Herrie in de straat

herrie

Ik heb best veel zelfvertrouwen, dat is dat je op jezelf vertrouwt dat je weet wat je moet doen. Dat weet ik, want ik ben hier al jaren dus dat heb ik allemaal geleerd.

Geluiden

Alleen er is nou iets of eigenlijk al een tijd. Extra herrie van buiten. Mijn vrouw zegt dat ze een garage aan het maken zijn bij ons in de buurt en dat ik het niet kan zien uit de vensterbank. Die extra herrie zijn geluiden.

 • er rijden soms van die hele grote auto’s door mijn straat dat zijn moeilijke geluiden en ik voel dat het huis dan trilt
 • van die bonkbonkbonk ik snap dat geluid niet het duurt een hele tijd en dan houdt het op dus dan zit ik soms te luisteren of het alweer begint
 • het kan ook zo zijn dat er mannen door de straat lopen en dat ze schreeuwen en ze hebben van die harde stemmen

Dat soort dingen. Dan heb ik even geen zelfvertrouwen meer want ik weet het dan niet. Wat ik moet doen. Wat er gaat gebeuren. En of ik wel veilig ben.

Samen

Nou dan is het serieus waar fijn als je samenwoont. Mijn vrouw kijkt dan uit het raam en ze komt me vertellen wat er in de straat gebeurt. Wist ik al. Maar nou weet ik dat zij het ook weet en dan is het van ons samen plus ik vind het fijn als ze met die speciale stem tegen me praat, dat doet wat met me als katerman. Ik krijg zachte knuffels daarvoor ga ik gestrekt op mijn kussen. Dat helpt. Volgens mij haar ook.

Vroeger kreeg ik druppels van Bach Rescue Remedy maar die lustte ik na een tijd niet meer, toen was ik van binnen sterker.

En soms wil ik alleen maar even onder de tafel zitten, zonder dat ze aan me zit of iets zegt. Dan moet ik even tot mezelf komen.  Dat kan ook en daarna meld ik me weer.

Maar eerlijk waar, voor mij hoeft het niet die garage.

17 thoughts on “Herrie in de straat

 1. Oh Bert dat is van ze nietjes aan hoor die harde stemmen en harde geluiden, Ollie kan daar ook niet tegen hij wordt dan ook wat angstig en gaat dan ergens liggen waar die geluiden niet of minder hard te horen zijn!

  Sterkte en hoop dat die garage snelletjes klaar is!

  Vrouwke van Ollie en Ollie geven je een knuffel!

 2. Hallo Bert,

  Nee hé, zijn ze nog steeds met die garage aan het bouwen. Wij hier maar denken dat die al lang klaar was, want je deed vorig jaar al schrijf hierover. Wordt zeker een hele grote, diep in de grond en dan heel hoog in de lucht. O en dat bouwen maakt eggies een bult herrie en dat krijgen wij als katters maar ook al de mensen die daar wonen veel de zenuwen van.
  O Bert ik weet zelf wat dat is, want hier doen ze steeds in een ander appartement verbouwen en dan staan ook zelfs de eetbakken van mij in de kast te rammelen.
  Als we niet kunnen zien wat het is dat de herrie maakt dan worden wij daar heel bang en onrustig van. Maar als er bij jouw thuis herrie is en jij kan zien waarom dan is het niet fijn, maar heb jij de angst niet.
  Ik vind de druppeltjes niet vies en als er weer een periode van herrie komt laat vrouwtje vlug druppels van Bachbloesem voor mij maken, want anders sta ik weer stijf van de stress en kans dat ik ziek ga worden.
  Bert ik doe eggies heel veel pootjes voor jou draaien en vrouwtje doet duimpjes draaien dat het vlug over gaat en jullie in rust kunnen wonen.
  Voor nu heel veel zachte knufjes van vrouwtje voor jou en van mij zachte pootjes en kopjes.
  Je grote vriendje Jip

  1. hoi Jip ja het wordt een keigrote garage heel diep in de grond zegt mijn vrouw en het duurt nog lang het is nog lang niet af. Dus soms is het stil en soms is het herrie. Het is in de straat om de hoek van mijn straat dus best dichtbij dat voel ik al kan ik het niet zien. Vandaag gaat het wel.En jij hebt ook heel vaak herrie waar jij woont dat is toch ook moeilijk!! Gelukkig dat die druppels helpen en dat je ze ook wilt nemen. poot van je vriend Bert

 3. Ooooh bert. Toene ikjes nog kon horen was ik af en toetje heel bang van geluidjes. Vooral van tatuu tatuu geluiden. Toen het ziekjehuis nog vol lag was het iedere dag wel een paar keer. Maar het sotervaartziekjehuis isse nu dicht. Dus iets minder tatuu tatuu. Maar soms trilt de vloer hier omdat er dan zwaar verkeer langs rij. Vrouw zegt dat dat fragtwaaguns zijn. Ooooh dan triltril ik.

  1. dat trillen is ook moeilijk Katrien je voelt het en je kunt er niks aan doen waar je ook zit of staat het is er!!

 4. Lieve Bert,

  van me eigen vind ik harde geluiden moeilijk. Assie het niet kan zien maar jij hoor van alles. Dan voel jij jou eigen niet veilig. Jij heb nu meer veilig zijn in jou eigen want jij ken jou huis, jou vrouw en jou geluiden. Jij ben een katerman voor jou stilte, dattie niks hoor. Geen geluiden en ook geen herrie van jou straat. Van me eigen houd ik ook van mij rust, dan kan ik bij mij eigen gedachte blijve.
  En jij kan er niks aan doen , jij moet eraan wennen en akzepteere. Toen mij broer Floris nog goed was van ze oore, wassie weg assie geluiden hoorde. Dan ging ik hem wel zoeke maar hij heb ze eigen schuilplaats. Dan moet jij respekt hebbe. Nu hebbie slechte oore, hij hoor nie meer zo goed. Nu hebbie veel minder moeilijke gefoelens Bert. Dus jij kan zien wat jou geluid met jou eigen doe.

  Lieve Bert, hoop dat jou garage snel klaar is. Dat er dan geen herriegeluid meer is. Maar jou vrouw zorg goed voor jou, zij ken jou zo goed. Zij geef jou rust en vertrouwen. Zo ben jij altijd veilig. Dan is mij hart ook gerust,

  Liefs van jou Loesje

  1. dat is waar Loes thuis ben ik veilig, ook al voel ik dat niet altijd als er herrie is en het huis trilt. Ik hoef geen garage Loes. Mij is niks gevraagd. En het komt er toch. Dus dat is ook moeilijk. Voor Floris is het fijn dat hij een eigen schuilplaats heeft. En hij heeft jou volgens mij weet hij van binnen dat je oplet. Dat vind ik heel lief van je Loes!!!je Bertje

 5. Bert al die geluiden zijn ook moeilijk!!
  Hier gebeurd dat soms ook en dan rennen er naar boven of duiken onder een stoel of springen bij mij op schoot.
  Ieder die dan aandacht of een knuffel wil krijgt dat en diegene die rust wil krijgt dat ook!!! Hoofdzaak is dat ze zich weer goed en veilig voelen op welke manier dan ook!!!

  1. ja precies je weet nooit wat je nodig hebt om rustig te worden tot je het nodig hebt en dat is voor iedereen weer anders. Soms wil ik niks en soms een knuffel.

 6. Oh Bert, wij hebben dat ook. Als de vuilniswagen langs komt dan hollen wij hard weg. Soms komt er een mensenman die de ramen wast aan de buitenkant van het gebouw, dan zien wij ineens een persoon aan de andere kant van het raam. Dat is schrikken hoor. Soms zijn ze hier ook ergens aan het boren, ook dat geluid is niet fijn. Wij gaan dan altijd met zijn allen onder het bed liggen. Daar is het veilig. Kruimel is dan soms zo bang dat ze heel hard gaat miauwen. Dat is wel zielig. Als vrouw thuis is komt ze ons wel troosten en als het dan weer stil is ,dan is alles weer goed. Alleen Bas schrikt niet van geluid, dat komt omdat hij niet meer zo goed kan horen. Hij blijft gewoon in zijn mandje liggen slapen, stoer hè van hem. Hopelijk is het vandaag een beetje rustig in je straat Bert, dan kun je lekker van het mooie weer genieten, net als wij. Vrouw is thuis dus we gaan lekker op het balkon. Knuffels van Bas, Bjarne , Oliver, Kruimel en Bikkel

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, wat fijn dat je elkaar hebt als het moeilijk is ik hoop Kruimel dat je daar steun aan hebt dat je weet dat je niet alleen bent. Ook al lig je onder het bed het is toch fijn om met zijn allen te zijn. Ik hoop dat jullie nou lekker in de zon liggen ik ga dadelijk ook weer in de vensterbank. poot van mij

 7. Hoi Bert,
  Rot hoor, dat geluid. Wij hebben veel geluid gehad toen ik hier net was, toen kregen alle huizen om ons heen nieuwe keukens. Bij ons moest dat ook, maar de keuken was nog heel goed. Toen heeft mijn vrouw gevraagd of het niet hoefde, en erbij gezegd dat ik hier net woonde, en nog heel bang was. Ze dacht : Dat gaat vast niet lukken. Gelukkig had de meneer van de woningstichting zelf een bange kat, en het hoefde niet. Dat was boffen.
  Maar aan een garage buiten, tja daar kan je niets tegen doen.
  Heel veel sterkte Bert, ook van mijn vrouw!
  Zacht kopje, en poot,
  Vlo.

  1. hoi Vlo dat is gaaf dat iemand je opeens snapt, dan voel je je vanzelf beter. Ik weet dat nieuwe keukens heel veel herrie maken in het huis naast dat van mij is het gebeurd. Maar bij jullie lekker niet. Wat zal je vrouw blij zijn geweest. poot van mij

 8. Dag Bert, ik snap niet waarom mensen vaak zo veel lawaai moeten maken. En dan moet ik eerlijk zeggen dat het vaak jongens zijn. Vrouwen zijn rustiger, vind ik.
  Bij ons in de tuinen wordt er altijd wel ergens gewerkt aan een huis. Dat vind ik altijd een beetje eng, maar na een paar dagen ben ik er aan gewend. Alleen als er mannen over de schuurtjes lopen, dat wil ik niet! Het schuurtje is van de achterburen, zegt mijn vrouw, en niet van ons. Maar ik vind van wel, want mijn trap loopt er tegenaan. En ik zit elke dag op dat schuurtje. Die mannen bijna nooit. Nou, van wie is dat schuurtje dan?!
  En waarom moet er een garage in jouw straat, als jij het niet wilt? Ik snap dat ook, want je hebt geen ootoo.
  Gelukkig dat jij en je vrouw op elkaar letten, en elkaar kunnen steunen als het eng is.
  Want ik denk dat je vrouw het ook niet leuk vindt, al dat lawaai. Dan is het ekstrafijn dat je samenwoont!
  Een heel lief kopje voor jou, om je te helpen met het lawaai, van Bolle.

  1. hoi Bolle ik vind ook dat het schuurtje van jou is. Maakt niet uit wie er op loopt. Jij kijkt er altijd naar en je let erop dus dan is het van jou. Vind ik. Thuis doen we het zo dat ik naar de straat kijk als er kleine geluiden zijn en als er grote zijn gaat mijn vrouw kijken en als het echt hele grote geluiden zijn dan gaan de gordijnen dicht en dan gaan we naar elkaar kijken. kopje van mij

Reacties zijn welkom