Als je een seeniejor-momentje hebt

senior

Dus ik zat op de bank en er was iets, maar wat ook alweer? Zonet wilde ik iets gaan doen en nu was het helemaal uit mijn kop. “Dat was een seeniejor-momentje, Bert,” zei mijn vrouw.

In de kracht

Het is waar dat ik een oudere katerman ben, dus ik vind dat ik in de kracht van mijn leven ben. Wegens dat ik veel meer snap als toen ik een kitten was en ik kan gewoon meer doen dan wanneer ik echt superoud zal zijn. Ik weet nou al dat ik me dan sneks laat brengen naar net waar ik dan lig, omdat als je echt oud bent dan mag je meer.
Maar seeniejor-momentjes?

Wat ik heb

Pas toen ik er een dutje over had gedaan, snapte ik er meer van. Misschien heb ik het wel, eigenlijk:

 •  als ik naar de keuken ga om de boodschappentas te controleren en als ik in de keuken ben dan heb ik toch liever een knuffel en daarna ga ik weer terug naar de huiskamer, maar ik ben niet dement dat zeg ik meteen
 •  soms ga ik naar boven om te kijken wat mijn vrouw daar doet en als ik er ben dan weet ik het even niet meer
 •  voor mij persoonlijk is samenzijn heel erg belangrijk, daar krijg ik echt waar steeds meer gefoel voor, mijn vrouw zegt dat zoiets hoort bij de ouderdom
 •  in spelen heb ik steeds minder zin, ik lig liever op mijn tapijtje en dat ik dan een buikknuffel krijg

Gewend

Persoonlijk vind ik het helemaal niet erg of raar omdat ik aan mezelf gewend ben en ik ben dus gewoon zoals ik ben. Misschien is het anders als je artroos krijgt of dat je nieren ziek zijn, dat kan iedereen gebeuren en mij ook, dus dan zie ik wel verder. Voor nou is seeniejor zijn misschien wel anders maar eerlijk waar best fijn.

10 thoughts on “Als je een seeniejor-momentje hebt

 1. Hallo lieve Bert, dit komt mij zo bekend voor, wegens dat ik heel seeniejoor ben en soms hetzelfde ervaar als jij. Floortje zegt altijd tegen mij als je kop loszat vergat je hem ook. Dit komt dus voor bij mens en kat. Terwijl we echt niet deement zijn. Het hoort bij het seeniejoor zijn en ik vind het helemaal niet erg. Fijne dag lieve Bertje. Zacht kopje van Floortje en een knuffel van mij.

  1. hoi Ina en Floortje dat lijkt me moeilijk als je je eigen kop kunt vergeten hoe moet je dan eten? Ik heb gewoon mijn kop altijd bij me en daar ben ik nu blij om. Seeniejor zijn is misschien ook dat alles langzamer en fijner is,
   pootjes van mij

 2. Lieve Bert,

  wat zeggie dat mooi. Dattie seeniejor ben en dat jij aan jou eigen gewend ben. Dattie van jou eigen nie beeter weet en jij ben wijser dan toenie kitten was. Van mij eigen ben ik ook seeniejor zeg mij vrouw. Maar jij leef dag voor jou dag Bert, jij heb er geen erreg in. Dan inees bennie seeniejor en fergeet jij welees dinge. Mij broer Floris is heel erg seeniejor en hij heb ook ze deemenzie. Wij wor nu saame oud Bert en hij houw ze eigen vast aan mij eigen. Dattie weet wattie moet doen. Hij heb er selluf geen erreg in want het is zo gegroei. Assie rustig oud wor kan jij het stapje foor jou stapje doen. Van me eigen heb ik nu mij niere Bert, mij dokter zeg Loes het hoor erbij assie ouwer wor. Ik zeg jou eerluk, dan schrik jij wel en jij foel jou ouwerfom is begonne. Nu moet ik er wel aan wenne want jij wor zo met jou neus op jou feit gedruk. Maar belangrijk is dattie poositief blijf Bert, dan kan jij heel lang seeniejor blijfe.

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, ja Floris heeft heel veel deemenzie en toch vind ik hem een stoere kater om respekt voor te hebben zoals hij is. Dus als het zo komt en je hebt thuis steun en dat ze van je blijven houden dan kan het. Bij jou ook. En bij mij. En wij worden ook samen oud in onze verkering Loes.
   je Bert

 3. Hoi lieve Bert, ik ben ook seeniejor, zeggen mijn mensen. Dat zal wel zo zijn dan, maar weet je wat het is? Het gaat eigenlijk helemaal vanzelf. Dus je went er aan. Het is niet zo dat je eerst kitten bent en dan zomaar ineens seeniejor bent. Daar zit een heleboel tussen.
  En je schrijft het zelf al, heel veel dingen zijn ook fijn als je seeniejor bent. Je mag eindelijk rustig liggem dutten, in plaats van dat je de hele tijd moet spelen of sporten, je krijgt ekstra veel knuffels en je hebt een heleboel erfaaring in het leven.
  Ik heb zelf artroos, maar dat ging ook heel langzaam dat ik er aan gewend ben geraakt.
  Weet je wat fijn is? Nu krijg ik tussendoor steeds een beetje natvoer, wegens dat ik mijn tabletjes moet nemen! En daar zeg ik geen nee tegen, dat snap je vast wel.
  En dat je soms iets vergeet? Dat hoort er bij. Als het belangrijk is denk je er heus nog wel aan!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. ja Bolle dat is waar, als het belangrijk is dan denk je er wel aan of niet en dan weet je het toch niet meer. Ik vind het niet erg om seeniejor te zijn eigenlijk. Want ik heb nog niks dat moeilijk is behalve dus dat ik snel bang ben maar dat was altijd al zo. Wel super goed dat je nateten neemt met een tablet, ik weet hoe presies je met je eten bent, dus dan doen ze het bij jou thuis goed,
   kopje van mij
   Bert

 4. Hoi Bert, onze broer Bas is met zijn 15 jaartjes ook een echte seniejor, hij hoeft niet meer zo nodig te spelen of zich druk te maken. Hij mag lekker de hele dag in een zacht mandje liggen en onze vrouw brengt zijn sneks en soms zelfs zijn eten naar hem toe. Bas weet soms ook niet meer waar hij is, dan loopt hij naar de gang en weet niet wat hij daar gaat doen, hij gaat dan hard miauwen en dan gaan de anderen, zoals Bjarne naar hem toe om hem weer naar de kamer te brengen. Soms moet hij ook even nadenken voordat hij op de kattenbak gaat, dan staat hij voor de bak en denkt na en dan opeens gaat hij op de bak. Onze vrouw zegt dat Bas een lief oud mannetje is. Hij heeft last van zijn lever en artroos. Maar zolang hij het nog fijn vindt bij ons en niet al te veel pijn heeft of ziek is. mag hij lekker heel oud worden.
  Groetjes en knuffels van ons allemaal.

  1. O dat snap ik dan heeft Bas ook deementie net als Floris de broer van Loes. Wat lief dat hij thuis al die steun en hulp krijgt, dan foelt hij zich vast veiliger omdat hij mag zijn zoals hij nou is. Ik foelde me helemaal emo toen ik las hoe lief jullie voor hem zijn,
   kopje van mij

 5. Hallo Bert,

  Ja,ja, ik weet het ik ben van de late , ikke was nog beetje moe van buiten controle, Daar lag me toch een poezel in mijn tuin onder een struik in de schaduw en heel dicht bij mijn raam, Poezel deed allemaal knipperen met de ogen, zo van ik ben je vriendje. Nou ik heb ook even knipperen en zwaai met mijn staart gedaan. Toen kwam die voor mijn raam staan en deed hij neusje geven. Ai dat vond ik wel heel moeilijk en ik heb tegen mijn raam geklopt van nu is het genoeg en moet je weer naar huis gaan, heeft die ook gedaan. Vrouwtje zegt dat het een lieve en aardige poezel is. Nou ik wacht het wel af hoor. Kijk hier had i geen moment zo van oef wat moet ikjes doen Het is heel gewoon hoor dat je wel eens moet denkeren van wat was ik nu toch aan plannetjes doen en oeps weet jee het niet. Weet je vrouwtje heeft daar geloof ik meer last van, ze heeft overal kattebelletjes (aanteken briefjes) liggen en anders vergeet ze het. Een ding Bert wees niet bezorgt dat je aan dementie gaat leiden, want het hoort nu eenmaal bij wat ouder worden hoor. Ikke maak me er niet druk om, want ik kom er toch wel op. Bert mocht jij je ongerust maken dan moet je vrouwtje maar eens laten roepen: Bert wil je eten of snoep/snekje. Als je dat niet meer begrijpt, dan wordt het tijd om achter je oren te krabbelen hoor. Zo nu ga ik eten want vrouwtje gaat ook koken voor haar buikvulling. Knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

 6. Bert dat heb je mooi verteld!!!
  En helemaal waar want;
  “je bent zoals je bent”
  Het is helemaal normaal want je groeit erin mee!!!!
  En iets vergeten gebeurd iedereen wel……..zelfs onze vrouw!!!!
  Die staat in de keuken en vraagt aan ons wat ze wilde pakken!!!!
  We nemen haar zoals ze is…….zolang ze ons maar niet vergeet!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

Reacties zijn welkom