Interview: Kat zoekt thuis en de kittens

kat zoekt thuisHet is nou lente en wegens de lente heb je nou overal kittens. In België ook. En daar zit een klup die heet KatZoektThuis en ze zorgen voor kittens. Ik vroeg om een interview maar ze gaven hele korte antwoorden.

Ik zag op jullie Facebook dat er mensen gevraagd werden om peter (dat is als je man bent) of meter (voor vrouwen) van kittens te zijn. Wat is dat?

Een meter of peter draagt financieel bij tot de zorg van een kitten door 25 euro te betalen.

O dus je steunt een kitten. En als je geld geeft, krijg je dan ook iets terug?

Ja, Je krijgt, tot het kitten geadopteerd is, op regelmatige basis een update van het kitten aan de hand van foto’s en filmpjes. Het geld gaat naar de verzorging en basis-benodigdheden voor het kitten.

Ik vind het een goed idee. Als kitten heb je van alles nodig, je begint net aan je leven dus als je geen thuis hebt dan is dat moeilijk. De klup zoekt ook een thuis voor kittens en voor katten die geen kitten meer zijn. Dat zie je ook aan hun naam en website: https://www.katzoektthuis.be

Ik heb nog een vraag. Hoeveel kittens krijgen jullie dit voorjaar en waar komen ze vandaan?

kat zoekt thuis
Ze hebben vorig jaar 867 katten een thuis gegeven, wat goed!!

We hebben helaas geen glazen bol maar nu zijn er al zestig kittens in de opvang. Al onze kittens worden gevonden op straat, tuinen, parken, kledingcontainers, recyclageparken, gedumpt in een zak… Vaak zonder moeder of met een verwilderde moeder. Deze verwilderde moeders krijgen bij ons wel een kans en ze blijven zo lang mogelijk bij hun kroost. In België worden de kittens ter adoptie gezet vanaf de leeftijd van 3 maanden en zijn ze gesteriliseerd en gechipt. Ook zijn ze in orde met vaccins.

Ja ik snap dat het geld kost dus als mensen willen helpen is dat fijn. Met mijn verkering Loes heb ik het weleens gehad over kittens maar ja we hebben alletwee die ene operazie gehad dus dan kan het niet meer. En Loes zei nog van dat alles anders gelopen was ze graag met mij kittens had gehad. Dat gefoel respecteer ik. Zelf heb ik mijn rust nodig.

Er is nou overal dat fierus. Merken jullie dat ook?

We werken met opvanggezinnen en we hebben hun zelf de keuze gegeven of ze al dan niet bezoek wilden ontvangen. Onze vangacties gingen gewoon door. Alles met de nodige voorzorgsmaatregelen en respect voor anderen.
Doordat stadsdiensten en het officieel asiel niet werkten, werd er wel extra druk op ons gezet.

Dat is best moeilijk!! Wat hebben jullie nou het meeste nodig?

Nieuwe kattenbakken en mousse van Royal Canin (mother and babycat).

Dankjulliewel voor dit interview. Wie wil helpen, kan naar de website of naar Feesboek:
www.katzoektthuis.be
www.facebook.com/Katzoektthuis

10 thoughts on “Interview: Kat zoekt thuis en de kittens

 1. Lieve Bert,

  wat hebbie jou mooie intervjuuw met KatZoektThuis. Mij hart is nu wel geraak, zofeel kittens en katten die nog geen thuis heb. En zofeel mense die ze hellep geefe en het is nou moeiluk weeges het fierus. Assie kitten ben en jij wor gefonde in jou fuilniszak of in jou kleedingkonteener. Oooh mij hart foel ferdriet en pijn. Jij ga zo toch nie met jou kitten om. Assie kitten ben dan weet jij van niks en assie zo jou leeve moet beginne. Dan mag jij blij zijn en tros dat jij mense heb die jou redde en die jou opfange. En dat jij in jou opfanghuisje mag woone tot jou vrouw of jou man jou kom haale.
  Jij heb gelijk Bert, jij ben mij katerman. En jij weet, van mij eigen heb ik mij respek foor jou rust. Maar alles in mij eigen foel, met jou eigen had ik mij kittens gewil. Maar assie seeniejor ben moet jij er niemeer aan beginne. En jij heb jou oor en van mij eigen heb ik ook iets dattie het niemeer kan. Nu heb ik Doorie, hij is mij die-gie-taa-le beebie en misschien wor ik ooit nog mij MeeterLoesje. Dattie jou hellep kan geefe aan kittens of jou ouwere kat die nie sofeel geluk heb als wij van ons eigen Bert.
  Dank jou wel foor jou mooie intervjuuw en dattie onze oog weer oope zet,

  Jou Loesje

  1. hoi Loesje dat is waar wij hebben heel veel geluk gehad en dan moeten we ook aan de anderen denken en daarom deed ik het intervjoew ook dan weten we waar er hulp nodig is. Ik vind het heel lief en super van de mensen dat ze ekstra aan kittens dingen want het is zoals je zegt die weten van niks.

   Als alles anders was gegaan hadden wij vroeger vast kittens gehad. Dan leken ze helemaal op jou alleen met mijn voorpoten, wegens dat ik daar trots op ben,
   je Bertje

 2. Hallo Bert,

  Dank je wel en ook namens mijn vrouwtje voor je prachtige interview, Er zijn altijd nog wel vriendjes/dinnetjes van jou die niet weten hoe het is in een asiel of pleeggezin en nu begrijpen ze het tenminste door dit te lezen.
  Het is weer heel erg met al die dieren die uit hun huisje op de straat worden gezet en ook al die mensen die niet hun verantwoordelijkheid willen nemen voor hen en ze ook niet laten neutraliseren, want als ze dat zouden doen, waren de opvangen weer niet zo vol met al die lieverds. En wat zo erg is er komen er nog heel erg veel.
  Vrouwtje gaat nu brokjes voor mij verdienen en ik ga luie dag doen, Bert fijne dag en van vrouwtje een knuf en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip ja daar heb je allemaal gelijk in, was het maar anders maar het is nou zoals het is en wegens dat ik ook een asiel achtergrond heb kan ik er best wat over zeggen en dan kan ik er ook over schrijven. Ik hoop dat je een goede luie dag hebt en dat je vrouw weer thuis is,
   poot van je vriend
   Bert

 3. Wat een mooi interview Bert!!!
  Wat mooi dat er zoveel mensen zijn om te helpen……die zijn toch echt goud waard!!!
  Maar ook jammer dat het nodig is!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. ik vind het super dat er zoveel liefe mensen zijn die willen helpen soms vergeet ik het als er herrie in de straat is of als de glazenwassen opeens komt maar dan weer ik het later weer en dan heb ik van binnen een goed gefoel!
   knuffels terug

 4. Hoi lieve Bert, wat fijn dat je weer interfjuuws doet! Je bent echt een ster rieporter, eerlijk waar.
  Oo wat erg dat er nu al zestig kleine beebies zonder ouders in de opvang zitten. Mijn vrouw zei dat ik maar niet moest lezen waar ze allemaal gevonden zijn, omdat dat zo verdrietig is.
  Een kitten hoort toch niet helemaal alleen te zijn? En waar zijn de mensen van de kittens en de katten dan? Ik snap het niet Bert, dat mensen zo onfoorzichtig zijn met hun katten.
  Gelukkig dat de mamapoesen er vaak nog wel zijn, ook al zijn het geen tamme katten. Maar een beebiekat is toch het allerliefst bij zijn mama, dat weet ik zeker.
  Bert, ik vind dat alle katten verplicht een sjip en een operazie moeten, dat zou vast helpen dat er niet zoveel zwervers zijn!
  Hele lieve kopjes, met net zo’n oor als jij hebt, van Bolle.

  1. hoi Bolle ik heb de hele erge dingen uit het intervjoew weggelaten wegens dat iedereen dan nog meer emo zou worden het is nou emo genoeg. Jij hebt erfaring als vader van kittens dat weet ik. En ik heb ook een sjip en een operazie gehad dat wilde ik ook even zeggen. kopje met dat ene oor terug Bolle je weet wel!!

 5. Lieve Ome Bert wij waren met Meter van Tommy van dier onder dak Deinze België. Helaas is Dommie een keer op stap gegaan en niet meer terugekomen. Men vermoed dat hij een muis of rat met gif erin heeft gepakt. Wij steunen nog steeds omdat het zo hard nodig is. Wij kunnen niet begrijpen waarom mensen zou zijn. Een geboorte is zo mooi en intens om mee te maken. Helaas beslist moeder natuur soms anders , Hier tegelen ze of er wel of geen kittens komen. Het is zo belangrijk en katten buiten niet geholpen…. Mijn vrouwtje wordt er verdrietig van. Wij gaan kijken voor nieuwe kaartenbakken als hulp.

  1. ja soms is het heel verdrietig dat het moeilijk is en soms heb je het gefoel dat je toch iets kunt doen, wat goed dat jullie meter waren dat en nog, dat helpt vast bij de zorg voor kittens en voor katten. Ik vind het lief!!
   kopje van mij
   Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *