Hoeveel water moet ik nou drinken?

Ja hoor het is weer zover, met de warmte moet ik ektra water drinken. Maar echt waar, ik kan gewoon niet heel veel op. Dus nou heb ik wat spanning thuis.

Partysneks

Het begon gisteren al. Mijn vrouw was in de keuken en ik hoorde het ritselen van een zakje sneks. Dus ik zat meteen klaar op het tapijt. Het was vast de wiekent-snek die wil ik niet missen.
Maar ze kwam binnen met een schaaltje water. Daarin dreven partysneks die ik heel graag lust. “Kijk eens Bertje,” zei ze met een blije stem, “ik heb iets lekkers voor je.” Dus ik kijken.

Tegen sneks zeg ik altijd ja.
Tegen water drinken zeg ik altijd ik weet het niet hoor.
Zeker de laatste tijd.

Mijn gezond

Mijn vrouw voelt aan mijn vacht. Ze plukt soms in mijn huid en dan kijkt ze heel intens of de pluk huid omhoog blijft staan. En soms zit ze aan mijn neus om te voelen hoe die is. Het is voor mijn gezond zegt ze.

Maar ik heb altijd water staan en zij weet niet eens of ik ’s nachts drink wegens dat ze slaapt en dan kan ze niet kijken. Zelf drink ik ’s morgens graag wat. Even bij mijn schaal liggen dat ik me er goed op kan voorbereiden. Dan schuif ik wat dichterbij en dan drink ik. Dus folgens mij is het helemaal in orde.

Genoeg is genoeg

Maar dan is het warm. Het raam staat open. Er is zon. Ik ga in de vensterbank liggen slapen. En dan komt mijn vrouw weer uit de keuken met een schaaltje sneks in water, dat heet poezenlimonade.
Ik doe serieus waar mijn best om te drinken. En het is ook best lekker. Maar ik kan echt niet alles op. Ik drink best veel vind ik persoonlijk. Maar genoeg is genoeg, ook al kijkt je vrouw van neem alsjeblieft nog een slokje. Dan ga ik gewoon een dutje doen, dus dan hoef ik even helemaal niks en dat is ook fijn, eerlijk waar.

18 thoughts on “Hoeveel water moet ik nou drinken?

 1. Hajooo oompie.
  Ikke djink gewoon altijt uit me bakkie water. Ik hep de waterbak fanne ooferooma griet staan. Een hele gwote stene waterbak. Ommedat ik awween bwokkies eet issie altijt fol met waater.
  Pootjes๐Ÿพ๐Ÿพ

  1. hoi Dorus ja als je van ooferoma Griet iets hebt, dan is het vanzelf in orde met het water drinken. Dat is ook biesonder om zoiets te hebben als jonge katerman. pootjes terug

 2. Hoi Bert, Bjarne, Oliver en Bikkel drinken vaak bij de waterkraan. Dan gaan ze bij de kraan zitten, net zolang tot onze vrouw de kraan aanzet en dan gaan ze drinken. Ze doen dat altijd na het eten van brokjes. Wij hebben ook op 2 plekken in huis waterbakken staan, daar drinken we met zijn allen uit. Gewoon wanneer we daar zin in hebben. Vooral Oliver moet regelmatig water drinken omdat hij last heeft van zijn niertjes, maar ook weer niet te veel. Want als hij ineens veel water zou drinken, zou dat een teken kunnen zijn dat het weer slechter gaat met zijn niertjes. Dus onze vrouw houdt hem goed in de gaten. Vandaag is onze vrouw nog een dagje thuis, het is een beetje als een zondag. We hebben net een ekstra snek gekregen en gaan nu lekker rieleksen, binnen of op het balkon. Knuffels en pootjes van ons allemaal.

