Katrientje over: mijn liefste dinnetje

dinnetje

Hallooo katgenootjes.  Vandaag ga ik het oofer mijn liefste dinnetje hebben.  Mijn Loesje. Ooooh ikjes benne zo blij dat zij in mijn leef is gekomen.

Ikjes leerde Bert en Loesje ongefeer 2 jaar geleed ken. Via tante Truke. Eerst lazen we alleen maar mee, en toen vroeg ik tante Truke of ze het goedjes von dat ik Bert ook leerd ken. Oooooh nou, dat was goed.
Nou… en zie waar ik nu ben.

Furkeer

Ikjes wist niet eens dat Bert furkeer had. Hij zei datte hij met Loesje ging. Nouuu wat koel. En wat een mooie dame is Loes. In het beginnetje had ik eigenlijk geen kont-takt met haar. Ze zat op een akkauwnt van haar vrouw. Ooooh en het was zo raar. Die naam leek op die van mij!! Alleen mistte zij een teeh.
Loes zag me wel, en ze zei wel eens teeg me van ikke vinne jauw naam zo mooi.
En toen kreeg ikjes er niet meer uit van ooooh dank je.
Ik bloosde eigenlijk best wel. Was zelfs een beetje zenuwachtigjes. Want ze was zo mooi.
Toen kreeg Loes haar eigen feestboek. En opje-eens werd Loes een beetje ziek. Ze had, volgens haar diertjesarts, een hartruisje. Ooooh watte errug. Ikjes hep zelf een stom hartje waarvoor ik nu ook twee keer per jaar voor naar Floor moet.

Kloozer

En toen werden Loes en ik kloozer. Toen vroeg ze of we dinnies wilden worden. Ooooh dat zou koel zijn. En omdat we alle twee iets met ons hartje hadden werden we hartjesdinnies. Niet hartsvriendinnen, want datte is ze met Miel.
Van hartjesdinnies zijn we naar soolzusjes gegaan. Ooooh wij heb echt sool in ons. En eten. Vooral vis. Loesie kan ook heel goed pootjes van kip afkluif, ze lijk dan net een pieeeranja. En dat met één tandje.

Allessie

We gaan zellufs bij elkaar loosjeer doen. Alleen had ik één keer perongelukje dezelfd piejama meegenoomt. En loes trok die aan. Nou… jullie snap wel dat hij mij een beetje te groot is geworden. Isse niet zo erg hoor want Loesie is mijn allessie. En misschien kan ikjes ooit weer een koel pjamaatje vinden van Roy Donders.

Trots

En toen kwam voorig jaar. Onze grote uitstap naar het aziel bij mij mette de kersemuts. Ooooh wat was Loesie bang, en toch zette ze door. Ikjes benne zo trots op mijn Loesje.
Dit was het weer voor dees week.
Veel liefs en een kusje

Katrientje (prinsesje met liefde 71 bomen passeert om bij haar soolzus te zijn)

21 thoughts on “Katrientje over: mijn liefste dinnetje

 1. Hallo lieve Katrientje,

  Wat een leuk verhaal heb jij schrijf gedaan van hoe het is gekomen dat lieve Loesje jouw sooldinnetje is geworden.
  Altijd is er wel een verschil in hoeveel je dinnetje of vriendje voor je betekent.
  Mijn allerliefste dinnetje is mijn vrouwtje, ze is mijn alles. Ikke heb ook hier 4 zeer grote vriendjes gehad, die zijn allemaal een mooie ster geworden en dat ze er niet meer zijn heeft mij verdrietjes gedaan, zoveel dat ik geen vriendjes meer wil hier in mijn huisje. Benne ik veel te bang dat ze weer heel snel weggaan om ster te zijn.
  Daarom is mijn vrouwtje mijn sooldinnetje geworden en dat blijven wij nog tigtig jaren hebben wij elkaar beloofd en doen we ook hoor.
  Dinnetjes zijn betekent ook dat je er altijd voor elkaar moet zijn en niet alleen in fijne tijden, maar vooral als de andere het moeilijk heeft. Nou daar zijn wij heel goed in hoor.

  Lieve Katrientje ikke hoop dat jij nog heel veel jaren samen met lieve Loesje sooldinnetjes mogen zijn en ook vaak bij elkaar gaan logeer doen en veel visje eten.

  Van een vriendinnetje het vrouwtje krijg je heel veel knufjes en van een leuk ondeugend vriendje een grote poot en kopje. Jip

  1. Ooooh jippie. Ooooh wat drietig😿
   Maar jippie… je hep ook heeeeel veel vriendjes en dinnies hier hoor. En ikjes ben trots dat jij ook een vriendje bent van de mij. En ikjes een kleine dinnie van de jou.
   Wij blijven altijd vriendjes hoor. Ook al loop we met roolaators of rijen we in roljestoel. Ooooh dan gaane we ze opvoeren zodat we keisnel gaan. Hihihi.
   Ooooh jipje, 2 kusjes op je wang😽😽 en mevrouwtante jip krijgt een harig knuffel en ook een kusje😽

 2. Lieve prinses Katrientje,
  Wat een mooi en lief verhaal over jullie vriendschap!
  Vrienden zijn heel kostbaar hoor, die moet je altijd koesteren. Ik hoop dat jullie nog heeeel lang vriendinnetjes mogen blijven hoor, en dat ik daar een beetje van mag meegenieten.
  Heel lief kopje,
  Vlo.

  1. Ooooh ikjes hoop het ook. Het isse zo fijn met loesje. Ze begrijpe mij en ik begrijpe haar. Oooh tuurlijk mag je ook meekijk. En ikjes benne blij dat jij ook een vriendje ben. Ooooh echies waar.

 3. Ooooh mij soolzusje,

  mij hartje is nu geraak, oooh jij schrijf lief van mij eigen en ons soolzusdinnetjeschap. Mij eigen heb eigenlijk geen woorde.
  Assie dinnetjes ben dan ben jij gelukkig want jij kan niet met iedereen dinnetjes zijn. Onze hartjes heb elkaar gevonde. Dan hebbie wel iets moois Katterien.
  Wij heb al veel meegemaak en gedeel en wij zijn nu nog klooser. En wij gaan nog veel saame deele want wij zijn poese en dan hebbie ook saame jou dinge.
  Mij eigen was wel in schrik van jou Roy Donderpiejaama, oooh nu hebbie jou eigen Roy Dondertent Mij vrouw heb nog gezocht maar hij was faijiet.

  Lief soolzusdinnetje mij eigen wil teege jou eigen zegge, jij ben lief. Jij hou mij bij mij les, jij help mij altijd. Assie er ben is mij hart blij, jij geef mij enerzie. Mij hart is dankbaar Katterien, wij heb Sool voor ze leeve en wij heb respekt. Wij zijn anders van ze eigen maar het maak niet uit. Van me eigen kan ik mij eigen zijn assie er ben. Mij tonijn smaak net zo lekker assie er ben en mij hart wil mij tonijn met jou deele.
  Dan hebbie wel soolvriendschap. Blijfie in mij leeve alstoeblief…..

  Sjeteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem Loesje

  1. Oooooh loesie. Ikke ga jou nooit verlaat hoor. Ikjes blijf altijd in ons hartje. Wij zijn dinnies. Heele spesjaale. Daar komp niemand tussen. Ikjes benne blij met jou. Mijn hartje gaat boemdieboem als ik bij de jou ben. Ooooh nou kun we met zijn tweejen in mijn roy donders huispakkie. Koel he. En dan plaag we soolvrouw een beetje. Want dan zoek ze jou en dan schuil we daar in hihihi. Ooooh behalf als ze met tonijn zwaait. Ooooh dan benne snel.
   Ooooh loes…jij hep een mooi hartje. En ikjes hoop dat we weer aafontuur gaane beleef doen😺😺
   Oooooooh sjeteem met een fleugje lamoerrrrrrrrr😽😽😽😽🐟🐟🐟🐟🍗🍗🍗

 4. Dat is echte liefdeen vriendschap hoor Prinses Katrientje jullie zijn er voor elkaar door dik en dun en dat is zoals het hoort bij vriendschap en liefde!

  Kopje van Ollie

  1. Oooooh echt. We steun elkaar. Vooral als er hulp ergens nood is. Loes en ik zijn dchte dinnies❤

 5. Hoi Prinses Katrientje, Hier Kruimel. Ik heb geen dinnetje alleen maar broers en een broertje. Oliver is wel een jongens dinnetje van mij, maar hij is ook mijn broer. Dat is toch anders.Zou ik heel misschien ook een klein beetje een dinnetje van jou mogen worden. Dan kunnen we af en toe ook over meisjesdingen mailen. Natuurlijk blijf Loesje altijd je soolzusje, daar kom ik niet tussen hoor. Oh Katrientje ik hoop dat je ook mijn dinnetje wilt zijn, dan zou ik heel erg blij zijn in mijn hartje. Knuffels van je misschien wel nieuwe dinnetje Kruimel.

  1. Ooooh kruimel. Natuurlijk magge jij mij dinnie ook word. Mijn stomme hartje is groot genoeg voor veel meer vriendjes en dinnies.En weet je… ikjes weet bijna van de zekere dat lies dat ook wel mette jou wil zijn hoor.
   Oooooh melen? Ooooh ikjes hep het de laatste tijd erg van de drukke (eggies) en vraag vlo maar een keer hoe erg ik met terugmeel ben 😔 ik schaam me diepies.
   Maar ikjes kom trouw altijd hier kijk en schrijf😀😀 dan kunnen we ook meidendingen praat doen

   1. Oh wat fijn Katrien, dan heb ik nu dus een echt dinnetje. Mijn hartje is nu zo blij. En misschien Loesje ook wel als dinnetje. Ben ik eindelijk niet meer alleen met jongens. Oh mijn hartje zingt nu. Dag lieve Katrientje een nee ll lief kopje en knuffel van mij. Kruimel.

   2. 🙂 🙂 🙂 Het kan even duren, maar er komt antwoord !!! En Katrien heeft het inderdaad barstens druk met het boek, en daar is ze goed in!!! Misschien als het af is, en ze uitgerust is….. 🙂 .
    Kop voor Katrien en Kruimel,
    Vlo.

 6. Dag lieve Prinses Katrientje, dat wist ik geeneens, dat jij en Loes alletwee een lastig hartje hebben. Maar ook een prachtigmooi hart, want jullie zijn allebei superlief, dus dat moet wel.
  Wat fijn dat jullie zulke goede vriendinnen zijn. En altijd blijven natuurlijk!
  Ik vind dat je mensen en je familie en je vrienden het allerbelangrijkste zijn in je leven.
  Dus daar moet je goed voor zorgen en lief zijn, want ze zijn u-niek!
  En waar vind je ooit iemand anders die met één tandje als een pieranjaa kip kan kluiven? Nergens!
  En waar vind je oit iemand anders die zooo keihard kan scheuren oo haar brommert? Nergens!
  Dus jullie horen bij elkaar, dat weet ik zeker!
  Een heel lief kopje voor jou en ook voor Loesje, van Bolle,

  1. Ooooh bolle, loes haar hartje werd weer beter😀😀👍 ooooh ikjes was zo blij voor haar.
   Ikjes zag meteen al dat loes een mooi buitenkantje EN een mooi hartje had.
   Hihihi je kan alleen in amsterjedam scheurmonsterkatten vinden😂😂😂
   Ooooh bolle, ikjes vin het alleen zo zonde dat ikjes zo laat in mijn leef loes ben tegengekoom. Maar dat haal we al een tijd in hoor😊 ikke hauwe haar met heel mijn stomme hartje.
   Ooooh kusje op je wang😽

 7. Hallo Katrientje, hier met Gijsje. Wat heb je een leuk verhaal geschreven over hoe Loesje in je leven is gekomen. Prachtig dat jullie soulzusjes zijn geworden. Jullie beleven ook veel avonturen samen zoals bij elkaar gaan logeren en de geweldige kerstactie vóór het asiel.
  Mijn verkering Ollie is mijn geliefde maar ook mijn vriendje.
  Vrouwtje van Ollie en mijn vrouwtje gaan een keer bij elkaar op bezoek. Misschien worden zij ook wel vriendjes.
  Voor nu, kopjes van mij en een dikke knuffel van vrouwtje.

  1. Oooooh datte is koel😺😺😺 gaane jullie dan mee of moet jullie thuisjeblijf?
   Ooooh ikke hauwe loes en ikke hauwe floris. Oooh ik hauwe evenfeel van hun.
   Kusje😽😽

 8. Hoi Katrientje. Wat heb je een mooie schrijf gedaan over het sool dinnetjes zijn met Loesje.En jullie schijfsels mogen wij ook lezen en dat vinden we heel bijzonder.Zo hebben we geleerd dat katjes met een brommert kunnen en over de magnowat vis en dat helaas Roy Donders faillissement heeft.Dank je wel dat wij mee mogen genieten van jullie mooie vriendschap.Kopjes van Muzette, Sparkle en Fynn

 9. Ikke heb het gelezen en ik ben zo blij met mijn Tante Loesje en Tante Katrientje. U benne samen mijn soultantes voor het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *