Kater Bolle over als er een beest door je tuin loopt

beest

Nu het zulk mooi weer is ben ik de hele dag buiten in mijn tuin.  Overdag is mijn tuin rustig.

Biesonder

Er zijn natuurlijk veel mieniekleine beestjes, zoals beien en fliegen en hommels. Die laat ik met rust. Ik vang ze niet, want ze doen mij ook niks. Soms zijn er flinders, die vind ik mooi. Ik kijk er graag naar, ik vind ze biesonder. Eén keer had ik bijna een supergrote liebelle gevangen, maar ik durfde het toch maar niet.
Af en toe loopt er een andere kat over mijn schuurtje, dan ga ik even kijken. En soms blijf ik dan op mijn schuurtje liggen, lekker in de zon.
Maar meestal lig ik in mijn mand of in het gras of op mijn stoel een beetje te dutten. Ik hoef toch nooit echt op te letten.

Snuffelen

beestMaar sinds een tijdje is er iets veranderd.
Als ik lig te soezen in het gras hoor ik ineens geritsel achter de struiken. Er loopt daar iemand!
Ik kom meteen in actie en ren naar de struiken toe. Snufsnufsnuf doe ik, en ik kruip voorzichtig dichterbij. En toch zie ik nooit wie daar loopt, hij is te snel.
Ik weet wel wie het is. Het is een rat, die onder de grond woont van mijn tuin.
Er is een hoekje waar allemaal potten voor planten staan, en daar zit een heel klein gaatje dat je onder de grond kan. Ik niet hoor, ik pas er niet eens met mijn hoofd doorheen. Maar die rat, die woont daar. Elke dag ga ik daar staan snuffelen en rommelen en spullen opzij schuiven, net zolang tot mijn vrouw zegt dat het wel goed is zo. Maar als het donker is ga ik daar toch altijd weer snuffelen, stiekum.

Knuffelen

Mijn vrouw heeft de rat een keer gezien. Hij zag er oud uit, met een staart met allemaal knikken erin. Hij zat eventjes op het terras en rende toen weg. De buurvrouw van de hond heeft hem ook gezien, presies dezelfde. Bij haar zat hij ook op het terras.
Dat komt omdat we in de buurt van een grote rivier wonen. En daar zwemmen ratten in het water. De stoep bij ons in de straat verzakt steeds, wegens die ratten.
Mijn mensen zeggen laat maar lekker zitten, zolang ze niet binnen komen. Je kunt er toch niks aan doen.
Mensen zijn vaak bang voor ratten, vertelde mijn vrouw me. Vroeger brachten ratten ziektes mee. Maar die ziektes bestaan nu niet meer, gelukkig maar. En als je een rat niet aanraakt is er niks aan de hand. En een rat valt je heus niet zomaar aan, als je hem gewoon met rust laat.
Misschien vind je dat ze er eng uitzien. Maar daar kunnen ze zelf niks aan doen, aan hoe ze eruit zien. Er zijn zelfs mensen die ratten in huis hebben, als huisdier. Dat zijn tamme ratten, zo heet dat. Het zijn hele slimme dieren en ze houden ook van knuffelen.

Slim

Ikzelf vind het superspannend dat die rat er is, eerlijk waar. Soms zit ik wel een uur bij de struiken op wacht. Ineens duik ik dan naar voren maar ik krijg hem niet te pakken. Het is een slimme rat, dat is wel duidelijk.