  1. hoi Allemaal wat is dat een gedoe met water drinken. Ik snap het wel van Olivier. Te weinig is niet goed en te veel nou dan zit je zo bij de dokter dus dat moet ook niet. Het is wel fijn dat je vrouw op je let maar dat kan ook te veel worden is mijn erfaring. Zelf aan de kraan drinken lijkt me het beste maar ja dat durf ik niet het aanrecht is zo hoog en moeilijk. Er heeft een tijd een handdoek voor mij opgelegen maar ik durf het gewoon niet dus dan kan ik ook nuet uit de kraan drinken,
   pootjes van mij
   Bertje

 3. Hoi Bert,
  Onze vrouw let met het warme weer ook extra op ons!!
  En ook vooral op het drinken. Wij vinden het lekker om in de tuin aan de onderzetters van bloempotten te drinken of aan het vogelbadje. Nu zorgt ze dat die altijd vol zijn met water.
  En tussendoor krijgen we wat kattensoep.
  Maar drinken als zij het wil doen we echt niet hoor!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜˜

  1. Een bloempot dat lijkt me best lekker drinken misschien wegens een gevoel van oer dat je helemaal geeneens een gouden bordje nodig hebt als kat. En soep lust ik ook. Wat stoer dat jullie niet drinken als jullie vrouw het wil, ik ben best een slappe jongen dat ik het dan toch doe,
   pootjes van mij
   Bertje

 4. Hai Bert! Ik heb twee bakjes met water staan. Een grote en een kleine. Uit die klein drink ik normaal en in die grote kan ik lekker met mijn pootje petsen, zodat ik lekker de druppels overal heb. En ik krijg elke avond natvoersoep. Soms drink ik ook water uit de kraan of lik ik de druppels die nog in de wasbak liggen op.

  Hou je taai met de warmte, Bert. Pootje van mij!

  1. hoi Minnie, dus dat kun je met wassen uit een waterbak. Dat is best knap. Ik weet niet hoe zoiets gaat maar ik kan gewoon niet zo veel en eerlijk waar ik zou er ook moe van worden denk ik. Soms lijkt mijn avondeten ook op natvoersoep. Ik heb het liever gewoon. Of soep.
   pootje van mij
   Bertje

 5. Hoi Bert,

  Wij hebben twee bakjes water staan. Maar wij krijgen ook in de ochtend en in de avond natvoer in saus. Vrouwtje doet daar altijd twee lepeltjes water bij, zodat we iedere dag in ieder geval wat water naar binnen krijgen. Dat lebberen we altijd achter elkaar op, hihi. En als we soep krijgen, dan krijgen we ook automatisch vocht naar binnen. En de soep is nog lekker ook.

  Lieve groetjes BInti & Zooka

  1. hoi Binti en Zooka, ja die saus is altijd zo lekker waarom zijn er nou geen zakken saus te koop. Soep is ook belangrijk maar thuis hoor ik steeds dat water het belangrijkste is. Saus lijkt me lekkerder hoor.
   pootjes van mij
   Bertje

 6. Lieve Bert,

  jij heb gelijk, drinke is belangrijk maar jij kan maar drinke zofeel jij drink. Assie tefeel drink moet jij stees naar jou bak. Mij vrouw heb assie zoomer foel oferal bakke waater staan. Maar ze drink er selluf nie uit, ze zeg Loes het is foor jullie. Selluf drink ik goed, vinnik van me eigen. Mij vrouw let er wel op want het is belangrijk. Gelukkig woon mij dokter nie in mij huis anders hebbie geen leeve als jou zon schijn.
  Mij vrouw moes gistere en vandaag in ze middag en afond mij nier eete ferdiene. Dan zorrug ze wel dattie oferal bakke waater heb staan. Maar ze zeg dattie ze eigen toch zorreg of wij wel genoeg drinke. Zo zijn vrouwe van ze eigen Bert maar mij erfaring is. Jij foel selluf offie dors heb

  Jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje daar heb je gelijk in, de hele tijd naar de bak moeten dat kan toch niet. Dat is geen leefe voor een katerman. Ik heb er mijn eigen gefoel voor presies zoals je zegt. Wat lief dat je vrouw veel water neerzet dan kun je kiezen wat dan het beste is om uit te drinken. Ik hoop dat je je nier eete nog lekker vindt Loes,
   je Bertje

 7. Hallo Bert,
  Tja het is weer zover hoor we willen graag zomer en warm, maar dan moeten we meer drinken. Als we dat niet doen worden we ziek en drogen we uit. Ik weet dat jij een moeilijke drinker bent en ik weet zeker dat jouw vrouw wat water bij je natvoer doet. Ja en als jij in de nacht veel drinkt dat kan jouw vrouw natuurlijk niet zien, ze moet voor haar rust oon veel slapen , net als wij dat ook veel doen. Mijn vrouwtje is heel blij dat ik een goede drinker ben en wat ik al miauw, ze doet wat water bij mijn natvoer en ze heeft in mijn kastje ook blikjes poezensoep staan en dat krijg ik dan ook. Net nog gekregen en dat is eggies jammiedejammie hoor. Ikke ben blij dat jouw vrouw jou goed in de smiezen houd zeker omdat jij geen grote drinker bent. Ze zorgt heel goed voor jou en dat doet ze omdat jij haar allesie bent. Je weet ik ben er eentje die gaat slapen in de zon en vergeet eruit te gaan. Vrouwtje heeft nu al de zonwering voor de ramen gedaan, blijft het ook koel in huis en kan ik niet ziekjes worden.
  Doe jij maar met vrouw een hele fijne dag maken en veel bankhangen. Knuf van mijn vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, het lijkt me superfijn als je gemakkelijk drinkt. Maar ja jij ligt weer te lang in de zon en dat heb ik niet. Ik foel dan dat het genoeg is en dan ga ik eruit. Mijn vrouw houdt het drinken in de gaten en jouw vrouw de zon en dat is dan presies goed. Ik hoop dat jullie ook een fijne dag hebben samen. poot van je vriend Bert

 8. Dag lieve Bert, dat is een beetje moeilijk allemaal hรจ dat drinken. Maar toch heel goed dat jouw frau jou goed in de gaten houdt, dat je genoeg drinkt. Ik begrijp dat wel , zij is bezorgd voor jouw gezond. Ik ben ook altijd erg bezorgd om Floortje wegens dat haar niertjes niet goed zijn. Als zij weinig eet ben ik bezorgd en denk meteen het ergste, ook als ze teveel drinkt. Manmens zegt dat ik niet zo overbezorgd moet zijn, dat probeer ik ook wel. Maar toch let ik goed op, net als jouw frau. Ik hoop dat jullie saampjes een fijne dag hebben met veel sneks, knuffels en limonade. Zacht pinksterkopje van Floortje en een knuffel van mij.

  1. ja dat snap ik wel van het opletten dat het lief bedoeld is wegens dat u veel van Floortje houdt en haar nog heeel lang bij u wilt hebben, dat hoor ik thuis ook. Ik lag een keer lekker te slapen en toen vroeg mijn vrouw Bert ben je dood. Nou daar kan ik zo moe van worden echt waar. Ik snap het maar ik heb ook gefoel. Dus het is soms moeilijk maar meestal fijn dat er iemand van je houdt en voor je zorgt,
   pootjes voor jullie

 9. Hoi Bert, ik snap wel dat je een beetje zenuwachtig wordt als je vrouw persee wilt dat je drinkt. Dan heb je vanzelf geen zin meer om te drinken. Dat heb ik met gezonde brokken of meediesijnen, dan foel ik gewoon dat ik het eigenlijk niet lekker ga vinden omdat mijn mensen zo op me letten.
  Dat is moeilijk, want drinken is goed voor je gezond. Misschien kan je vrouw je op warme dagen een keer een ekstra soepje geven, van feliks of goermet. Dat zijn hele lekkere soepjes, eerlijk waar. Ik krijg ze ook, en ik lust ze altijd. O ja, van sjiebaa heb je ze ook. En met natvoer heb je soowiesoo al vocht binnengekregen. Een beetje ekstra natvoer als het warm is is goed voor je, dan hoef je minder water te drinken.
  Sukses Bert, ik weet dat je vrouw het goed bedoelt en mijn mensen ook, maar soms kan je er eerlijk waar best een beetje moe van worden.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, dankjewel voor de steun en dat je het snapt. Ik lust soep dus als ik dan minder water drink gedoe thuis heb dan is het opgelost geloof ik en dat hoop ik ook. Het is wat je zegt als ze thuis heel erg op je letten dan hoef je niet meer. Dus al bedoelen ze het goed dan hoeven ze nog niet raar te doen dat is mijn mening,
   kopje terug
   Bertje

Reacties zijn welkom