Dorus over: de herrufs fan mij enne me fjientjes

herrufs

Hajoooo iedeween. Hier isse weer uwes swartepanterbwogger Dorus. Wat wasse het heet he? Ooooh sjo errug.

Me mense maakte sig sorgen om me ommedat ik weiniger at. Me frauw maakte me koppie en keeltje klesnat. Soms maakte se me hewe lijfje nat. Ommedat ik 99 pjoosent swart ben apsorpeer ik meer son.

Herrufs

Van mijn dag gaat ik het oofer de herrufs heppe. Want die komp er weer aan. Ikke fin de herrufs weuk. Eg!! Er waai boomblaatjes oppe me balkon waar je weuk mee kan pele. Nau ligge er alteit blaatjes bij mij oppe ballekon, maar die sjijn gewoon fanne de pwante die daar staan. Die sjijn niet eg weuk. De annere blaatjes koom fan de boome in de tuine. En die wuike ook anners. Naar fooguls!! En ik fin de rege ook weuk hihihi. Sjoms kom ik klesnat binne omdat ik tege het hek aanleun.

Ikke hep natuurwuk aan eksepers om hun meening gefjaagt watte ze fan dit onderwerp finne.

Oompie Bert

We begin met oompie Bert. Hij sei Dorus, ikke fin hut eng dat het dan keihart wegent. En dan lig oompie Bert bij mefrauw Bert. Dan weet oompie datte hij feilug is. Oompie Bert seg datte aai-jen help tijdens de herrie, maar dat hij hut tog eng fin.

Oomie Bolle

herrufsMe follegenne slagof… euh… hihihi… mij follegenne ge-inter-fjoefte isse oomie Bolle.
Sijn meel naar mij begon met NEEEEEEEEEEEE ikke wil nie datte hut herrufs wor. Oompie Bolle fin storrum eng, het gewuit isse eng en hij hoort dinge falle en kwappere. (raar hoor, ikke ga dan op onnersoek uit)
Rege fin oomie Bolle superfies. (Oooh eg? ) Awwes wor nat. En oomie dan ook. (Datte is juis weuheukkkk hihihi) Onneweer fin hij ook nie weuk, maar segt oomie… hij isse er ook nie bang foor. Maar awween as hij feilig binnen is nattetuurwuk.
Maar hut wiefs wil hij datte hut soomer bjijft. En of ik dat ken regelle. (Hoe moe dat?)

Oom Dopey

Me follegene sijn oom Dopey. Hij neemp hut woort foor al sjijn inwonende fjientjes. Hij begin met datte hij sijn frauw een sgop onder haar uweetwelles moes geefe. Hihihi. Hun waare eigeluk de laase die met hun herfsfurhaal kwame. Terrewijl se het meteen doorgaafe. Oooooh wat erg!! Tauwte frauw!! Oom Dopey hep pas djie keer een herfs meemaak. En hij fin hut eng!! De wint blaas zijn pittigkortgeknipt kapseltje door de war. En de boomplaatjes aggerfolgen hem!! (Ooooh dat is eggiewaar eng) Ze haate wegen, want daar wor je nat fan. Maar tante Belle en oom Moby finne het juis weer leuk. En foor onneweer sijn se ook bang. (Oooh eg? Datte is tog weuk? )
En se geefe iedeween de gwoetjes.
Wief he?

Oom Doerak en neefie Bwikkie

En we gaane weer ferder mette de follegenne.
Oom Doerak en neefie Bwikkie. Hun finne de herrufs helemaal niet erg. Want dan gebeurt er wat inne hun jungeltuin. As het waait jaage se agger de blaatjes aan. Maar se moete wel uitkijke as het regent. Fooral asse se kwimme. En awwes wuikt anners as het heeft regent. Dan gaan se alles afsnuffele. Alleen finne se het niet weuk dat het sneller donker wor, want dan moete se naar binne.

ย Tante Janou

We gaan ferder mette tante Janou. Een woefster fan bewoep.
Sij woeft dat se staaaaapelgek is oppe herfs. Ze is ook niet bang foor wegen. En se fin nat worre ook nie erg, (ooooh wat erg) want daar krijg se mooi kwullies fan. (Oooooh dat wil ik ook!!)

Mamsie

We gaane ferder met mamsie, oopa Floris en tante Sus.
Mamsie weet nies fanne herrufs, want se is een binnepoes. Se hep met frauwmamsie pjaat en frauwmamsie sei Loes… jij hep twee bewangrijke dinge asse herfs hep. De eerse isse is de hoetjessjow. (Ooooh ikke hep weer duisendmiljoen hoetjes moete passe.) En je hep wint mette herrufs. (Mahammmm, so hart sijn me wintjes niet, se wuike hooguit wat hard) Mamsie plak dus alle hoedjes goed fast op alle koppies.
Mammie isse ook bwij met herrufs, want dan isse frauwmamsie altijt frij.

Oopa Floris fin herfs keigaaf. Maar dat weet hij nie seker.

Me tante Sus fin de herrufs leuk omdat se dan tauwt mag sijn. Se wiep oofer de balkonrant eens naar een annere ballekon. Hihihi
Iedereen was in haar huis oofer hun stuur heen. (Ikke fjaag me eg af fanne wie ik hut tauwt sijn hep hihihi)
Se hoop het nooit meer te doen.

Bende fan ses

We gaane fjoluk ferder mette de bende fan ses.
Sei finne de herfs cool omdat er blaatjes rontfliege. (Gaaf he)
Ook finne se het gaaf datte se fein in hun mantjes tukke en het buiten guur weer is. Want hele erge wint finne se nie eg weuk. Se finne het eng. (Oooh eg?)
Ook wegen tege het raam finne se eng. Soms horen se harde knalle (hajoooo so hart sjijn mij sgeetjes niet hoor) en sien se ligflissen. Hun frauw seg dat dat onweer is.

Tante Roos

De laase is tante Roos.
Tante Roos jaag achter glas agger de blaatjes aan. Zij fin de stormen super. Haar frauw niet. Want de frauw van tante Roos hangt dan aan het plaffont. (Oooh eg? Kunne uwes daar eens een foowtoow fan make?)

Nau… dit was het foor dese keer. Ikke wil iedeween betanke foor hun hullup. Ik sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes.

Toedeledokie

Dorus

22 thoughts on “Dorus over: de herrufs fan mij enne me fjientjes

 1. Lieve Doorie,

  Ooooooh mij eigen swartepantie van mij hart. Wat hebbie weer zofeel leuke letters gemaak van jou verhaal van jou herrufs. En wat hebbie feel oom en tante ge-interfjoewd. Jij ben goed beezig, nu weet iedereen wattie fijn en leuk vin aan jou herrufs. Oooh jij krijg er zofeel fijne zin van assie het lees. Maar Mamsie heb erofer nagedenk en zij heb foor jou eigen zo een mooi kaadoo. Het is eigenluk meer foor Mamsie en jij kan het alteit gebruike. Dan heb Mamsie ook ze leeve in ze frisse lugt. Het is mij wintscherrum foor jou mij jonge,

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Hajoooo mamsie. Hette isse nog geen winner hoor ๐Ÿ™€๐Ÿ™€
   Hette isse eint soomer. Hihihi.
   Dan hoeffie nog nie sgermpies te heppe foor wintjes.
   Ikke hau ook fan uwes mamsiewamsie

 2. Hallo Dorus, hier met Gijsje. Wat leuk dat je mijn facebook vriendjes en vriendinnetjes gevraagd hebt naar hun herfst. Ik vind het hรฉรฉl leuk om hen verhalen te lezen.
  Ik vind de herfst ook niet leuk. Er is dan geen zon om in te gaan liggen. En als het hรฉรฉl hard tegen de ramen regent vind ik dat eng.
  Maar ik vind het wel leuk als vrouwtje de verwarming aan heeft. Dan is de vensterbank boven de verwarming lekker warm.
  Dit was wat ik over de herfst wil vertellen.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Ooooh hajoooo tante gijsje en frauw.
   Hier wegent het weer evve. En ikke bjeef gewoon buite hihihi. Ikke fin wege weuk. En missjien kwijg ik dan ook kwulletjes ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ

 3. Hoi Dorus, wat een leuke verhaaltjes over de herfst, ik wist niet dat je gevaagt had voor een stukkie te schrijf. Maar vrouwtje pikt steeds het typelding in en kan ikjes niet lees en schrijf doen.
  Maar ik wil jou zo wel even laten weten wat ikjes van de herfst vind hoor. Ik vind het helemaal niet eng, maar wel leuk, toen ik op het balkon mocht in ons vorige huis deed ik ook achter de blaadjes aan racen en lekker natte poten nemen en dan met die natte poten naar binnen gaan. Leker stempel poten op de vloer en de meubels. Onweer is niet eng, vrouwtje vertelde eens dat de wolken dan foto’s maken en dat moet met de flitslichten en als foto klaar is gaan ze trommelen, want ze zijn blij dat het goed gelukt is. Als volgende maand mijn buitenren klaar is kan ik weer naar buiten om dan blaadjes te vangen en de wind door mijn jas te laten, Al het zomer stof eruit en dan benne ik weer klaar voor de winter.
  Dous ga jij ook maar veel blaadjes vangen op je balkon en neem ze maar mee naar binnen, want dat deed ik ook altijd.
  Fijne dag met jouw mensen die nu veel thuis zijn door de vakenzie. Knuffel van vrouwtje en poot en kopje van Ome Jip

  1. Hajooooo oome jip. Ooooh cool datte uwes ook nie bang ben foor onneweer. Ikke mag dan nie fanne me mense naar buite, nau… dan gaat ik toch gwoon foor het waam kijke. Ikke doet dat alleteit… blaatjes meeneem. En dan pakke me mense het af ๐Ÿ˜พ๐Ÿ˜พ
   Errug he?
   Pootjes oome jip๐Ÿพ๐Ÿพ

 4. Hoi lieve Dorus! Wat leuk om te lezen wat iedereen van de herfst vindt. Regen vind ik wel grappig, onweer vind ik eng. Ik houd niet zo van boem boem boem. De kachel gaat in de herfst meestal ook aan, dat is wel fijn en lekker warm om bovenop te liggen. Pootje van mij aan jou!

  1. Hajoooo tante minnie. Oooooh dus uwes fin het ook eng?
   Ikke fin het wel weuk om te leese wie er nau bang foor is en wie niet. Ooooh mag ik uwes foor de winter deselfte fjaag dan stelle? Wijkt me gaaf!!!
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 5. Hoi Doorie.
  Scullary girl had verweekte hersenen wegens de erge troopies,want ze heeft helemaal vergeten mijn idee over herfst naar jou te sturen.Grrrrrr.Straf punten voor scullary girl.
  Ik vind de herfst soms leuk en dan weer niet leuk.Ik vind het jammer als de zon niet lekker schijnt.Ik kan dan minder lekker buiten liggen.Wat ik wel lekker vind zijn de geuren van de vallende bladeren.
  Scullary girl vindt die kleuren zo mooi.
  Meestal beginnen in de herfst weer allemaal dingen voor scullary girl,zoals het zingen in het koor en zo,Maar alles ligt nog steeds plat van haar vrij-wil-li-gers werk,vanwege tante Cooroona.Niet leuk voor haar,maar voor mij leuk.want dan is ze veel thuis.
  En aan het eind van september gaat ze -als het doorgaat- wel 4 nachten met onze mensen oma,zus en broer van scullary girl ergens slapen.In een ander huisje.Ik mag niet mee maar hondje Blue van de zus mag wel mee.Niet eerlijk.Nou ja ik blijf liever thuis,en krijg wel vervangend personeel,maar ik moet nog kijken hoe het gaat zonder Fynney en Sparkje….
  Dan krijgen we de “3 wekelijkse periode”.Om de 3 weken is er iemand jarig en dan sinterklaas en kerst + knalletjes avond.Altijd een drukke periode voor scullary girl.Maar alles is anders dit jaar dus ik zie wel hoe alles gaat verlopen.
  Lieve Doorie,ik kan dan wel fijn met jou mooie balletjes met een rammeltje erin gaan rennen,als het minder warm is.Dat is fijn en leuk.
  Dank je wel voor je mooie schrijf en scullary girl krijgt voor straf maar honderd duizend knuffeltjes vandaag in plaats van honderd duizend miljoen veel.Dat zal haar leren om mijn schrijfjes volgende keer wel door te sturen!
  Zachte kopjes van je tante Muzette

  1. Hajooooo tante muzette. Oooooh isse uwes frauw tauwt? TAUTE FRAUW!!! ๐Ÿ˜พ๐Ÿ˜พ
   Oooooh nau sal se hut wel wete hoor. Ooooh dus uwes kjijg een anner mens om op te passe? Wel gaaf. Uwes moet segge dat uwes feel lekkers normaal kjijg. Hihihi.
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 6. hoi Dorus , wat ben jij een goede intervjiewer. En wat leuk dat iedereen weer wat anders vindt van de herfst.
  wij mochten gisteren ook op het balkon toen het ging regenen, wij snel naar binnen, maar Bas was het vergeten en toen had hij natte voetjes. Dat vond hij niet zo leuk.
  Poot en knuffels van ons allemaal.

  1. Hajoooooo awwe ses. Gaaf he dat we allemaal fursgillunt sijn. De eene fint dit weuk enne een annere weer dat.
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 7. Hoi lieve grote zwartepantersiejemees, wat een supergoede interfjoews heb je gehouden! Je bent echt een rieporter aan het worden!
  Wat grappig dat iedereen wat anders vindt. Maar dat er katten zijn die graag natworden, dat snap ik eerlijk waar niet. Mijn vrouw zegt dat onze Popje ook zo was, die ging spesjaal naar buiten als het keihard regende. Nou, ik niet. Ik heb gisteren een uur in mijn tuinhuisje gelegen toen het keihard regende en knalde. Ik ben niet bang, maar ik heb gewoon geen zin om door die regen naar huis te lopen.
  Oooo, en Door, heb je een paar dagen geleden ook stukjes eijs gezien, die uit de lucht kwamen vallen? Mijn vrouw zegt dat da haa-gel heet. Toen heb ik ook even in mijn tuinhuis gewacht, want ik hoef die dingen niet op mijn kop te krijgen!
  Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij een SUPERrieporter bent!!!

  1. Hajoooo oomie.
   Oooooh wegende het stukkies eis bij uwes? Ooooooooh hier aween water. Wat raar๐Ÿ™€๐Ÿ™€๐Ÿ™€
   Ikke fin nat worre nie sjo erg hoor. Want sjoms woop ik in de natte kamer as het regent hihihihi.
   Ooooh fin uwes me eg een soeperriepporter? Ooooh nau bjoos ik. Hihihi
   Pootjes oomie๐Ÿพ๐Ÿพ

 8. Dag lieve rieporter Dorus, Floortje en ik hebben genoten van de verhalen van de door jou geinterviejoede vriendjes. Ik heb ze allemaal aan Floortje voorgelezen. Fijne dag nog liefe Dorus, kopje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. Hajoooo tante floor en frauw.
   Ooooh fon uwes het ook goet? Gaaf!!! Nau weet uwes weer ies meer fan al uwes fjientjes.
   Pootjes๐Ÿพ๐Ÿพ

 9. Ohhhh Dorus wat een gaaf verhaal/interfieuw………nou weten we wat iedereen van de herfst vindt!!!!!
  En wij zijn trots op onze Dopey dat hij dat zo goed door gegeven heeft voor ons allemaal!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜˜

  1. Hajoooooo
   Heppe juwwie uwes frauw nog stjeng aangespjooke? Want dit kan eggiewaar niet hoor. Foortaan meteen segge hoor teege mij. Dan spjeek ikke juwwie frauw wel stjeng aan.
   Maar gaaf he dat katte so fursgillent sijn.
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

   1. Dorus frauw zei dat se er sjpijt van heeft en het nooit meer zal gebeuren!!!!!!
    Wij lette nou goed op!!!!

    ๐Ÿ˜ฝ

 10. O,Doorie.Helaas gaat dat niet.Vervangend personeel kent mij al net zo lang als mijn scullary girl…..ze heeft mij en mijn zus opgehaald uit de opvang in Groningen. Ik ga het natuurlijk wel proberen,maar ik kan haar meestal niet ompraten๐Ÿ™€๐Ÿ™€๐Ÿ™€.Altijd schrijft scullary girl precies op hoe ik het graag heb allemaal.Ha ha en dan doe ik de anders is anders show ,en doe dus precies het tegenovergestelde.En als scullary girl thuis komt,negeer ik haar.Mijn broer stond altijd gelijk te knuffelen als ze weg geweest was,en mijn zus kwam daarna ook knuffelen.Ik wacht minstens 10 minuten en probeer het langer vol te houden.Kopjes van Muzette

Reacties zijn welkom