kater Bram over: mijn zusje Mila

zusje

Hoi allemaal, ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben. De meeste van jullie kennen mijn zusje wel maar niet iedereen. Vandaag ga ik haar voorstellen aan jullie.

Ze heet Mila en ze wordt bijna 8 jaar. Haar verjaardag is geschat op 13 juni 2012. Ze is mijn gevonden zusje. Ik ga je vertellen hoe dat zo ging en hoe dat was.

Zacht miew

Op een dag, ik weet niet meer welke, komt mijn vrouw thuis met iets onder haar tiesjurt. Nou ik was kei benieuwd wat dat was. Want het rook een beetje vreemd. Het rook naar bladeren en grond lucht gemikst met mijn vrouw’s parfum. Mijn vrouw ging op de bank zitten zodat ik er bij kon en kon zien wat ze had. En toen… en toen hoorde ik een geluidje, heel zacht miew. Ik was kei nieuwsgierig naar wat dat was maar ik snapte er niks van. Hoe kon mijn vrouw’s tiesjurt nou mauwen? Mijn vrouw vroeg of ik lief wilde doen. Nou tegen een tiesjurt kan dat toch wel.
Daarna schrok ik een beetje want toen zag ik een beebie kat onder de tiesjurt vandaan komen. Een hele kleine beebie kat. En ik moest gelijk blazen van schrik. Dat mijn oren plat gaan en dat ik niet blij was. De haren op mijn rug waren een beetje omhoog omdat ik bang was. Ik wist niet wat dit was. Mijn vrouw vertelde me dat ze dit kitten in het bos had gevonden zonder mama of broertjes of zusjes. Het was daar helemaal alleen.

Oer in mij

Kijk Bram, dit is je zusje en ze heet Mila, vertelde mijn vrouw. Mijn vrouw vertelde me ook dat ze echt nog een beebie is en dat ik echt kei lief moet doen zodat ze niet meer bang hoef te zijn. Je mag best weten, ik vond het niks. Ze rook raar en niet naar ons thuis. Ons thuis zusjeruikt bekend en veilig. Ik weet welke geur de bak heeft en hoe mijn eten ruikt en zo en Mila rook zo niet. Ze had een andere thuis geur. En toen gebeurde er iets met mij. Ik denk dat het oer was maar ik weet het niet zeker. Ik wilde dat ze naar ons ging ruiken dus ik ging haar poetsen. Man man man, wat was zij vies zeg. Overal zand en blaadjes bij haar pootjes. Dus ik ging ekstra mijn best doen want Mila moest van mij wel schoon zijn. Ze vond het niet erg dat ik haar deed poetsen en ze deed zelfs spinnen.
En elke dag deed ik bij haar kijken en dan ging ik bij haar liggen en dan deed ik haar poetsen als dat nodig was. Ze was wel een bange beebie want ze wilde de heletijd bij mij zijn. Als ik dan wou eten ging ze mauwen. Mijn vrouw zei dat ze me kei lief vond hoe ik voor Mila deed zorgen. Als een soort papa. Dat is misschien ook zo, dat weet ik niet. Ik ben nog nooit papa geweest van mezelf.

Echt poesemeisje

Nu is Mila bijna acht jaar en woont ze al kei lang bij ons. Soms vind ik haar lief, soms ook niet. Ze is een echte poesemeisje met dromen en ideeën. En ze heeft een eigen mening en zusjeze doet haar eigen poesen dingen. Ik mag haar niet meer wassen want ze vind het niet meer fijn. Ze mauwt dan dat ze al een grote poesedame is en dat het niet meer hoeft.
We doen nog wel samen spelen en jagen op beestjes binnen. Dat is nog wel kei leuk. Maar als ik dan haar vacht in de war maak, krijg ik wel eens een mep want dan zegt ze dat ze er slordig uit ziet. Poesemeisjes ook, ik denk dat ik dat altijd lastig vind.
Ik hoop dat jullie allemaal een fijn wiekent hebben met genoeg sneks en water want het weer is weer lekker warm.