In het donker

beestWeet je wat ik nog leuker vind? Als het donker is. Dan loopt de rat rond door mijn tuin, hij denkt dat iedereen slaapt. Vorige week ben ik twee nachten buiten gebleven. Ik kwam steeds heel even snel binnen iets eten en hallo zeggen tegen mijn mensen. Daarna moest ik meteen weer naar buiten. Ik had geen tijd om te slapen, ik was op jacht.
Na die twee nachten was ik zo moe dat ik een hele dag heb geslapen op het grote bed. Ik was helemaal nok aut, zo druk had ik het gehad.
Niet omdat ik de hele tijd rondloop, dat niet. Ik zit vooral heel stil, ik zit op wacht. Als ik niet beweeg denkt de rat na een tijdje dat ik er niet meer ben. Dus ik zit superstil op mijn stoel of in mijn kartonnen doos. Daar heeft mijn man een footoo van gemaakt.
Het is me nog niet gelukt om de rat te vangen. Of nou ja, eigenlijk héb ik hem al eens gevangen. Dat zag mijn vrouw, dat ik hem ving. Ik hield hem even vast en liet hem toen los.
Weet je waarom? Het is maar een spelletje. Ik wilde hem alleen maar laten zien dat ik het kan. Ik heb binnen veel lekkerder eten staan dan zo’n ouwe taaie rat.
Bovendien is het een slimme rat, ik respekteer hem. Hij mij ook wel, denk ik. Hij is in ieder geval een beetje bang voor me.

Welkom

beestIk doe de rat in mijn tuin dus niks. In mijn tuin is iedereen welkom, vind ik. Als je je maar netjes gedraagt.
Mijn mensen zeggen dat ze nog nooit een kat hebben gezien die zo zachtaardig is als ik ben.
Maar voor mij is het heel logies.
Stel je voor dat ik alle beestjes die in mijn tuin rondlopen op zou eten, dan is er straks niemand meer over. En als ik het enige dier ben in mijn tuin is daar niets aan.
Dan is er niemand meer met wie ik kan spelen.

18 thoughts on “Kater Bolle over als er een beest door je tuin loopt

 1. Hoi Bolle, wat een spannende dingen beleef jij toch in je tuin. Zoals je weet hebben wij alleen een balkon. Daar zitten soms vogels op het randje, die kunnen wij nooit pakken. Wij vangen wel de vliegen. Een rat hebben wij nog nooit gezien, hoe ziet die eruit? Wij hebben alleen speelgoed muisjes om op de jagen. Vooral Juultje doet dat, ze maakt ze helemaal kapot. Zo dol is ze op haar muisjes. Nou Bolle wij mogen weer lekker op het balkon de komende dagen. Heerlijk vinden wij dat. Geniet jij maar lekker van je tuin. Heel veel knuffels van ons allemaal.

  1. Hoi lieve bende, wat spannend dat er soms vogels op het balkon zitten, dat is superdichtbij! Doen jullie dan mekmekmek, zo noemen mijn mensen dat altijd, dat je met je bek zit te klapperen? En wat voor vogels zijn het? Ik vind grote vogels eng, die maken zoveel lawaai en ze zijn ook gewoon…ehm… groot!
   Een rat ziet er eigenlijk hetzelfde uit als een muis, maar dan groter. Wie weet vindt Juultje er een keertje een, en anders mag ze hier in mijn tuin komen om te kijken. Jullie allemaal natuurlijk!
   Lieve Bas, Bikkel, Bjarne, Kruimel, Oliver en Juultje, geniet maar lekker van het zonnetje op jullie balkon en jullie krijgen heel veel zonnige knuffels terug van Bolle, ook voor jullie vrouw natuurlijk!

 2. Hai Bolle! Wat een mooie foto’s weer. Enne jij hebt ook een beetje oranje zie ik net als ik. Gelijk heb je met die rat. Oud en taai lijkt mij ook niet lekker. En zo kunnen jullie lekker spelen. Pootje van mij!

  1. Hoi lieve Minnie, ja ik heb oranje achter mijn oren, en op mijn buik. De onderste helft van mijn buik is het heel lichtoranje. Mijn mensen noemen dat altijd mijn zwembroek. Maar ik ga nooit zwemmen hoor, dat lijkt me helemaal niks!
   Mijn mensen zijn best blij dat ik de rat niet eet, wegens dat hij gif in zijn lijf kan hebben. Ik vind hem een beetje zielig, omdat hij al zo oud is en altijd alleen. Dus ik doe alleen maar alsof ik op hem jaag, dat is voor ons allebei een spel.
   Ooit ga ik een tuinfeest geven, en dan kan je de rat zelf zien!
   Geniet maar van het zonnetje vandaag, Minnie, samen met je frau.
   Lieve kopjes voor jou en je frau van Bolle,

 3. Goedemiddag lieve Bolle, wat beleef jij spannende afonturen in jouw tuin, ik heb jouw schrijf samen mrt Floortje gelezen en zij vond het zo spannend allemaal. Wegens dat jij dat allemaal durft, op jacht gaan en zo.
  Maar je bent een hele zachtaardige katerman hoor, dat je niets opeet of dood maakt in jouw tuin. Fijne dag lieve Bolle, samen met jouw mensen. Kopje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. Dag lieve damesvriendinnen mevrouw Ina en Floortje, ja het is soms eerlijk waar spannend in mijn tuin. Er gebeurt zoveel dat ik soms geeneens kan slapen omdat ik steeds op moet letten!
   Ik eet geen beestjes in mijn tuin, dat heb ik ook nooit gedaan. Alleen heb ik een keer een weps gehapt, maar dat doe ik nooooooit meer. Het deed pijn, bah.
   Nu is het superwarm, dus iedereen ligt plat op de grond. Ik ook, het is te warm om iets te doen. Tussendoor krijg ik af en toe wat brokjes of een soepje, luukse hè?
   Jullie mogen altijd in mijn tuin komen kijken, dat vind ik gezellig.
   Voor jullie allebei een fijne dag gewenst, en kopjes en knuffels terug van Bolle.

 4. Lieve Bolle,

  oooh van mij eigen ben ik er mij beetje stil van Bolle. Dattie zofeel meemaak in jou tuin en dattie zo vriendeluk en zachtaarig blijf. Mij vrouw zeg, Loes Bolle is too-le-ran van ze eigen. Dattie zofeel kan ferdraage in ze eigen tuin. Maar jou instink werrek wel heel goed want jij zie het wel. En jij ga op jou wacht zitte in jou doos. En jou menseman heb er zo een mooie footoo van gemaak, bijna offie gouwt in jou vacht heb. Misschien kom het nog van jou Bollehoed want jij had wel gouwt van jou hoed. En assie goed naar jou footoo kijk zie jij jou schaaduuw. Bolle jij moet het nooit teege jou rat fertelle maar eigenluk bennie dan met jou twee. Dan kan jij nog meer zien en iedereen in jou tuin weet, hier woon Bolle en assie nie uitkijk kom ze schaaduuw mee.
  Selluf heb ik nooit rat ge eete en jij weet, van mij eigen lus ik alles. Behalve slankbrokke want daar hebbie niks aan. Assie ratbrokke zou hebbe zou.mij begeerte daar ook nie warrem foor loope. Op mij balkon heb ik jou rat nog nooit gezien. Soms zie ik fliege en flinders en mij broer Floris hoop iedere dag op ze duif. Selluf vang ik niks, ik zeg jou eerluk assie er zofeel voor moet beweege vin ik het wel zwaar worre. Zusje vang wel alles wattie nie los en nie vast kan houwe en zij gooi in haar jacht vaak spulle om. Zij kijk nerreges naar maar assie seeniejor ben hebbie toch andere behoefte Bolle. Beloofie mij eigen wel dattie foorzichtig ben want jij weet nooit wattie teegekom assie patroejeer.
  Hoop dattie jou fijne dag heb saame met jou vrouw, jou menseman en assie jou Ooma zie geefie dan mij Pinksterkopjes. En voor jullie allemaal mij schoone pootjes met slagroom en het is van mij hart,

  Loesje

  1. Hoi lieve Loes, misschien weet de rat wel van mijn gouden bolhoed, dat kan natuurlijk best!
   Ik denk ook niet dat jij rattebrokjes lekker zou vinden, folgens mij smaakt het net zo droog als slankbrokken. Die heb ik binnen staan en die mag ik altijd zo pakken, maar dat doe ik niet. Ik vind de rat een beetje zielig, je kan zien dat hij al oud is en hij is altijd alleen. Dus daarom speel ik met hem, dan is hij niet eenzaam.
   Er zitten vogels in de tuin, die heten meerels zegt mijn vrouw. Ze hebben een nestje en lopen vaak over de tegels. Soms pikken ze zelfs een brokje van me, dat is best brutaal. Als het me al te gek wordt ren ik soms eventjes naar ze toe, dat ze opvliegen. Want ik vind wel dat iedereen zich netjes moet gedragen. Dat helpt altijd wel, maar na een tijdje doen ze weer heel druk. Dan laat ik het maar zo, ik kan niet aan de gang blijven. Ik moet ook slapen natuurlijk, ik ben seeniejor.
   Vorig jaar waren er ook al beebievogels in mijn tuin, ik vind het biesonder. Misschien ben ik wel een beetje oopa van de beebievogels!
   Loes, je hebt helemaal gelijk: als je ergens teveel voor moet bewegen kan je het beter niet doen. Laat dat maar aan Zusje over, die is nog jong. Ik doe duimen voor Floris dat er nog een keer een duif komt, maar ik doe ook duimen voor de duif dattie sneller is. Zo is iedereen blij, toch?
   Lieve Loes, dankjewel voor de schone pootjes met slagroom! Mijn vrouw zegt dat dat de enige keer is dat ze schone pootjes ziet, nou ja! Voor jou en je hele famielie stuur ik heel veel lieve kopjes met Pinksterbloemen voor je vrouw, en voor jou en Floris en Zusje Pinkster-vispaatee. Het is van Bolle!

 5. Hallo Bolle,
  Wat heb je een leuke schrijf gedaan zeg, als ik mijn oogjes dicht deed had ik het idee dat ik samen met jou in jouw tuin was. Nou dat zou tof zijn, samen alle dieren bekijken en er veel over samen miauwen. Ik heb in het hoge huis vaak reuze grote libelle’s gevangen en opgesmikkelt Jammie ze zijn super lekker en ook nog eens gezond hoor. Dat weet ik omdat vrouwtje mij daarnet vertelde tijdens het lezen dat de mensen ook insecten eten. Ik deed ze vangen en ook vlinders en nam ze dan in mijn bek mee naar binnen, weer loslaten en weer een keer op jacht gaan. Omdat ik het lekker vind kreeg vrouwtje ook altijd wat van mij, zij mocht altijd de kopjes en de vleugels afkluiven. Vind ik een mooie regeling hoor. Maar ja nu kan ik er binnen door het raam alleen maar naar kijken. Ik zit ook vaak zachtjes te piepmiauwen voor de tuindeur dat ikke naar buiten wil, maar ik moet nog reuze lang wachten zegt vrouwtje. Vrouwtje heeft al wel 2 kattenkruid planten voor mij gekocht. Ze heeft ze in een mand gedaan. Ik vond het maar zielige miezerige plantjes hoor en had zoiets van is dat alles vrouwtje. Maar Bolle dat had je wel eens mogen miauwen hoor, tjonge wat kunnen die planten hard groeien zeg. Haha als mijn buitenren klaar is zijn het vast reuze grote planten en wie weet ga ik daar wel middenin liggen en ben ik altijd wiew.
  Wat top dat jij ook een tuinvriend hebt, kijk dat heeft tenminste niet iedereen een ratvriend. Nee als die netjes buiten blijft en niks kapot maakt is het toch best gezellig voor jou. Nou ik heb hier ook weer een poes/kat in mijn tuin, maar die is heel rustig en doet mij niet pesten, een paar dagen geleden lag die onder een struik uit de zon naar mij te kijken, Die struik staat heel dicht bij de tuindeur. Ikke deed zachtjes miauwen en de poes deed knipperen met de ogen en ja we weten als katten wat dat betekend. Alles is goed en we kunnen wel vriendjes worden. Komt die poes toch voor mijn raam zitten en doet allemaal neusjes geven tegen het raam. Ik heb toe het te lang duurde even een tikje met de poot tegen het raam gedaan en toen ging die weer weg. Misschien wordt deze poes wel een vriendje voor mij , alleen als ik in de ren zit en poes in de tuin kunnen we niet samen spelen, maar wel neusje neus doen, zou best eens leuk kunnen zijn. Vrouwtje vertelde mij dat poes in het huis achter mijn tuin woont. Er zijn bij mij in de tuin vast ook veel mama en papa vogels die een nestje met baby’s hebben, er wordt heel veel pikkepik gedaan en nemen dit mee in de struiken. Ik vind dit zo leuk om naar te kijken en om de vogels niet te laten schrikken doe ik zachtjes mekkerdemek en zwiepstaarten.
  Zo Bolle het is weer een hele grote schrijf geworden, maar ik kreeg veel computerschrijf tijd van vrouwtje, is niet altijd zo hoor en soms heeft vrouwtje nog zoveel dingen te doen dat ik helemaal geen schrijf kan doen of een heel kleintje.
  Nu ga ik weer eens kijken of er nog wat leuks te zien is buiten, oja tegenover de straat bij mij zijn veel paarden en die hebben nu ook babypaardjes, die doen samen zo leuk springen en rennen door de wei.
  Bolle doe jij vriendje rat maar een miauwtje geven van mij en veel plezier hoor, van vrouwtje een knuf voor jou en lieve groetjes voor jouw mensen. Grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Hoi lieve grote vriend Jip, ooo dat zou zeker weten leuk zijn als we samen in mijn tuin konden zitte. Je weet toch dat je altijd welkom bent? Ik ben eigenlijk altijd thuis, dus je kunt zo de bus nemen en dan ben je er al! Wat stoer dat jij liebelles durft te eten, ze zijn zo groot en ze maken zo’n hard bromgeluid. Ik wilde er eentje vastpakken tussen mijn poten, en toen deed ik het toch maar niet.
   Wat gezellig dat er een rustige kat in je tuin zit. Is het een poesendame? O Jip, je hebt overal steeds sjans met damespoesen! Gelukkig maar dat deze poes niet zo opdringerig is als die in je vorige huisje. Als ze gewoon met haar ogen knippert is dat een goed teken, dat ze vrienden wil worden.
   De ketnipplanten groeien in mijn tuin ook heel hard, ze zitten vol met paarse bloemen. Ik lig vaak achter de planten in de aarde, dat vind ik fijn. Dan ben ik een beetje verstopt en ik ruik de ketnip.
   O Jip, ben jij ook vogelbeebie-oopa? Gezellig hè, die kleine beestjes en de geluidjes die ze maken? En je bent ook al beebiepaardjes-oopa, je hebt het maar druk!
   Mijn vriend de rat is nu aan het slapen, ik denk dat hij het vandaag te warm vond. Maar als het donker is komt hij wel weer tevoorschijn. Dat is echt superspannend, ik ben meteen aa-lert. Ik zal hem een groetjesmiauw geven van jou!
   Nog een paar maandjes en je hebt je eigen ren, dat ga je vast geweldig vinden. Dan kunnen we onze Formule2 buiten houden, op ons eigen parkoer.
   Lieve Jip, dankjewel voor je uitgebreide meel. Je krijgt heel veel lieve kopjes en pootjes van je grote vriend Bolle, ook voor je lieve vrouw. En mijn mensen sturen voor jullie allebei heel veel lieve groetjes!

