Nou mijn leefe weer gewoon is

gewoonGisteren sprong ik in de vensterbank en ik keek naar de straat. En opeens foelde ik: ik doe weer gewone dingen uit mijn gewone leefe.

Bijna vergeten

Nou is de hitte echt weg. Het veel te warme is ook weg. Ik hoor dat het nog een beetje warm wordt maar niet meer zoals eerst.
Voor mij was het veel te veel en het duurde zo lang, en ik was bijna vergeten hoe mijn gewone leefe was maar gisteren kwam het opeens terug.

Vensterbank

Ik kon weer in de vensterbank zitten en naar de straat kijken. Die was in orde. Er liepen een paar mensen en ik zag de auto’s staan die er altijd staan. In de grote straat reden auto’s en bussen. Geen gekke dingen dus.
Goed dat ik nog wist hoe het moest, de straat controleren, het is mijn werk en dat moet ik blijven doen, zo hoort het.

Op bed

Toen het avond werd, ging ik ook weer mee naar de slaapkamer. Daarvoor bleef ik het liefste beneden daar was het minder warm. En nou rende ik de trap op en ik sprong meteen op het bed, mijn vrouw zei: “Dat is lang geleden, Bert” en ze gaf me een knuffel. Het is gezellig om op bed te slapen ik doe het supergraag maar als het keiheet is, dan gaat het echt niet.

Op de bank

Wat ook weer lukte was op mijn kussen op de bank liggen. Het was warm op een goede manier, dat ik me meteen gezellig voelde. En het waaiding stond uit dus ik hoorde alleen de gewone geluiden van de dag. Toen ben ik gaan slapen en dat was nou ook voor de gezelligheid en helemaal niet meer van ik voel me slap en wil liggen.

Alles was weer gewoon en ik foelde weer hoe fijn mijn leefe is, ik hoop dat het nou altijd zo blijft.

17 thoughts on “Nou mijn leefe weer gewoon is

 1. Hoi Bert, wij zijn ook heel erg blij dat alles weer een beetje gewoon is, wij kunnen nu weer gewoon op het balkon want toen het zo tropisch was, was het zelfs daar te warm. Nu is het weer lekker. Ook in huis wordt het langzaamaan weer een beetje koeler, Juul heeft zelfs net een muis door de lucht gegooid, dat heeft ze een week niet gedaan. Met een muis bedoelen wij natuurlijk een speelgoedmuis, want echt muizen zijn hier gelukkig niet. Ook eten we weer allemaal wat beter. Het is nu weer veel fijner, dus zo moet het blijven.
  Poot en knuffels van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel,Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel,Bikkel en vooral Juultje, wat goed gedaan van die muis, dan heb je je eigen gefoel voor de dag weer terug en dat is belangrijk. Mooi dat het eten beter gaat dan ben je sterker in je lichaam en dan is alles gemakkelijker. Ik vind het fijn dat het balkon nou ook weer lukt, het hele gewone leefe is toch het allerbeste dat zie ik bij jullie ook.
   pootjes van
   Bertje

 2. Miauw Bert, alles is weer normaler nu. Fijn he! Ikke heb ook weer met mijn muis gespeeld en doe lekker de trap op en af rennen. Vanmiddag komen de ouders van frau. En ik hoorde ze praten over katdootjes. Spannend! Pootje van mij!

  1. hoi Minnie, wat super dat mensen met kadootjes ik bedoel katdootjes voor jou komen en dan spesjaal voor jou, het is vast iets leuks of iets lekkers, ik hoop het!!
   pootje van mij
   Bertje

   1. Hoi Bert! Ik heb veel gekregen! Zal daar in de blog van dinsdag over vertellen. Zo leuk allemaal, liep te spinnen als een kitten.

 3. Bert dat is een heerlijk gevoel he om weer gewoon te kunnen doen!!!!
  Wij zijn ook blij dat die erge warmte voorbij is.
  En ook wij slapen nu weer gezellig bij onze vrouw!!! En we hebben zelfs weer gespeeld buiten met takjes, afgevallen bloemen of een speeltje……..wat was dat leuk!!!!!
  En onze Moby had zelfs gisteren koude oren…….maar dat vond hij niet erg hoor!!!
  We kunnen weer genieten van alles!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Koude oren dan is Moby de eerste van iedereen!! Nou het hele warme weg is, weten we weer hoe warm en moeilijk het was, dat je de hele dag moet opletten en uitrusten en je kunt haast niks. En nou spelen jullie zelfs weer, dan heb je toch ook meer aan je leefe!
   knuffel terug van mij
   Bertje

 4. Hoi Bert.
  Fijn dat je weer het gefoel hebt,dat je leefe weer gewoon is.
  Ik ben ook wel blij dat die erge warmte weg is.Nu is het wel lekker en ga ik straks buiten in de zon liggen.Gisteravond heb ik weer eens heel even met een balletje gespeeld.
  Zo als het nu is,vind ik het fijn en voorlopig mag het wel zo blijven.
  Kopje van Muzette

  1. hoi Muzette, dus jij speelt ook al, dat is best snel dat je dat weer kunt. Ik moet nog verder bijkomen, geloof ik. Maar ik lig ook soms in de zon, dat is nou tenminste weer fijn alleen mijn vacht is nog zo dik en ik verhaar echt veel,
   pootje van mij
   Bertje

 5. Lieve Bert,

  mij hart is blij dattie jou eigen weer jou selluf voel Bert. Dat is jou fijnste gefoel want dan kan jij dinge doen die jou eigen gelukkig maak.
  In mij huis is nog feel warrem zijn maar niemeer troopies. Mij broer Floris heb het nu niemeer zo moeiluk en dan heb ik selluf ook meer rust in mij hart.
  Zusje heb ook al door mij huis geren en van mij eigen doe ik nog rustig. Assie groonies ben hebbie meer van jou tijd noodig foor jou eigen weer te worre. Daar moet jij wel jou reekening mee houwe. Maar ik slaap weer bij mij vrouw op mij groote bed. Dan heb mij vrouw ook weer ze fijne gefoel en dat is belangrijk assie saame woon.

  Liefs van jou Loesje

  1. liefe Loesje, wat fijn dat je nou meer rust in je leefe en in je huis hebt en het is waar, als je groonies bent mag je best meer tijd nemen. Nou moet iedereen weer zich gewoon en zichzelf gaan foelen. Wat goed dat Zusje weer wilde rennen en dat Floris het minder moeilijk heeft, dan weet jij: het komt in orde. eEn jij kunt dan weer aan jezelf toekomem. Nou wordt het morgen nog even warm maar daarna niet meer, gelukkig,
   liefs van jou Bertje

 6. Lieve Bert, wat fijn dat alles weer normaal is voor jou, weer vensterbank controle gedaan, fijn bij jouw frau op bed geslapen. Floortje is ook blij dat de keihitte weg is, ze heeft gisteravond weer gezellig op de bank gehangen naast mij. En ze eet en drinkt weer goed. We hopen dat het voorlopig zo blijft lief vriendje, gewoon alles normaal en veilig. Fijne dag lieve Bert, saampjes. Kopje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, wat super dat Floortje weer kan eten en drinken, de keihitte is op tijd weg gegaan dat maakte alles veel moeilijker en nou is het in orde. Dan voelt ze zich ook beter. Floortje morgen is het wat warmer maar gewoon wat drinken hoor!!
   Bertje

 7. Hoi Bert, wat fijn dat het niet meer troopies is hè? Heerlijk dat je weer je gewone dingen kan doen. En je ziet dat je best een keer de vensterbankcontrole over kan slaan, want iedereen weet dat jij er bent dus ze doen geen gekke dingen. Ook niet als ze jou een keertje niet zien zitten op de vensterbank.
  Ik doe ook weer mijn gewone roetiene, en ik heb weer binnen geslapen.
  Het is hier wel weer keiheet, maar gelukkig niet troopiess. Ik hoop dat er ook niet meer van die keiharde troopiese regen komt, met al dat lawaai en geflits. Er kwamen op een dag zelfs stukjes eijs uit de lucht vallen! Nou, dat hoeft voor mij niet.
  Geniet maar van het gewone leefe Bert, en veel lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, wat raar dat het weer keiheet is dat was toch weg dacht ik!!Maar misschien nog niet helemaal. Het kan ook gewoon ’s nachts regenen zonder herrie, dat is eigenlijk het fijnste geloof ik. Binnen slapen bij je mensen is ook voor hun fijn, zij hebben ook gezelligheid nodig. De straat was gelukkig in orde maar soms hoor ik nog foguls, dat moet eigenlijk niet.
   kopje van mij
   Bertje

 8. Hallo Bert,

  Zo vrouwtje en ikjes hebben onze buik weer gevuld met lekkere hapjes en kan de avond beginnen.
  Nou vrouwtje en ikjes zijn ook blij dat tante troop weer haar koffer heeft gepakt. Vrouwtje wers er de laatste dagen niet zo lekker van , want ze kan er niet tegen. Maar goed we hebben het gehad, morgen nog een dag vertelde vrouwtje maar dan is het hopelijk even voorbij. Ja je weet maar nooit hoor. Ik ben ook weer fijn aan mijn straat en tuincontrole begonnen en er komen weer meer vogels in mijn tuin, is gezellig hoor. Heeft ook weer fijn geregend en zijn de planten en de groentens weer blij.
  Toen het zo bloedje heet was deed ik toch wel veel bij vrouwtje in het Jippebed slapen en stevig tegen haar aan hoor. Was helemaal niet van de hete, want vrouwtje deed als we naar bed gingen de blaas-blaas aan en ik lag dan steeds eerste rang hoor.
  Nu ga ikjes uitbuiken van mijn hapje en stuur ik van vrouwtje een knuf voor jou mee, Fijne avond hoor en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, het tropies is alleen vandaag nog even dus daarna mag het van ons allemaal gewoon weg gaan. Niemand van onze vrienden vindt het fijn en mensen ook al niet. Wat erg dat je vrouw er ziek van was dan is het moeilijker thuis, ik hoop dat ze wel kon eten en water kon drinken en dat ze vannacht kon slapen, dat is belangrijk,
   poot van je vriend Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *