kater Bolle over: als je bijna een raskat bent

raskat
Mol en ik

Voor mezelf ben ik gewoon Bolle. Een kater met korte pootjes, een korte staart, brede schouders en grote ogen. Zo ken ik mezelf. En mijn mensen kennen mij ook zo.

Brits korthaar

Maar toen ik een tijdje geleden bij de dierendokter kwam, vertelde hij mijn mensen dat ik bijna zeker tachtig tot negentig procent brits korthaar ben. Mijn vrouw moest lachen, en vroeg of dat die katten met een beebiegezicht zijn. De dierendokter zocht fotoos op de kompjoeter op, en ja hoor, daar stonden een heleboel fotoos van mij.
Allemaal katten met grote ogen, en korte pootjes en een brede borst en een korte staart. En ook nog mijn haren. Ik heb nooit geweten dat ik zoveel familie heb.

Sir Bolle

Zo was ik ineens bijna een raskat.  Mijn mensen zeiden meteen dat ze me op internet gingen zetten om me voor veel geld te verkopen.
Niet echt waar hoor, dat was maar een grapje.
Ik was zelf een beetje zenuwachtig, want ik spreek helemaal geen Engels. Dus hoe moet dat dan, als brits korthaar? Misschien bestaan er ook gewoon nederlandse kortharen, dat hoop ik maar.
Mijn mensen hebben nooit een raskat gehad. Pop en Beer en mijn Molletje waren gewoon kat. En Billy ook.  Mijn mensen waren daarom ook een beetje zenuwachtig. Ze vroegen me of ik voortaan Sir Bolle genoemd wilde worden. Dat is Engels, en dat begrijp ik dus niet. Mijn vrouw legde me uit dat dat meneer betekent. Nee, ik wil niet meneer Bolle zijn. Ik wil gewoon Bolle blijven.

Tenen

Ik had al eens verteld dat ik een beetje vreemd in elkaar zit. Dat heeft waarschijnlijk met dat ras te maken. Dat iemand zo veel mogelijk beebiekatjes wilde hebben om te verkopen, en dus maar broers en zussen met elkaar kindertjes liet krijgen. Jakkes. Daarom heb ik nou kromme benen, en een centenbak.
Mijn vrouw zag een paar weken geleden trouwens dat mijn tenen ook scheef zijn gaan staan. En daarom groeien twee nageltjes over elkaar heen. Dus die moeten steeds geknipt worden. Wil ik dat? Nee. Doet mijn vrouw dat toch? Ja. Ze zegt dat het moet.  Mijn man durft het niet, want hij is bang dat hij in mijn vel knipt. Maar mijn vrouw trekt zich daar niks van aan en knipt gewoon mijn twee nagels af.
Nou ben ik dus bijna een raskat, en ik heb nog steeds niks te vertellen thuis! Dat is toch raar, vind ik.

Mijn Mol

Mijn mensen zeggen dat ze net zoveel van me houden als voordat ze wisten dat ik brits korthaar ben. Dat alle katten uiteindelijk gewoon katten zijn. Of je nou rood of zwart of wit of grijs bent. En dat zij gewoon mensen zijn, net als alle mensen. Of ze nou rasmensen zijn of niet en of ze nou wit of zwart of rood of groen zijn.
Je uiterlijk is helemaal niet belangrijk, vinden mijn mensen. Want je kunt heel mooi zijn, maar helemaal niet lief. En je kunt heel lief zijn, maar helemaal niet mooi. Een vriendin van mijn moeder zegt altijd dat je van een mooi gedekte tafel alleen niet kunt eten. Terwijl ik eten juist zo lekker vind! Maar het betekent dat je aan een mooi uiterlijk alleen niks hebt. Dat je ook nog een mooi karakter moet hebben om echt  mooi te zijn. Dat is zeker weten waar. Ik heb mijn Molletje en mijn mensen uitgekozen omdat ze me lief leken, niet vanwege hoe ze eruit zagen. En dan was mijn Mol toevallig nog een prachtige dame ook.
Maar ze hoefden van mij niet langharig of kortharig te zijn. Of Siamees.
En trouwens, mijn vrouw heeft steeds weer een andere kleur haar. En toch blijft ze dezelfde vrouw.

Biesonder

Inmiddels ben ik er wel aan gewend, dat ik een brits korthaar ben. Ook al ben ik dan scheef afgewerkt. Eigenlijk is er helemaal niks veranderd.
Bovendien zijn alle katten mooi op hun eigen manier. Ook als je geen brits korthaar bent, of juist wel. Of als je een oogje minder hebt, of een pootje minder. Als je scheef afgewerkt bent, of een beetje te dik bent met lange haren of juist te dun met heel weinig haar. We hebben allemaal wel iets biesonders.
Ik ben ook maar geen Engels gaan leren. Want alle katten hier in de buurt spreken gewoon onze eigen kattentaal, we miauwen en we begrijpen elkaar. Ik zou niet weten met wie ik Engels moet spreken.
Dus ik ben gewoon weer Bolle. Nog steeds. Dat is toch het fijnst.

21 thoughts on “kater Bolle over: als je bijna een raskat bent

 1. Ooooooh sur bolle.
  Dus als jij eet hauw je dan 1 naagultje omhoog?
  Vrouw zei dat ikjes uit euhroopa kom. Geen ieeedee waar dat lig hoor. Folgens mij kom ik gewoon uit oosthuisen en ben ikjes furhuist naar het verre amsterjedam.
  Ikjes ga het na dinsedag oofur poekie heb. De andere poes die hier voor de mij woonde. Zij scheen ook een half kat te zijn met haar ras. Vrouw zei datte ze zich er ook naar gedraagte.
  Nou… ikjes benne geen rassiekat, maar ikjes wor wel zo behandeld😺😺
  Zacht kopje en een kusje uwe britse hoogjehijt 😽

  1. Dag Prinses Katrientje, jij bent een prinses, dus jij bent ook biesonder!
   En mijn vrouw zegt dat ze sinds ik in huis woon, haar thee drinkt met haar pink omhoog. Ik weet niet waarom, en ik lust zelf ook helemaal geen thee.
   Pop, Beer, mijn Molletje en Billy waren ook eurhropees. Dat heeft mijn vrouw me verteld. En jij komt uit oosthuizen. Dus we komen allemaal ergens vandaan, leuk hè?!
   Een heel lief kopje terug van een gewone Bolle, en dank je wel voor het kusje!

 2. Dag Bolle,
  Wat een mooie foto van jou en jouw Mol. Je loopt keurig een stapje achter haar 🙂 .Wat pasten jullie goed bij elkaar zeg!
  Maar wat biezonder zeg, dat jij voor een groot gedeelte Brits Korthaar bent. Hier in de buurt woont er één die helemaal grijs is, hij heet Sjors, mijn vrouw vindt dat dat eigenlijk George zou moeten zijn, zo heette mijn Opa ook. Mijn vrouw maakt vaak een praatje met hem, en ook met zijn vrouw, want hij loopt met haar aan een lijn!!! Hij vind dat zo te zien niet erg, ik zou her helemaal niks vinden! Mijn vrouw moet maar zonder mij naar buiten durven.
  Mevrouw van der Zwart was een beetje Pers, en mijn overgrootmoeder is met een Maine Coon aan de rol geweest. Dat zag de dierenarts aan mijn snuit, en aan mijn wollige staart en achterwerk. Toen ik hier net woonde dacht mijn vrouw dat ik groonies bang was, vanwege mijn dikke staart! Ik had persoonlijk liever die stoere manen gehad.
  Al mijn voorgangers zijn allemaal gewoon nederlandse kortharen behalve Plok, en ik dus ook, op mijn staart na, en daar zit nog een knikje in ook.
  Plok had ook net zulke korte poten als jij, maar zijn vader was een Zwitser, zijn moeder was mee op vakantie, en heeft daar kennelijk kennis gemaakt met een zwitserse kater. Misschien was het wel een zwitserse britse kortkaar, eh…dan zou Plok dus een Nederlandse Zwitserse Britse Korthaar zijn geweest !!!
  Je hebt weer eens helemaal gelijk Bolle, het doet er helemaal niet toe hoe een kat eruit ziet, een kat is altijd mooi. Iedere kat heeft iets biezonders, daar zijn wij katten voor!
  Mijn vrouw en ik krijgen straks haar nichtjes met aanhang op bezoek, dat is leuk, daar durf ik zelfs bij op schoot!!
  Laat dat Engels leren maar zitten Bolle, Sjors spreekt ook gewoon kats hoor. Bovendien moet je gewoon Bolle blijven, want daarom houden we zoveel van jou!
  Een lief zacht kopje, ook voor je mensen,
  Vlo.

  1. Hoi Vlo, was jouw opa ook brits korthaar, dat hij zo’n mooie naam had? Want dat is toch engels?
   En wat een prachtige poes was mijn Mol, hè? Iedereen dacht altijd dat ze een jongen was, omdat ze zo groot was. We leken best veel op elkaar, alleen was Mol echt superstoer en ik niet zo heel erg. Of eigenlijk helemaal niet.
   Op de foto was ik veel ronder dan ik nu ben, hoor!
   Dus jij bent ook een raskat, Vlo? Met zo’n grote plumoo-staart? Mooi vind ik dat! Ik heb zelf maar een korte staart, daar moesten mijn mensen in het begin zo om lachen.
   Want als Mol boos was op een andere kat, en ze kreeg een brede staart, dan leek ze wel een bever. En dan kwam ik erachteraan met mijn eigen staartje. Ik zwiep er altijd mee. Mijn man zei dan dat ik met zo’n propellor nooit de lucht in zou komen. Maar ik ben geeneens een heeliekopter!
   Zie je wel dat alle katten biesonder zijn? Mevrouw van der Zwart, Plok, jij, ik. En iedereen. Dat is gewoon omdat we allemaal u-niek zijn!
   Gelukkig dat Sjors ook geen Engels spreekt, dan weet ik zeker dat ik er niet aan ga beginnen!
   Een heel lief kopje terug van Bolle, ook van mijn mensen voor jouw vrouw, en van mij voor jou!

   1. Hoi Bolle,
    Mijn Opa was gewoon Europees Korthaar hoor. Hij heeft zelf ook nooit begrepen waarom hij de enige van de kinderen was met een Engelse naam. Er waren wel heel veel kinderen in dat gezin, dus misschien waren de Nederlandse namen op 🙂 .
    Als ik bang of boos ben heb ik een plumoo-staart, maar gewoon heb ik een staart die dikker is dan wat bij mijn postuur zou horen, en erg pluizig. Mijn snuit is ook iets anders dan bij de meeste katten, maar daar tussenin ben ik een doodgewone rode katerman.
    Als mijn vrouw Poncke optilde, begon hij als een razende met zijn staart te draaien,
    mijn Opa noemde hem ook “zijn helikoptertje”. Hij vond het helemaal niet erg om opgetild te worden, maar voor de zekerheid draaide hij altijd met zijn staart.
    Jouw Mol is echt een mooie kat, en jullie lijken heel veel op elkaar.
    Begin maar niet aan Engels leren hoor, ik vind gewone mensentaal soms al lastig genoeg, al ga ik wel steeds beter snappen wat mijn vrouw bedoelt, en zij snapt mij ook al heel aardig.
    Lief kopje van mijn vrouw en mij voor jou en jouw mensen!
    Vlo.

    1. Dag Vlo, als je Opa Nederlands was met een engelse naam, dan kan ik ook Engels zijn met een Nederlandse naam, toch?
     En wat leuk dat Poncke ook een propellorstaart had! Kwam hij wél de lucht in? Dat zou jou vast wel lukken als je met je plumoo ronddraait!
     In het begin haalden de buren hier Mol en mij wel eens door elkaar. Dan zeiden ze dat Mol op de schutting had gezeten, of in de boom. Tot mijn mensen zeiden dat ze dat helemaal niet meer kon. Maar dan was ik het geweest, leuk hè!
     En Engels ga ik niet leren, denk ik. Anders verstaan de andere katten in de buurt me niet meer, en dat is helemaal niet handig. En straks leer ik Engels, en moet ik ook aan de lijk lopen. En daar ga ik dus echt niet aan beginnen!
     Een heel lief kopje voor jou en je vrouw van Bolle, en ook van mijn mensen!

     1. Vlo, ik bedoelde natuurlijk dat ik straks aan de LIJN moet lopen! Ik was ren bretje moe van het zonnetje, denk ik!

 3. Hoi Bolle dat is nou ook toevallig, vlgns mijn dierenarts heb ik ook ergens Brits bloed in mij. Vermoedelijk van mijn vader want volgens het asiel waar ik geboren ben was mijn moeder een gewone straatpoes. En ik ben ook nog een beetje koninklijk want ik ben geboren op 30 april. Ze noemden me dan ook Lex naar Alexander, maar mijn vrouw vond dat ik meer een Oliver was of een Ollie. Alleen zij mag ze trouwens Ollie noemen, als knuffelnaampje. Dat Oliver komt natuurlijk vanwege mijn half Brits zijn. Ik heb een mooi grijs/wit wollig vachie, vandaar dat ze dat denken van dat Britse. Maar mij maakt het niet uit hoor, ik ben gewoon Oliver, de knuffelkater. Mijn broers en zus zijn gewone katten en niet van een ras zoals ik, maar ik vind ze net zo lief en bijzonder. Mijn kleine broer Bikkel is ook geboren op 30 april, tenminste dat denken ze. Maar hij is ook maar een gewone jongen, wel ook speciaal volgens mijn vrouw vanwege dat hij maar 1 oog heeft net zoals Bas. Maar Bjarne en mijn diva zusje Kruimel zijn op hun eigen manier ook weer bijzonder. Eigenlijk zijn we allemaal op onze eigen manier bijzonder Bolle. Wij gaan nu lekker op het balkon in het zonnetje liggen, ga jij ook maar lekker genieten in je tuin. Knuffels van je grote vriend Oliver en van mijn broers Bas, Bjarne en Bikkel en van mijn zussie Kruimel.

  1. Hoi Oliver, dus jij hebt er ook geen last van dat je brits korthaar bent? Gelukkig maar!
   Mijn haren zijn ook heel dik en een beetje langig. De dierendokter zei dat ik een “pels” had. Mooi dat je een engelse naam hebt! Mijn vrouw wilde me ook een engelse naam geven toen de dokter zei dat ik brits was, maar toen luisterde ik al heel goed naar Bolle. En samen met mijn Molletje was ik Mol en Bol. Dat is ook wel heel leuk, vind ik.
   Zeker weten dat Bas en Bikkel biesonder zijn met hun ene oog, dat is eigenlijk nog wel mooier dan dat je zoals ik half raskat bent!
   En natuurlijk zijn Kruimel en Bjarne ook heel biesonder, want dat is elke kat!
   Omdat jij ook engels bent, ga ik mijn mooie doos met de engelse tekst van vorige week spesjaal voor jou bewaren, Oliver! Dan mogen wij er eerst samen in, omdat wij een beetje brits zijn. En daarna mag iedereen die dat wil!
   Ik lig nu in de struiken, in een kuil. Want mijn doos is te warm. Veel plezier in het zonnetje voor jou en je vroers en je zus!
   Een heel lief kopje terug voor jullie allevijf, en ook voor jullie vrouw, van jullie vriend Bolle.

 4. Ooooh Bolle,

  wat schrijfie nou, bennie bijna jou eigen raakt, kort van jou haar en moet jij eigenlijk Engels miaauwe. Oooooh ik vind het biesonder want jij ben ook landheer van jou tuin. En jij ben slim en jij ben wijs. Jij heb veel liefde in jou hart en jij kan het geeve. Van me eigen vind ik sir landheer van jou Bolle wel mij bek vol. Gelukkig heb me bek nog maar één tand , maar mij hart zeg jij ben gewoon Bolle.
  Jij ben mij vriend en jij ben jou eigen ras. En het maak niet uit assie lief ben en geluk kan voele en brenge.
  Jou Mol wist het wel Bolle, zij zag jou en zij zag jou met ze eigen hart. Dat jij van binnen mooi ben en van buiten knap. Dan ben jij jou eigen ras Bolle, jij ben biesonder en jou mense voele jou.
  Jij mag er zijn, jij hoef nooit te verandere.
  Iedereen is biesonder op ze eigen manier.
  Bolle heb jou vrouw steeds ze andere kleur van ze vacht…. Ooooh als poes vind ik dat best biesonder, mij vrouw zeg dat mij vacht is zo assie is. Ik vind het best, zo ken ik mij eigen.
  Maar ik hoop dat jij jou vrouw wel herken assie ze andere vacht heb. Anders moet jij zoeke en jij moet ook tijd hebbe voor slaape en jou eete.
  Mij vrouw heb ook een korte vacht, misschien heb zij ze eigen ras.
  Lieve Bolle van mij eigen geef ik zachte pootjes aan jou vrouw en menseman en jij krijg mij zachte kopstootje.
  Ook van mij vrouw zeggie teege mij eigen,

  Liefs van Loesje

  1. Dag lieve Loesje, dank je wel dat je zegt dat ik van binnen mooi ben, want dat is het allerbelangrijkste! Want van buiten een brits korthaar zijn, daar vind ik helemaal niet zo veel aan. Eigenlijk merk ik er helemaal niks van.
   Zeker weten dat iedereen biesonder is op hun eigen manier. En dat heeft niks te maken met je ras, dat weet ik best.
   Vind je mijn Mol geen mooie stoere dame, met haar grote snor? We leken best veel op elkaar! Alleen was Mol nooit bang voor andere katten, en ik wel.
   Ik denk dat mensen het belangrijker vinden hoe katten er uitzien dan wijzelf. Wij kijken ook niet in de spiegel, wij zijn gewoon onszelf. Of je nou groot of klein bent, of dik of dun of wit of zwart of brits of siamees.
   Mijn vrouw heeft een langere vacht dan mijn man, met soms weer ineens een andere kleur. Maar ik weet altijd meteen dat ze mijn vrouw is! Misschien is jouw vrouw óók wel brits korthaar, als ze een korte vacht heeft?
   En jouw vacht is prachtigmooi, het is een echte Loesje-vacht, en daar is er maar eentje van!
   Een heel lief kopje voor jou van Bolle, en ook voor je vrouw natuurlijk. Ook van mijn mensen! En dank je wel voor het zachte kopstootje, je krijgt een neusje terug!

 5. Dag lieve Loesje, dank je wel dat je zegt dat ik mooi van binnen ben, want dat is het allerbelangrijkste! Dat ik van buiten brits korthaar ben, dat is niet zo belangrijk. Eigenlijk merk ik er helemaal niks van!
  Wat was mijn Mol een mooie poes, hè, met haar grote snor? En ze was ook nog superstoer!
  Je hebt helemaal gelijk dat we allemaal biesonder zijn. Iedere kat is spesjaal en u-niek, en elke hond en elke vogel en elke ooliefant. En waarschijnlijk ook elk mens. Denk ik. Maar die hebben veel minder haar, dus dat vind ik soms moeilijk te zien.
  Ik kan mijn vrouw altijd herkennen, ook als ze een andere kleur vacht heeft. Ze heeft een halflange vacht, dat zie ik meteen! Misschien is jouw vrouw ook wel een brits korthaar, als ze een korte vacht heeft?
  En zo’n mooie vacht als jij hebt, is een echte Loesje-vacht. Daar is er maar eentje van op de hele wereld! Die is superbiesonder!
  Een heel lief kopje voor jou en Floris en Zusje en je vrouw, van Bolle. En ook van mijn mensen een kopje voor je vrouw! Dank je wel voor het zachte kopstootje, je krijgt een neusje terug!

 6. Hallo Lieve Ome Bolle. Ikke ben wel een raskat. Ikke ben een selkirk rex en ik heb een stamboom. En heel ver in de lijn zit ook een Brits Korthaar. Maar ik ben gewoon Kyana. En ik ben volgens mijn vrouwtje een lieve dondersteen. En ik heb geleerd dat alle katten mooi zijn raskat of niet. Mijn vrouwtje zegt het gaat om je innerlijke dat moed goed zijn. Dikke knuffel Ome Sir Bolle

  1. Dag lieve kleine grote Kyana, wat gezellig dst je je oom Bolle weer schrijft! Je bent nou al wel een puuber, of niet? Hoe is het met je krullen? En wat leuk dat je ook een klein beetje brits korthaar bent! Dan ben je eigenlijk ook een beetje LADY Kyana!
   Ik geloof vast dat je een dondersteen bent, want dat hoort ook zo als je jong bent. En dat je lief bent dat weet ik wel zeker! En als je lie bent, dan ben je ook mooi!
   Een heel lief kopje voor jou en je hele familie van je oom Bolle,

   1. Ome Bolle ikke had het heel druk maar ik was u niet vergeten hoor. Met mijn krullen gaat het wat minder ik ben puber nu en de warmte dus ik krijg nu een zomervacht. En Oom Bolle ik ben geen lady maar wel trots op mijn volledige naam. Kiss Kyana . Ik heb de namen van mijn sterrenbroers Kiss en Kyan. Dat staat op mijn stamboom . Verder ben ik gewoon hoor en heb ik geleerd alle katten zijn gelijk.

    1. Dag lieve Kyana, gelukkig maar dat je je zomervacht krijgt, want anders zou je het nu superwarm hebben. Ik doe ekstra veel verharen, dan heb ik ook snel mijn zomervacht. Want het lijkt nu al wel zomer! Heerlijk vind ik dat.
     Wat een prachtige naam heb je, met de namen van je sterrenbroers. Dat is wel de allermooiste naam die je kunt hebben! Zo blijf je altijd aan ze denken, en zijn ze altijd bij je. Ze zullen vast naar beneden kijken en trots op je zijn, dat je zo’n grote Kyana aan het worden bent!
     Ik snap heel goed dat je het druk had. Met alles ontdekken, en met groeien. En met leren. En met kattenkwaad uithalen. Want dat heet niet voor niets zo!
     Een heel lief kopje van je oom Bolle, die ook heel trots op je is!

 7. Hallo Bolle,

  Sorry Bolle, maar vrouwtje is erg drukjes en nu bleef ik steeds van de miauw van ikke heb nog niet s gelezen en schrijf gedaan naar mijn grote race vriend. Maar beter van de late dan dat ik geen schrijf naar jou kon doen.

  Wauw jij hebt verdraaid een titel, Jij bent Sir Bolle en nu snap ik waarom jij een landgoed hebt hoor. Kijk dat hebben ze in de Brits allemaal. Nou gelukkig ben jij gewoon onze grote vriend Bolle en je hebt helemaal geen kapsones en een tuin om te bewaken voor indringer en heerlijk jouw zelf te zijn. Maar voor jou en je mensen is het eigenlijk wel leuk om te weten waar jij een beetje vandaan komt, dan hebben jouw vader en moeder ook geen verschil gemaakt in rang en stand, want de liefde kent helemaal geen onderscheid in wie ze waren, Gewoon 2 hele lieve snuiters.Vrouwtje zegt dat ik geboren ben op een kalverboederij en dat ik een heerlijke ondeugd was die toen ik hier mocht komen wonen de titel heb gekregen van Heer Jip de Sloper. Tja ik vond het huis te vol en heb toen binnen een jaar gewoon eens goed opruiming gehouden, want er was hier verdikkeme niet eens plaats om te racen. Nu heb ik ruimte en tegen vrouwtje gezegd dat ze geen spullen er bij moet gaan kopen, want anders is er weer een probleem.
  Omdat het paashazen dagen zijn heb ik de race pootjes in de kast gedaan, ja zeg stel je voor dat ik die haas tegen kom en zijn kar met lekkere hapjes onder te boven race. Dus we doen 2 verplichte rust dagen hoor.
  Bolle bedankt voor je mooie verhaal en ikke ben blij dat je gewoon onze katmiauw blijf doen. Nog een fijne avond en heerlijk slapen vannacht hoor.
  Knufjes van vrouwtje en grote poot en kopstootje van je grote vriend Jip

  1. Dag Jip, ik ben ook een beetje laat vanwege die paashazen. Want mijn vrouw was bij mijn opa en oma vanwege die paashazen en paaseitjes, en toen kon ik niet op de Aaiped. Maar nu is ze weet thuis, en we hebben al uitgebreid geknuffeld, en nu ga ik jou antwoorden!
   Ik ben en blijf altijd gewoon Bolle hoor, want ik denk niet dat ik op mijn leeftijd nog aan Engels ga beginnen. En met wie zou ik dat dan moeten oefenen? Nee, dat is me allemaal veels te moeilijk.
   Heer Jip de Sloper is een mooie naam, dan weet je meteen wat je voor iemand bent! Maar je bent toch geen kalfje, Jip? Of een koetje? Omdat je op een kalverboerderij was geboren?
   Mijn vrouw zegt dat je ook weet wat ik voor iemand ben doordat ik Bolle heet. Maar ik ben allang niet meer zo rond als op de foto hoor!
   Ik heb ook niet zoveel gereest de afgelopen dagen, want ik moest steeds patroejeren in mijn tuin. En je hebt helemaal gelijk met die hazen, straks reesen we die omver en dat is zielig. Het is ook wel goed om af en toe even rust te nemen, dan kunnen we daarna nog veel en VEEL harder rennen!
   Ben je weer helemaal beter Jip?
   Doe maar rustig aan en geniet maar van het zonnetje!
   Een heel lief kopje, ook voor je vrouw, en een voorzichtig kopstootje terug van je vriend Bolle.

 8. Hoi Bolle je hebt helemaal gelijkjes hoor, je bent gewoon goed zoals je bent!
  Ikjes benne rood en wit gekleurd en mijn voorgangers zwart met wit
  Dus een bonte mengeling van kleurtjes

  Jij bent gewoon Bolle en dat is prima raskat of niet!

  Liefs Ollie

  1. Dag Ollie, rood met wit is prachtig, en zwart met wit ook! En bruin ook en grijs, en gestreept, en met sterretjes! Zeker weten dat we allemaal biesonder zijn!
   Als jij uit Spanje komt, spreek je dan spaans? Of gewoon miauw?
   Een heel lief kopje van Bolle!

   1. Ik spreek gewoon kattebtaal Bolle dus miauwtjes doe ik zo nu en dan!
    Spaans ben ikjes alweer wat verleerd!

    Liefs Ollie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *