan het moeiluk uitlegge hoe jou hart ze eigen foel. Misschien assie het selluf heb meegemaak dattie weet hoe moeiluk ferdriet is. Ferdriet dattie iemand mis. Assie zofeel gek ben gewees op iemand kan jij alleen maar wachte tot jou zon weer ga schijne en jou garnaaale weer smaak.
Mij erfaring is, jou zon ga weer schijne en jou garnaaal trek weer recht. Maar het ga nie van ze eigen! Jij moet sterrek zijn.

Eerbetoon

ferdrietNu ben ik mij heele jaar ferder en mij ferdriet heb nu ze biesondere plekje in mij hart. Soms heb ik nog wel mij moeilukke daage, dattie foel jij kom nie in jou beweeging. Mij vrouw ken mij goed en zij geef mij eigen dan mij kieloo garnaaale. Dan kom jij weer tot jou selluf want jij kan saame met jou ferdriet garnaale eete. Assie genoeg garnaaale in jou buik heb kom jou kop weer in ze beweeging. Jij wil iets doen.
Foorig jaar heb ik saame met mij Doorie mij Hoedjessjoow gegeefe. Misschien kan u ze eigen mij Hoedjessjoow nog herinneren. Het was ze eerbetoon aan mij hartjesdinnetje prinses Katrientje en mij beebie Poppy. Mij kleine beebie die ook ofer ze Reegeboogbrug is gegaan. Het was biesonder en al mij vriendjes heb meegedaan. Iedereen heb ze mooise hoedje opgezet en wij heb gezwaaid naar alle prachtige sterre aan mij heemel. Het was emoozioneel en van mij leeve ga ik het nooit meer fergeete.

Zwaaie

Jij ben zo saame beezig om jou dierbaar te herdenke en jij doe het met jou respek en waardeering. Jij sta allemaal stil bij jou hart want ook al bennie ofer ze Reegeboogbrug gegaan, jij wor nooit fegeete. Dit jaar heb wij alweer veel vriendjes ferloore. Jij wil het nie maar het gebeur en jij heb er niks ofer te zegge. Als jou leeve stop en jij wor een ster kan jij alleen nog straale van ofer ze Reegeboogbrug.
Daarom ga wij ook dit jaar weer zwaaie naar iedereen ofer ze Reegeboogbrug. Naar mij vriendjes Vlo, naar Fynn, Hannes, Oopa Bolle en al mij vriendjes die ons heb ferlaate. U krijg daar binnekort meer ofer te hoore maar soms moet jij eers doen wat jij moet doen. Jou hart kan nie alles in jou eene keer aan. Ferdriet ferwerke ga stapje foor jou stapje. Dan kan jij dichtbij jou eigen blijfe, dat is belangrijk.

Lieve Prinses Katrientje assie mij kan hoore. Van mij eigen denk ik nog stees aan jou, met jou brommert en jou liefste garnaaale van mij heele buik. Mij hart wil jou iets zegge, mij hart foel Lamoer foor altijd! Mis jou…

Loesje

19 thoughts on “Loesje vertelt over assie ferdriet heb…

 1. Lieve loes. Hier jouw soolvrouw. Wat missen we mijn stoere meis he? Ik kan niet geloven dat het al bijna een jaar is. Ik mis haar zingen. Dat ze naast me op de bank lag en ik haar steeds zat te aaien. Of dat, als ik thuis kwam, ze op haar wolletjedeken op de bank lag te slapen.
  Wat ik toen zei dat we er wel weer kwamen is uitgekomen.
  Ik weet zeker dat ze doorie naar ons geeft toegestuurd. Mijn man en ik zeiden altijd dat katrien het meest maffe meisje was, maar daar zijn we op teruggekomen nu dat we doorie hebben. Hij is ubermafkikker 1e klasse 😸😸
  Ik ga me verheugen op de aankomende hoedjesshow. Doorie wat minder, want hij vreest dat hij weer talloze hoedjes moet opzetten. Niets van zijn gemopper aantrekken hoor!!
  Liefs
  Je soolvrouw😽

  1. Oooh mij lieve Soolvrouw,

   mij hart heb nog stees mij ferdriet van mij hartjesdinnetje. Zij was mij mees biesondere dinnetje van mij hart. Wij heb saame sofeel mee gemaak. Maar Katrientje was u meisje en assie bijna agtien jaar saame ben dan ga u gek zijn op elkaar nooit ofer. Van mij eigen ben ik dertien, mij vrouw zeg dat ik pas kom kijke van mij eigen…
   Katrien heb Doorie gestuur en zij heb het goed gedaan. Doorie heb er geen errug in, hij foel zofeel geluk in ze hart. Dat is belangrijk. Maar wij ga Katrientje nooit fergeete lieve soolvrouw. Wij ga zo een mooie hoedjessjoow maake en willie alstoeblief nie teege mij jonge fertelle. Mamsie heb al fier doose hoedjes staan. Mij jonge heb nou ze folwasse Siemeese kop. Dan moet jij alles oferniew passe…
   Het kom goed lieve Soolvrouw. Maar nu denk mij hart aan mij dinnetje. Assie ons hoor ga ze fast foor ons zinge

   Lamoer lieve katrientje en ook foor u eigen en mij soolman

   Loesje

    1. lieve mensen van Dorus en Katrientje, wij denken aan jullie hoor en wij missen Katrientje ook heel erg. Wij slaan virtueel onze pootjes om jullie heen, hopelijk geeft dat een beetje troost.
     Knuffels en pootjes van de bende

  2. Lieve mevrouw Katrientje, heel veel zachte kopjes van mij, om u en meneer Katrientje een beetje te troosten. Want het verdriet blijft. Maar de liefde en de goede herinneringen ook.
   Katrientje blijft er altijd bijhoren!
   Liefs van Bolle.

 2. Dag liefe friendin.
  Wat hep je een super mooie schrijf gedaan ofer onse grote friendin Katrientje.Wij fergeete haar ook nooit.We wisse niet eens dat poese op een brommert konde en dat ze dan presies kon zegge: nog soveel boompjes en dan ben ik er…Ikke weet nog dat scullary girl ons foorleese deed ofer jullie strant afontuur en bij de diere asiel.Jullie deede sofeel mooie dinge saame.Dan is et heel logies dat je nou feel garnaale nodig hep als de dag komt dat je eraan denke doet dat Katrientje al een jaar geleede ofer de brug ging.Dan hep je et eerste jaar fan “eerste keren zonder ” achter je rug.Je soolfrauw en man hebbe et ook moeiluk.Ook al is je beebie Dorus nu bij ze.Maar daarbij heef Katrien fast gehollepe.Misschiel leer hij ook nog wel singe.Want oooo dat kon Katrien so mooi.Ikke weet nog dat se ging singe bij de pre-sen-ta-tie fan et boek fan Bert en jou Loesje.So mooi….Liefe friendin je hep een pragtig eerbetoon geschreefe ofer je hartjes dinnetje.Ikke hoop dat je garnaal tog een beetje spesjaal gaat smaake 31 mei.Ikke ga stoppe met schrijfe want we moete weer sakdoeke aansleepe for scullary girl.Se is erg geroer fan je schrijf en dat je ook aan onse Fynney boy denk bij de hoedjes.
  Liefe friendin super de puber dikke kopjes fan mijn sus Muzette en mijn, je friendinnetje Sparkle
  En een knuffel fan scullary girl.

  1. Lieve kanjerdinnetje Sparkle,

   dank jou wel foor jou lieve woorde van jou troos en dattie nog sofeel weet van mij afontuure met mij hartjesdinnetje. Wij heb feel meegemaak Sparkle, jij kan het soms nie befatte. Jij krijg zo een klap assie dan inees jou dinnetje ferlies. Dattie ziek wor en jij kan er niks aan doen. Dat jou dinnetje van jou eene dag op jou andere inees niemeer zing. Nu zing zij boove, mij hart foel het. Katrien zing oferal en mij hart foel. Zij zing nu ook foor jou broertje Fynn.
   Wij ga hem eere Sparkle, jou broer was zo een mooie lieve jonge. Wij ga hem nie fergeette, nooit nie. Hij is nu bij Katrien en bij alle andere sterre over ze Reegeboog. Wij ga zwaaie en wij ga ze nooit nie fergeete.
   Hoop dattie jou vrouw jou troos kan geefe Sparkle, saame met jou sus Muzette. En dattie jou eigen ook troos. Foor mij eigen hellep mij makkareel goed. Garnaale vin ik nog moeiluk maar mij vrouw zeg Loes, jij krijg vandaag jou garnaal van jou liefde. Dan foel ik wel mij troos en mij hart hoop dan mij dinnetje Katrien boofe ze eigen garnaale heb. Garnaale met ze ster…

   Lieve Sparkle jij krijg mij pootjes om jou hart. En het is ook foor jou sus Muzette en jou vrouw. Ferdriet moet jij deele…

   Loesje

 3. Wat heb je dat mooi geschreven Loesje!!
  Wij hebben het met tranen in onze ogen gelezen maar ook moeten lachen bij de herinnering aan Katrientje met haar brommert, haar lef en haar zangkunsten.
  Verdriet kent geen tijd maar je merkt wel als je het een plaatsje hebt kunnen geven in je hart want dan kun je weer lachen om de mooie herinneringen.
  Maar verdrietige dagen blijven er toch en dat mag ook!!!!
  Wij hebben in heel veel jaren 6 katers/poezen over de regenboogbrug moeten laten gaan en soms is onze vrouw daar ook nog wel verdrietig over.
  Maar wat een super idee om weer te gaan zwaaien!!!!!
  Wij doen zeker mee!!!!!!

  Voor allemaal veel sterkte en een dikke knuffel van ons,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Panda, Moby, Dopey, Izzy, Tica, Belle en mevrouw Ceciel,

   Oooh mij reakzie was ferkeerd terech gekoome. Assie sofeel ferdriet heb kan soies gebeure. Mij vrouw heb er nu ies mee gedaan van ze knip en ze plakwerk.
   Alstoeblief…

   Mij hart leef nu in mij moeilukke daage van mij jaar dat mij hartjesdinnetje Prinses Katrientje niemeer bij mij eigen is. Mij vrouw zeg Loes jij moet jou eerse jaar eers doorkoome, dattie alles een keer gehad heb. Dan wordt jou ferdriet minder….
   Ik vinnut moeilluk maar soms foel mij hart ook mij glimlach van zofeel mooie herinnere. Dattie weet jou ferdriet mag er zijn, jou garnaaale ook. Dat jij ga aksepteere want jij moet wel….
   Ferdriet is ook mooi want jij weet het was mooi van ze eigen. Jij had het foor jou gouwt nie wille misse. Maar jij had liefer nog saame jou geluk gefoeld…

   Ooooh kommie allemaai mee zwaaie. Met ons mooie hoedje op van liefde
   Dank u wel….

   Loesje

 4. Hoi lieve Loes, is het alweer bijna een jaar geleden dat je lieve Katrientje een ster werd? Het lijkt nog maar zo kort geleden, dat jullie samen jullie afonturen beleefden. Dat jullie naar het asiel gingen met jullie kerstmutsen, en naar het strand met jullie mooie ootoo en jullie zonnebrillen.
  Ja, zo’n hartjesdinnetje is heel biesonder, en wat prachtigmooi dat je dat hebt meegemaakt.
  Als je zoveel van iemand houdt heb je heel veel ferdriet als diegene een ster wordt. Want oooo wat mis je je dinnetje! Ook al zie je haar twinkelen ’s nachts, het is zo anders geworden.
  Katrientje woont nu feilig in je hart, en in het hart van je soolmensen. En in het hart van iedereen van de blog. Want we dragen haar altijd met ons mee, en zo blijft ze er toch bij. Net als Vlo en Fynn en Hannes en Sjaak van de Beestenbende en mijn oopa.
  Dankjewel Loes, dat je oopa noemde! Hij is vast grapjes aan het maken als ster, samen met Katrientje.
  En natuurlijk doe ik weer mee met de Hoedjessjoow! Zodat onze vrienden en vriendinnen weten dat we altijd aan ze denken. Want liefde kan nooit verloren gaan, eerlijk waar niet.
  Lieve Loes, je krijgt van mij heel veel lieve zachte kopjes om je een beetje te troosten. De kopjes zijn met herinneringssmaak. Die smaak is heel biesonder, zoet maar ook een beetje zoutig van tranen. Het is ook voor je famielie, en het is van Bolle.

  1. Lieve Bolle,

   dank jou wel met wattie mij eigen nu zeg en dattie mij zofeel mooie letters stuur. Jou letters kom van jou hart want jij heb mij hartjesdinnetje prinses Katrientje ook geken. Van ze brommert en ze zinge en zij maak ook altijd spesiejaale letters foor jou eigen. En wij mis haar allemaal want ferdriet is soms moeiluk foor jou hart. Iedereen zeg jij moet jou herinnerinne koessere maar jij krijg het al bijna nie ofer jou lip. En het is ook moeiluk assie het op moet schrijfe Bolle want jij weet nie welke letter jou meese herrinnerin heb. Assie zofeel meemaak saame. Denkie dat jou Oopa Bolle grapjes doe met Katrientje of misschien doe zij saame zinge. Katrien durref alles, maak haar niks uit. Misschien twinkel zij nu saame en dattie plesier heb.
   Van mij eigen mis ik haar en jij zeg het mooi, mij soolmense mis haar, iedereen mis haar. Dan weet jij hoefeel belangrijk Katrientje was. Jij moet wachte tot jou ferdriet ze eigen plekje heb gefonde in jou hart. Maar jij kan ook jou ferdriet poosietief gebruike Bolle, dat is mij erfaring van mij foorig jaar. Van mij Hoedjesjoow.
   Daarom ga wij het weer doen en wij ga iedereen eere, wij heb alweer zofeel vriendjes ferloore. En jou Oopa Bolle, hij wor nie fergeete van ze eigen.
   Dank jou wel dattie mij eigen kopjes stuur met herinnerinsmaak. Met soet en sout van geluk en ferdriet. Ooooh jij raak mij hart Bolle, zo ga liefde nooit ferloore want jij kan het proefe in jou hart…

   Jij krijg mij dankjouwelkopjes en er zit nog een beetje garnaaal spesiejaal aan en het is ook foor jou familielie. Geefie Ooma maar mij laase garnaaal, die is het mees spesiejaal…

   Van Loesje

 5. Lieve Panda, Moby, Dopey, Izzy, Tica, Belle en mevrouw Ceciel,

  Mij hart leef nu in mij moeilukke daage van mij jaar dat mij hartjesdinnetje Prinses Katrientje niemeer bij mij eigen is. Mij vrouw zeg Loes jij moet jou eerse jaar eers doorkoome, dattie alles een keer gehad heb. Dan wordt jou ferdriet minder….
  Ik vinnut moeilluk maar soms foel mij hart ook mij glimlach van zofeel mooie herinnere. Dattie weet jou ferdriet mag er zijn, jou garnaaale ook. Dat jij ga aksepteere want jij moet wel….
  Ferdriet is ook mooi want jij weet het was mooi van ze eigen. Jij had het foor jou gouwt nie wille misse. Maar jij had liefer nog saame jou geluk gefoeld…

  Ooooh kommie allemaai mee zwaaie. Met ons mooie hoedje op van liefde
  Dank u wel….

  Loesje

 6. Hoi allerliefste dinnetje Loesje, ik kende Katrientje nog maar zo kort toen zij over de regenboogbrug moest gaan. Maar in die korte tijd heb ik van haar dinnetjes zijn genoten. Ik heb veel geleerd van Katrientje, alleen geen brommer rijden. Dat had ik ook nog graag willen leren. Onze vrouw denkt ook nog vaak aan de poesjes en katertjes die al over de regenboogbrug zijn gegaan, ze vertelt ons dan verhalen over onze broertjes en zusjes die wij nooit gekend hebben. Lieve Loesje weet dat ik en de rest van de bende Katrientje nooit zullen vergeten, en ook al die andere dieren die al over de regenboogbrug zijn gegaan. Ze zitten voor altijd in onze hartjes en stralen als sterretjes aan de hemel.
  Heel veel dinnetjes knuffeltjes van Kruimel en van de rest van de bende

  1. Dank jou wel lieve Kruimeldinnetje,

   dattie mij hartjesdinnetje Prinses Katrientje nog heb geken is fijn Kruimel. Dattie weet assie lef heb dan kan jij alles, ook brommert rije. Van mij eigen houw ik mij hart fast maar Katterien maak ze eigen nie druk. Mij hart foel, zij scheur nu nog maar dan ofer ze Regenboogbrug. Jij kan het soms hoore. Mij vrouw zeg assie onweer krijg hoor jij soms Katrien scheure dattie het er nie mee ees is.
   Jou vrouw weet hoe het is assie jou hartjesvriendje ferlies. Jou broertjes en zusjes van jullie eigen. Jij fergeet het nooit Kruimel. Maar jij moet ferder en daarom ga wij ook deeze jaar weer zwaaie want wat jij in jou hart bewaar raak jij nooit meer kwijt. Het is belangrijk dattie dat nooit fergeet Kruimel…

   Lieve pootjes foor jou broers en jou zusje en jou vrouw en jij krijg mij zachte dinnetjeskopjes van mij hart

   Loesje

 7. Lieve Loesiedinnetje! Mijn poesehart leef met jou en met meneer en mevrouw Dorus mee. Frau en ik zullen Katrientje nooit vergeten. Ze was mijn voorbeeld in stoere poes zijn! En al die leuke avonturen die jullie beleefd hebben.

  Ikke wens jou heel veel bakke met garnalen toe voor troost. Lief kopje van mij!

  1. lieve Minniedinnie,

   dank jou wel en mij hart foel ze eigen opfeere assie zeg dat Katrientje jou eigen foorbeeld was. Van stoer zijn assie poes ben. Zij durref alles Minnie, van mij eigen durref ik nie sofeel. En jij kan het zien aan mij Doorie, hij heb prinses Katrientje ze geene erreges in ze lijf want hij durref ook meer dan ik van mij eigen in mij heele leeve. En jij heb goed gekeeke want jij ben nu damespoespootballer en mij hart foel…
   Katrientje is tros op jou!
   Dank jou wel lieve Minnieddinnie,

   Loesje

 8. Lieve Loesje, wat heb jij mooi geschreven over jouw hartsdinnetje prinses Katrientje, dat nu een mooi sterretje is, alweer een jaar lang. Floortje en ik hebben haar maar heel kort gekend maar wij genieten van jullie verhalen over haar zingen en het scheuren met de brommert door de stad. Lieve Loesje, het verdriet gaat nooit weg, alleen de scherpe kantjes gaan er af. Lieve Loezepoes en mevrouw Loesje, wij wensen jullie veel sterkte en in gedachten staan we met alle vriendjes en dinnetjes om jullie heen. We zullen Katrientje en alle andere vriendjes die over de regenboogbrug zijn gegaan nooit vergeten. Floortje geeft een zacht troostkopje en van mij krijg je een zachte knuffel. Wij gaan meezwaaien hoor.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   dank wel foor u lieve reakzie van u schrijfe. Mij hart is blij dattie mij hartjesdinnetje Prinses Katrientje heb geken. Dan weet u toch wie Katrientje was en dattie op ze brommert door ze leeve scheurde. Nu scheur Katrien ofer ze Regenboogbrug en wij mis haar. Maar fergeete ga wij nooit nie doen mevrouw Ina. Assie zo in jou hart zit kan jij nie fergeete. Maar jij kan wel eere en zwaaie naar alle vriendjes in Reegeboogland.
   Dat ga wij weer doen mevrouw Ina en u hoor er binne mij kort meer ofer. Dank u wel dat Floortje mee ga doen.

   Lieve kopjes van mij eigen foor jullie saame,

   Loesje

 9. Lieve Mamsie Tante Loesje, ik vindjes het moeilijk om te sjijven want Katrientje was mijn Tante net als Mila en U. U hebse met se alle voor mij gezorgd toen Kiss en Kyan een ster werdse. Ik mis haar ook haar gezang haar feestjes en de ritjes op de bjommert. Het is moeilijk maar u weetse wij sjijn een hegse groep en wij zijn er voor elkaar in leuke maar ook verdrietige tijden. De hoedjesshow is voor ons allemaal die hun vriendje of vriendinnetje in de sterren hemel hebse wonen. En soms hebse we het druk maar wat sjijn wij tjots op iedereen en wat hebse we toch mooie sjijfjes, Ome Bert, Ome Sir Bolle, Bram Minnie en U. Ook al reageren wij niet altijd wij lezen en genieten want we sjijn 1 gjote familie. U kjijgt van ons speciale garnaaltjes. Loef joe Mamsie Tante Loesje

Reacties zijn welkom