kater Dorus over binnen wone en buite sjape

sjape

Hajoooo iedeween. Het is weer mijn beurt op dese dinsedag. Waar gaat ik het over hebbe?  Oofer buite sjape.

Fies

Uwes weet… ikke kom buite. Ik ben geboore als buitekat. Een boererijkater met knikkers. Toen ging ik afsjeit neme van me frientjes op de boererij om in een woo-ning te gaan woone.  Inne begin mog ik nog niet echt naar buite. Alleen met me mense er bij. Pas met drie maandjes liet frauw me naar buite gaan.
Wat foelde ik me stoer!! Ikke ging zwart naar buite en kwam steeds grijs en fies naar binne hihihi.
Ikke rolde overal in. Frauw liep maar te moppere over mij ommedat ze mij moes sjoonmake.

Me faggie

sjapeTeegewoordig let ik bes wel op me faggie. Ook ommedat MammaLoes (dikke koes) er teets wat fan seg. Maar ook foor mij Jiekie wil ik me sjoon hauwe. Froeger wau ik, net asse Jiekie hep, ook kwullies.
Ikke sat iedewe dag pootjes te djaaie dat ik ook mooie kwullies zou krijgen. Maar helaas. Ikke ben en blijf zwart met korte haartjes.
Maar ikke dwaal af hihihi. Het zonnetje laat zig weer wat faker zien en ik mag, asse me mense thuis zijn, de hele dag naar buite. Tot ag uur inne aafond.

Onnebijtje

Eers maak ik me mense wakker omme 5 uur. Want dan wil ik me onnebijtje. Dan kjijg ik 2 noepies en dan ga ik verder ete. Zodra het lig word dan wor ik onnewustig. Ikke dribbel door het huis en frauw siet dat en seg dan wil je naar buite?
Dan lope we naar de keuke en doet ze de deur ope. Ikke rrrruik eers de frisse lugt. Zo lekker. Dan loop ik naar buite. Ikke tjek alles na en kom weer naar binne om weer wat te ete.

Oortjes plat

Dan gaat ik weer naar buite. Waar de foogultjes fluite. Soms lant er een tuifje inne tuin beneede mij. Of op het dak fanne uitbouw naas me. Ooooh dan ga ik staare en zit ikke helemaal gespanne. Me taartje zwiept dan heen en weer. Ik maak me so klein moogeluk. Oortjes plat en de kunst is om so stil moogeluk te zijn.
En zo kan ik uren zitte hoor. Maar dat doet ik natuurlijk niet. Er is ies wat nog belangerijker is. De binnekant fanne me oogies.

Bijtenken

sjapeUwes allemaal weet… wei katten hebben ook nog onze rust nodig. Evve bijtenken noem ik dat. Ikke zeg het eerluk… ik kan o-fer-al sjapen. Op harde maar ook op sachte onnergront. Bij mij oppe balkon staan djie stoelen en een kattenkrabbelgefal met platoo. Twee stoele zijn hard. Daar zit ik altijd op. Ook op me kattenkrabbelgefal. Dat slaapt namelijk niet zo fijn. Maar ze zijn echt goed geschik als uitkijkpost. En dan is er de bloemstoel. Die lig superlaag en zacht. Daar slaap ik altijd op. Dat gebeurd echtwaar helemaal vanzelf. Doordat het de laase tijd lekker warm is krijg je, als katerman zijnde, de behoefte om evve de binnekant van je oogjes eens goed te bekijken.
Je doet je oogjes dicht en je denk aan nies. Je hoort de fogultjes fluiten en hoppa… snurksnurk.
Nies is fijner dan buite slapen. Je voelt een zacht windje (nee… niet die uit me knoopjesgaatje komp), je hoort de vogeltjes en je denk over hoe fijn het leven is.

Dit was het foor dese keer.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes
Toedeledokie

Dorus

17 thoughts on “kater Dorus over binnen wone en buite sjape

 1. Mij lieve jonge,

  Mamsie lees jij ben al jou heele katerman. Jij ben geen beebie meer, jij wor folwasse. Mamsie moet eraan wenne…
  Jij ga jou heele dag op jou buiteferblijf jou balkon. Jij weet mamsie houw ze hart vast. Assie jou poink in jou kop krijg bennie zo twee balkonne ferder. Assie jou tuifjes beneede zie, oooh mamsie moet er nie aan denke maar jij heb er niks ofer te zegge. Jij kan alleen maar hoope dat jou jonge ze ferstand gebruik en nie ze instink. Jij ben wel jou katerpuuber en jij heb jou zwarte faggie. Jij weet jij moet er suinig op zijn want mamsie heb geen andere meer…
  Maar jij ben gelukkig, jij kan het foele assie jou letters goed bekijk. En jij speel buite en nie jou heele dag op jou teblet. Dan maggie assie mamsie ben nog nie moppere.
  Beloofie jou mamsie dat jij altijd goed op jou eigen pas. Dattie nie poink op jou balkon en dattie goed eet, anders waai jij straks van jou balkon. Dan geniet jij niemeer van jou windje! Oooh wat bennie toch jou portet…..
  Mamsie houw jou altijd met ze ooghoek in ze gaate assie nie slaap of zit te eete van ze nier diejeet.
  Mamsie houw jou,

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Hajoooooo mamsie. Ooooh uwes weet tog dat ikke nie op ballekon poink? En ik hep froeger alleen gegeemt. Nu nie meer. Uwes sei dat ikke furrslaaf kon worre en dat uwes geen furrslaafe soon wau. Maar mahammmm ikke kan nie fanne ballekon poinken!! Eg nie!! Er sit een gaas fanne kippe foor. En so stom. Er woone hier nie eens kippe 🙀🙀
   Koes koes mamsie

 2. Hallo Dorus, hier met Gijsje. Wat heb je weer een mooi blogje geschreven. Wat heb je het fijn op jouw balkon. Met de mooie stoelen waarin je kunt liggen. En de krabpaal als uitkijkpost. Ik snap best dat je de hele dag buiten wil zijn. De vogels fluiten en de bloemen bloeien.
  Ik kijk vanaf mijn vensterbank naar buiten. Ik lig ook lekker in het zonnetje. Bij mij zijn ook vogeltjes waar ik naar kijk. Ik kijk ook naar kinderen die buiten spelen.
  Nu ga ik bij vrouwtje op de bank een dutje doen
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Ooooh het isse so fijn omme buite te zijn. En dan een wintje te foele en de fooguls te hoore. Hihihi. En ikke ben daar hewemaal feilig. Ikke ben alleen bang foor kartoesj. Me buurhont. Hij gwomde laas toen hij me neus sag 🙀🙀errug he?
   Pootjes 🐾🐾

 3. Hoi Doorie.
  Wat een mooie schrijf over je binnen en buiten wonen.Je wordt nu eggies een grote siemees katerman hoor.
  Wij snappen heel goed dat je als het lekker warm weer is,je lekker en binnen{ om te eten}en buiten wil zijn om bij te komen.Daar is ook zoveel te bekijken!!
  Als het straks weer eens koud wordt ga je maar weer met je muizen,tijger en beer spelen.Of mogen die ook mee naar buiten??
  Je oom Fynn lag ook altijd graag buiten op een stoel met een lekker zacht kussen.Het liefste dag en nacht.Ons balkon is ook veilig,al is scullary girl bezig met een ander stuk balkon,ze denkt dat het nu wel kan omdat we al op leeftijd zijn en niet meer poinke .Dat stuk was moeilijk af te zetten.
  Gelukkig zijn je vrouw en man ook verstandig,en hebben ze het balkon veilig gemaakt.Anders poink je zo naar beneden en dat is niet fijn….je botjes kunnen breken en dan ben je stuk en moet je naar de dierenarts om je weer heel te maken.Dus goed op je balkon blijven en niet poinken op het balkon.
  O wat zal de ploemetjes stoel lekker liggen…..de stoel van oma Katrien.Je voelt gewoon haar zachte warmte nog steeds.
  En je tantes zijn blij dat je netjes voor je vacht zorgt.Gelukkig heeft je mamsie je dat goed geleerd.
  Doorie geniet van je mooie balkon en we hopen op veel mooi warm weer.Kan je lekker veel buiten zijn.Dat doen wij ook.Ik{je tante Muzette} is dol op bakken en braden in de zon!!
  Zachte kopjes van ons,je tantes Sparkle en Muzette

  1. Oooooh magge uwes maar oppe klein tukkie ballekon? Ooooh ikke mag er helemaal op. Oooh die ploemstoel lig so saggies. En dan kan je lekker languit sjape. So fijn 😸😸
   Pootjes 🐾🐾

 4. Dorus dat noemen ze nu op en top genieten!!!!
  Heerlijk hè om je oogjes, als het tijd is, van binnen te bekijken. Zooooo lekker rustig!!!!
  Geniet er maar fijn van want vanaf donderdag wordt het weer koud buiten!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hajooooo
   Oooooh nee… dat meen uwes tog nie datte het kauwer wor? 🙀🙀
   Ooooh kunne we nie erregens een kjaagbwief naar toe tuure?
   Ooooooh watte errug 😿😿😿
   Pootjes 🐾🐾

 5. Hoi lieve grote zwartepantersiejemees, wat ben je toch een mooie grote jongen geworden! Je ziet er steeds meer uit als een siejemees, dat is biesonder.
  Ik kan je helaas geen adfies geven over je vacht, want ik was mezelf niet zo vaak. Mijn mensen zeggen dat het maar goed is dat ik geen zwarte haren heb, anders was ik altijd grijsbruinig. Nu ben ik van mezelf al gestreept en gespikkeld, dus dan maakt dat niet uit.
  Maar buiten slapen, daar weet ik alles van! O, dat is heerlijk, eerlijk waar. Met dit mooie weer lig ik de hele dag de binnenkant van mijn ogen te bekijken en ik zie van alles.
  Ik hoop dat je vandaag rustig aan doet, want het is best wel superheet. Ik lig al de hele dag voor Pampus! Dat kan hier, waar jij en ik wonen!
  Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij een echte balkonbuitenkater bent geworden!!

  1. Hajoooo oomie bolle.
   Ooooh lig uwes in pampus? Ooooh frauw en man segge dat se daar 1 keer weest ware!!! Man moes daar teets gebuk lope inne tunnels hihihi
   Hij sei datte mense fjoeger heeeeel kwein ware.
   Oooooh was uwes uwes haas nooit? Ooooh nau… ikke moet dat fan mamsie iedewe dag doen!! Ooooh so furrfeelunt. Mamsie seg wat swart is moet swart blijfe!! Nou ja!!!
   Oooh ikke ga gau weer buite sjape. We heppe nu sjaduw. Ooooh dag oomie.
   Pootjes 🐾🐾

 6. Hallo Dorus,
  Ikke ben ook op een boerderij geboren en daarna toen mijn mama vond dat ik met mijn zusje Janneke op eigen poot moest gaan lopen, Wij zijn toe 10 maanden ergens gaan wonen wat we niet fijn vonden, we waten buiten poezels. Na 10 maanden heeft vrouwtje mij meegenomen en ja toen werd ik een huiskater met een groot balkon. Maar je weet we zijn daar uit dat hoge huis weggegaan en nu moet ik alles vanachter het raam bekijken. Nou er is zoveel te zien en ik heb in mijn tijdelijke huisje en nu in ons vooraltijdhuis al veel vriendjes gezien buiten. Nog een aantal maanden en ik kan ook naar buiten in mijn buitenverblijf. Ik mag dan van vrouwtje ook buiten slapen, want ik kan door de tuindeur naar buiten, maar als wij gaan slapen kan ik door het slaapkamer raam en mag ik zelf weten waar ik ga slapen of heerlijk buiten naar alles kijken wat er in de tuin te zien is.
  Tof dat jij met het mooie weer ook ’s nachts buiten maag zijn als het mooi weer is. Geniet er maar heel veel van Dorus.
  Zo ik ga nu weer naar mijn vriendjes in de tuin kijken, fine dag hoor. Knuffel van vrouwtje en poot en kopje van Ome Jip

  1. Hajooooo oome jip.
   Oooooh sjupee datte wij eks boererijkaters waare.
   De fjisse wugt en freiheit was alletijd fijn he? Oooooh asse uwes naar buite mag moet uwes een mjauw geefe. Dan koom jiekie en ik bij uwes loosjere!!!
   En dan kenne we op nagtfliegies jaage hihihi
   Pootjes 🐾🐾

 7. Nou Doorie het is een heeeeeel groot balkon en het overdekte deel kon afgezet worden.Dat andere stuk is open en kon niet zo goed afgezet worden zonder problemen te krijgen…..maar daar liggen zo’n 144 tegels…scullary girl heeft het laatst nog geteld.Nou en het overdekte deel is ook groot zat.Er staan stoelen en een tafel en onze buitenpaal daar lag Fynn graag op en soms Sparkle.Verder nog meer krabbelpalen en zo…..We hebben echt de ruimte hoor.Groetjes Muzette

 8. Dag lieve Dorus, wat leuk dat jij een schrijf deed over jouw balkon en al jouw slaapplekken. Floortje wil soms even op het balkon als er geen wind is, want daar heeft zij een hekel aan. Zij ligt het liefst op het grote bed en ‘ s avonds op de bank, gezellig bankhangen. Fijne avond lieve Dorus en geniet van jouw balkon. Kopjes en knuffels van ina en Floortje.

  1. Hajoooo tante ina en floortje.
   Oooooh echt? Haat tante floor wint?
   Ooooooh 🙀🙀mij maak het nies uit. Sjolang het nie regent😸😸
   Ikke lig ook gjaag oppe bank. Naast frauw. Soms lig ik op 1 poot fanne frauw. Hihihi
   Pootjes 🐾🐾

 9. Lieve Dooriedoor wat heb je weer een leuke schrijf gedaan! Tante Minnie vond het leuk om te lezen. Maar pfoe wat warmwarm vandaag zeg. Dan moet je veel relekse en de binnekant van je ogen bekijken! Pootje van mij!

 10. Hoi Dorus als de Lente komt dan breng ik.jouw🐦🐦🐦🐦❣️Heerlijk lekker genieten vriendje Dorus op je fijne balkon🌻

  Liefs Ollie😺

Reacties zijn welkom