Ik heb dus vlokken in mijn vacht

vlokken

Op deze foto is het goed te zien dat ik vlokken in mijn vacht heb. Dus dat mijn vacht niet dicht zit. En ik weet niet goed of dat erg is of niet.

Wassen en eten

Nou moet ik eerst zeggen dat ik mezelf was, elke dag en goed ook en ik kan overal bij, dus daar gaat het niet om. En ik eet goed spul. Mijn brokjes zijn van Hills en mijn avondeten is natuureten van Almo dus daar krijg je ook geen vlokken van in je vacht. Eerlijk is eerlijk soms heb ik wel sneks die zijn altijd slanksneks maar het zijn wel sneks.
Ik wil het liefste een vacht die helemaal dicht zit. Andere katermannen hebben dat ook. Dan is je vacht echt een vacht, dat bedoel ik.

Raam open

Gisterochtend zette mijn vrouw het raam in de huiskamer open. Ik ging in de vensterbank zitten en ik voelde het meteen: de lucht was koud en het waaide dus meteen kwam er koude wind en die ging meteen helemaal in mijn vacht zitten. Nou ik sprong meteen uit de vensterbank en ik ging lekker op het krukje liggen, dat staat bij haar werktafel en er ligt flies op dus daar lig ik lekker en warm.
Toen ik wakker werd van mijn dutje, stond het raam nog steeds open en ik had helemaal geen zin in de kou.

Vlokken

Ik wil nog meer zeggen over de vlokken in mijn vacht.

 •  op mijn buik heb ik ze niet maar daar is mijn vacht zachter en korter. Ik heb ook heel graag buikknuffels
 • op mijn kop en achter mijn oren is het ook in orde
 • het is vooral rond mijn hals en op mijn borst, dat had ik liever niet, maar  kammen en borstelen wil ik niet, en ik moet het toch zelf kunnen
 • of het iets met mijn leeftijd te maken heeft, dat weet ik niet, volgens mij had ik het als kitten niet

Misschien moet ik het aksepteren maar eerlijk waar dat is best moeilijk als je de wind voelt in je vacht. Dat hoort toch niet!!

15 thoughts on “Ik heb dus vlokken in mijn vacht

 1. Oooooh wat raar oompie bert!! Doet ut geen pijn? 🙀🙀 ikke hep dat niet!! Bij mij zit alles plat. Mussjien ommedat ik een siemeesfaggie hep? Offff ommedat ik tusse beebie en follewasse katerman in zit?
  Pootjes 🐾🐾

  1. was ik ook maar Siemeesman Dorus, dan had ik net zo’n mooie platte vacht als jij. Van vroeger weet Ome Bert niks meer. Dus hoe word ik Siemees, dat moet ik nou uitvinden.

   pootjesss

 2. Hai Bertje! Ik snap je helemaal dat je vacht dicht moet zijn. Anders is het maar brrr koud. Frau zegt dat het mesgien met senioor te maken heeft. Nou ik heb geen idee. Er zitten genoeg senioor katjes hier op de blog, één van hun weet het vast wel.

  Sterkte met je vacht! Pootje van mij.

  1. hoi Minnie dat kan best want ik ben bijna 12 jaar, oud he!! Dus dan gaat het niet over dat snap ik nou ook.
   pootje terug

 3. Hoi lieve Bert, dat is helemaal niet gek hoor, van die vlokken in je vacht! GroteBeer had dat, en mijn Molletje ook een beetje. En ik ook! Mijn vacht ligt nooit helemaal plat, maar in een soort golfjes. Dat had mijn Mol ook. Ik denk dat je je onder je kin heel goed gewassen hebt, en dat er daarom plukken omhoog staan. Ik krijg dat vaak onderaan aan mijn rug.
  Nou zou het heel veel helpen als je vrouw je daar even zou mogen kammen, maar ik weet dat je dat niet wilt. Misschien kan ze je daar even goed kriebelen, met haar vingers? Ik weet bijna zeker dat je je daar hebt zitten wassen, en dat daar nog wat losse haren zitten. En omdat je zo een dikke vacht hebt blijft je vacht dan in een soort piek omhoog staan. Dat is dus niet dat er een gat zit, maar het is een pluk waar heel veel haren bij elkaar zitten. Een soort hanenkam eigenlijk!
  Dat kan helemaal geen kwaad, het staat juist biesonder. En het is eerlijk waar wel een klein beetje omdat je geen twee meer bent, maar dat geeft helemaal niks.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle ik wil geen kammen of borstelen daar kan ik niet tegen, friemelen vind ik wel fijn. Kriebelen is toch hetzelf of niet? Minnie zei ook al dat het iets met leeftijd te maken heeft dan vind ik het niet zo erg geloof ik. Als het maar niet erger wordt. Maar als Mol het ook had dan moet het wel iets goeds zijn, dat weet ik wel. Dus dan wen ik er misschien wel aan,
   kopjes van mij

   1. Bert, met kriebelen bedoelde ik friemelen of krabbelen. Dat je vrouw met haar vingers die vlokken een beetje kamt en losfrummelt, zeg maar.
    Dan zie je er weer piekoo belloo uit! (Nu ook hoor!)

 4. Lieve Bert,

  van mij eigen heb ik ook vlokke in mij vacht, maar als mij vrouw mij buik en mij rug geborsteld heb is het wel minder zeg mij vrouw. Mij vacht is mij jas, mij buitekant en als poes vin ik het belangrijk dat mij vacht goed zit. Wasse doe ik iedere dag want het is belangrijk dattie schoon en fris ben. Selluf denk ik dat mij vacht vlokke heb weeges dat ik nu seeniejor ben. Maar mij vrouw zeg, Loes jij ben ook jou maatje meer, dan hebbie zukke dinge. Mij broer Floris heb het ook in ze vacht, hij geef er niks om. Hij heb er ook geen errug in weeges ze deemenzie. Maar mij erfaring is, assie seeniejor ben en jij heb jou maatje meer. Dan pas jou vacht niemeer zo goed en krijgie vlokke. Maar assie gezond en goed eet hoor het gewoon bij jou leeve Bert.
  En jij blijf toch mij knappe katerman,

  Jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje dan zijn we samen seeniejor dan is het weer goed en fijn. Schoon is mijn vacht wel ik doe ook veel aan wassen, en ik eet ook gezond. Jij bent mijn mooie poesevrouw Loes en dat blijf je voor altijd en altijd,

   je Bertje

 5. Hallo Bert, Ikke heb even aan vrouwtje gevraagd wat dat is met de vacht van ons. Ikke heb gekeken bij mijn eigenste jas, maar ik zie het niet. Nou vertelde vrouwtje dat de ene kat er meer last van heeft dan de andere. Maar omdat ik in de winter geen dikke jas heb zal ik het niet gauw krijgen en ook omdat ik het fijn vind om geborsteld te worden. Het komt door het verharen en jij hebt in je nek en borst heel veel winterharen en ja die moeten er nu uit omdat het zomer wordt. Jij kan daar zelf niet bij en nu is het probleem jij wil echt niet door vrouwtje geborsteld worden en krijg je hier klitjes, Ja Bert zo noemen ze dat, allemaal haar wat eruit moet en het komt nu in kleine bosjes in je vacht te zitten. Bert nu moet vrouwtje jou nog veel meer gaan kroelen net als borstkroelen en dan zullen ze plukken er wel uit komen. Vrouwtje moet je niet met zo’n handschoen met rubber gaan aaien hoor, want dat is foute boel voor je jas. Zeg Bert even onder ons, haast 12 jaar zijn is niet oud hoor, want we kunnen door de hele goede zorgen van vrouwtje heel oud worden.
  Ik ga nu weer verder met mijn middagdutje, want ik was eventjes wakker geworden om jou een schrijf te doen. Knuffel van vrouwtje en kop en poot van je grote vriend Jip

  1. Serieus waar zijn het klitten en geen vlokken? Dat wist ik niet Jip. Wat hebben je vrouw en jij toch veel verstand van die dingen. Ik hoop dat het vanzelf weer over gaat als ik helemaal in de zomervacht zit, en ik wil ook een beetje Siemees worden net als Dorus. Dan heb ik dat soort dingen niet,
   poot van je vriend Bert

 6. Hoi Bert, Oliver heeft dat ook, dat met die vlokken. Volgens onze vrouw komt dat omdat hij ook een ondervachtje heeft. Maar wat dat is weten we niet hoor. Onze vrouw borstelt Oliver en dat vindt hij heerlijk, dan is zijn vacht ook weer wat gladder.
  Knuffels en pootjes van ons allemaal

  1. Misschien heb ik dus ook een ondervacht dat wist ik geeneens. Kunnen jullie onder Olivers vacht kijken als hij dat goed vindt? om te zien wat daar zit. Misschien he ik dat ook, ik weet het niet zeker. Loes heeft ook vlokken zegt ze maar dat had ik geeneens gezien ze heeft gewoon een mooie vacht,

   pootjes voor iedereen terug

 7. Bert, ik Panda heb dat ook!!!!!
  Mijn vrouw zegt dat mijn haar zo dik is en dat het daardoor komt!
  Daar helpt ook geen kammen aan want erna komt het weer heel snel terug.
  Maar mijn vrouw zegt altijd;
  “Panda dat is een van de zeven schoonheden en mooi dat je het hebt”

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 8. Oh lieve Bert, dat heeft Floortje ook, vlokken in haar vacht. Als ik haar kam en borstel gaat het plat, maar ik begrijp dat jij dat niet wil. Floortje ook niet, maar soms als ze een hele goeie bui heeft mag ik even snel borstelen en kammen. Het geeft dus helemaal niets hoor Bert, je bent nog steeds even mooi. Kopje en knuffel van Ina en Floortje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *