Ik weet niet wat op tijd is zegt ze

op tijd

Ik vind, als het ochtend is dan moet je aan de dag beginnen. Dat hoort zo. En als mijn vrouw nog in bed ligt omdat ze niet weet dat het ochtend is, dan ga ik dat vertellen. Zo ben ik.

Dus laatst stond ik daar weer. En ik miauwen en miauwen, want er komt niet altijd meteen antwoord. Opeens werd ze wakker en zei: “Het is te vroeg, Bert. Je weet niet wat op tijd is.”  Nou moe!!

Overloop

Ik ben toen in de kleine vensterbank op de overloop gaan liggen. Daar kan ik goed nadenken. Ik heb dan uitzicht op de achterkant van de huizen. Er staan schuren. Soms loopt er iemand. Er vliegt ook weleens een vogel. Ik lig daar op een handdoek achter een gordijn dus lekker op mezelf.

Op tijd

Van mezelf heb ik gevoel voor tijd. Ik weet gewoon wanneer het tijd is voor avondeten of de late avondsnek, en voor opstaan en voor knuffels. Alles heeft een eigen moment op de dag. Mijn vrouw heeft een klok nodig om te weten waar het tijd voor is maar ik heb mijn gevoel. Dat is nog ietsvan uit de oertijd, dus als het zo oud is en het werkt nog steeds dan is zeker weten het in orde dacht ik. Dus dan kan ze beter luisteren naar mij dan naar een wekker.

 • Het was licht
 • Er kwam zon aan
 • De dag was begonnen

Beneden

Toen we later alletwee beneden waren, heeft ze tijdens de ochtendknuffel er nog van alles over gezegd. Slapen en mensen en katten, nou het waren weer hele verhalen, ik wist al best snel niet meer waar het over ging. Dus ik keek af en toe naar haar gezicht, dat is genoeg, het was ook knuffeltijd tenslotte.

Maar serieus waar, ik blijf erbij. Als de dag begonnen is dan moet je opstaan. Maakt niet uit wat een wekker zegt.

16 thoughts on “Ik weet niet wat op tijd is zegt ze

 1. Hoi Bert, wij hebben dat ook hoor, dat we precies weten dat het tijd is om op te staan maar ook tijd om te gaan slapen samen met de vrouw. En wanneer we eten moeten krijgen of een snek. Soms is onze vrouw met iets bezig en dan vergeet ze de tijd, dan helpen we haar herinneren dat het tijd is voor een knuffel of voor ons eten Als onze vrouw naar haar werk toe moet dan weten we ook weer precies hoe laat ze weer thuis komt, dan wachten we haar op in de gang of achter de voordeur. De laatste tijd komt ze soms later thuis, dat vinden we niet zo fijn, want wij houden er ook van als alles op dezelfde tijd is. Of dat onze vrouw soms ‘s-avonds weer weggaat of in het weekend, dat vinden we ook niet zo fijn, want dan komt onze tijd in de war. En als wij vinden dat het tijd is voor vrouw om op te staan omdat het licht is en ze blijft liggen dan gaan we haar met zijn allen toch wakker maken, we denken dan dat haar klok toch niet zo goed werkt.
  Fijne dag Bert, geniet maar lekker van de zon. Knuffels en pootjes van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel ook voor je vrouw.

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, nou daar zou ik ook moeilijk tegen kunnen, te laat thuis of weer weg, dat is tegen de gewoonte in en de gewoonte is belangrijk. Het is dan juist goed dat jullie de vrouw wakker maken op tijd dan houden jullie je tenminste aan de gewoonte!! poot van mij!!!

 2. Hallo Bert,

  Het is maar goed dat wij in ons koppie een klokje hebben die ons altijd waarschuwt hoe laat het is. Mijn klokje is helemaal in orde hoor, al zegt vrouwtje vaak van niet. Nou ja zeg als ikke knor heb in de buik dan betekent dat etenstijd hoor, als ik zin heb om te spelen of slapen dan zegt de klok , hup Jip spelen of slapen. Alleen mijn klok werk niet voor knuffelen, daar heb ik het voor uitgezet. Komop knuffelen moet van mij de hele dag kunnen als ik zin heb hoor. Ik laat dat dan gewoon weten door voor vrouwtje te gaan zitten en haar met een scheef koppie aan te kijken en wil dat niet werken dan komt de poten werking in aktie. Lukt altijd hoor. Het naar bed gaan is niet moeilijk, want vrouwtje weet dat gelukkig altijd zelf wel, alleen als haar zus komt logeren dan is de naar bedklok van vrouwtje kapot en miauw ik me een bult om haar te miauwen dat we naar mijn Jippebed moeten. Maar dat opstaan is me toch eggies een apart geval. Mijn klok zegt als het ligt wordt hoor je in de poten te gaan, maar vrouwtje vind van niet, Kan me nog wat worden, want het wordt iedere dag vroeger ligt. Ik waarschuw dus nu ook iedere dag maar van tijd om op te staan en nu ben ik al zo ver gevorderd dat vrouwtje iedere morgen om 6 uur op haar voeten gaat staan en wij aan onze dag gaan beginnen. Ikke ben wel blij dat vrouwtje een ochtend mens is, ja wat een raar woord, maar zo noemen die mensensnuiters dat. Vrouwtje is denk wat van de domme, want je snapt wel dat als ik al mijn dingen heb gedaan ik heerlijk weer ga slapen en vrouwtje moet de dag nog door.
  Bert succes met het wekker zijn hoor, een ding is zeker voor jouw vrouwtje, ze zal zich niet verslapen o zo.
  Je weet nu moet ik vlug gaan slapen en straks vrouwtje meehelpen met boodschappen opruimen.
  Jij een fijne zonnige dag en knufjes van vrouwtje. Nu een slaperige poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat van die knuffelklok is te moeilijk voor me ik snap niet dat je het kunt uitzetten. Volgens mij krijg je de hele tijd knuffels van je vrouw zeker als je je kop scheef houdt. Ik vind ook dat je goed voor je vrouw zorgt dat ze op tijd aan de dag begint, dat is gewoon belangrijk zo zie ik dat. poot van je vriend Bert

   1. Hallo Bert, ikke heb het misschien wat moeilijk geschrijft van die knuffelklok. Het zit zo als ikke er vaste tijden voor zou hebben met knuffelen dan zou ik veel te weinig knuffels krijgen. Dus ik krijg zo altijd wanneer in zin heb en vrouwtje tijd heeft veel knuffels.

 3. Hoi Bert een wekker wat is dat nou voor een ding dat maakt alleen maar herrie en wordt je onrustig van als kat en ook als mens vaak, geef mij maar jullie miauwwwtjes hoor dat is veel prettiger want die lieve blik van ons doet ons Mens altijd goed zeker bij wakker worden!

  Fijne Zonnige dag gewenst Bert

  Vrouwke van Ollie en Ollie zelf ook uiteraard!

  1. hoi Ollie nou precies ik hou ook niet van herrie. Stil is gewoon beter dan kun je meer horen, zo zie ik dat. Goed dat je vrouw er ook zo over denkt!!

 4. Oooooh bertje. Ik zat om 4 uur vanacht bij vrouw haar kant op het nachtekastje wat er ook overdag staat. Ik zag dat ze evve wakkervwerd en begon vrolijk te miauwen. En knorren. En kopjes te geef. Maar ze had de moed om zich om te draaien. Ooooooh zo erg. Ze weet toch dat ik om half 5 mijn eten eis? Hoe laat denk jij dat ik dat pas kreeg? 7 uur!!! Erg he. De halve dag was al om

  1. ALs ze wakker is dan is ze wakker Katrien. Dat heb je zelf gezien. Ze kan dan best iets geven, als voorafje van het echte ontbijt. Dan kunnen jullie erna alletwee verder slapen. Dat is mijn tip.

 5. Hoi Bert,
  Ach, het zegt toch al genoeg over mensen dat ze een klok hebben moeten uitvinden om te weten hoe laat het is?!
  Dat was helemaal niet nodige geweest, ze hadden allemaal een kat moeten nemen. En dan gaan ze ook nog twee keer per jaar “de tijd verzetten” , nou ja. Nu moet ik wel toegeven dat mijn vrouw net slim genoeg is om dat onzin te vinden, en ze hoopt dat het vlug afgelopen is.
  Tja, en soms is het nu eenmaal midden in de nacht knuffeltijd, niets aan te doen! Slim van Jip om zijn knuffelklok uit te zetten!!
  Volhouden Bert, soms moet je mensen heel even laten denken dat ze gelijk hebben. Sommige mensen zijn wat hardleers., Mijn voorgangers hebben ervoor gezorgd dat mijn vrouw het allang opgegeven heeft om te proberen om het beter te weten dan katten.
  Ik heb daar nu veel voordeel van 🙂 :=) !!!!
  Kopje en poot,
  Vlo.

  1. hoi Vlo, dat van de tijd verzetten snap ik ook niet. Alles is dan opeens anders en mijn vrouw zegt dat het toch hetzelfde is dus dat is vreemd. Ik blijf gewoon mijn eigen dingen doen maar ja soms moet je toch aanpassen als je samenwoont dat vind ik wel eerlijk. pootje van Bert

 6. Dag Bert, je hebt helemaal gelijk met dat je zegt dat jij presies weet hoe laat het is. Als jij vindt dat het tijd is om op te staan, dan klopt dat natuurlijk.
  Ik heb dat met spelen met de veer en naar bed gaan.
  Soms weet ik dat het tijd is om met de veer te spelen, maar zitten mijn mensen te eten. Dat kan wel zo zijn, maar de veer is natuurlijk belangrijker! Dus ik moet toch met mijn vrouw spelen in de slaapkamer, ook al is er bezoek.
  En ik vind dat we om half twaalf naar bed moeten. Dat vond Mol ook, dus als Mol EN ik dat vinden, dan zal het toch zo zijn.
  Ik ga in ieder geval om die tijd op het grote bed liggen, en knappe jongen (of meisje natuurlijk) die mij er nog vanaf krijgt.
  Als mijn mensen niet op tijd opstaan durf ik daar niet echt wat van te zeggen. Maar ik ga rommelen op mijn slaapkamerkurk, en zuchten. Dat werkt ook prima.
  Goed dat je bij jou thuis de tijd in de gaten houdt, Bert. Ik zie dat alle andere katten dat ook doen. Erg eigenlijk hè, dat wij daar óók al op moeten letten!
  Een heel lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle dus jij moet ook al de tijd in de gaten houden, ja het is wat je zegt: wij katten moeten daar ook al op letten. En iedereen maar denken dat wij een rielekst leven hebben. Je moet voor alle gewoonten zorgen dat ze blijven en dat alles op de juiste tijd gebeurt. De veer. Het naar bed gaan. Opstaan. En dan heb je de tuin ook nog. Je bent vast blij als je even kunt slapen. kopje van Bert

 7. Lieve Bert,

  jij heb wel gelijk van jou tijd. En dat jij weet wanneer jou tijd zeg dat jij aan jou dag moet beginne. Van me eigen heb ik wel mij tijd in mij buik. Dan heb ik honger en ik heb ook vaak zin in mij eete. Mij vrouw heb ze eigen tijd, soms hebbie ze tijd als het licht is en soms hebbie ze tijd en dan is mij leeve al donker. Maar als mij eigen tijd er is ga ik naar mij vrouw kijke. Van me eigen ben ik rustig maar zij voel mij blik. En mij vrouw heb geen geheime voor mij eigen. Van me eigen leef ik meer op.mij gevoel voor mij vrouw dan ze tijd. Mij vrouw heb ze eigen gewoonte, dan is mij leeve ook gewoon. Mij vrouw doe ze ding en dan weet ik van mij eigen hoe mij zaake ervoor staan. Assie ineens anders doe dan ga ik wel hard miaaauwe want dan snap ik mij vrouw niet. Als ik mij vrouw niet snap, snap ik mij eigen leeve niet.
  Mij leeve moet gewoon zijn van mij vrouw. Ook als heb mij vrouw ze eigen tijd. Die snap ik Bert, mij vrouw en mij eigen begrijp elkaar zonder woorde. Zonder tijd, mij vrouw is mij groote kompas,

  Liefs van jou Loesje

  1. Zo is het hier ook Loesje, nou je dat zo schrijft weet ik dat pas echt. Dat ik ook kijk naar mijn vrouw en wat zij doet. En we snappen elkaar best goed, alleen doet ze niet altijd wat ik wil. Vanavond kreeg ik maar 1x kip en ik lustte best meer. Dus dat is er wel. liesf van je Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *