Loesje vertelt: assie gepest wordt…

gepest
Vorige week schreef ik mij verhaal over mij niesziek zijn want ik voelde mij eigen niet lekker. Dan kan schrijve helpe, jij kan dan van jou eigen af schrijve.

Gefoelens

Ik had moeilijke gefoelens van mij niesziek zijn en dan schrijf jij soms boos ofer jou eigen. Mij Bert vond het moeilijk van ze eigen om te leeze en wij heb toen saame gepraat. Assie een makkelijke verkering heb dan kan jij wel praate met elkaar. Ik zeg u eerlijk, ik schreef dat ik mij eigen vies vind. Mij Bert heb mij toen wel gezegd, Loes jij bennie vies van jou eigen. Jij ben ziek en assie ziek ben dan ben jij niet vies. Mij Bert ken mij goed, hij heb verstand van poezevrouwen.

Mij hart

Maar mij hart was niet blij, mij hart voelde oude pijn en dan ben jij soms niet lief voor jou eigen. Van mij eigen ben ik bescheiden en foorzichtig. Mij hart is zacht en mij aard is nooit boos. Dan schrik jij wel van jou eigen assie ineens boze dinge schrijf. Ik moest denke en voele want mij hart zeg, alles heb ze reden.

In mij droom

Assie ziek ben moet jij veel ruste en ook slaape. Dan wil ik bij mij vrouw op ze schoot en dat ze mij aait van mij kop tot mij staart. Maar ik voelde mij eigen toch onrustig. Mij hart voelde gejaag en in mij droome zag ik mij Bert niet. Dan weet jij wel dat jij niet goed bezig ben want assie gelukkig ben droom jij van saame rolle in jou gras en veel tonijn. In mij droom was ik ineens weer in mij oude huis, ik was niet bij mij vrouw.
Van me eigen was ik klein en mager van mij veel te weinig eete. Er waren andere poeze en katers, ik voelde mij eigen niet veilig. Assie langsliep kreeg ik een poot in mij nek en mij mense noemde mij eigen die magere. Ik deed dinge naast mij bak, ik moest niese en ze noemde mij vieze poes. Ik had moeilijke gefoelens maar ik moest oferleeve. In mij droom voelde ik weer mij rilling over mij rug, ik deed schokke. Mij droom was mij eigen nachtmerrie, van vroeger en van mij peste.
Mij vrouw voelde mij, zij legde ze hand op mij vacht en sprak lieve woordjes. Ik voelde troost, mij hart kwam tot mij rust.

Gefoelig

Assie gepest wordt hebbie het moeilijk, jij voel jou eigen eenzaam. Jij kan gefoelens krijgen dattie minder waard ben. Of jij kan bang worde. Jij kan als poes of kater oferal gepest gepestworde, in jou asiel of assie buiten moet zwerven. Dan zit jij er wel mooi mee te kijke want wat kan jij doen? Jij kan niet in jou eentje op teege jou boze buitenwereld. Van me eigen ben ik toen wel meer gaan eete. Dat ik mij eigen pijn niet voelde en ik zeg u eerlijk, ik vind mij eete ook lekker. Dan hebbie wel geluk want jij kan jou tande ergens in zette.

Maar jij draag het toch met jou mee. Jij wil niet uitgescholde worde, jij wil geen poot in jou nek, ooge op jou gericht assie veilig wil zijn in jou asiel.

Mij redding was mij vrouw, zij nam mij mee uit mij moeilijke leeve en zij gaf mij liefde. Ik zeg u eerlijk, mij vrouw heb mij nooit gepest. Mij visboer ook niet, mij visboer noem mij weleens ze visgraat en dan geef hij mij ze knipoog. Maar hij geef mij ook ze tonijn. Dan kan jij het nooit slecht bedoele. Er was wel ooit een monteur in mij huis, hij noemde mij een hele dikke kat. Mij vrouw heb hem toen buite gezet, zij ken mij gefoeligheid. Ik heb toen wel mij 6 tonijnen weg gewerkt van mij emozie.

Verleede los laate

Mij kop kan van ze eigen niet begrijpe waarom peste besta. Waarom wil jij ze ander pijn doen? Hebbie niks beeter te doen! Jij heb niet in jou gaate wat jij ze ander aan doet. Van me eigen weet ik nu dat ik soms boos ben op mij eigen. Dat ik mij eigen minder waard voel in mij hart en ik heb ook onzekerheid. Het kom door vroeger.
Mij Bert heb mij geleerd dat ik mij eigen recht in mij ooge aan moet kijke. Hij zeg, jij mag er zijn Loes, jij ben goed zo assie ben. Jij kan jou verleede los laate.
Dan heb jij wel jou verkering van jou leeve gevonde. Jou kater op jou witte paard en jij heb geen nachtmerrie. Dan kan jij groeien en van me eigen ben ik nu mij maatje meer. In mij maatje meer zit ook mij geluk en mij wijsheid. In mij hart is iedereen gelijk van ze eigen. Offie nou een witte kater ben of een zwarte poes, offie lang haare heb of misschien hebbie geen haar op jou kop. Jij ben gelijk. Jij ben mooi van jou eigen en jij hoor erbij. Niemand heb ze recht om jou te peste.

Zorg en steun

Van me eigen wil ik ook nog graag iets zegge. Vorige week voelde ik mij kwesbaar van mij niesziek zijn en ik was bang voor schelde en peste. Maar iedereen was lief en ik voelde zorg en steun voor mij ziek zijn. Mij vrouw kreeg ook tips, dattie mij beter kan helpe.
Mij eigen is zo geraak van dankbaar zijn. Mij hart zeg, in jou vriendelijke wereld kan jij veel meer bereike. Want jij mag er zijn ook al ben jij kwesbaar, het maak niet uit. Van me eigen ben ik nu ook bijna beter.
Dank U wel!

Liefs van Loesje

18 thoughts on “Loesje vertelt: assie gepest wordt…

 1. Lieve Loesje,

  Wat een prachtig en o zo’n waar stuk heb je geschreven Loesje.
  Je hebt diep van uit je hart je en bolletje geschreven. Het is een stuk wat voor mens en dier geld en nu is mijn droom dat heel veel dieren en mensen goed gaan nadenken.
  Pesten is echt een heel groot kwaad wat dieren en mensen elkaar kunnen aandoen, vrouwtje zegt met tranen in de ogen dat het je beschadigd heel diep in je hart. Het steekt vaak nog de kop op, kijk maar naar jou, je bent niesziek en voelt je niet helemaal zoals je wil. Je bent al weer bang dat er mensen of dieren zullen zijn die je pesten. O wat fijn dat iedereen heel lief voor je is geweest en je schrijfjes hebben gedaan met nog adviesjes.
  Lieve Loesje we zijn allemaal uniek van hoe en wie we zijn. Ikke ben altijd bij mijn andere baas gepest door de hond en de mensen vonden dat nog leuk ook en deden altijd lachen al ikke weer hoog in een boom zat van angst en niet meer goed wist hoe ikke uit die boom moest komen als de hond weg was. De mensen deden ook pesten zegt mijn vrouwtje, want de hond werd voor mijn ogen als een Koning behandeld en ikke en mijn zusje Janneke mochten nooit binnen en we konden dat zien als we op de vensterbank gingen zitten. Ook met wat je in dierentaal of mensen taal tegen elkaar zegt kan verschrikkelijk kwetsend zijn en pijn doen. Vrouwtje weet daar zelf alles van uit eigen ervaring en weet ook wat het voor mij is geweest. Daarom heeft vrouwtje meestal dieren uit het asiel gehaald die een reuze rugzak hadden en hen hier in huis geholpen om een gelukkig dier te kunnen zijn.
  Door jou schrijf hopen vrouwtje en ikke dat het gaat stoppen al dat pesten en treiteren en dat iedereen hun hart open zet met heel veel liefde voor elkaar. Dan wordt iedereen heel gelukkig.

  Lieve Loesje hopelijk ben je weer vlug beter en denker eraan je bent een lieve unieke poes waar jouw Bert heel veel van kater houd hoor.
  Van vrouwtje heel veel zachte knuffels en grote poot en kopstoot van je grote vriend Jip

  1. Ooh lieve Jip en mevrouw Jip ,

   ooh mij oog heb wéér traane Jip. Niet van mij niese maar van dattie mij schrijf. Dattie zo gepest en getreiter werd, oooh Jip dan hebbie ook veel verdriet gehad in jou leeve .Dan hebbie pijn in jou hart en moet jij oferleeve. Ooh Jip maar jij ben wel heel sterk want jij ben nu jou eigen Jip en jij ben ook uniek van jou eigen Jippesoort.
   Jou vrouw heb al veel diere help gegeeve en veel diere heb nog gelukkig kunne zijn in jou huis. En jij heb ook altijd geholpe want assie het van jou eigen heb meegemaak dan weet jij wat het is. En dat jij onzeker word van jou hart.
   Ooh Jip waarom doe iemand dat? Mij eigen vind het zo moeilijk en mij verhaal is kwetsbaar. Maar ik voel mij eigen nu veilig en iedereen is lief voor mij eigen. Ooh Jip gelukkig hebbie ook jou vrouw gevonde en mij hart weet, jou vrouw is jou alles.
   Mij hart is blij want iedereen moet veilig zijn en liefde krijge.

   Dank jou wel Jip voor jou mooie verhaal en dattie ook kwesbaar durf te zijn. Jij ben dapper Jip.
   Lief kopje van mij voor jou eigen en jou mevrouw Jip,

   Liefs van Loesje

 2. Ooooh loesie. Lieve loes😽😽😽
  Ooooh ikjes hep huil zit doen. Jij benne niet vies omdat je ziekjes ben. Je benne mooi en schoon. En je venne helegaartjes niet dik. Ooooh loesie, jij bent mijn liefste dinnie en ikjes hauwe jou.
  Ikjes
  Pesten is gemeen. En die man heeft jou gepest en pijn gedaan door te zeg dat je d-d-dik was. Slik😿😿😿 jij benne niet dik. Jij benne prettig gefuld en mooi. Ikjes hauwe jou om hoe je er uit ziet.

  1. Ooh lief soolzusdinnetje,

   dank jou wel dattie mij eigen altijd steun. Jij ken mij van mij binnekant en mij buitekant en jij ben altijd lief voor mij eigen. Mij hart voel zoveel geluk. Assie van mekaar hauw ben jij veilig. Van mij eigen voel ik liefde assie aan jou denk, assie saame ben. Mij hart voel mij kop mag er zijn, mij buik mag er zijn, mij eigen mag er zijn.
   Dan ben jij lief voor elkaar,

   Sjeteeeeeeeeeeeem Loesje

 3. Lieve Loesje,
  Wat ben jij toch een lieve dappere poes!! En wat erg dat je zo gepest bent, dat je er in je koortsdromen nu nog last van hebt.
  Loesje, pesten zou nooit mogen, maar zeker niet als je ziek of mager bent, of er anders uit ziet of op de één of andere manier anders bent dan een ander. Je kunt daar niets aan doen, trouwens…, vaak betekent “anders” zijn ook wel eens heel bijzonder zijn!
  Soms is het ook helemaal niet erg om even boos te zijn als je je niet lekker voelt, als je maar iemand hebt om bij weg te kruipen om je te troosten, zoals jij kon doen door bij je vrouw op schoot te springen. Dan voel je dat je veel van elkaar houdt, en daar kan niets tegenop.
  Vroeger was ik heel bang voor kinderen. Als de neefjes van mijn vorige vrouw kwamen logeren was ik weg!!! Zij waren heel lief, en hadden thuis ook poezen, maar ik was gewoon bang, misschien door iets wat ik meegemaakt heb toen ik een keer een week verdwaald ben geweest, of van toen ik nog een kitten was. Ik heb ook een keer uit protest op de badkamer mat geplast toen ze weer weg waren!
  Toen ik hier net woonde, kwam er een jongetje op bezoek dat “anders” was. Ik rende meteen op hem af, want ik vond hem heel bijzonder. Hij komt nog vaak, het is een grote jongen geworden in die bijna vijf jaar, maar ik ga nog steeds meteen naar hem toe, want ik vind hem lief en leuk!
  Lieve Loesje, wat fijn dat je beter voelt dan vorige week, ik hoop dat dat nare niezen en tranen nu een hele poos wegblijft, liefst helemaal!!
  Blijf jij maar altijd wie je bent Loesje, want zo houden we van je. En als je zo nu en dan moet niezen is dat alleen maar erg vervelend voor jou, en voor je vrouw die zich zorgen maakt, maar mijn vrouw en ik, en ik denk ook alle andere katten en hun mensen, zien alleen maar lieve Loesje!!!
  Een heel lief zacht kopje, ook voor Floris en zusje en je vrouw natuurlijk.
  Vlo.

  1. Ooh lieve Vlo,

   wat schrijfie mij een mooi verhaal maar mij hart voel ook jou pijn van de kleine mensekinder. Jij heb gelijk Vlo, jij moet altijd voor jou eigen veiligheid en rust kieze want jij weet nooit .Kleine mensekinder zijn onfoorspelbaar en soms zijn zij ook lief. Maar jij weet het niet?
   Mij hart heb ze diepe laag gevoel assie schrijf over assie anders ben. Dan ben jij jou bijzondere eigen en jij heb het gezien en gevoel. Nu nog en dan ben jij lief en dapper van jou eigen. Jij geef iemand kracht en steun want jij zie hem wel.
   Oooh Vlo ik vind het mooi, dank jou wel dattie dat schrijf aan mij eigen.
   Mij hart zeg, zo moet jij leeve en het maak niet uit. Iedereen is ze eigen en goed van ze eigen. Oooh Vlo wij kunne ze goede foorbeeld geeve en jij doe het.
   Dank jou wel,

   Lieve pootjes en kopjes van mij eigen voor jou en jou vrouw

   Loesje

 4. Hoi Loesje wat een heeeseeel mooi en emotioneeeeeel verhaal heb jij schrijf gedaan het klopt helemaal zo mooi en verdrietig tegelijk!
  Gelukkig dat het nu weer wat betertjes is met je!!! !

  Kopje van Ollie en zijn Persineel

  1. Lieve Ollie,

   hebbie mij verhaal geleeze? Oooh ik vind het dapper van jou eigen Ollie want het is gefoelig en kwesbaar. Peste kan jij niet verdraage, jij krijg pijn in jou hart. Iedereen moet weete wattie ze ander aandoe Ollie, daarom is het belangrijk om erofer te schrijve.
   Dank jou wel dattie zo meeleef, ik voel mij eigen nu best al veel beter van mij niese

   Liefs van Loesje

 5. Lieve lieve Loesje, wat een mooi verhaal heb je weer geschreven, ikke Kruimel ben toen ik heel klein was ook gepest en zelfs geschopt toen ik nog op straat leefde. Gelukkig hebben mensen mij gevonden en naar het asiel gebracht. Ik was daar nog erg bang en zat altijd heel erg hard te miauwen. Toen kwam mijn vrouw, zag mij, en zei dat ik altijd bij haar mag wonen en heel gelukkig mag worden. Nu woon ik dus met mijn 4 broers, soms plaagt Bikkel me, maar dan ga ik heel hard miauwen en dan zegt vrouw tegen Bikkel dat hij zijn zusje niet zo mag plagen. En dan houdt Bikkel ook wel op hoor. Soms ben ik nog erg bang, dan komt alles van vroeger weer boven, maar gelukkig kan ik dan altijd naar mijn vrouw, dan troost ze mij en zegt dat ik het mooiste prinsesje ben, met mijn mooie zwart/witte vachtje. Lieve Loesje je bent een hele mooie poes, en je staat ook altijd heel mooi op de foto’s. Je lijkt wel een model. En je hebt een hele lieve vriend Bert, die er altijd voor je is en heel veel vriendjes op de computer. Lieve Loes je bent mooi van je eigen van buiten en van binnen. Ga maar goed knuffelen met je vrouw, een heel lief kopje en knuffeltjes van Prinses Kruimel. Oh ja, mijn broers zeggen dat je een hele knappe en dappere poes bent en dat het jammer is dat je al verkering hebt.

  1. Lieve Kruimel,

   mij hart schrik assie lees dat jij ook ben gepest en dattie ben geschopt. Ooooh Kruimel, ik vind het zo erg want jij kan er jou verdere leeve last van hebbe. Maar jou vrouw vond jou en nam jou mee. Jou vrouw geef jou liefde en veilig zijn en jij heb broers die jou bescherme. Ook al miaaauwe ze hard, jou vrouw help jou altijd en jij ben veilig in jou huis.
   Soms kom jou oude pijn boove Kruimel, mij eigen voel het ook soms. Dan hebbie troos nodig en jou vrouw geef jou dat. Wij heb geluk, wij heb ieder ze eigen vrouw gevonde en wij krijg liefde in plaas van pest.
   Van mij eigen vind ik jou dapper Kruimel want jij durf erofer te parate. En jij mag het altijd zegge Kruimel, jij ben veilig.
   Geefie jou broers maar kopjes van mij eigen en jou vrouw en jou eigen ook. Van me eigen ben ik ook een beetje verleege nu,

   Liefs van Loesje

 6. Lieve Loesje.Wat dapper van je om zo over je gevoelens te praten.Wij hebben hier traantjes in onze oogjes toen we voorgelezen werden ,hoe jij bent gepest.Zo vreselijk is pesten,zo slecht….Ons personeel zegt altijd dat liefde het allerbelangrijkste is altijd elke dag.Want ons personeel weet daar alles van.Als je ziek bent zoals zij,zijn ook vaak “vriendjes”verdwenen….maar zij heeft ook veel echte vriendjes er bij gekregen hoor.En ons 3 tjes natuurlijk.Loesje jij bent zo mooi van binnen en buiten dat je NOOIT vies bent.En gelukkig heb je Bertje en Katrientje en nog veel meer vriendjes die van je houden zoals je bent.Want je bent helemaal goed zoals je bent.We hopen dat je nu nooit meer zo akelig gaat dromen nu je het van je af geschreven hebt.Veel liefs van Muzette,Sparkle en Fynn

  1. Lieve Muzette, Sparkle en Fynn,

   ik vind het wel dapper dattie mij verhaal geleeze heb en mij terug schrijf. En dattie zo lief ben voor jullie vrouw. Zij heb vriendjes verloore? Oooh ik vind het erg maar mij hart zeg, assie échte vriende ben dan kan jij saame alles aan. En nu heb jullie vrouw nieuwe vriende en zij heb jullie.
   Mij hart is blij want mij erfaring heb mij geleerd, liefde is belangrijk en dan kan jij gelukkig zijn.
   Peste is heel erg en misschien kan wij saame afspreeke dat wij van ons eigen nooit gaan peste.
   Assie kies voor liefde is alles mooier,

   Dank jullie wel voor jullie mooi schrijve en ik geef jullie kopjes met zachte stootjes , ook voor jullie vrouw,

   Liefs van Loesje

 7. Ooo lieve Loesje, wat een prachtigmooi verhaal heb je geschreven! Natuurlijk niet van dat je gepest werd, want dat is zeker weten niet prachtigmooi. Maar wél dat je nu weer weet dat je er mag zijn, met je hoofd en je hart en je mooie buik. En met dat je soms moet niezen en snotteren. Want dat hoort bij jou, ook al zou je dat eigenlijk liever niet willen. En dat is niet vies, dat is gewoon een ziekte die je hebt. Weet je wat vies is? Pesten!
  Mijn vrouw zegt altijd dat mensen en katten die pesten eigenlijk zelf bang zijn. En ook stom, dat ook. Vaak doen ze pesten zodat ze zichzelf dan beter voelen. Nou, dan ben je toch een vervelende klier? Dat vind ik!
  En hoe zouden ze jou nou kunnen pesten, je bent een superlieve, mooie, slimme, gefoelige poes! En stel dat je NIET mooi was, en niet heel slim? Nou, dan mag je nog niet gepest worden! Pesten mag nooit. Dat vind ik, en mijn mensen ook.
  Ik ben vroeger ook veel gepest. Want ik ben niet heel erg stoer, en een beetje bangerig. Dus toen ik aankwam lopen, had ik een helemaal kale buik en benen, van de zenuwen. En toch kwam ik bij mijn allerliefste Molletje te wonen! Die joeg iedereen weg die pestte. Want daar had Mol een vreselijke hekel aan. Popje werd ook weleens gepest door andere katten omdat hij niet zo handig was. En dan kwam Mol aanrennen, en joeg die andere katten weg!
  Gelukkig maar dat je nu bij je lieve vrouw bent, die jou heeft gezien en gevonden.
  Al die pesters zullen nog wel eens denken “is dat nou die magere kat? Die nu zo beroemd is geworden, en zoveel vrienden heeft, en zo lief is?” Ja, dat is dezelfde Loesje!
  Maar jij hebt je huis gevonden, en je verkering, en je vrienden. Ik ben supertrots dat jij een vriendin van mij bent, Loes! En dat je kwesbaar durft te zijn, is omdat je sterk bent. Dat is juist heel mooi en dapper!
  En ik hoop dat je je nooit meer eenzaam en klein en bang en vies hoeft te voelen.
  Gelukkig dat je alweer bijna beter bent van de TSJIE!
  Een ekstralief kopje voor jou van Bolle. En ook voor je vrouw en Floris en Zusje. Ook van mijn mensen liefs voor je vrouw, die jou gelukkig maakt, en jij haar!
  Pee Es: en zo een monteur die zulke gekke dingen zegt, is zeker dezelfde monteur als die hier zei dat hij nog niet vaak zo’n dikke kat had gezien. Over mij. Nou ja!

  1. Bah, ik word zooo boos ervan, van dat pesten! Dat kan je wel zien zeker, dat ik er zoveel over moet zeggen!

 8. Lieve Bolle,

  jij mag boos zijn van jou eigen en peste is verkeerd. Bennie ook gepest Bolle. Mij hart doe pijn assie dit lees en voel. Peste is slecht, niemand heb het recht om ze ander pijn te doen.
  Jou Mollie is wel heel dapper van ze eigen. Zij heb jou en iedereen bescherm en zij heb het goed gedaan. Dan ben je wel heel lief van jou eigen en jij zorg goed voor elkaar.
  Jij ben een lieve jongen Bolle, jij verdien het niet om gepest te worde. Gelukkig hebbie nu ook jou lieve vrouw en menseman. Zij zorge goed voor jou eigen en nu kan jij vertrouwe hebbe.

  Van me eigen voel ik mij soms kwesbaar Bolle, maar mij vrouw help mij. En mij Bert ook, hij zeg Loes jij ben goed van jou eigen en jij ben nooit vies. Van me eigen heb ik nu meer rust.
  Wij kunne verschil maake Bolle, assie lief ben voor jou ander maak jij verschil.
  Dank jou wel voor jou lieve schrijve, mij hart heb nu meer rust.

  Liefs en pootjes van mij eigen voor jou vrouw en menseman, van mij eigen en mij vrouw

  Liefs Loesje

  1. Weet je wat zo grappig is, Loes? Ik heb gisteravond mijn stukje voor zondag aan mevrouw Bert gestuurd. En dat gaat over dat iedereen biesonder is, en dat mooi zijn aan je binnenkant zit. En dat niemand beter is dan een ander.
   Als we allemaal lief zijn tegen elkaar, is het leven veel fijner!
   Nog een heel lief kopje van Bolle, en ook pootjes terug!

 9. Hallo Loesje, hier met Gijsje. Wat een droevig en triest verhaal. Wat werden er vroeger veel vriendjes gepest. Op straat maar ook bij hun vorige bazen. Wat intens gemeen allemaal! Ik kan er kwaad om worden.
  Gelukkig hebben al mijn vriendjes een goed huis gevonden met lief personeel.
  Als je ziek bent kun je er niks aan doen. Maar je voelt je eigen wel zielig en alleen. Dan is het goed dat je vrouwtje er is om te vertellen hoe mooi en lief je bent van binnen en buiten! Dat vindt Bert ook. En al jouw facebook vriendjes ook.
  Dat gemene pesten door mensen en dieren moet afgelopen zijn!!
  Heel veel kopjes en knuffels van mij en vrouwtje.

 10. Tante Loesje ikke begrijp het niet. Ik vind u een powertante en u bent zo lief. Ikke leer hier om iedereen te aksipeer zoals hij of zij is. En mijn hartje is van slagjes. Ik weet niet wat lelijk zijn is of doen. En ik voel verdrietjes. Ikke mijn vrouwtje en alle andere katten hier geven u en iedereen een dikke knuffel en veel kopjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *