Poes Minnie over pootballers en oer

oer

Dorusje miauwt wel eens dat als hij groter is hij pootballer wil worden. Ikke ben amateur pootballer. Want poesen kunnen net zo goed pootballen als katers. Net als bij de mensen. Mijn grote voorbeelden zijn Rafael van der Kat en Sarina Poes. Zij hebben allebei voor Oranje gepoot.

Oefenen

Oefenen kan overal mee. Een propje, pen, maakt niet uit zolang het maar rolt. Je moet wel goed pootwerk hebben dus dat je het propje of balletje snel van je ene naar je andere poot kunt laten gaan zonder dat de tegenkat het af kan pakken. Ook moet je iets hebben wat best een moeilijk woord is: con-cen-trasie. En con-di-tie dat is ook belangrijk dus dat je het lang vol houdt. Veel brokjes eten van tevoren is dus wel handig. Ik heb wel eens horen miauwen dat professionele pootballers na een goed gepote wedstrijd bergen vol snoepjes krijgen.

Helaas ben ik een binnenkat dus kan ik alleen maar dromen van spelen in een pootballersteam. Of zoals de wereldberoemde pootballer Johan Kater ooit zei: ‘elk nadeel heb zijn voordeel’. Want ik heb ‘t natuurlijk best goed bij frau. Ik kan pootballen wanneer ik wil, op schoot liggen wanneer ik wil en krijg op tijd m’n brokjes en natvoer. Tuurlijk zou ik met pootballen superveel brokjes willen verdienen zodat frau nooit meer zou hoeven werken. Maar ach, m’n leven is zo ook wel goed.

Oer

Wat is nou precies oer? En hebben alleen katten dat of alle huisdieren? Want ik mag dan wel een mooi poesje zijn, ik heb ook best diep-gang hoor. Dus over zulke dingen denk ik best wel eens na. Als ik vogels hoor of zie dan gaat mijn staartje zwiepen en dan doe ik kwetter kwetter. Dat is best erg oer want katten vinden vogels jammie en ik dus ook. Hetzelfde geldt voor vliegjes. Die moet ik echt vangen hihi. En daarna lekker opsmikkelen. Ik weet ook best wat oer is wat van toen ik nog in het andere huis woonde daar heb ik wel eens een klein vogeltje en ook wel eens een muis gevangen.
Hoe gaat dat vangen dan in zijn werk? Voor degene die dat niet willen weten doe dan nu even de pootjes voor de oogjes. Eerst ga je kijken, goed kijken. Daarna gaat je staartje zwiepen van enthousiast. Vervolgens ga je er goed voor zitten. Je zakt door je voorpoten en gaat met je kont wiebelen voor de focus. En dan BAM op het juiste moment spring je naar voren. Soms heb je dan mazzel en soms ook niet. Ik lees soms dat katten de prooi dan weer laten gaan. Oeps nou dat kan ik dus niet hihi ik eet het gewoon op. Maar niet voordat ik trots aan frau heb laten zien wat ik gevangen heb.
Waar ik nu woon ben ik een binnenpoes en kan ik alleen nog maar dromen van echt vangen. Volgens frau doe ik dat ook wel eens. Dat kan ze zien want als ik dan diep in slaap ben dan ziet ze me smak smak doen. Frau heeft gezegd dat we ooit wel weer een buiten krijgen. Dus ik wacht geduldig af.

Sterkte

oerIk wil ook nog even iets zeggen. Tegen Loesje en tegen Bolle. Dat ik ze heel veel sterkte wil wensen. Met hun nieren en hun gewrichten. En dat ik hoop dat de brokjes en de pilletjes gaan helpen. Dat ze dan allebei weer kunnen dartelen als een kitten. En vooral nog heeeeeel lang voor de blog blijven miauwen. Want het is heel leuk om steeds zo een inkijkje in mekaars poezeleven te krijgen.

Pootje van Minnie voor iedereen

 

13 thoughts on “Poes Minnie over pootballers en oer

 1. Hajooooo tante minnie.
  Follegens mij sijn jochies tog echtwaar feeeeeeeel beterderder met pootballe!! En ook veeel beter met ze kwijt te rake hihihi. Mijn man hellupt mij ook teets me balle tewug te soeke!! Maar niet iedewe kat wil pootballer worre hoor. Mij loef jiekie wil gejeim aggent worre!! Ikke fin dat supergaaf!!
  Ikke fang ook steeds fliegies! Laas hat ik zoon lekkere dikke te pakke. Die ging ik foor frauw opete. Ooooh en krake dat ie dee hihihi.
  En wekker dat ie smaakte.
  Nau ben ik op muisejagt. Op een muis die er niet eens meer is seg man. Se segge dat ik een oelewapper ben dat ik teets inne keuke op muiswatsj zit. Al wekelang. Hij seg dat muisie allang geflug is. NOU VAN MIJ JA!!!
  Pootjes 🐾🐾

  1. Oh Doorie wat goed dat jij op muiswatsj zit! Tante Minnie is trots op je! Lekker zijn fliegies he 🙂

 2. Hoi Minnie, onze Bjarne en Juultje willen wel in jou team van pootballers hoor. Vooral Bjarne kan heel goed pootballen en hij leert het nu zijn kleine zusje Juultje. Bikkel en Bjarne vinden die dikke vette vliegen ook heel lekker. Ze jagen net zo lang tot ze ze hebben gevangen. Bjarne gaat dan, net als Dorus doet , ook voor onze vrouw zitten en dan gaat hij zitten smakken, zo lekker vindt hij die vlieg. Onze vrouw vindt dat vies, maar volgens ons heeft ze nog nooit een vlieg gegeten dus hoe weet zij nou dat het vies is.
  Vogels en muisjes hebben wij nog nooit gevangen, hoewel er soms wel vogels op ons balkon zitten, dan gaan wij voor het raam zitten mekkeren en soms gaan ze weg en soms blijven ze ook gewoon zitten. Nou dan worden wij pas echt oer hoor. En wij hebben alleen speelgoedmuisjes om op te jagen, een echte hebben wij nog nooit gezien. Gelukkig maar zegt onze vrouw, maar wij zouden dat echt wel heel gaaf vinden. En wij zijn nieuwsgierig naar hoe zo’n muisje dan smaakt. Vast heel lekker.
  Ons vrouw moet nu gaan werken dus wij moeten stoppen op de kompjuter.
  Fijne dag Minnie en knuffels en pootjes van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel, Bikkel en Juultje

  1. Wat leuk, een blogpootballersteam! Ik smak ook als ik een flieg eet. Ja, muis is een vet lekkere smaak. Een beetje als kip maar dan wat hariger.

   Jullie ook een fijne dag. Poot van mij!

 3. Hoi Minnie.
  Zeker weten dat poezen kunnen pootje ballen.Ik{ Muzette} doe dat als mijn favoriete bezigheid.
  Maar alleen met een pingpong balletje met een rammeltje erin.Want ik doe het op mijn gehoor en gevoel.Wegens het feit dat mijn ogen niet veel zien.En ik kan het eggies waar heeeeeel goed.Onze scullary girl zegt altijd dat ik zo bij de oranje leeuwinnen kan.Ik ken ze niet,maar het lijkt mij wel leuk!
  Andere balletjes geven toch niet het juiste gehoor en die moet ik dus niet hebben.Gelukkig zijn er veel in voorraad want ik speel ze overal naar toe en dan moet scullary girl ze weer opzoeken.Helaas zijn ze nergens meer te koop dus moet ik wel zuinig zijn op mijn balletjes.Ik heb er wel meer dan 10 door het huis liggen.Onder de kastjes en ze gebruikt ze de stofzuiger om de balletjes op te sporen.En weet je? ze hebben ook allemaal net een ander rammeltje.De een is hoger van toon dan de ander.Ik wil die met de hoogste toon het liefste hebben.
  Met kerstmis krijg ik een schaaltje met nep kerstballen.Die mag ik ook overal naar toe spelen,ook al hebben die geen rammeltje,wat wel jammer is,maar dat zijn ook mooie lichte balletjes waar je heel goed mee kunt pootje ballen!!!!
  Vliegen vangen en opeten kan ik niet,dus ik weet niet hoe het smaakt.Mijn zus doet het ook niet,maar als ze wist dat het erg lekker zal smaken,zou ze vast in de pootjes komen.Ze vindt eten nou eenmaal heel lekker en belangrijk.
  Wij zijn binnen katten en komen alleen op balkon buiten.1 x is er een echte muis binnen geweest.Die was vast via via naar binnen gegaan.Op die muis is echt veel jacht op gemaakt,maar die was erg slim.Mijn zus Sparkle en onze broer Fynn{hij is nu bij de regenboogbrug}hebben het eggies waar geprobeerd.Maar uiteindelijk heeft onze scullary girl ‘m gevangen en we mochten hem niet eens proeven….dat was erg flauw…..
  Dus Minnie ik weet zeker dat wij dames ook goed kunnen pootje ballen!!!
  Bedankt voor je mooie schrijf
  Groetjes van mijn zus Sparkle en mijzelf,Muzette

 4. Lieve Minnie, wat ben jij een stoere poes wegens dat je jaagt en pootbal doet. Daar neemt Floortje haar poezenpetje voor af hoor. Zij jaagt wel eens op een vlieg, als ze hem te pakken krijgt eet ze hem smakkend op, ik vind dat heel vies maar zij vindt het heerlijk kraken in de beker. Wij hebben geen tuin, wel een balkon maar we zien alleen maar hele grote foguls, niets om op te jagen dus. Lieve Minnie, oefen maar goed op je pootbal, mag je later misschien bij de Oranje Leeuwinnen. Kopjes van Floortje en knuffels van mij.

 5. Hoi lieve Minnie, zeker weten dat meisjes kunnen pootballen. Ik weet uit eigen ervaring dat meisjespoesen eigenlijk veel stoerder zijn dan jongemskaters. Misschien ligt dat aan mij, dat kan best hoor. Maar de damespoesen die ik heb gekend zijn nergens bang voor, ook niet voor grote katers of grote vogels of wat dan ook.
  En kijk maar naar jou! Je kan pootballen, en je bent ook nog een teiger die haar eigen eten vangt. Dan ben je eerlijk waar oer en ook stoer.
  Misschien kan je een keer een filmpje op internet zetten, met dat je pootbalt. Dan wordt je vast ontdekt en daarna wereldberoemd! En dan stromen de brokjes en de sneks binnen, let maar op.
  Oooo, en ik ben helemaal verlegen dat je spesjaal voor mij en Loes een stukje erbij hebt gezet! Dankjewel Minnie, dat vind ik superlief!
  Ik hoop ook dat ik nog lang op de blog kan miauwen, samen met jou en alle andere katten.
  Want we hebben allemaal een ander verhaal, en dat is juist zo biesonder.
  Heel veel lieve kopjes en pootjes voor jou en je frau van Bolle.

  1. O ja, en mijn mensen vonden de foto van jou dat je uit het raam kijkt zo prachtigmooi, en dat is zeker weten waar! Je lijkt presies een echte teiger die op de loer ligt!

 6. Hallo lieve Minnie,

  Wat een leuke schrijf heb jij gedaan, nou hier kunnen nog hel veel snuiters veel van leren zeg. Maar allereerst, natuurlijk kunnen poezenmeisjes ook potenbalen en misschien nog wel beter dan jongenskatten. Maar van mij mogen ze ook samen in een elftal zijn, vrouwtje zegt dat heet een gemengd team.
  Ikke hoef niet in een wedstrijd team te potenballen, maar ik doe ook omdat ik een huiskater ben in mijn upje potenballen of potenmuizen. Hier in mijn huis zijn mijn muizen altijd bang van mijn kei harde meppers en willen wel eens hun pootjes nemen, maar dat laat ik natuurlijk niet gebeuren. Ikke heb heel veel muizen en die zouden samen ook wel een elftal kunnen zijn. O wat zou dat vetgaaf zijn poezen en katten tegen de muizen. Wat zou dat spannend zijn wie er gaat winnen.
  Maar ik doe ook met Bolle heel veel oefenen voor de grote wedstrijd: Formule 2 Bolle-Jip. Nou Minnie daar moet je ook heel veel voor oefenen en ook de trappen op en neer, dat is goed voor de billenspieren. Die heb je nodig voor alle gevaarlijke bochten hoor.
  Nu ga ik samen met vrouwtje een poos niks meer doen, we hebben samen bikkelhard gewerkt om ons nieuwe vooraltijdhuis klaar te krijgen en nu is het eindelijk zover. Dus lieve Minnie ik stuur jou heel veel poot energie, van vrouwtje een knuffel en poot en kopstootje van je grote vriend Jip

 7. Lieve Minnie,

  wat hebbie jou mooie verhaal geschreeve en wat Bonnie atleeties. Assie pootballer wil worre moet jij atleeties zijn. Mij Doorie is zofeel atleeties, hij pootbalt de heele dag van ze eigen. Maar jij ben poes en assie poes ben kan jij net zo goed pootballe. Jij heb ook poote, dan kan jij alles worre. En jij heb er ferstand van. Lieve Minniedinnie het kom goed. Jij ben goed beezig met jou poote.
  Van mij eigen geef ik er niks om maar assie er selluf niks om geef kan jij wel bewonnering hebbe foor jou dinnetje.
  En jij ben ook oer, lieve Minnie jij fang alles. Jou poote zijn sterk en atleeties en jij heb jou eigen instink. Mij instink zeg dat mij visboer nog mij niertonijn kom brenge.

  Lieve Minnie, dank jou wel dattie aan mij eigen en aan Bolle denk. Dan hebbie nie alleen taa-lent, jij heb ook jou mooie hart. Assie vriende ben op jou blog dan steun jij elkaar door mij dik en jou dun.
  Dank jou wel lieve Minniedinnie,

  Loesje

Reacties zijn welkom