Loesje vertelt: assie ies biesonder mag fertelle 

biesonder

Deze week foel mij hart geluk en het is diep van binne. U weet mij hart heb feel snorhaare en ik fertel u iedere week wat mij eigen raak.

Wat Bert zei

Soms hebbie moeilukke dinge, dattie ferdriet foel in u hart. Maar soms ga jou zon zo hard scheine dattie er troopies van wor. Van mij eigen foel ik mij een beetje troopies in mij hart.
Mij erfaring is, jij maak van alles mee en zo wor jij rijk in jou hart. Dattie weet dat jij dinge op jou waarde kan schatte. Dat is belangrijk want jij kan ook oferdrijfe. Mij verkering Huiskater Bert heb mij eigen zo ferras. Hij zeg Loes, lieve Loes jij heb ies biesonder meegemaak met jou Doorie. Jij heb jou jonge ze stukje opfoeding meegegeefe toenie saame op zoomerfaakanzie was. Mij Bert zeg, Loes wat zouwie er van vinne assie er een Eeboek van maak? Toen liep er wel een traan ofer mij wang en het was van mij geluk.

Onse afontuure

biesonderAssie zoies hoor dan weet jij eeve nie wattie moet zegge. Jij zeg Meeoow want dat kan jij alteit zegge. Maar jij ben eigenluk Meeoowloos. U weet het misschien nie maar jij heb zofeel foorbereiding assie met jou jonge Amserdam ga ferkenne. Van mij eigen was ik er nog nooit gewees, maar er wor wel van jou eigen ferwach dattie jou jonge ze opfoeding geef. Dattie dinge fertel en dattie Amserdam weer op ze kaart zet.
U heb onse afontuure kunne leeze. Dat wij in mij Doorie ze flauwerpauwerauwtoo door Amserdam zijn gescheur. Wij heb saame feel gezien en meegemaak. Wij heb Mefrouw Anne Fank ze huis gezien, ze hoomoomoomument, mij iedool tante Leen. In ze Vondelpark kon mij Doorie ze eigen nie gedraage en hebbie ze behoefte gedaan waar jij nie blij van wor. Assie erop terugkijk foel jij wel jou schaamte want jij wil jou natuur nie feronreinige, maar jij heb er niks ofer te zegge. Jou jeug van teegewoordig doe ze eigen behoefte en zij denk er nog nie ofer na. Jij kan er selluf met jou schepje achteraan want assie poes ben van mij geenerazie dan hebbie meesal wel maniere geleer.
Gelukkig heb ik wel mij seefe heppieburger kunne eete bij meneer Mekdonnalts, dan foel jij jou eigen weer tot jou selluf koome. Mij moeilukse mooment was in mij Banaanebar! Oooh jij denk jij geef jou jonge ze ijsje, hij liep mij heele tijd al te zeure en jij wil het ook gesellig houwe. Maar wattie daar zie heb mij geloof in banaaneijs foorgoed ferander.

Van ze balkon af

Maar nu heb mij Bert dus zo een goed idee van ze eigen. Hij zeg Loes wij ga een boek maake van jullie afontuure en het wor jullie eigen Eeboek! Dattie onse boek diegietaal kan leese zeg maar, op jou kompjuuter en jou teelefoon.
Jij weet nie wat jij hoor, mij Doorie is bijna van ze balkon af gepoink. Hij heb nog nie sofeel boeke gemaak, hij kom nog maar net kijke van ze eigen.
Selluf heb ik ook mij traan gelaate en het was ofer mij wang. Jij ree-aa-lie-seer jou eigen hoe mooi het is dattie met jou Doorie jou Eebook mag maake. Dattie het nu nooit meer ga fergeete, ook al weet jij in jou hart dattie zo een zoomerafontuur heelemaal nie kan fergeete. Jij hoef nie op jou denkpaal te ligge en jij denk, gelukkig heb wij mij footoos nog. Jij heb jou heele Eeboek.
En tusse u en mij eigen gezeg en gesweege, mij Bert maak mij mooise boeke. Misschien weet u het nie maar mij Bert is schrijfer van ze eigen en hij geef ook boeke uit. Selluf heb ik er geen ferstand van, ik zeg het u eerluk. Maar assie zo goed uit kan geefe als mij Bert dan mag jij trots zijn op jou eigen. Maar mij Bert is bescheide van ze hart, dan blijf jij alteit wie jij ben.
En nu ga mij Bert dus onse Eeboek maake, met al onse afontuure in Amserdam. En wat u nie weet is dat wij nog een ekstra afontuur heb beleef, maar jij kan het alleen maar leeze in onse Eeboek. Onse Eeboek is dus spesiejaal.

Preesentaazie

biesonderMisschien ben u nu ook zo entoesjast en wil u weete hoe onse afontuure in Amserdam ferder ga en wil u niewe footoos zien? Van mij eigen heb ik biesonder niews want folgende week op donnerdag 27 augussus is onse Eeboek klaar. Dan ga wij saafonds om seefe uur ons feesje geefe en mij Bert ga dan onse Eeboek pree-sen-teere. U ben allemaal uitgenoodig om te koome en het is op mij Bert ze Feesboekpaagiena.
Mij Doorie en mij eigen serfeere hapjes, en u krijg ook ies te drinke. Ook assie zieke niere heb zorrug wij foor iets lekkers.
Maar u hoef er nie u deur foor uit want u kan het allemaal meemaake op mij Bert ze Feesboek. U begrijp dat ik van mij eigen nu feel zeenuuw heb. Jij maak het nie iedere dag van jou leefe mee dattie jou feesje heb omdat jou Eeboek uitkom. Op het eind van onse feesje kan u dan onse Eeboek douwnloode en het is graatis.
Mij Bert heb er ferstand van, het is iets tegnies. U hoef er nie foor naar u winkel of u kiejosk. U kan gewoon in u stoel blijfe zitte en onse Eeboek douwnloode heb mij Bert mij eigen fertel. En het is ook weeges Mevrouw Cooroona, wij heb haar nie uitgenoodig. Dattie weet alles is veilig. Jij moet teegewoordig oferal aan denke assie jou feesje geef. Mij hart hoop dattie allemaal kom!

Kom ook:

Pree-sen-taa-zie Eeboek :  Zoomerafontuure van Dorus en Loesje (inkluusief ekstra hoofstuk en footoos).

Wanneer: Donnerdag 27 augussus
Hoe laat: Seefe uur saafonds
Waar: Feesboekpaagiena Huiskater Bert
Feesje met Huiskater Bert, Loesje Huispoes en Kater Dorus

Wij hoope dattie kom,

Loesje

18 thoughts on “Loesje vertelt: assie ies biesonder mag fertelle 

  1. Ooooh lieve Minniedinnie,

   ooh kommie ook….
   Van mij eigen heb ik ook zofeel zeenuuw. Maar het foel zo biesonder in mij hart,

   Loesje

 1. Hajooooooo mamsie
  Oooooh hihihi gaaf he datte we een ieeeeboek kwijge fan oompie bert. Ikke fon onse faakansie so gaaf mamsie. En niemant wis ies af fan ons eksja aafontuur. Hihihi. Wei wisse het wel he 😸😸
  Ooooh ikke ben ferders ssssst daaroofer hihihihi.
  Ikke hau uwes mamsiewamsie.
  Koeskoes

  1. Oooh mij Beebie Doorie,

   bennie foorsichtig dattie nie van jou balkon affe poink van jou entoesjast zijn 🙀🙀🙀
   Mamsie heb ook zeenuuw en zij is zo blij erfan in ze hart. Onse afontuure Doorie en ook onse eksra afontuur maar jij mag het nie ferklappe
   Ooooohhhhh……

   Koes koes van jou MammaLoesje

 2. Lieve Loesje, Dorus en Bert,

  Wat is dat vet gaaf voor jullie . Een eigen E book en nog wel over jullie avontuur in de grote stad Amsterdam.
  Nou vrouwtje heeft het al in de Jippeagenda schrijf gedaan en reken er maar op dat vrouwtje en ikke erbij zullen zijn op de presentasie van jullie e-book. Vrouwtje doet het dan downlaoden en kunnen wij het vaak lees en kijk doen.

  Bert wat ben jij een kanjer dat je dit gaat doen voor jouw Loesje en Dorus.

  Loesje nu moet je goed uitrusten want van de zenuw mag jij niet last hebben, voor nu een fijne dag en knufjes van vrouwtjes, lieve groetjes voor Mevrouw Loesje. Poot en kopje van jouw grote vriend Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   oooh ik vinnut spannend Jip van onse eerse Eeboek. Mij Bert heb zo een goed hart en hij heb het op ze juisse plek zitte. Hij ga onse afontuure in ze Eeboek maake. Jij weet nie wattie hoor Jip. En wij ga onse feesje doen en nu moet ik feel uitrusse en bijkoome want jij ga er maar foor zitte Jip. Wij heb nog onse eksra afontuur beleef.
   Ooooh jij mag het nie misse want jij ben onse groote vriend en mevrouw Jip is ook mij groote vriendin.

   Mij hart is blij dattie kom,

   Loesje

 3. O,Loesje wat GEWELDIG.Het vakantie avontuur was zo leuk.Ik poink bijna van mijn stoel af,nu ik dit lees.
  Natuurlijk zullen Muzette en ik heel graag op het feestje komen.Ik weet nog hoe goed Bert en jij dat kunnen. Met het eeboek over verkering is makkelijk en het grote vriendenboek.
  Jullie hebben mij met jullie avonturen zo laten lachen,dat ik in de supermarkt altijd aan jullie denk,als ik over de fruit afdeling loop…..Zoveel bananen 😂😂😂.
  Loes en Doorie ik ben benieuwd naar de extra’s in het boek.
  Loesje wat heeft je verkering Bert,toch een goede ideeën!
  Groetjes van Mia en Muzette geeft jullie allemaal zachte kopjes

  1. Lieve mevrouw Mia en mij dinnetje Muzette,

   oooh kommie ook….
   Dank u wel, wij ga zofeel mooi pree-se-taa-zie geefe van onse Eeboek. En u kan al onse afontuure leeze en onse eksra afontuur. Maar mevrouw Mia, mij eigen gefoel bij mij banaaane eijs is door mij afontuur wel foorgoed feranner. Mij vrouw zeg dattie ook alteit plesier heb assie banaaane zie. Nou het was mij sjok van mij leefe. Mij banaaanesjok.

   Maar u ga nie teleurgestel worre want mij Bert is mij knapse Eeboekmaaker van mij feesboek en hij geef het uit met ze hart

   Dank wel dattie wil koome,

   Loesje

 4. Lieve Mamsie Tante Loesje en mij Loef Dorusss. Wij sjijn sjupertjots op u . U worse een bejoemse Poes. Tuurlijk komen wij op het feessie en wij nemen gjarnaalsetjaart mee.

  1. Ooooh mij lieve sjoonezoon en mij niggiemetzofeelmooiekrullies,

   ooh denkie dat Mamsie Tante Loesje bejoem ga worre saame met jou verkering mij beebie Doorie….
   Oooooooh mij buik…..
   Mamsie Tante Loesje heb nu nog meer zeenuuw en zij heb zin in kjeef

   Mamsie Tante Loesje

 5. Hoi lieve Loes, wat een geweldige verrassing! Dat gaat een supermooi Ieboek worden, zeker weten, want je Bertje maakt prachtige Ieboeken. Met een ekstra afontuur van jullie tweetjes, ik ben helemaal benieuwd!
  Ik ga kijken die donderdag, en ik stuur van tevoren wat lekkers op dat jullie kunnen uitdelen.
  Loes, wat superspannend, maar het gaat vast goedkomen, want ik weet zeker dat jullie dat met zijn drietjes kunnen!
  Heel veel lieve kopjes van Bolle, met ekstra roomige fanieljefla. Dat is belangrijk, dat je goed eenersjie krijgt voor de preesentaazie!

  1. Lieve Bolle,

   ooooh kommie ook kijke met jou vrouw en jou menseman. En jou Ooma assie zin heb, jij weet jou Ooma hoor ook in mij hart.
   Nu heb ik bes mij zeenuuw Bolle. Mij Doorie heb nog nooit zo ies meegemaak. Dan bennie assie MammaLoesje ben wel ferantwoordelukheid. Jij moet zo een jonge pantie goed in jou gaate houwe, anners poink ie zo uit jou Eeboek. En jij denk ook, jou vacht moet goed zitte. Is mij buik groot genoeg? Er kom feel bij kijke….
   Oooh Bolle heb mij oog het goed gesien, ga jij ons nog jou trakketaazie geefe? Ooooh mij buik foel nu al ze begeerte maar van mij eigen beloof ik wel dat jij kan fertrouwe op mij eigen. Eers proefe want jij moet toch weete wat jij trakketeer en dan uitdeele. Dat is mij plan maar assie zofeel zeenuuw heb als mij eigen kan jij welees tefeel proefe.
   Mij Bert is nu druk Bolle maar hij heb zofeel erfaring, hij is mij besse uitgeefer van mij feesboek en mij hart is tros.

   Dank jou wel Bolle dattie toch erbij ga zijn. Op jou eigen manier dat is belangrijk.
   Jij krijg mij kopjes en mij snorhaare tril een beetje van mij zeenuuw. Maar mij sjelei snaak naar geluk. En het is ook foor jou famielie

   Loesje

 6. Ohhhhhh Loesje wat een geweldig nieuws!!!!! Wij verheugen ons erop om het te lezen…….voor onze vrouw kan niet wachten!!!!! Zij schiet nog altijd in de lach over de bananenbar!!!!
  En zeker zijn wij ook bij de preezentatie want dat willen we echt niet missen!!!!

  Alvast heel veel succes de 27e en een dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Panda, Moby, Dopey, Belle, Izzy, Tica en mevrouw Ceciel,

   dank jullie wel dattie allemaal zo entoesjas ree-aa-geer op onse pree-se-taa-zie van onse Eeboek. En dattie allemasl kom, van mij eigen ben ik nu ook druk met mij lijsje maake foor al mij trakketaazie. Jij moet toch genoeg sneks in jou huis haale foor iedereen want jij wil niet dat jou buik ies tekort kom.
   Heb jullie vrouw nog plesier van onse banaaanebar. Oooh van mij eigen heb ik nog mij sjokgefoel want jij weet nie wat jou eigen oferkom. En het sta ook in onse Eeboek en onse eksra afontuur.
   Mij hart foel geluk dattie allemaal kom,

   Loesje

 7. Hoi lief dinnetje Loesje, een eigen ieboek, wat goed. Straks word jij nog een beroemde ieboeken schrijfster. Ik vind het spannend Loesje, ik heb gelijk aan mijn vrouw gevraagd of wij naar de preesentaazie mogen kijken en of we dan ook wat mogen snekken. Oliver is ook blij dat er ook snekkies zijn voor zieke niertjes. En wij mogen kijken Loesje, wij zitten donderdag met zijn zessen klaar, en ook onze vrouw kijkt mee. Zij is dol op boeken en ieboeks , dus ze gaat het voor ons douwnlooden, zodat we het zelf na kunnen lezen en mijn vrouw gaat het voorlezen aan Bas, want die kan niet lezen.
  Oh Loes wat lief van jou Bert, hij is echt een attente en lieve katerman. En wij zijn allemaal trots op jou en op kleine grote Dorus.
  Heel veel dinnetjes knuffels van je dinnetje Kruimel

  1. Lieve Kruimeldinnetje,

   dank jou wel van zofeel kompliemente en dattie allemaal kom naar onse pree-se-taa-zie van onse Eeboek. Jullie hoor er wel bij en selluf vin ik het wel fijn als mij dinnetje in mij buurt is. Want jij mag het weete Kruimel, selluf heb ik feel zeenuuw. Mij Doorie poink door ze huis, hij heb nog geen tijd foor zeenuuw. Hij denk mij mamsie is er toch bij. Maar ze mamsie kannie alles bijhouwe van ze eigen. Zij heb ook zin in ze trakketaazie want wij heb wel fees Kruimel.
   Ga jou vrouw onse afontuure foorleeze aan jou broer Bas. Mij hart is nu wel geraak want zo kan Bas ook mee geniete van zofeel afontuur. En voor jou broer Oliver heb wij nierhapjes want dat is belangrijk. Iedereen ga ferwen worre, jou vrouw ook. Zo ga het assie fees heb.

   Dank jou wel Kruimeldinnetje dattie mij alteit steun en dattie er ben. Jij ben mij echte dinnetje. Geefie Iedereen mij zachte kopjes en jij krijg mij dinnetje kopjes. Dank jou wel dattie kom,

   Loesje

 8. Ikke komme oook hoor alz ikke van vrouwetje mag …ik vraag aan vrouwetje en die zegge ja tuurlukliev jimmy.
  Dus reke maaŕ datte ikke er bent

 9. Hallo Loesje en Dorus, wat leuk!, een boek met jullie avonturen in Amsterdam. En een party! Vrouwtje en ik houden van feestjes. We zijn er allebei bij. Ik ga Ollie ook vragen of hij komt.
  Wat lief van Bert en mevrouw Bert dat ze een boek van jullie avonturen maakt. Kunnen vrouwtje en ik altijd opnieuw jullie avonturen lezen. Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *