Steeds weer die stofzuiger

Ik weet niet waarom, maar de laatste tijd gebeurt het thuis  vaker dat de stofzuiger aan gaat. Dat vind ik stom. En het hindert me in mijn gewone doen.

Hiervoor was er thuis een hele grote stofzuiger die hard geluid maakte. Die is één keer aan geweest. Ik was meteen bang en toen bleef die stofzuiger in de hoek staan. Ik liep er langs als ik naar boven ging dat lukte wel.

Klein

Op een dag was er een andere stofzuiger. Kleiner. Eerst zat het in een doos en die ging open en toen lagen er hele lekkere brokjes op het ding. Dus het rook wel raar maar toch ook naar brokjes.  Het bleef in de kamer staan. Dus zo kon ik er een beetje aan wennen. En toen het aan ging, was het geluid raar. Niet heel hard. Wel stom.  Ik bleef gewoon in de kamer als het aan ging en dat doe ik nog.

Haren

De laatste tijd gaat de stofzuiger vaker aan. Dat is misschien ook omdat ik overal haren laat liggen. Mij maakt dat niet uit, zolang ik maar niet kaal word. Maar ik blijf erbij, stofzuigen is stom.

Lig ik net lekker op de bank, hoor ik dat geluid weer. Ik kijk dan toch waar het ding heen gaat dus ontspannen gaat niet.

Of het ding gaat over de traptreden naar boven, nou dan kan ik niet bij mijn bak wegens dat het ding er in de buurt is dus dan wil ik toch liever ergens anders zijn.

Volgens mij hoort het bij de lente maar dat weet ik niet zeker.

Speciaal

Het is een speciale stofzuiger, zei mijn vrouw een keer. Net of ik daarvan ga spinnen. Mij maakt het niks uit. Ik heb het liever niet, want het stoort me. Stofzuigen is stom, dat is mijn mening.

20 thoughts on “Steeds weer die stofzuiger

 1. Hallo Bert,

  O bij jou ook al vaker de stofzuiger aan, weet je vrouwtje zei mij pas geleden dat brommetje de stofzuiger een winterslaap had gedaan en nu het lente is geworden heel veel knor in zijn buik heeft. Haha, hij lijkt wel een beer.Nou en het lekkerste hapje vind die mijn winterjas. Ikke hoop wel dat hij niet al teveel knor heeft, want zoveel heb ik niet voor hem hoor en net als jij wil je ook niet in je niksie gaan lopen.
  Ikke ben nooit bang geweest van brommetje en ben ook niet van plan als ikke ergens zit of lig om opzij te gaan. Moet hij maar een andere keer terug komen.
  Misschien ben ikke wel een rare Jip, want als vrouwtje brommetje heel zachtjes laat eten, en ze doet zijn harenmondje op zijn sluf, dan vind ikke het lekker als brom mij ook een beurt geeft. Een keer was vrouwtje in mijn krab/speel toren mijn bed aan het schoon maken, maar ikke was eggies niet van plan om op te staan. het is mijn bed en brom moest maar een andere keer komen. Nu zaten er een paar flinke plukken haar van mij aan het bed en toen had brom mijn staart op geslurpt. Nou ja zeg, ikke keek eens zo vrouwtje brom heeft wel heel veel knor, maar ikke wil wel mijn staart terug hoor. Maar mijn staart had wel een hele grote beurt gehad, met massage en al erbij. Gekke brom ook en hij heeft het nooit meer gedaan als ik in mijn bed lag.

  Bert ikke weet zeker dat wanneer wij klaar zijn met onze winterjas uitdoen, brom weer meer vrije tijd gaat nemen en de gewone rust weer terug komt.
  Jij veel sterkte hoor en geef de stofzuiger maar een klopje op zijn rug voor al het harde werken wat hij doet.
  Fijne en hopelijk rustige dag en knuffels van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. Wat gaaf Jip dat je je vacht laat stofzuigen en zelfs je staart maar het blijft opletten dat zie je als opeens je staart weg is en je kunt toch niet zonder staart als je die gewend bent. Volgens mij gaat ze straks weer stofzuigen erg he!! poot van je vriend Bert

 2. Hoi Bert,

  Mijn Kitty is precies zo als jij,zodra ze hoort dat de stofzuiger tevoorschijn komt springt ze weg ,ze vindt het maar helemaal niets en is helemaal geen fan v/h stofzuigen, wat helaas toch moet gebeuren, want ja ,al die haren laten liggen is ook geen optie.

  Coco daarentegen stoort het niet, die vindt het allemaal spannend en is helemaal niet bang ofzo,die gaat er vlak voor staan en als het kon ,hielp ze nog mee ook, haha.

  Terwijl dat ding toch zo een herrie maakt.

  1. wat dapper van Coco ik wou dat ik ook zo was dat je alles spannend vindt maar ik ben meer als Kitty dat ik iets snel eng vind. En ik weet dat ik eruit zie als een grote stoere kater maar van binnen ben ik anders.

 3. Ooooh stofjezuigers zijn enge monsters. En dat ze alles opslurpen is helemaal erg.
  Maar weet je wat ikjes nu er van vin? Nu ikjes doofie ben vind ik het niet zo erg en eng. Ikjes hoor dat geslurp niet meer😺😺
  Maar heeeeel soms hoor ik het nog, en dan ben ik wel bang

  1. als je doof bent dan voel je het trillen vast Katrien dat heeft niks met geluid te maken dus dan weet je toch dat de stofzuiger er is!

 4. Hoi Bert, wij houden ook niet van de stofzuiger,hij maakt een raar geluid. Als vrouw hem pakt hollen wij hard weg en kruipen onder het bed. Als vrouw daar komt met dat gekke ding, hollen we snel naar een ander rustig plekje. Alleen Bas is niet bang, maar ja hij is dan ook een beetje heel erg doof. Behalve als dat ding vlak voor hem staat, dan doet Bas rustig een stapje opzij. Stoer hè van Bas. Bert onze vrouw is vandaag thuis dus we mogen lekker lang op het balkon. Doe jij ook genieten van het mooie weer Bert? Knuffels van Bas, Bjarne , Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw.

 5. Ome Bert hier gebruikt ons vrouwtje hem dagelijks en echt overal zelfs op de bank. En daarna gaat ze dweilen. Dat is wat minder erg maar kan ook vervelend zijn als je naar de bak moet krijg je natte pootjes. Wij hebben meer bakken hoor maar dan moet ik iets verder lopen. Ze zegt omdat wij een meer katten gezin zijn moet het extra schoon zijn.

  1. hoi Kyana, dweilen lijkt me helemaal niks, aan natte pootjes heeft Ome Bert een hekel. Dan zou ik ook een stukje verder lopen naar een andere bak hoor!!

 6. Hoi Bert,
  Ik weet precies hoe je je voelt! Toen ik hier net woonde was ik ook heel bang voor de stofzuiger. Nu ben ik er wel aan gewend, maar ik vind dat hij nog steeds overdreven veel gebruikt wordt.
  Mijn voorgangers waren niet bang vertelde mijn vrouw me, en Poncke ging er zelfs bovenop zitten, en liet zich door de kamer sleuren. Raar beest 🙂 !
  Als we eenmaal onze zomervacht hebben, en er niet meer door het hele huis “losse poes” ligt, zal het vast wel minder worden, moed houden Bert!
  Kop en poot,
  Vlo.

  1. hoi Vlo, ja voor ons hoeft het niet die stofzuiger, en wat Poncke deed snap ik niet, misschien was het om te laten zien wie we de baas was. Ik ga het niet doen, hoor. En ik hoop maar dat ik gauw die zomervacht heb, poot van mij

 7. Lieve Bert,

  wij heb ook ze stofzuiger en het maak lawaai. Mij vrouw gebruik mij stofzuiger bijna iedere dag. Assie nog een broer en jou zus heb dan moet jij vaker stofzuigen zeg mij vrouw. Ik vind er niks aan. Soms loop ik weg, soms blijf ik ligge en mij eigen verroer ze eigen niet. Dan voel ik mij onrustig maar ik doe mij meedietaasie. Dat ik door mij eigen onrust heen adem Bert. Dat ben ik nu aan het oefenen en assie het van me eigen kan ga ik mij stofzuigworksjop geeve. Iedereen heb er toch mee te maake en jij kan het leere.
  Jij ben ook goed bezig Bert, assie al in dezelfde kamer durf te zijn. Dan hebbie wel jou begin.
  Mij broer Floris duik onder, ik moet dan wel helpe en mij zus Zusje geef er niks om.

  Van me eigen vind ik het zo, jij kan van jou probleem jou oplossing maake. Daar werk ik nu aan Bert, van mij eigen.

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, elke dag de stofzuiger dat is ook vaak en wat goed dat je nou extra oefent daarmee. Als je een worksjop geeft hebben veel andere katten er ook iets aan als het maar zonder stofzuiger kan. Want ddat is het hele moeilijke. Wat erg van Floris!! Dan ben je zo oud en soms in de war en dan dat, hij boft wel dat hij jou heeft Loes. je Bertje

 8. Dag Bert, hier in huis wordt elke dag de stofzuiger gebruikt. Anders wordt mijn vrouw ziek, zegt ze. Dan krijgt ze last van haar longen. Ze heeft atsma ofzo. Ik weet niet presies hoe dat heet.
  Maar ja, ik ben er inmiddels wel aan gewend. Niet aan de stofzuiger, want die vind ik nog steeds eng. Maar ik ga dan eventjes naar mijn tuin, of als het koud is of regent ga ik naar de kamer waar de stofzuiger niet is.
  Toen mijn Molletje doof was bleef ze gewoon op haar kussen of haar zitzak liggen, en konden mijn mensen zo langs haar heen met de stofzuiger. Net als bij Katrientje.
  Ik vind het wel jammer dat ik mijn haar overal aan heb gedaan, en dat dat allemaal weer weggaat. Maar gelukkig heb ik altijd nog genoeg over om het opnieuw te doen. Alleen zou het me wel een hoop werk schelen als mijn mensen het gewoon lieten zitten!
  Een heel lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle, ja samenwonen kan best moeilijk zijn. Jij doet je best met je haren, zij doet haar best met de stofzuiger. Zoiets heb ik hier ook geloof ik. Niet elke dag misschien komt dat nog. Ik vind het slim dat je dan gewoon weg gaat vanmiddag bleef ik staan en dat was toch eng maar ja ik dacht net ik woon hier ook. kopje van mij

   1. Bert, weet je wat nog erger is? Mijn man doet ook stofzuigen! Dus er is altijd wel iemand die op een dag kan stofzuigen, dat is best jammer.

 9. Het is me wat hoor Bert met dat gedoe met die stofzuiger ikjes Ollie ben er ook geen fan van hoor!
  Ikjes ga dan naar boven toe of naar beneden waar die herrie niet is, ik wil rust aan mijn oortjes hoor!
  Wanneer gaat dat ding eens geen herrie maken pfffffffff…..

  Kopje van Ollie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *