Tips voor hoe je een superfijne dag hebt

superfijn

Elke ochtend doe ik hetzelfde. Wakker worden. Een knuffel krijgen. En pas als ik beneden ben, weet ik of het een superfijne dag gaat worden.

Gewoonte

Dus dat is mijn eerste tip: maak van dinegen een gewoonte. Doe bijvoorbeeld elke ochtend hetzelfde. Dan weet je wat gewoon is en in die gewoonte voel je dat de dingen in orde zijn. En als je dat weet, dan heb je al een beetje een fijne dag, zo is dat. Ik heb best veel dingen die voor mij een gewoonte zijn:

 • als ik naar de bak ben geweest, vertel ik dat altijd aan mijn vrouw. En ik ren rond of ik hang aan de krabpaal, omdat ik dan ekstra energie heb
 • ’s morgens ga ik naar de slaapkamer als ik beneden heb geslapen, dan ga ik tegen haar zeggen dat ze moet opstaan
 • na mijn avondeten en ook na mijn avondsnek wil ik een zachte knuffel, ook over mijn buik, en eigenlijk wil ik ook een ochtendknuffel. Van die vaste momenten zijn belangrijk als je samenwoont.

Kans

Maar het kan ook zo zijn dat er opeens iets anders is dan gewoon en dat het toch goed is. Dat heb ik nou wanneer de zon schijnt. Ik wil dan in de vensterbank om helemaal warm te worden en ook aan mijn oren, dat voelt superfijn. Dus mijn tweede tip voor een fijne dag: als er iets anders is dat fijner is dan een gewoonte, dan is dat een kans en dan moet je dat doen.
De volgende keer kun je dan weer je gewoonte doen dan heb je daar weer houvast aan.

Belangrijk

Mijn derde tip voor een fijne dag  is dat als je samenwoont je alletwee hetzelfde belangrijk moet vinden. Bij mij thuis is dat:

 • rustig aan de dag beginnen, dus geen rennen of wild doen
 • stilte in huis
 • veel aaien met positieve gesprekjes, dus geen moeilijke gevoelens erbij

Dat doe ik om een fijne dag te hebben. Ben ik iets vergeten?

15 thoughts on “Tips voor hoe je een superfijne dag hebt

 1. Hallo Bert,

  Ikke heb gelukkig ook mijn vaste gewoontes, maar die zijn super belangrijk hoor. Dat is waar wij rustig en rielekst van blijven, is dat niet dan hebben we grote kans dat we ziek worden.
  Ja ik ben ’s morgens altijd een bezig kereltje. Nadat ikke vrouwtje wakker heb gemaakt en we samen veel in mijn Jippebed hebben geknuffeld en gepraat/miauwt en al mijn morgen rietuwelen heb gedaan is er al wel een deel van de morgen weg gegaan. Kijk dan kan ik aan mijn extra fijne dingen beginnen, Vogels kijken, racen als een brullende Jippeleeuw door het huis en dutje doen in mijn bed voor het raam in de zon en straks als vrouwtje van haar werk thuis komt ook fijn op het balkon zijn.
  Bert jij miauwt vaak dat jij al moe wordt van alles wat ik doe, maar dat hoeft niet hoor, jij bent eigenlijk de andere kant, Jij heel rustig en ik op tijden van de dag een druk baasje. Het is prachtig hoor dat we allemaal anders zijn. Maar je moet niet katerdenken dat ik de hele dag druk ben hoor, ikke kan ook heel lui zijn. en zeker als we mooi zonnetje gaan krijgen.
  Bert geniet jij op jouw manier heel veel van de dag samen met vrouwtje , mijn vrouwtje stuurt veel knuffels voor je mee.
  Grote poot en kopje van je grote vriendje Jip

  1. hoi Jip dat is waar, jij bent ’s morgens heel actief en voor mij is heel langzaam aan het beste. Van mezelf hou ik het meeste van rust en stil, maar dat rennen wat jij doet vind ik soms ook leuk. En katermandingen doen. Maar rust is het fijnste dat is perzoonlijk. poot van je vriend Bert

 2. Ikjes heb bijna dezelfde riettuweeltjes hoor bert.
  Alleen kreeg ik van mijn ochtend een uur te laat ontbijt. Ooooh verschrikjeluk gewoon. Het is dat ik vanavond lekkers krijg, anders had ik ze het laat weet.

 3. Hoi Bert,
  Fijn is dat hè, als alles gewoon gaat zoals het moet gaan. Meestal maak ik mijn vrouw wakker, knuffelen we, en hebben we een goed gesprek. Maar soms hoor ik dat zij eerder wakker is, dan ren ik naar haar toe, spring bovenop haar, zodat ze haar bed niet uit kan, want ons ochtendritueel wil ik niet missen!
  Als alles dan verder ook nog gaat zoals het moet gaan, kan mijn dag niet meer stuk.
  Fijne dag Bert,
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, daar doe je goed aan dat je zo de boel in orde houdt. Want een gewoonte moet wel een gewoonte blijven, anders heb je er niks aan. Zo zie ik het. poot van Bertje

 4. Hoi Bert, wij houden ook heel erg van dat alles altijd hetzelfde is. De laatste tijd is de vrouw soms later thuis van haar werk, en daar moeten wij dan heel erg aan wennen, wij hebben ook het liefste dat alles hetzelfde is. Vooral Oliver houdt daarvan, anders krijgt hij stress en dan gaat hij krabben en dan krijgt hij allemaal wondjes. Een superfijne dag voor ons is als onze vrouw niet naar haar werk toe hoeft. Dan beginnen we de dag rustig, krijgen veel knuffels en dan is vrouw gewoon de hele dag thuis, dan kunnen we bij haar liggen en knuffelen zoveel we willen. En dat we dan op tijd ons eten krijgen en af en toe wat lekkers. Als het mooi weer is en het zonnetje schijnt dat we dan op het balkon mogen, en dan zelf mogen bepalen of we binnen willen zijn of op het balkon. Gewoon dat alles dan hetzelfde is, dat vinden wij heel erg fijn. Dat we gewoon zelf kunnen bepalen wat we willen, dat dat gewoon kan.
  Knuffels Bert en geniet maar van het zonnetje. Groetjes Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw.

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en vrouw-van, dat snap ik dus heel goed, alles hetzelfde is ideaal en dan met rust dat heb ik altijd op zondag dan blijft mijn vrouw thuis en dan is alles vanzelf rustiger en fijner met knuffels, eigenlijk wat jullie dan ook hebben. kopje van Bertje

 5. Lieve Bert,

  van mij eigen hou ik ook van mij gewoonte want dan weet jij wat er ga gebeure. En ik vind het ook belangrijk dat ik wel mij eete op mij eigen tijd krijg. Dan voel ik mij eigen veilig en rustig.
  Mij vrouw moet veel werke Bert, assie werk is mij leeve anders. Maar dan hebbie toch ook ze gewoonte en jij heb dan wel jou hou vast.
  Van mij eigen heb ik mij gewoonte assie werk me vrouw en assie niet werk.
  Dat heb ik geleerd Bert en ook dat mij vrouw altijd weer thuiskom assie weg ga. Dat is belangrijk want dan hebbie vertrouwen.
  Voor mij eigen is mij dag ook fijn assie jou zie op me kompjuuter. Dat we saame zijn Bert.
  Dan is mij dag altijd fijn,

  Liefs van jou Loesje

  1. vertrouwen is superbelangrijk Loes anders is het heel moeilijk als je vrouw weg is. Vroeger mocht ze van mij maar 1x per dag het huis uit anders werd ik raar van binnen. Maar nou weet ik dat ze terug komt. En dat voelt anders. Dus ik heb vertrouwen, dat zij thuis komt en ook dat ik jou op de compjuter wwer zie en dat we zo samen zijn dat hoort nou bij mijn leven en toch is het elke keer weer heeeel fijn !! je Bertje

 6. Dag Bert, je hebt helemaal gelijk, vind ik. Gewoontes zijn belangrijk, dan hoef je niet bang te zijn.
  Ik wil ’s ochtends altijd knuffelen met mijn vrouw, en dan een klein beetje natvoer. Ik vind het fijn als ze er bij blijft als ik dat eet. Daarna klim ik dan op bed bij mijn man. En dan moet ik weer knuffels.
  Als ik overdag of ’s avonds naar het grote bed wil, wil ik altijd dat een van mijn mensen meegaat. Of alletwee. Dat ze me op bed tillen, en dan weer knuffelen.
  Elke dag moeten we een keer met de veer spelen, en ik wil om een uur of half 12 ’s avonds naar bed. Dat hoort nou eenmaal zo, vind ik.
  Maar nu met het zonnetje ben ik veel buiten, in mijn tuin. Dan hoef ik niet met de veer, want ik ben druk in mijn tuin bezig. Met slapen, zegt mijn vrouw. Nou en? Ik wil wel dat mijn mensen ook steeds even naar buiten komen. Om (je raadt het al) te knuffelen.
  Dus eigenlijk is mijn gewoonte: knuffelen. Zoveel mogelijk. En tussendoor eten en slapen, en met de veer. En dan het allerliefst met een zonnetje erbij!
  Geniet maar van je gewoontes en je eten en je knuffels en je gesprekjes, Bert!
  Een heel lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle, ik snap je dag, hoe die gaat. Het lijkt me heel fijn met al die gewoonten, je weet waar je aan toe bent, alleen kan ik er niet tegen om op bed getild te worden. Tillen vind ik moeilijk. Je zweeft zo in het niks. Maar jij kunt het dus goed en ook de tuin doen. Het gaat er niet om wat je daar doet maar dat je daar bent als zijnde de kater van je tuin. Anders komt er gedoe, dat weten jij en ik best. Dus je bent goed bezig. kopje van Bertje

   1. Dank je wel, Bert, dat je het snapt van mijn tuin, en dat ik dan bezig ben.
    En ik wil alleen maar even twee seconden opgetild worden voor het bed. Anders ook niet! Dat is echt supereng, opgetild worden. Ik ga dan heel erg trappelen om los te komen, dus mijn mensen doen het gelukkig nooit. Gelukkig dat jouw vrouw het ook begrijpt. Nog een kopje van mij!

Reacties zijn welkom