 6. Hoi Bolle.
  Wat heb jij veel te beleven in jou tuin!!!!Wij hebben alleen veel vogels hier en natuurlijk vliegjes,vlinders en zo.En wij hebben een balkon geen tuin.Ha ha onze scullary girl moest een beetje griezelen toen je over de rat begon.Zij vindt dat soort beestjes helemaal niks.Ook muizen niet.Jaren geleden hadden we er 1 in huis en Fynn en Sparkle hebben geprobeerd om die muis te pakken te krijgen,maar het was er 1 met ervaring en die bleef mooi achter de koude kast.Toen heeft scullary girl ‘m zelf moeten vangen.Dat vond ‘ie niet leuk want hij ging hopla dood zijn.Zijn hart kon er niet tegen denk ik.Of hij was bang van scullary girl.Nou daar hoef je nooit bang voor te zijn.Onze scullary girl is de allerliefste, maar dat wist die muis niet.Sufferd.Een rat brrr en een taaie ook nog.Nee die zou voor ons ook niet in onze bakjes hoeven.Wij lusten alleen lekkere verse hapjes.We vinden het wel erg lief van jou,dat die rat bij jou in de tuin mag.Hij is vast een beetje bang omdat jij altijd zo goed op let wat er gebeurd.Zelfs ’s nachts!!!!!Eerlijk gezegd slapen wij meestal in de nacht…Wat een mooie foto is er toen van je gemaakt.Dank je wel voor je prachtige schrijf.
  Zachte kopjes van je vriendinnetjes Sparkle en Muzette en een knuffel van onze scullary girl.

  1. Dag lieve vriendinnen, jullie mogen altijd in mijn tuin komen hoor! Dan kunnen we met zijn drietjes kijken naar alle beestjes.
   Mijn mensen hebben liever ook niet dat de rat binnen komt zeggen ze. Toen ik hier net woonde heb ik een keer een beebierat gevangen en naar binnen gebracht. Nou, daar waren mijn mensen niet blij mee. Ze zijn meer dan een uur bezig geweest om hem te vangen en toen hebben ze hem aan de voorkant van ons huis weer naar buiten laten gaan. Nou ja! Dus die moeite doe ik niet meer. Muizen en ratten zijn best heel slim, veel slimmer dan vogels. Wel superstoer van jullie vrouw dat ze de muis durfde te vangen als ze er eigenlijk een beetje bang van is. Dan is ze eigenlijk nog meer kat dan jullie twee en Fynn!
   Hebben jullie veel vogels op het balkon? En doen jullie dan mekmekmek kwetteren, omdat je iets lekkers ziet? Ik ben zelf wel bang van grote vogels, ik schrik er altijd van.
   Als mijn mensen een paar brokjes voor me neerleggen buiten pikken de vogels ze gewoon, hoe vinden jullie dat? Het zijn brokjes die ik niet zo lekker vind, dus ik vind het niet erg.
   Gaat alles nog goed met Sparkle, met haar hoofd? Ik doe duimen voor jullie drietjes, dat jullie nog heeeeel lang bij elkaar kunnen blijven!
   Lieve Sparkle en Muzette, heel veel lieve zachte kopjes en neusjes terug voor jullie allebei en jullie vrouw, van jullie vriend Bolle.

   1. Hoi Bolle.
    Ja onze scullary girl kon bijna niet slapen toen die muis in huis was.Fynney en Sparkle hebben het heus samen geprobeerd, maar het lukte niet.Toen heeft ze een val gekocht en daar tippelde die muis in.Zo slim was die dus ook niet….En toen scullary girl ging kijken was die muis dood.Toen kon ze ‘m niet meer buiten zetten…..Misschien vond hij de kaas die in de val lag niet lekker of hij is er van flauw gevallen.Het was zo’n stinkende belgische kaas…Ik hoorde ‘m wel,maar ja mijn ogen doen het niet goed he,dus kon.ik Fynn en Sparkle niet helpen.
    Met ons gaat het wel goed.Sparkle en ik zijn gister 14 jaar geworden! !!Sparkle slaapt best veel maar ligt ook wel buiten op het balkon.Ze krijgt een medicijntje tegen hoofdpijn en die helpt ook voor haar achterpootjes.Scullary girl zegt ’s morgens tegen haar dat ze wat lekkers krijgt en dan zit het medicijntje in een spuitje en die likt ze zo op.Ze vindt het heerlijk! En voor een.lekker hapje of een snoepje komt ze wel in de pootjes hoor.Haar drupje bloed uit haar oortje,(prikt scullary girl om te kijken of ze nog goed zit met haar insuline) is aardig goed.Dus voorlopig gaan we door zoals nu.Dag Bolle,geef je een extra kopje aan je vrouw van ons?Groetjes van Sparkle en mijzelf Muzette

    1. Hoi lieve Muzette, gefeeliesieflapstaart! Voor jou en je zus natuurlijk! 14 jaar, dat is een prachtigmooie leeftijd, vind ik. En jullie vrouw natuurlijk ook gefeeliesieflapstaart met jullie tweetjes! Fynn heeft vast ekstra getwinkeld gisteren om jullie verjaardag te vieren.
     O, wat super om te horen dat Sparkle haar meediesijntjes goed neemt, en dat ze nog lekker smult van snekjes en snoepjes.
     Dankjewel voor je updeet, en ik wens jullie een hele fijne dag met zijn drietjes!
     Mijn vrouw zegt dankjullieerl voor het kopje!
     Veel lieve kopjes van jullie vriend Bolle.

 7. Hoi Bolle,
  Heerlijk hè om zo in de tuin rond te snuffelen en vooral snachts!!!!!
  Wij hebben geen rat in de tuin……mijn vrouw zou dat ook niet zo leuk vinden!!
  Maar vorig jaar waren wij samen met vrouw in de tuin, het was toen ook al donker!! Zij vroeg waarom we zo op en neer renden en ja hoor toen zag ze het en liet een gil!!! Maar toen ze goed keek zag ze dat het een heel was die door onze hele tuin liep!!!
  Dat was echt wel leuk en wij lieten hem ook gewoon lopen. Het is wel gezellig als je bezoek krijgt toch????

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, als het donker is is het de beste tijd in de tuin, zeker weten! In het donker zijn er veel meer beesten dan overdag.
   Er is een woordje weg uit wat jullie schreven, en nou ben ik helemaal benieuwd wat er door de tuin liep. Was het een rat of een konein of misschien wel een ooliefant… ik vind het spannend!
   Vangen jullie wel eens iets, of niet? Ik vang alleen heel soms miertjes, die lik ik zo op als ze tussen de tegels vandaan komen. En één keer probeerde ik zo’n gestreepte vlieg met een prikker erop te eten. Maar dat deed pijn, dus ik heb hem uitgespuugd.
   Ik ben nu oopa van vogelbeebies die hier in mijn tuin lopen, biesonder hè?
   Jullie mogen ook in mijn tuin komen als jullie willen hoor, dat vind ik gezellig!
   Lieve Moby, Panda, Izzy, Belle, Dopey en Tica, heel veel dikke zonnige knuffels terug, ook voor jullie vrouw, van Bolle,

 8. Lieve Ome Sir Bolle. Een rat in uw tuin dat lijkt mij spannend. Mijn vrouwtje niet die is er bang van net als voor wespen. Ze is deze week gestoken door een wesp terwijl ze stil zat. Hier zitten voor bijen en die mogen voor in de tuin. Daar mogen wij niet komen. Achter zijn er vogels soms heel veel en ze fluiten. Ooh Ome Bolle dan voel ik mij oer hoor. Ik kijk dan samen met de andere naar buiten en ineens moet ik dan springen. Maar ik krijg ze niet te pakken omdat er glad voor zit. Wat ik wel is een lekkere dikke vlieg. Sommige hier hebben al een eens vlieg gevangen maar ik nog niet. Ome Sir Bolle wat ben u toch een goede tuinsir dat iedereen welkom is. Als ze maar wel netjes zijn en geen rommel maken in uw tuin. En Ome Bolle de rat zal nooit zo lekker smaken als uw eten thuis. Een super dikke knuffel van mij.

  1. Dag lieve krullenbol, ooo dat doet pijn als je door een weps gestoken wordt! Ik atuur heel veel lieve kopjes naar jullie vrouw, dat het snel geen pijn meer doet. Ik heb een keer een weps proberen op te eten, dat deed ook pijn. Ik heb hem uitgespuugd en mijn mensen waren helemaal zenuwachtig. Wegens dat ik geen adem meer zou krijgen. Dus ik kreeg heel veel water en Feliks-soepjes, en toen deed het geen pijn meer. Mijn vrouw zegt dat ik dan ook wel eerlijk moet vertellen dat ik de volgende dag wéér probeerde er eentje te eten, die ze nog net weg kon halen. Ja, dat is waar, maar misschien smaakte die toch anders, dat kan best.
   Wat superstoer dat je vogels probeert te vangen, dan ben je eerlijk waar een echte oer-teiger. Als dat glas er niet was zou je er vast eentje vangen!
   Jij en je famielie mogen altijd in mijn tuin komen hoor, dat lijkt me supergezellig. Maar dan moeten we wel opletten voor de wepsen en bijen!
   Heel veel megadikke superknuffels voor jou en je famielie (dus ook jullie vrouw natuurlijk!) van Ome Bolle, en de allergrootste knuffel is voor jou!

Reacties zijn welkom