20 thoughts on “kater Bram over: mijn zusje Mila

 1. Hajooo oompje bwam.
  Ikke ken tante mila al me heele leefe. Ikke fin haar wief. Maar wel stom dat tante mila om een verkeerd kapseltje al boos wor. Dat sal wel een meisjesding zijn. Mij frauw seurt ook altijt als me kapsel door de war is😾
  Pootjes🐾🐾

  1. Hoi knul, ja dat is tiepies meisjes! Volgens mij doen alle meisjes zo met hun vacht. Wij als katermansen zijn veel rielekster. Kopje van mij knul

 2. Lieve Bram,

  Ooooh…….mij Milaatjelief, mij Milaameisje 💗
  Van mij eigen had ik nooit mammafoelens want jij heb geen erfaring. Assie geen erfaring heb kan jij het nie foele. Of jij foel het wel maar jij weet nie wattie foel. Toen zag mij vrouw Milameisjes op ze feesboek en ik lag op mij vrouw ze schoot. Dan ga jij soms toch kijke Bram, poezedames zijn niewsgierig van ze eigen. Mij hart ging oope, dattie foel jij wil jou zorreg geefe. Jij wil trappele maar jij hou nie van beweege. Toen heb ik van mij eigen kopjes gegeefe aan mij vrouw ze teelefoon en Milaameisje heb mij eigen gefoeld. Assie als ouwere poes zo een lief, kwesbaar meisje zie. Jij wil dat er nooit ies mee gebeur en dattie veilig is. Mij vrouw zeg Loes, Jij heb mamafoelens en ik zeg jou eerluk Bram. Het was mij eerse keer en mij kop was in mij war. Jij kan het nie teegehouwe en mij hart doe spinne….
  Van mij eigen zal ik altijd mij Milaameisje scherme met mij hart en dattie goed eet. Dat is belangrijk.
  Brammie jij heb het goed gedaan dattie jou zus zo was en jou thuis geef. Jij ben zo een groote wijse broer. En jou vrouw heb zofeel goed gedaan dattie Milaatje meeneem naar ze huis foor geluk en dattie eete krijg. Nu is Milaatje jou poezedame in jou huis en zij heb ze eigen meening. Daar moet jij reekening mee houwe maar jij moet ook jou eigen blijfe. Jij ben Mila ze stoere broer. Van mij eigen zal ik altijd ofer mij Milaameisje waake net als ofer mij Doorie, assie mammafoelens heb doe jij dat.
  Dank jou wel foor jou mooie verhaal en geefie Milaameisje en jou vrouw vandaag mij eksra knuffel en ook foor jou Woef en jij krijg mij kopjes want assie zo een mooi verhaal schrijf is mij hart blij,

  Loesje

  1. Liefe mamavoelens!! prrrr prrr prr ’trappel trappel’, mij hart is van ze geluk want ik ben hier eefe onlijn foor jou mij mamavoelens. Wat heb jij onroere verhaal schrefe. Mij hart is blij en mij oog heb traane van ze eigen. Jij benne mij mamavoelens foor ze alletijd en mij hartje is alletijd foor jouw. Dat mij neusje jouw buik ruike en trappel doet. Dat mij oore plat gaan en mij lijf alleen wil knuffelen met jouw vacht. Jij benne de mooiste Loesje van allemaal en jouw hartje is ze liefse hartje van ze allemaal. Saame geefe we liefe in de wereld XXXXX XXXXX heel veel trappel en neusje en koes koes en kopje en trappel en prrr voor jouw allemaal van jou milaameisje xxxxxx

 3. Bram jou zusje Mila is een keilieve poes. Ze is mooi soms wat onzeker en een super lieve Tante voor Kyana. Ome Bram meisjes zijn soms niet leuk hoor. Mijn gjote halfzus Kyana kan soms seuren tegen mij. Maar ze is wel lief. Beloof jij dat je altijd goed voor Mila zal zijn net zoals je voor mij bent. Liefs Jafita

  1. Oh my liefe Jafita, mij meisje van mij hart. Ik ben soms zo furleege naar jou en naar andere. Mij hartje is altijd vol van liefe voor jouw dat mag jij nooit furgeete. Mila zeg dat ze kei groot is en dat is ook zo. Die durft kei veel. Ik durf dat allemaal niet. Ik doe altijd zorge en denke aan mij liefe friende en ook aan Mila. heel veel kopjes van mij voor jouw liefe Jafita

 4. Hoi vriendje Bram, ik heb zelfs wel 2 zusjes, Kruimel en Juultje. Kruimel woonde al hier toen ik hier als jong katje kwam wonen. Zij vond het maar niks, zo’n wildebras in huis. Kruimel is namelijk een echte diva Bram. Soms plaag ik haar, en ga ik haar achterna zodat haar vachie helemaal in de war is, dat vindt ze niet leuk Bram. Dan gaat ze heel hard miauwen en meppen, maar ze kan me toch niet raken, want ik ben een supersnelle Bikkel. Zo leuk joh om zusjes te plagen. Mijn vrouw zegt dan dat ik een grote boef ben en niet zo stout mag zijn. Mijn kleine zusje Juultje kwam als laatste hier wonen, nog niet zo heel lang geleden. Dat vond ik wel vreemd hoor Bram, zij ging opeens met mijn speeltjes spelen en in de lekkerste mandjes liggen. Maar zij is absoluut geen diva , zij lijkt soms wel een jongenskater, zo stoer is Juultje. Soms hollen we samen door het huis, lachen joh, Grote vriend Bram, ik wens je een fijn weekend toe samen met je zusje Mila en Toby en met je mensen.
  Hai vaif van Bikkel .

  1. Hoi Bikkel, wat kei grappig dat jij Kruimel zo plaagt. Nou dat hoef ik niet te doen bij Mila want dan wordt ze kei boos en ik ben niet zo snel dus dan raakte ze me als ze me mept. Soms spelen we samen maar soms ook niet hoor. Mila is wel een echt poesemeisje die aan haar vacht denkt. Niet zoals Juultje. Maar Juultje is dan wel kei leuk om mee te spelen. Ik hoop dat je een kei fijn wiekent hebt Bikkel, kopjes voor iedereen en een haai vaif terug!

 5. Hoi Bram,

  Wat ben jij een lieve en zorgzame Bram, Jij was toen Mila als een zielig hoopje werd gevonden door vrouwtje een pleegpapa geworden. Ja dat is een hele grote en zware klus hoor en zeker voor zo’n kleine Mila. Ja als ze grote worden dan kun je het treffen dat ze Mila streekjes gaat krijgen en jou niet meer zo nodig heeft. Maar een hele troost voor jou dat jij ervoor hebt gezorgd dat ze op haar eigen pootjes de wereld aankan. Daar verdien jij een ereplaats en een oorkonde voor hoor. Bram ik vind dat je best haar kapsel mag borstelen als je het maar zachtjes doet en ja meisjes brullen nu eenmaal heel snel als ze hun zin niet krijgen. Niks van aantrekken hoor.
  Ga jij nu maar heel veel genieten van de mooie dag die we krijgen en van mijn vrouwtje krijg je een knuf en van mij een grote poot en kopstoot. Je grote vriend Jip

  1. Hoi Jip, ik wist niet eens dat het allemaal zo ging en dat je een oorkonde kunt krijgen. Die wil ik wel hoor want ze was geen makkelijk poesemeisje. Ik mocht haar snoet niet meer wassen want ze vond het niet fijn. Ik begin langzaam te snappen dat heel veel poesemeisjes zo lastig zijn. Nu doet ze gelukkig heel veel zelf. Ik ga weer verder op kontroole Jip. Tot de volgende keer. Kei fijn wiekent voor jullie en heel veel kopjes!

 6. Hoi Bram.
  Wat was jij super lief toen Mila kwam.Je hebt als een grote broer kei goed voor haar gezorgd.
  Dat is heel knap als je dat zomaar opeens moet doen.Nu is Mila een grote poezen dame geworden en jij hebt daarbij geholpen. En ja,wij meisjes hebben nog wel eens een eigen mening…..
  Dat hebben wij hier ook alleen gaat hier Sparkle mij achterna…..dat deed ze heel veel toen we nog jong waren,en ik zeg je eerlijk;ik vind dat nu eenmaal niks.Dan ga ik gillen en denkt scullary girl dat er heel wat aan de hand is en komt kijken.Maar ik kan nooit lang boos blijven op mijn zus.We wassen dan elkaar en het is klaar.
  Dat was heel anders met Fynn,maar dat komt misschien omdat Sparkle en ik zussen zijn en dat is anders als broer en zus.
  Bram je hebt een hele mooie schrijf gedaan over hoe Mila bij jullie gekomen is.
  Dank je wel.
  Groetjes van je vriendinnetjes Sparkle en Muzette

  1. Hoi Muzette en Sparkle, ik vind het kei knap dat jullie niet altijd ruzie hebben want dat lijkt me heel lastig zo als 2 poesedames. Maar jullie zijn ook niet meer klein en nu weet je hoe dingen gaan, dat is misschien wel makkelijker. Dan snap ik dat je niet lang boos bent. Met Mila kwam dat gewoon, ik wist geeneens dat ik dat allemaal kon en toen moest het gewoon. En toen deed ik dat maar. Gelukkig is ze nu groot en hoef ik dat allemaal niet meer. Ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben, heel veel kopjes van mij

 7. Bram wat lief van jou dat je Mila zo welkom hebt geheten toen ze bij jullie kwam wonen. Ze zal zeker heel veel van jou geleerd hebben!!
  Maar ja kleine poezenmeisjes worden groot en dan doen ze hun eigen ding!!!!
  Maar wij weten zeker dat Mila toch van jou houdt, ondanks dat ze wel eens boos op je wordt!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi mevrouw Ceciel, nu ben ik wel kei blij dat ze groot is want nu kan ze kei veel zelf. Eerst moest ik haar overal mee helpen en dat hoeft nu niet meer. Heel soms krijg ik een neusje van haar. Ik vind het lief maar ik weet niet waarom ze het doet. Misschien is het wel dat ze zegt dat ze me lief vind. Ik weet het niet. Ik hoop dat jullie allemaal een kei fijn wiekent hebben, heel veel kopjes van mij

 8. Lieve Bram, wat leuk dat je on kennis hebt laten maken met je zusje Mila. Wat was je een fantastische pleegpapa voor haar toen ze nog piepklein was. Maar kleine meisjespoezen worden grote meisjespoezen en dan zijn ze toch anders dan jongenspoezen. Ze doen dan meisjesdingen. Maar ik weet zeker dat ze heel veel van jou houdt, haar grote broer. Fijn wiekent jullie allemaal en kopjes en knuffels van Ina en Floortje voor jou en Mila.

  1. Hoi Floor en Ina, ja dat klopt, ze doet echte poesemeisjes dingen. Haar nageltjes zijn mooi gedaan en haar vacht op haar kop is netjes en haar snorharen zijn schoon. Soms is ze wel lastig hoor maar soms ook niet. Ik vind het wel fijn dat ze er is. Ik hoop dat jullie ook een fijn wiekent hebben. Heel veel kopjes van mij

 9. Hoi lieve Bram, wat een mooie blog heb je geschreven over hoe je voor Mila hebt gezorgd! Dat vind ik echt keigoed van je, dat je haar steeds hebt gewassen en bij haar ging kijken.
  En ineens is het een grote poesendame, dat is even wennen.
  Eén van mijn dochters kwam hier vaak in de tuin, ze is nu wel zeven jaar denk ik. Die ging ook altijd zomaar in mijn mand liggen, en als ik eventjes wilde kijken kreeg ik een mep. Hoe vind je dat, van mijn eigen dochter! Nou, dan liet ik haar maar liggen in mijn mand, dat snap je wel.
  Bram, damespoesen zijn eerlijk waar keistoer. Die laten zich niks vertellen door jongens, die doen gewoon wat ze zelf willen. Ik probeer geeneens mee om te vragen wie ze zijn, als er poesen door mijn tuin lopen. Want ik krijg meteen een tik. Dus ik doe altijd maar alsof ik niks zie, wat moet ik anders. Alleen als ik heel boos word jaag ik wel eens een poesendame weg.
  Wel fijn dat jullie samen spelen en samen op beestjes jagen, dat lijkt me supergezellig!
  Lieve kopjes voor jou en je hele famielie van Bolle.

  1. Hoi Bolle, wauw, ik wist geeneens dat jij een beebiekat had. Ik heb alleen mijn gevonden zusje, niet een echte eigen beebiekat zoals jij dat hebt. Ik vind dat kei stoer van jouw en ja, ik snap jou heel goed dat je die met rust laat. De meeste poesemeisjes zijn echt kei stoer. Dan durf ik ook niks meer hoor Bolle. Als Mila in mijn mandje ligt ga ik ergens anders liggen anders krijg ik ook een mep. Die dames… pff.. we hebben het kei zwaar met ze Bolle. Echt kei zwaar. Zullen we maar gaan dutten en doen alsof we de meiden niet zien? Dat klinkt namelijk heel fijn. Fijn wiekent voor jouw en je famielie Bolle, kopjes van mij!

 10. Ikke vin mila mijn liefe din…eñne tegen mijn issue noot verdelen hoor.
  Kom missgien om dat ik van haar gouwe.
  Wou je wel dank omdat je mila goet ver zorigt hebt.
  Hugg van mijn
  Kusss voor Mila❤❤❤❤
  Lief aaien vanne vrouwetje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *