Hoe kan het dat ik ben afgevallen?

afgevallen

Toen het tropiese weg was, kwam het keiwarme. En nou gaat het eindelijk beter worden, geloof ik. Er is iets raars met mij gebeurd. Ik ben afgevallen.

Waarom is dat raar?
Dat is omdat ik de hele tijd hapjes en extraas kreeg.

Moeilijk

Toen het tropies was, vond ik water drinken steeds moeilijker worden. Eerst lukte het nog maar toen voelde ik bleeh. Dus toen dronk ik geen water. En ik lustte eigenlijk mijn avondeten ook niet goed.

Hapjes

Nou dan moet je mijn vrouw hebben. Ik kreeg meteen water verstopt in mijn avondeten en ik kreeg ook hapjes:

 • poezensoep met kip en water: dat lustte ik
 • poezensoep met tonijn, kreeg ik niet op
 • poezensoep van Felix, was één keer lekker daarna niet meer
 • Sheba snek zalm uit een staafje, superlekker
 • vis-avondeten zomaar overdag als tussendoor daar zat ook water in
 • kip-moes van Gourmet in water

Nou ik ging niet klagen, ik bleef eten!! En als mijn vrouw naar de keuken ging, dan zei ik MEWWW. En dan kwam er weer wat op een bordje.

Wegens gefaar

Voor het tropies begon kreeg ik dat allemaal nooit wegens mijn gezond. Want ik mag niet dikker worden wegens gefaar dat ik dan diejebeet wordt, dat heeft de dokter een keer gezegd. En daarna kreeg ik dus alleen een avondsnek en een wiekentsnek. Maar het avondeten was wel lekker, daar moet ik eerlijk over zijn. Allemaal vis van Almo dat is het merk. Het is een soort natuureten, zeker voor je gezond maar ook echt lekker, vooral de garnalen met tonijn. Alleen met het keihete kon ik dat geeneens meer eten.

“Je moet eten en drinken Bert,” zei mijn vrouw. “Dat heeft je lichaam nodig.”
Ik dacht breng dan nog maar een bordje.
Dat deed ze.

Bordje

En nou begint de nieuwe week, het keihete is weg en ik ben geeneens dikker geworden van al die hapjes, hoe kan dat nou? Dus de hapjes blijven vast komen, ik ben er klaar voor. Zet het bordje maar neer.

25 thoughts on “Hoe kan het dat ik ben afgevallen?

 1. Hajooooo oompie bert.
  Ooooh ben uwes ook al affefal? Frauw seg datte ik dat ook ben. Door de hitte at ik amper. Ik kjeeg stees hantjes bwokkies waar ikke sat. Frauw begon naameluk me wibbetjes te foele. Maar fanmijoggent at ik weer selluf uit me bwokkiesbakje. Hihihi.
  Pootjes 🐾🐾

  1. jij dus ook al Dorus, en je bent al zo atleeties, dus nou moet je bij-eten net als ik, maar ik lust nog niet veel,
   pootjes van mij
   Bertje

 2. Hoi Bert,

  Misschien ben je wel afgevallen ,omdat je gedurende de hitte niet zoveel hebt gegeten dan dat je normaal eet.

  Coco en Kitty hadden ook niet zo een eetlust en drinklust,(waren alleen maar aan het dutten, waardoor ze de tijd vergaten) maar net als jij hadden ze wel trek in hun dagelijkse snack.

  Gelukkig is de hitte nu voorbij en hoef ik ze niet meer attent te maken op hun voer- en drinkbakjes.
  Dat gaat nu weer als vanzelf.

  1. wat knap dat Coco en Kitty nou meteen weer kunnen eten nu de hitte weg is. Ik vind het nog moeilijk dus ik moet wennen en ik foel ook warmte in het huis nog,
   pootjes van
   Bertje

 3. Hoi Bert, komt door de warmte hoor, wij hadden ook niet zo trek in onze brokjes , wel lusten we allemaal lekkere sneks en die kregen we dan ook. Maar nu de warmte weggaat moeten we van onze vrouw weer ons “gewone” eten eten en krijgen we minder sneks. Zo jammer. Alleen Bas en Bjarne krijgen nog af en toe wat ekstra’s , Bas omdat hij echt niet meer mag afvallen en Bjarne omdat hij ook weer wat dikker moet worden.
  Maar we zijn wel blij dat het niet meer zo tropisch is. Nu kunnen we weer een beetje bewegen. En de vensterbank controle gaan doen.
  Pootjes en knuffels van ons allemaal.

  1. hoi allemaal het is nou wennen dat het opeens anders is, met alles. Ik foel het warme nog in huis, dus echt goed eten lukt nog niet helemaal. Wat goed dat Bas en Bjarne wat extraas kunnen blijven eten, want mager worden dat is helemaal niet goed dat wil ik ook niet voor mezelf,
   pootjes van mij
   Bertje

 4. Hoi Bertje
  Ik kreeg ook een extra soepje een paar x per dag en dat was lekker!
  Scullary girl denkt dat je ook wel wat afgevallen zou kunnen zijn,omdat in veel natvoer minder kool-hy-dra-ten zitten.In brokken zitten die meestal wel veel.
  Ik at ’s nachts wat knabbeltjes en overdag soepjes en water uit het fonteintje.
  Je vrouw kent je goed dus die wist precies wat je nodig had tijdens het troopies.
  Van mij mag het tropies wel weg blijven.Ik vind warm lekker, maar niet te veel.
  Ik hoop dat je veel soepjes blijft krijgen.Niet vanwege troopies,maar gewoon omdat het lekker is.
  Kopje van Muzette

  1. vanmorgen kreeg ik soep met tonijn Muzette maar die lustte ik opeens niet meer. Straks krijg ik wat anders dat gaat altijd zo. Dus jij hebt ook anders gegeten wegens het troopies, en goed dat je ’s nachts ook wat kon eten. Dan blijf je op je krachten, zo heet dat. Ik ga vandaag bijkomen en dat gaat met sneks dat hoop ik heel erg,
   kopje van mij
   Bertje

 5. Hoi Bertje! Ik hoop voor je dat de hapjes blijven komen. Brokjes eten doe ik eigenlijk altijd wel. Er staat altijd een bakje voor me klaar dus dan kan ik ook eten als het koeler is in de nacht net als Muzette. Plus als ik deze brokjes niet eet dan krijg ik au aan mijn blaasje. En dat wil ik echt niet! Sterkte met bijkomen vandaag, poot van mij.

 6. Lieve Bert, Floortje heeft ook een eetproblemen, ze heeft helemaal niet gegeten, gisteren niet en vandaag ook niet , wel een beetje gedronken. Ook haar stoofpotje van het nierdieet blieft ze niet. Het is moeilijk omdat ze slechte niertjes heeft en daarom al die lekkere soepjes etc. niet mag. Ik blijf het in de gaten houden en anders bellen we de witte jas. Fijne dag nog lieverd en kusje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, ik doe duimen dat het van de warmte komt dat Floortje niet wilde eten!
   Floortje, probeer maar kleine hapjes te nemen, voor je niertjes is dat beter!
   Heeeeeeeel veel lieve kopjes van Bolle.

   1. Dankjewel lieve Bolle, gelukkig heeft ze zojuist weer wat brokjes gegeten en goed gedronken. Ben zo blij. Kopjes van Floortje, knuffel van mij.

    1. Goed gedaan lieve Floortje, ik heb ook last van mijn niertjes en wilde de laatste dagen ook niet zoveel eten. Nu het wat koeler gaat worden , wil ik wel weer wat brokjes. Gemeen hè dat ze voor ons geen soepie maken, dat zouden wij ook wel lusten, denk je ook niet?
     Goed blijven eten Floortje, beloof je dat? Dan doe ik dat ook. Afspraak?
     Poot en een dikke knuffel van Oliver.

    2. Gelukkig maar! Veel kompliementen voor Floortje dat ze wat gegeten heeft en vooral goed gedronken!
     Een zacht kopje van Bolle.

     1. Oliver, het is niet eerlijk dat er geen niersoepjes bestaan!
      Lieve kopjes van Bolle.

  2. hoi Ina en Floortje dat is moeilijk, eten hoort en helemaal als je het aan je nieren hebt, en dat Floortje nou zelfs weinig drinkt!! Loes heeft nou Ipaktinine over haar gewone eten dat helpt. Maar u kunt ook gewoon de dokter bellen en dan weet u of u erheen gaat of niet,
   pootjes van mij
   Bertje

   1. Lieve Bert, gelukkig heeft ze wat brokjes gegeten en goed gedronken, ik ben heel blij. Maar ik hou haar goed in de gaatjes hoor. Kopjes van Floortje.

 7. Hoi lieve Bert, met dat troopiese had ik ook niet echt honger. Alleen in de nacht, dan kreeg ik ineens wél zin in brokjes. Ik heb zelfs mijn fiese diejeetbrokjes gegeten, nou dan heb ik echt honger!
  Mijn mensen denken dus dat ik niet ben afgevallen. Maar dat hoeft ook niet, vind ik zelf. Ik ben al zes jaren hetzelfde sijfer. Wat mijn mensen ook proberen, ik blijf altijd sijfer 6. Dus dat hoort bij mij.
  Weet je wat het ook is? In de soepjes en hapjes zit ekstra water, en dat mag je altijd hebben. Daar wordt je niet dikker van, en het is ook nog eens goed voor je gezond. Mensen zeggen dan win-win (waarom weet ik niet presies). Dus je mag die hapjes gewoon blijven eten, dat zeg ik!
  Heel veel lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, als je nou hetzelfde bent gebleven dan heb je het ook goed gedaan. Dus dat je presies genoeg at en niet te veel en niet te weinig. En dat je ’s nachts fiese brokjes at, dan weet je toch ook dat er iets raars is. Vanmorgen kreeg ik een snek met zalm die lustte ik gelukkig. Ik heb weer zon maar niet zo keiwarm gelukkig,
   kopje van mij
   Bertje

 8. Bert, wij zijn ook allemaal wat magerder geworden!!!!
  En wij hebben ook veel extra sneks gehad………het is toch raar he?
  Dus van ons mogen de sneks ook wel blijven komen.
  Onze vrouw zegt dat het nu afgelopen is met al dat gesnek maar daar zijn wij het niet mee eens!!!!
  We hebben gisteravond wel lekkere pate gehad met rund en lever.
  Maar ja een snek gaat er altijd wel in!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 9. Lieve Bert,

  wat fertel jij mij eigen nou? Hebbie zofeel lekkere dinge gehad foor jou troopies, maar jou buik is er nie grooter van geworre. Jij weet nie wat jij hoor van jou eigen. En jij ben al zo atleeties. Mij waater loop uit mij bek assie hoor wattie allemaal heb ge eete. Dan ben jij wel goed beezig Bert, ook al groei jou buik er nie van.
  Selluf vin ik mij nierdiejeeet niemeer zo lekker. Misschien kom het door mij troopies, misschien kom het door mij eigen? Mij vrouw heb mij alles gegeefe wattie kan bedenke want zij zeg. Assie troopies heb dan moet jij goed eete en jij moet drinke. En assie op jou weegding ga dan krijgie jou troopiese sijfer. Van mij eigen is mij buik mij buik. Het is mij eigen troopiese ferrassing want mij buik heb geen ander sijfer. Mij vrouw zeg Loes jij ben staa-biel. Dan maggie blij zijn Bert want assie staa-biel ben dan maggie nog feel meer eete. Mij erfaring is, iedereen heb ze eigen manier van ze troopies oferwinne. Dan kan jij van elkaar leere. Dat is belangrijk,

  Jou Loesje en ik ben ook tros op jou

 10. Lieve Bertje, vrouwtje heeft ons ook verwend met soepjes en extra water. Alleen Kitty is een probleem, want die lust niets anders dan brokjes. En hoe krijg je dan een kat aan het drinken. Dat is dan ook niet gelukt. Tot vanmorgen… het heeft hier aardig geregend en Kitty zat vanmorgen lekker water te lebberen op het balkon. De voet van de parasol is een beetje ingedeukt en daar was water in blijven staan. Dus Kitty heeft gelukkig nu ook gedronken. Vrouwtje was ongerust omdat ze niet echt wilde drinken. Ook niet uit een straaltje water uit de kraan en wat moet je dan? 3 kopjes van ons en een lebber van onze woef.

 11. Hallo Bert, Zorg jij er wel voor dat je nu iedere dag van die super lekkere hapjes krijg. Gewoon tegen vrouwtje zeggen dat je heeeeellllll langzaam weer moet gaan wennen aan normaal weertje en dus ook aan je gewone hap. Maar Bert je weet wel dat ik hetzelfde eten van mijn vrouwtje krijg als jij en dat is super van de gezonde hoor. Maar wat geweldig dat jij slanker bent geworden, heeft die tropen warmte nog ergens goed voor geweest.
  Ik denker dat we allemaal minder eet hebben gedaan, zelf vrouwtje zat vaak voor haar bord te zuchten. Ik heb wel Tante tropen zien vertrekken met haar koffertje hoor en ikke heb haar uitgepoot en gemiauwd dat ze niet meer hoeft te komen. Jij hebt wel een reuze goede tip gegeven voor het drinken, want ikke weet zeker dat iedereen nu goed drinken heeft gedaan, ikke wel in ieder geval, ikke moest wel wat vaker naar mijn WC toe van al die nattigheid hoor.
  Bert maak nog maar een fijne knuffel avond met vrouwtje, ga ik ook doen en ik moet voor jou veel knufjes van mijn vrouwtje meesturen. Poot en kopje van jouw grote vriend Jip

  1. hoi Jip, hier ben ik nou pas, gisteren mocht ik niet meer op de peecee. Ik heb net een snek met zalm op dus dat is helemaal goed!! Voormij is het niet heel erg dat ik wat ben afgevallen maar mager wil ik niet worden. Ik ben ook blij dat Floortje weer kon drinken en eten.
   Ja dat van de bak heb ik ook maar maakt mij niks uit, als ik een snek zie dat neem ik die met water en alles erin,
   poot van je vriend
   Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *